Az ​alkimista lányának különleges esete (Az alkimista lányának különleges esete 1.) 3 csillagozás

Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Miután ​nagybeteg édesanyja elhunyt, Mary Jekyll kénytelen szélnek ereszteni házanépét. Hajdan jónevű orvos-tudós édesapja, dr. Henry Jekyll tisztázatlan körülmények között távozott az élők sorából, így az ifjú hölgy szűkös időknek néz elébe. Ám hamarosan ennél is több fejtörést okozó problémákkal kerül szembe, kezdve nyomban egy vadóc leányzóval, és a gyanúval, hogy apja hajdani barátja, a gyilkossággal vádolt Edward Hyde talán még életben van. Mary már csak megélhetési okokból is kénytelen a rejtély nyomába eredni, s ehhez nem mástól kap segítséget, mint a híres detektívtől, Sherlock Holmestól, és az ő krónikás hajlamú társától, dr. Watsontól. Ahogy nyomozásuk kibontakozik, úgy lépnek a színre újabb, a viktoriánus kor krimi- és természetfeletti horror irodalmából ismerősnek tűnő szereplők, hogy ki-ki megpróbálja megfejteni vagy épp elfedni a szálakat, melyek egy hajmeresztő dolgokra képes, titkos társasághoz vezetnek.

A magyar születésű, de Amerikában felnőtt Theodora… (tovább)

>!
Metropolis Media, Budapest, 2020
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155859960 · Fordította: Szente Mihály

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes · dr. John Watson · Diane Hyde · Mary Jekyll


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 240

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

RandomSky>!
Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Ritka szórakoztató élmény volt ez a könyv, a horrorisztikus meg krimi szálak mellett is. Csavaros a történet, de nekem a legjobban a szereplők tetszettek, a saját hangjukkal, humorukkal, meg a sajátos megoldás, ahogy ők maguk írják a könyvet. Bővebben: http://ekultura.hu/2020/09/14/theodora-goss-az-alkimist…

8 hozzászólás
eenca>!
Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

EGYSZERŰEN IMÁDTAM A TÖRTÉNETET, AZ ÍRÁSMÓDOT ÉS A FOLYAMATOS NARRÁLÁST (:

Én nagyon remélem hogy nem kell 2022-ig várni a harmadik részre, de így is gondolkozom rajta, hogy beszerzem angolul is (:

Szóval a történet a XIX. század végén játszódik Angliában és egy izgalmas egyvelege/újragondolása a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös eseteinek, a Dr. Moreau szigetének, a Drakulának (ez egyelőre még csak sejthető), a Frankeinsten avagy a modern Prométheusznak valamint Sherlock Holmes és Dr. Watson alakjának (itt nagyon szeretem Sherlockot <3). Ezek a történetek szerintem sokunk számára meghatározóak és mind játszottunk a gondolattal, hogy mi lett volna ha a szereplők találkoznak a történetek részben vagy akar egészben összefonódnak … Nos, ez a könyv egy alternatív “regény valóság” ahol ez megvalósul méghozzá női főszereplők szemszögéből. Akik nem egysíkúak, szerethetőek, lehet értük izgulni és nekik drukkolni, továbbá még mai szemmel is tudsz velük részben vagy akár egészben azonosulni. Szeretem azt, hogy boldogulni tudnak ebben a korban, amikor a nőkről a férfiak nem gondoltak túl sokat de semmiképpen sem akarták hinni, hogy egy nő lehet egy férfi szellemi partnere. Én a szívembe zártam Maryt, Dianat, Beatricet, Catherine-t és Justine-t. Mind külön egyéniségek ugyanakkor mások és mégis valahogy jól működik. A fűszerezés (a humor és a csipkelődés aránya) pont jó.

A kiadványról:
– Nagyon tetszik a borító
– Jó a méret, és könnyen lapozható (nem törik)
– Imádom hogy díszesek a fejezet kezdések
– Az én példányomban viszont két lap fordítva van befűzve, mégpedig a 339-340 és 341-342
– Most néztem meg az angol kiadásban, és tényleg nem értem, hogy a gentleman és lady miért nincs a magyar kiadásban lefordítva, ez engem egy picit irritált, de emiatt nem vonok le egy lepkefingnyit sem a csillagozásomból, mert ez a fordító döntése lehetett :D
– Az oldalszám hiányzik a könyv adatlapjáról (ezt most el is küldtem)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

aurorakonyvmoly >!

Diana:… Azon a napon, amikor először Maryre hallgatok, megeszem a csizmámat.
Mary: Akkor legalább csendben leszel egy darabig.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diane Hyde · Mary Jekyll
aurorakonyvmoly >!

– Egy őrülttel állunk szemben, annyi bizonyos – fűzte hozzá Watson. – Ki más gyilkolna meg fiatal lányokat és távolítaná el a testük részeit? Egyértelmű, hogy a gyilkos őrült.
– De még egy őrült is lehet módszeresen őrült- mondta Holmes.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dr. John Watson · Sherlock Holmes

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Clive Barker: Végső felvonás
Stephen King: Az intézet
Stephen King: Carrie
Stephen King: A boszorkánylány
Bíró Szabolcs: Lázár evangéliuma
Libba Bray: The Diviners – A Látók
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: Amerikai istenek