Amonsonia felfedezése 2 csillagozás

Elkezdődött. Nem tudtam meggyőzni őket. Most már nem csak a múltunk bizonytalan, hanem a jövőnk is. Megpróbáltam mindent, de kudarcot vallottam. Félek, hogy népünk jövője vész el, múltjának kutatása miatt.
Népünk múltja hiányzik. Kitörölték. Hiszem, hogy okkal történt és hiszem, hogy így jobb nekünk. Van, akiket nem érdekel a jövő, és hogy mi lesz velünk. Ők mindenáron tudni akarják mi volt a múltunk.
Pontosan ötvennégy éve létezik csak történelmünk. Az ezt megelőző időszakról nem rendelkezünk semmilyen információval. Sem írások, sem képek, sem tárgyak, egyszerűen semmink sincs a múltból, még emlékeink sem.
Olyan, mintha egyik napról a másikra jöttünk volna a világra: felnőttek, gyerekek, családok, mi mindannyian. De nem csak mi, hanem házaink, városaink, gépeink, járműveink, egyszóval mindenünk. Egyik pillanatban még nem volt semmi, míg a másikban minden létezett és működött.
„Keletkezésünk” óta tudjuk, hogy kell lennie múltnak, kell lennie előzménynek, de… (tovább)

Egy ismerős vett rá, hogy elolvassam. Sok jót mondott nekem róla és csak ajánlani tudta. Végül kölcsön is kértem.
Nem bántam meg, hogy elolvastam.
Kicsit gyerekes néha, megoldásokat illetően túl meseszerűvé válik, de ezek ellenére is élvezhető. Bár a borítójától egy kicsit ódzokodom, azt valahogyan nem sikerült eltalálniuk.
Egy múlt nélküli nép.
Egy kutató csoport, akik ezt a múltat kutatják és úgy néz ki sikerrel. Azonban a sikerek hatására el is kezdődik valami, valami, ami a nép jövőjét sodorhatja veszélybe.
Főszereplőink nos…nem váltottak ki túl nagy rokon vagy ellenszenvet belőlem.
Noisz egy nagyon kíváncsi kamasz fiú, érdekes ötletekkel.
Triminiszia számomra sok kérdést vet fel. Ki is lehet ő valójában és milyen célok vezérlik?
Grasziat nem kedveltem egyáltalán.
Tremisz érdekes a folytonos rímfaragásával.
Van minden. Cselszövés, ármány, rengeteg titok és sok furcsaság. Viszont nem mindig pörögnek az események, de még ez is elviselhető.
Sajnálom, hogy nem igazán beszerezhető ez a könyv már. Magyar az írója és sajnálom, hogy ennyire nem ismert.