Másvalaki 18 csillagozás

Thomas Chagnaud: Másvalaki

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi történik, ha egy harminchét éves párizsi nő, egy virágbolt tulajdonosa a magány elől az internetes társkereső oldalakon keres menedéket? Ha a kamaszkorban gyökerező érzelmi hiányérzetet úgy próbálja felülírni, hogy névtelen, futó kapcsolatokat hajszol? Hogy aztán őt magát is belehajszolják a tettlegességig fajuló játékokba, egy életmentő arcműtétbe, egy gyilkossági nyomozásba, valaki más életébe és…
Thomas Chagnaud (1972) – bár a Másvalaki még csak a második megjelent regénye – biztos kézzel, sokat sejtetően adagolja a történet elemeit, mérlegre helyezi az előzményeket és a következményeket, rámutat az ember gyarlóságára, miközben végig érezteti, hogy valami bizony ott lebeg a levegőben, büntetlenül semmit sem lehet megúszni. De hát kinek ne lennének piszkos kis titkai?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636285562 · Fordította: Molnár Zsófia

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bur3sz
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Bevallom, tartottam ettől a könyvtől a sok negatív véleményt olvasva.
Nem lányregény, ez tény. Kemény thiller. Viszont a lelki vonulata, a magány, napjaink elszigetekődött figurái pontosan előtünnek belőle.
A történet befejezése pedig katartikus. Senki nem kerülheti el a sorsát.
A mű nyelvezete élvezetes. Szép leírások teszik még groteszkebbé a drámai történetet.
Hangulat kell az olvasásához.

>!
Shanara
Thomas Chagnaud: Másvalaki

„Több gyenge pontja is van ennek a történetnek, amely a végére már annyi sebből vérzik, mint a regény elején a főszereplő. Bár maga a sztori nagyon sok kegyetlenséget tartalmaz és ez sokaknak elveszi a kedvét az olvasástól, nekem mégsem ezzel volt a problémám, hanem sok minden mással.”

"A rengeteg utalástól, az állandó ismételgetéstől a nagyon rejtélyes cselekmény egy idő után borzasztóan kiszámíthatóvá válik.
A hosszú oldalakon keresztül sorakozó belső monológok, a legnagyobb részben depressziós gondolatok, az érzelmek átélésére adódó elenyésző mértékű lehetőség, a mondatok és az általuk közvetített üzenet egyszerűen képtelen volt magával ragadni. Az egész kötetben jó becsléssel, ha összesen három oldalt kitevő párbeszéd van, a többi csak leírás, és leírás, és még további leírások hosszú sora – egyszerűen nincs benne változatosság, a monoton szöveg dühítő, és egy idő után kétségbeejtő."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/07/thomas-chagnaud-…

>!
Pikírt
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Na egy másik „gyöngyszem”. Egyszerűen borzalmas volt. Legtöbbször csak lapoztam olvasás nélkül, mert annyira irritált. Torz, borzalmas, értelmetlen. A vége pedig egy baromság volt. Nem tetszett, és nem is igazán értem mi volt a célja ennek a könyvnek.

>!
Bencuska
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Nem igazán kidolgozott a befejezés.Nagyon összecsapta,pedig lehetett volna öt csillagos is.

>!
smetalin
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Szerintem nem volt annyira szörnyű, számomra a vége kiszámítható volt!(na, nem amit Cecile csinált, hanem amit kiderített Marc-Antoineről)

>!
bmgrapes I
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Az első ötven oldal után azon gondolkodtam, mi akar lenni ez a könyv.
De később kiderült, hogy nem tisztán krimi, amire számítottam, sokkal inkább egy lélektani regény, mely azt boncolgatja, hogy meg tudjuk-e változtatni az életünket, ha külsőleg megváltozunk, lehet-e belőlünk másvalaki azáltal, hogy szó szerint más bőrét húzzuk magunkra.
(Nagyon jó a borító)

>!
Chris
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Nagyszerű lélektani thriller. Végig együtt nyomoztam-izgultam Cécile-lel, a vége pedig váratlan és sokkoló volt számomra.

>!
szilvamag
Thomas Chagnaud: Másvalaki

Ez egy erőszakos és szadista könyv volt, amit nem jó érzéssel csuktam be. Hiába volt a vége meglepő és váratlan – ami, ha őszinte akarok lenni még tetszett is –, mégsem tudta enyhíteni bennem a kegyetlen jelenetek olvasása után érzett nem tetszésemet és felindulásomat a történet iránt.

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Rhyen

– Mert az internet függővé tesz. A magányos emberek ópiuma… A boldogtalanoké.

31. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Karen Rose: Gyilkolj értem
Dan Wells: Szörnyeteg úr
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Karen Rose: Halj meg értem
Karen Rose: Számolj tízig