Anton ​és a Pöttöm Hősök (Anton 1.) 9 csillagozás

Téti István: Anton és a Pöttöm Hősök

Az ​Anton és a Pöttöm Hősök egy különleges és gyönyörű mesekönyv, ami nem csak leköti a 3-6 éves korosztályt, hanem valódi értékeket tanít gyermekeink számára. A szórakoztatáson kívül célja a szókincs, a képzelőerő, a kommunikáció és a kezdeményezőkészség fejlesztése, a barátkozás, társas viselkedés segítése, a szülői tisztelet és a könyvek iránti vonzalom kialakítása.

„A Manfréd és Anton kalandjai után egy újabb gyöngyszem Téti Istvántól. Ezek a mesék megnyugtató hangvételükkel előkészítik a nyugodt alváshoz szükséges állapotot, segítenek feldolgozni a kisgyermekek számára a velük történteket. Magával ragadó stílusával, gyönyörű, vidám képekkel illusztrálva még a felnőtt olvasó számára is igazán élvezhető, tartalmas olvasmány. Nem hiányozhat egyetlen gyerekszoba könyvespolcáról sem!” (Varga Tímea, Csodavilág Gyermekbirodalom alapító)

A mai digitális világban, a kütyüimádat, a befelé fordulás, a klasszikus értékek tovatűnésének korában talán minden eddiginél nagyobb… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hello Body, Budapest, 2018
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150026985 · Illusztrálta: Ráduly Csaba

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309 P>!
Téti István: Anton és a Pöttöm Hősök

Aranyos kis történetek vannak benne, de igazából semmi extra.
Az első mese volt a legjobb.

Judit_Katona>!
Téti István: Anton és a Pöttöm Hősök

Nem értem a rengeteg pozitív véleményt. Megkaptuk az egész sorozatot, de nem akarom a gyerekeimnek sűrűn mesélni, sőt kifejezetten nem szeretem ezt a sorozatot. Gyakran van benne vagy veszélyes dolog vagy tárgyi tévedés.
Az egész sorozat próbál mindennapi történeteket elmondani, azzal fogja meg a gyerekeket, hogy azonosulni tudnak a karakterrel, ehhez képest a valóságtól elrugaszkodott kalandokat ír le és a nagy átlagtól eltérő életet mutat be általánosként (valódi helikopterre szállnak az óvodában, három évesen járt már Angliában repülővel és természetesen repülővel nyaral kókuszdiós szigeten a család..) Próbál a kötet Babócához hasonló lenni, a gyerekek mindennapi dolgait leírni, de míg ott van tanulság, addig itt az egész egy céltalan iromány, ami irreális elvárásokat támaszt a normál élettel kapcsolatban a gyerekekben.
Maga a nyelvezet egyébként gyerekbarát és az illusztráció is színes… A szépség ízlés kérdése, de bőven illusztrált és van ma ezen a téren sokkal rosszabb is. :)


A sorozat következő kötete

Anton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Benedek Elek: Nagy mesekönyv 1.
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Berg Judit: A Nádtenger télen
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Czernák Eszter: Sárkányovi
Kántor Kata: A szagtalan betörő