Fekete ​vasárnap 12 csillagozás

Thomas Harris: Fekete vasárnap

Egy ​tudathasadásos férfi nagy erejű bombát készít, melynek az a rendeltetése, hogy elpusztítsa a Tulane stadion nyolcvanezer nézőjét, köztük az Egyesült Államok elnökét. Két ország biztonsági szervei futnak vele versenyt, hogy keresztülhúzzák őrült számításait, és megelőzzék a katasztrófát. Szinte leküzdhetetlen nehézségekkel állnak szemben, csak egy valami biztos: a rendelkezésre álló idő rövidsége…
Arcára olyan kényszeredett mosoly ült ki, mint a merev hullák vigyora. Megszűntek a párbeszédek a fejében, már csak egy hangot hallott. Tudta, mit kell tennie, hogy végére nyugalomra találjon. Csak állt, és hideg fejjel figyelte önmagát. Ha a fájdalom és a düh olyan szintet ér el, amivel az emberi lélek már nem képes megbírkózni, bekövetkezhet egyfajta furcsa megbékélés. Lelkének egyik fele felnőtté válás közben megrekedt, és úgy is maradt. Ami pedig megmaradt belőle, az együtt tudott élni a gyűlölettel, ez volt a természetes közege. Egyetlen gondolat foglalkoztatta elméjét:… (tovább)

Eredeti mű: Thomas Harris: Black Sunday

Eredeti megjelenés éve: 1975

>!
Fabula, Budapest, 1995
478 oldal · ISBN: 9636540632 · Fordította: Szántó Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
nyolcadikutas
Thomas Harris: Fekete vasárnap

Nekem nem tetszett. Régebben olvastam és szinte semmilyen nyomot sem hagyott bennem. (De ettől még ne ijedjen meg tőle senki.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai
Stephen King: A remény rabjai
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: Halálos árnyék
Dean R. Koontz: Mr. Murder
Ira Levin: Rosemary gyermeke
Stephen King: A búra alatt
Stephen King: Carrie
Stephen King: A boszorkánylány