A fogyasztók világszerte fokozódó mértékben igénylik a juhászat termékeit: a húst, a tejet, a gyapjút, a prémet, a szarut. A szerzőket elsősorban a piaci igényeknek ez a fokozódása ösztönözte arra, hogy a közelmúltban eléggé mostohán kezelt kisgazdasági juhtenyésztők számára összegezzék azt a legfontosabb és minden vonatkozásban korszerű ismeretanyagot, amelynek elsajátításával a jelenleginél sokkal életképesebbé és gazdaságosabbá lehet tenni ezt az ágazatot.
A juhtenyésztés jelentőségének és népgazdasági helyzetének rövid áttekintése után ismertetik a kisgazdaságok viszonyai között felhasználható tenyésztési, tartási és takarmányozási módszereket, a juhok elhelyezését és gondozását, az alapvető állategészségügyi tudnivalókat, valamint a juhászat termékeinek kezelését és értékesítési lehetőségeit. A befejező rész a mezőgazdasági szakcsoportok szerepét mutatja be a kisgazdaságok árutermelésének és értékesítési tevékenységének a szervezésében, majd felsorolja az ajánlott juhtápokat.
Juhtenyésztés a kisgazdaságokban 0 csillagozás
A következő kiadói sorozatban jelent meg: A Mezőgazdasági Kiadó és a Szövosz közös sorozata Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsa, Mezőgazdasági
Hasonló könyvek címkék alapján
- Publius Vergilius Maro: Georgica ·
Összehasonlítás - Fogarasi János – Dombovári György (szerk.): Mezőgazdasági alapismeretek ·
Összehasonlítás - J. Horváth László – Kattinger Gusztáv: Vidám rajzos baromfitenyésztés ·
Összehasonlítás - Rudolf Steiner: A mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai ·
Összehasonlítás - Beata Peitz – Leopold Peitz: Tyúktartás ·
Összehasonlítás - A gazdálkodók útmutatója ·
Összehasonlítás - Böő István: A kisgazdaságok állatállományának egészségvédelme ·
Összehasonlítás - Böő István: Ötszáz kérdés, ötszáz válasz állattartóknak ·
Összehasonlítás - Csányi Vilmos – Gere Tibor – Gere Zsolt: Gazdasági állatok viselkedése I. – Általános etológia ·
Összehasonlítás - Novotniné Dankó Gabriella (szerk.): Sertéstenyésztés ·
Összehasonlítás