A ​gyanúsított 38 csillagozás

Tess Gerritsen: A gyanúsított

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miranda Wood volt szeretőjét megkéselve találják Miranda ágyában, mellette a kése. A nőnek volt oka a gyilkosságra – ugyanis a kapcsolatuk rosszra fordult –, és lehetősége is. Miranda ártatlannak vallja magát, majd meglepetten tudja meg, hogy szabadlábra helyezik, mert valaki kifizette helyette az óvadékot. Valaki, aki névtelen akar maradni. Vajon lesz-e ideje tisztáznia magát? Vagy az a valaki megpróbálja irányítani őt, és belevonni a meggyilkolt férfi sötét és titkokkal terhes világába, ahol mindenki gyanús?

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A New York Times sikerszerzője - Krimi Harlequin Magyarország, HarperCollins Magyarország, Vinton

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2007
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635376711 · Fordította: Várnai Péter

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

nagy_anikó>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Első olvasásom az írónőtől. Az értékelésekben azt olvastam, hogy a későbbi könyvei jobbak.
Nekem azonban semmi bajom nincs ezzel a könyvvel. 1993-ban íródott. Nem tartozik a klasszikus krimihez, de a modern kor krimijéhez sem.
Egy izgalmas, pörgős cselekményű könyv, melyben a nyomozást nem a rendőrség szemszögéből láthatjuk, hanem a meggyilkolt lapkiadó testvére és a közben óvadék ellenében szabadlábra került gyanúsított közreműködésén keresztül.
Régi titkok, családi összetartozás és széthúzás. Sok sok minden zavarja a tisztánlátást.
A bizalmatlanság szintén jelen van, de e mellett a kettőjük közt fellobbanó szikra is nehezíti a helyzetet.
Voltak részek melyeket ki lehetett találni, vagyis ki áll a sok „baleset” mögött. Azonban a valódi gyilkos kilétét nem tudtam eltalálni.
Csodálkozom az alacsony százalékon szerintem ez a könyv szórakoztat, kikapcsolódást nyújt, nem laposodik el a cselekmény, végig izgalmas még ha nem is a körömrágós félébe tartozik.

anglee>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Nagyon jó kis fordulatos krimi ez.
Egyszerű, mégis izgalmas.
Adott egy ártatlan csaj, aki a lakásában rátalál a szeretője agyonszurkált holttestére, hát persze hogy ő a gyanúsított.
Rövid sztori, ennek fejében pörögnek is az események mint az állat, kapkodtam a feje, hogy akkor most mi van, ki a gyilkos?
Hát mindenkire gondoltam, mindenféle indítékokkal, csak arra nem aki ténylegesen megölte.
Nincsenek benne magasröptű gondolatok, nem egy túlírt történet, élvezetes, pont azt nyújtja ami miatt íródott: kikapcsol és szórakoztat. Én pedig pont ezek miatt szoktam olvasni.
Ja, és itt még a lassan kialakuló szerelmi szállal sem volt problémám, beleillett a lelki őrlődésbe, bár egy két helyen azért arcon csaptam volna mindkettőjüket. :D

Dianka>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Hát meg kell, mondjam nem ez volt az írónő legjobb műve, a romantikus szál elég vérszegény viszont a krimi szál csavaros, élvezetes. Egy-két dolgot azért a lezárás előtt jobb lett volna tisztázni, kidolgozni. Főhőseink elindultak egy bizonyos szálon nyomozni, de ahogy haladt a cselekmény és az esemény egyre szerteágazók lettek a bizonyítékok, egyre több lett a gyanúsított, és az indíték. Viszont a karakterek elég kezdetlegesek, bár nagyon bírtam a botanikus öreglányt, de Miranda és James jelleme elég elnagyolt, felszínes. Szegény csaj helyében én már idegbajt kaptam volna, ahányszor ki akarták nyírni és mindig csak hajszálon múlt az élete, „a túlélés” közben meg a nyomozás is a nyakába szakadt… A „hibáitól” eltekintve a cselekmény elég összetett és izgalmas, a végére sem találtam ki, hogy ki a valódi tettes…

Anheszenamon>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Ez volt az első könyv az írónőtől, és tetszett. Izgalmas volt, egy pillanatig sem ült le a történet, és tényleg nem tudtam ki a valódi gyilkos. Több ember is gyanús volt. Keresni fogom a többi könyvét is.
http://ritaolvas.blogspot.com/2010/04/tess-gerritsen-gy…

Véda P>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Izgalmas, összetett klasszikus krimi. A beharangozó alapján mást vártam, de nem volt rossz. 1 nap alatt kiolvasható.

cicus61 P>!
Tess Gerritsen: A gyanúsított

Ez a könyve is nagyon jó volt, Szeretem az olyan könyveket, amiben van izgalom, romantika.


Népszerű idézetek

ValerinLanz P>!

– Csak a megszokott kérdéseket teszem fel, asszonyom – nyöszörögte Ellis.
– Ez a baj magukkal a rendőrségnél. Annyira a megszokás rabjai, hogy már nem is gondolkodnak.
– Miss St. John – szólt közbe Lorne udvariasan –, engedje meg, hogy másképp tegyem fel Ellis kérdését. Pontosan mit látott?
– Eléggé keveset.
– Egy alakot? Egy arcot?
– Csak fényt. Már megmondtam, itt ültem és olvastam. Illik hozzá a halál
– Parancsol?
– A könyv címe. Egy rendkívüli tehetségű rendőrnyomozóról szól – jelentőségteljes szünetet tartott –, persze a regénynek semmi köze a valósághoz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Don Winslow: A kartell
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
J. D. Robb: Halálos menekülés
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Mario Puzo: A Keresztapa
Jim Butcher: Palástforgató
Greg Iles: Csontfa