The ​Silence of the Lambs (Hannibal Lecter 2.) 11 csillagozás

Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs Thomas Harris: The Silence of the Lambs

As part of the search for a serial murderer nicknames „Buffalo Bill,” FBI trainee Clarice Starling is given an assignment. She must visit a man confined to a high-security facility for the criminally insane and interview him.

That man, Dr. Hannibal Lecter, is a former psychiatrist with unusual tastes and an intense curiosity about the darker corners of the mind. His intimate understanding of the killer and of Clarice herself form the core of The Silence of the Lambs--an unforgettable classic of suspense fiction.

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
Arrow, Washington, 2009
432 oldal · ISBN: 9780099532927
>!
Arrow, United Kingdom, 2002
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 0099446782
>!
Arrow, Washington, 2002
422 oldal · ISBN: 9780099446781

4 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Thomas Harris: The Silence of the Lambs

Többször is olvastam már magyarul, így a történet nem volt meglepetés. Ellenben a dolog kifinomultságán, a karakterek fontosságán, kapcsolatain és természetesen Dr Hannibal Lecter őrült zsenijén mindig elámulok. Azért nem semmi, amit Thomas Harris teremtett.

szikszai_2 P>!
Thomas Harris: The Silence of the Lambs

Remek volt angolul is a könyv. Sok részlet ugyan kimaradt a filmből, de ugyanolyan izgalmas volt.

tüskéshátú>!
Thomas Harris: The Silence of the Lambs

Nekem tetszett, de leginkább azért, mert ez az első teljes könyv, amit angolul elolvastam. A nyelvtudásom nem engedi, hogy osztályozzam mint művet, maradjunk annyiban, hogy így is bőven lekötött.

DeadInside>!
Thomas Harris: The Silence of the Lambs

Nagyon élveztem a könyvet. Igazából az egész sorozatot azért kezdtem el olvasni, mert láttam a bárányok hallgatnak c. filmet és nagyon tetszett. Könyvben szerintem még jobb. Hannibal ebben a könyvben is kevesebb szerepet kapott, mint amire számítottam. A vörös sárkány és ez a könyv is kb. ugyanannyira tetszett. Abban a könyvben jobban kedveltem Will Grahamet, mint ebben Claricet, viszont Buffalo Bill ügye sokkal jobban tetszett, mint a vörös sárkányé.
A címadást pedig egyszerűen imádom. Ennek kicsit mélyebb tartalma van, mint a többi könyv címének, és így sokkal érdekesebb, mikor végre megtudjuk, hogy igazából mit rejt a cím. Na meg a borítón is a molylepke. Mielőtt láttam a filmet, vagy olvastam a könyvet, nagyon kíváncsi voltam, hogy az mit keres a borítón, és most végre megtudtam. :)


A sorozat következő kötete

Hannibal Lecter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Pet Sematary
John Fowles: The Collector
Jack Ketchum: The Girl Next Door
Stephen King: Misery
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper
Tom Rob Smith: Child 44
Dennis Lehane: Shutter Island
Stephen King: Shawshank Redemption