Juhtenyésztés ​a kisgazdaságokban 0 csillagozás

Tibenszky Oszkár – Németh János: Juhtenyésztés a kisgazdaságokban

A fogyasztók világszerte fokozódó mértékben igénylik a juhászat termékeit: a húst, a tejet, a gyapjút, a prémet, a szarut. A szerzőket elsősorban a piaci igényeknek ez a fokozódása ösztönözte arra, hogy a közelmúltban eléggé mostohán kezelt kisgazdasági juhtenyésztők számára összegezzék azt a legfontosabb és minden vonatkozásban korszerű ismeretanyagot, amelynek elsajátításával a jelenleginél sokkal életképesebbé és gazdaságosabbá lehet tenni ezt az ágazatot.
A juhtenyésztés jelentőségének és népgazdasági helyzetének rövid áttekintése után ismertetik a kisgazdaságok viszonyai között felhasználható tenyésztési, tartási és takarmányozási módszereket, a juhok elhelyezését és gondozását, az alapvető állategészségügyi tudnivalókat, valamint a juhászat termékeinek kezelését és értékesítési lehetőségeit. A befejező rész a mezőgazdasági szakcsoportok szerepét mutatja be a kisgazdaságok árutermelésének és értékesítési tevékenységének a szervezésében, majd felsorolja az ajánlott juhtápokat.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A Mezőgazdasági Kiadó és a Szövosz közös sorozata Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsa, Mezőgazdasági

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1975
82 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632306724

Hasonló könyvek címkék alapján

Publius Vergilius Maro: Georgica
Fogarasi János – Dombovári György (szerk.): Mezőgazdasági alapismeretek
J. Horváth László – Kattinger Gusztáv: Vidám rajzos baromfitenyésztés
Rudolf Steiner: A mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai
Beata Peitz – Leopold Peitz: Tyúktartás
A gazdálkodók útmutatója
Böő István: A kisgazdaságok állatállományának egészségvédelme
Böő István: Ötszáz kérdés, ötszáz válasz állattartóknak
Csányi Vilmos – Gere Tibor – Gere Zsolt: Gazdasági állatok viselkedése I. – Általános etológia
Novotniné Dankó Gabriella (szerk.): Sertéstenyésztés