Hannibal ​(angol) (Hannibal Lecter 3.) 4 csillagozás

Thomas Harris: Hannibal (angol) Thomas Harris: Hannibal (angol) Thomas Harris: Hannibal (angol) Thomas Harris: Hannibal (angol)

Yes, he's back, and he's still hungry. Ten years after The Silence of the Lambs, Dr. Hannibal „the Cannibal” Lecter (Anthony Hopkins, reprising his Oscar-winning role) is living the good life in Italy, studying art and sipping espresso. FBI agent Clarice Starling (Julianne Moore, replacing Jodie Foster), on the other hand, hasn't had it so good--an outsider from the start, she's now a quiet, moody loner who doesn't play bureaucratic games and suffers for it. A botched drug raid results in her demotion--and a request from Lecter's only living victim, Mason Verger (Gary Oldman, uncredited), for a little Q and A. Little does Clarice realize that the hideously deformed Verger--who, upon suggestion from Dr. Lecter, peeled off his own face--is using her as bait to lure Dr. Lecter out of hiding, quite certain he'll capture the good doctor.

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Arrow, Washington, 2009
564 oldal · ISBN: 9780099532941
>!
Dell, New York, 2000
560 oldal · ISBN: 9780440224679
>!
Arrow, London, 2000
564 oldal · ISBN: 9780099297703

2 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Stone>!
Thomas Harris: Hannibal (angol)

Kérdem én, miért kellett átírni a filmhez? Ezzel mi volt a baj? Ismét felfalt a könyv. Úgy tűnik Harris tud valamit, leginkább nem elengedni a figyelmet. Még a vécére is kivittem szegény könyvet….
Lecter doktor úr meg varázslatos. Hozzá még terápiára is járnék. Igaz, az egyetlen ember, akinek ennék az agyából, az ő lenne. De káoszban a rendszer…nyehehe…Mivel a magyar kiadásban csakis az egyik félét gyűjtöm és azok most pont ilyen, vagy olyan okból nem elérhetőek, kénytelen vagyok beszerezni a maradékokat inglis. De szar nekem…
Na eszembe jutott még mit akartam írni, ez is olyan könyv, aminek vannak előzményei, mégis úgy tudott visszautalni Harris ezekre, hogy nem rágta szájba, egész máshogy fogalmazta meg, nem volt tőle unalmas a könyv. Most ezt csak azért, mert itt volt ez a Lian Hearn írónő, aki szintén visszautalt előzményekre, de leírta ugyanazt és ennyi. Szóval mekkora minőségi különbség bír lenni egy ilyen szimpla dologban, hülyének nézzem az olvasót, aki nem emlékszik, vagy meghagyjam neki az élvezetet?…

1 hozzászólás
Mara>!
Thomas Harris: Hannibal (angol)

Fuh. Talán az egyik legjobb Hannibal könyv. Az interpretációja pedig lehet, az egyik leggyengébb. Nem vagyok gyakorlott angolul olvasó, de iszonyúan magába szívott a stílus és az egész zseniális. Olvassa el mindenki, akármilyen nyelven:D kötelező.

kellyspanner>!
Thomas Harris: Hannibal (angol)

Azt mondják, a jó könyv letehetetlen. Én azt mondom, a Hannibal azért zseniális könyv, mert olyan élményeket adott egy-egy fejezettel, tíz oldallal, amelyek után le kellett tennem. Emlékszem, hogyan teltek a hetek, amíg a könyvet ízlelgettem, falatról falatra, mint Dr. Lecter a vacsoráját. Kóvályogtam miután leraktam, esténként forgolódtam és emésztettem. Nemcsak a témája, a merészsége és a számomra gyönyörű nyelvezete miatt, hanem mert tudtam, hogy egyszer, ha majd nagy leszek, tényleg felnőtt, valami ilyesmit szeretnék írni. Nagyon, nagyon szerelmes voltam/vagyok ebbe a könyvbe. Örök kedvenc!


Népszerű idézetek

Mara>!

When the fox hears a rabbit scream, he comes running, but not for help.

end of Chapter 51.

Stone>!

The Bloody Eagle. The literature at Quantico has it. It's a Norse sacrificial custom. Chop through the short ribs and pull the lungs out the back, flatten them out like that to make wings. There was a neo-Viking doing it in Minnesota in the thirties.

359. oldal


A sorozat következő kötete

Hannibal Lecter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Ania Ahlborn: Brother
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls
Bret Easton Ellis: American Psycho
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Douglas Preston – Lincoln Child: Still Life With Crows
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper
Stephen King: The Green Mile
Stephen King: Under the Dome
Anne Rice: Interview With the Vampire