Viharos ​karácsony (Penny) 34 csillagozás

Thomas Brezina: Viharos karácsony

Penny ragaszkodik hozzá, hogy az idei karácsonyt a megszokottól eltérően ünnepelje meg a Moosburger család: karácsonyfa, linzerek, karácsonyi dalok és természetesen ajándékok nélkül. A család többi tagja nem nagyon lelkesedik az ötletért, különösen Romeo, Penny öccse tiltakozik. Ám Penny most is keresztülviszi az akaratát, mint mindig! Előtte azonban más gondjai vannak: egy erdei kunyhóban fura idegen rejtőzik, aki Romeóval szemben földönkívülinek adja ki magát. Ki ő valójában? Lehet, hogy köze van a gyógyszerlopáshoz, és az értékes állatok eltűnéséhez? Ám ez még nem elég: Penny egy illegális prémállat-tenyésztő nyomára is rábukkan. Rengeteg a dolga ennek a lánynak!

Eredeti megjelenés éve: 1999

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
180 oldal · ISBN: 9789639628274 · Fordította: Bucsi Gabriella · Illusztrálta: Silvia Christoph

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari I>!
Thomas Brezina: Viharos karácsony

Jól esett így karácsony után, januárban még ünnepi történetet olvasni. A Penny sorozatot egyébként is kedveltem gyerekként, úgyhogy duplán nosztalgikus.
Penny kalandokba keveredik, miközben rájön, hogy az újítás nem rossz dolog, csak a határokat kell ismerni. Aranyos történet.

Pirimari>!
Thomas Brezina: Viharos karácsony

Érdekes történet egy családról, meg a karácsonyról.

– Hittanórán ugyanis a karácsonyról beszélgettünk és mindenkinek az a véleménye, hogy a karácsony nem jelent mást, csak stresszt és vásárlási lázat.
Minden évben ugyan az. Semmi nyoma a békés adventi várakozásnak. Papi és anyu az utolsó pillanatig rohannak. Papinak még arra sincsen ideje, hogy becsomagolja az ajándékokat. Mi hárman meg állandóan veszekszünk karácsony este.
Szerintem ebben az évben egészen másképp kell viselkednünk. Semmi haszontalan dolog adventkor. Nem kell adventi koszorú, sem tettetett elmélkedés. Mindent elhagyunk, ami stresszt okoz. És a karácsony estét is másképp ünnepeljük. Nem vásárolunk erdőből kivágott karácsonyfát. Nem zabálunk pukkadásig. És nem veszünk ajándékokat. Valami jót és hasznosat teszünk a pénzzel, és átélünk egy kellemes huszonnegyediki estét. Stressz mentesen. Mi… egyszerűen boldogok leszünk karácsonyeste. Az egész mindenféle hókuszpókusz nélkül, ami úgyis csak idegesített.

zsüdit>!
Thomas Brezina: Viharos karácsony

Ez volt az első Penny-könyv amit olvastam, és nagyon tetszett, szerintem tizenegy-két éves lányoknak nagyon megy. Utána még elolvastam 4-5 Pennyt, mindegyik nagyon jó, de az ötödik után kis pihenőt kell tartani, mert eléggé hasonlók.


A sorozat következő kötete

Penny sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
L. M. Montgomery: Anne karácsonya
Irene Adler: Öt karácsonyi rejtély
Thury Zsuzsa: A francia kislány
Jostein Gaarder: Tükör által homályosan
John Flanagan: Macindaw ostroma
Patricia St. John: Nyomok a hóban
Nancy Springer: A halálos virágcsokor esete
Lucy Strange: A kastély szelleme
Lakner Artúr: Édes mostoha