Téli ​szünet (Manfréd és Anton 2.) 4 csillagozás

Téti István: Téli szünet

Ez a tél olyan hihetetlen kalandokat tartogat, amikre még a két sokat tapasztalt testvér, Manfréd és Anton sincsenek felkészülve. Szembe kell nézniük a zord vadonnal, a jeges mélységgel, a felbőszült bestiával, a havas szakadékkal, a környék leggonoszabb bandájával, és végig kell küzdeniük a nagy bajnokságot. Az is kiderül, hova vezet a kincses térkép, mire képes egy éles balta, milyen váratlan meglepetéssel készül Laura, nem beszélve a titokzatos pincéről az iskola alatti tiltott helyen. Ámulatba ejtő eseményekből és varázslatos csodákból sincs hiány ebben a letehetetlen gyerekregényben. A lányok lélegzetelállító tánca, a fiúk kőkemény csatái, az ünnepek meghittsége, a veszély és a szépség teszi színessé a felejthetetlen téli szünetet.

Manfréd és Anton kalandokkal és bájjal teli világa nem csak magával ragadja a fiatalokat, hanem képes arra, amire nagyon kevés könyv: úgy tanít valódi értékeket az új generáció számára, hogy azok észrevétlenül válnak jellemük részévé.

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Hello Body, Budapest, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150034003 · Illusztrálta: Szabó Celestin

Most olvassa 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pappb12>!
Téti István: Téli szünet

Húúú, hát ez nekem sokszor nagyon meredek volt. Egy kisiskolás testvéri téli szünetes kalandjairól olvashatunk a kötetben, amik nem amolyan hagyományos kalandok ám, amit bárki átélhet egy néhány hetes téli szünet alatt, hanem igazi hajmeresztő kalandok. A fejezetek felén körülbelül felszaladt a szemöldökön, hogy mivaaan???? Hol az egyik gyerek kerül életveszélyes helyzetbe, hol a másik. Van itt minden, erdőben rájuk támadó vadkan, beszakadt jég a tavon, sielés közben szakadékba zuhanás síelés közben, szóval amit csak el lehet képzelni. Még a bandaverekedés volt a legnormálisabb sztori, de a verekedést meg alapból nem bírom. A szülők meg ANNYIRA idegesítettek. spoiler spoiler Ha sikerült kicsit elvonatkoztatnom, akkor én simán Bruce Willist képzeltem magam elé, valamelyik Élet mindig drága filmben.
Borzasztóan zavart, hogy mindezen „kalandok” közben a gyerekek EGYEDÜL voltak.
Szóval lehet, hogy maga a történetek kalandosnak tűnnek, de pont nem azt a célt éri el szerintem, amit sugallni akar, inkább vakmerőségre, és fölösleges vagánysára bíztat, mert hát úgyis minden jól sül el a végén. Pedig nagyon nem.
A valódi értékek persze a történet végén mindig ki vannak hangsúlyozva 2 sorban, hogy vigyázzunk egymásra, meg szeressük embertársainkat, hallgassunk a szüleinkre, de ez annyira eltörpül a történet egészéhez képest, mintha ott sem lenne.


A sorozat következő kötete

Manfréd és Anton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Kántor Kata: A megmentett karácsony
Bombicz Judit: Csodák könyve
Matt Haig: A Boy Called Christmas
Matt Haig: Un băiat numit Crăciun
Erica David: A jégpalota rejtélye
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Kertész Edina: A rejtélyes kulcs
Szabó Borbála: Az átszívó porszívó