Az ​ősi napfény utolsó órái 1 csillagozás

Thom Hartmann: Az ősi napfény utolsó órái

Ez a könyv arról szól, merre tart a világ, és mi, a modern világ szülöttei mit tehetünk érte. Úgy éljük az életünket, hogy szinte nem is foglalkozunk mással, mint a megszokott életformánk fenntartásával. Pedig a Föld bajban van, a természet válságon megy keresztül, minden összeomlani látszik körülöttünk – olajválság, természeti katasztrófák, globális felmelegedés, háborúk, a fajok rohamos kipusztulása –, miközben az általunk okozott katasztrófák lavináját illetően alig teszünk valamit, ami megállíthatna bennünket a lejtőn.
Ha vissza akarunk kerülni a helyes útra, gyökeresen meg kell változtatnunk szokásainkat, szervesen be kell illeszkednünk az élet körforgásába. A könyvben felvázolt változtatásokkal elültethetnénk egy új ökológia, egy új Föld magvait, mielőtt ez az életképtelen, kaotikus rendszer végleg megsemmisíti önmagát. A könyv segít megérteni és jobbá tenni viszonyunkat a világhoz, a természethez, természeti erőforrásainkhoz és nem utolsó sorban önmagunkhoz.

>!
Tericum, 2007
452 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639633216 · Fordította: Tóth Bálint

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Népszerű idézetek

Zsuzsanna_Everling>!

1997-ben egy tizenhárom tagú kutatócsoport kiadott egy tanulmányt, amelyben számszerűsítették a földi természet összértékét. Figyelmük szinte mindenre kiterjedt, számításba vették például a louisianai rákfogások nagyságát, és azt is, hogy az emberek mennyi pénzt fizetnének azért, hogy közel élhessenek egy tóhoz, korallszigethez vagy más természeti látványossághoz. Ezek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a természet egésze körülbelül 33 trillió dollárt ér.

247. oldal, Az ősi népek élete (Tericum, 2007)

Zsuzsanna_Everling>!

Emlékezzünk rá, hogy mindnyájan olyan emberek leszármazottjai vagyunk, akik kis csoportokban éltek egykor, törődtek egymással, és fenntartható módon elégítették ki szükségleteiket. A demokrácia a génjeinkben van, az együttműködés pedig a történelmünk. Sokat kell még tanulnunk, pontosabban sokra kell visszaemlékeznünk.

298. oldal, Az ősi népek élete (Tericum, 2007)


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
Varga Éva (szerk.): A világ helyzete 2012
Dénes Andrea (szerk.): Zöldfülű Péter
Radics László (szerk.): Ökológiai gazdálkodás a felsőfokú szakképzés hallgatói számára
Végh László – Szám Dorottya – Hetesi Zsolt: Utolsó kísérlet
Orbán Zoltán: Madárbarátok könyve
Schmidt Egon: Madárvédelem a ház körül
Peter Nieländer: Jön a kukásautó!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág
Nagy Réka: Ökoanyu