A ​bűnös (Rizzoli & Isles 3.) 87 csillagozás

Tess Gerritsen: A bűnös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy zord téli hajnalon vérbe fagyott apácát találnak egy New England-i zárda kápolnájában. A brutális támadás indítéka ismeretlen, és a klastrom lakói is titokzatos hallgatásba burkolóznak. A halott apáca boncolása megdöbbentő eredményt hoz: a huszonnégy éves Camille nővér gyermeket szült, mielőtt meggyilkolták…
Egy elhagyatott épületben a felismerhetetlenségig megcsonkított női holttestre bukkannak. Maura Isles, a halottkém, Jane Rizzoli nyomozó segítségével olyan bűnt tár fel, amely a múltban gyökerezik, és ha kitudódik, alapjaiban rengetheti meg sokak életét…

Eredeti mű: Tess Gerritsen: The Sinner

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543581 · Fordította: Darvas Eszter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jane Rizzoli · Dr. Maura Isles


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kratas P
Tess Gerritsen: A bűnös

Jó kis csajos krimi :)
Mármint van benne érzelem és dráma, nyomozás, izgalom, női sorsok, vesztegetés, gyilkosságok… valahogy meg kellene szerezni a következő részt.

>!
Shanara
Tess Gerritsen: A bűnös

"(…) a nyomozónő és a halottkém magánéleti problémáinak részletezése miatt alig jut idő a nyomozásra, és ha mégis, akkor sem nagyon haladnak az események, hanem csak olyan komótosan göngyölítik fel és teszik egymás mellé az összeszedegetett információkat az igazságszolgáltatás emberei. Ha arányokat kellene megállapítanom, akkor azt mondanám, hogy a regény hatvan százalékban magánéleti gond és negyven százalékban nyomozás – ez pedig az előző kötetekhez viszonyítva eléggé furcsa hatást keltett. Persze ettől a történet még jó, csak éppen az előzmények ismeretében teljesen mást vártam.

Az előző kötetben Jane Rizzoli állt a középpontban, most pedig Maura kapta meg a főszerepet, míg a nyomozó visszaszorult a mellékszereplő kategóriába. Mindenképpen előny, hogy egy kicsit jobban megismerhettem Maurát: a gondolatait, a múltját és az életét (…). Gyengébbnek éreztem ezt a kötetet, de csak a tempóját tekintve az, mert a történet egyébként jól összerakott és képes bizonytalanságban tartani az olvasót, folyamatosan fenntartani az érdeklődését."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/08/tess-gerritsen-b…

>!
Navi P
Tess Gerritsen: A bűnös

Izgalmas, pörgőd, fordulatos, néhol meditáló krimi, aminek a neveken kívül semmi köze nincs a sorozathoz, de egyébként biztos, hogy olvasni fogom a többit is :)

2 hozzászólás
>!
Dóra_Nagy_6
Tess Gerritsen: A bűnös

Mivel a 7. résszel kezdtem a sorozatot így már előre tudtam mi lesz spoiler. Így pluszban nagyon érdekelt, hogyan ismerkedtek meg, bár azt gyanítottam, hogy egy gyilkosság kapcsán. Végre ebben a könyvben Maura került a központba. A krimi rész egy kicsit tényleg kevesebbnek tűnt a magánélet mellett, de szerencsére így is fordulatos volt. Kíváncsi leszek, mit hoz ki Jane történetszálából az írónő.

>!
Hermux P
Tess Gerritsen: A bűnös

Tetszett az írásmód, izgalmas is volt, viszont a vége nem annyira jött be. Olyan gyorsan lezavarja a dolgokat. Meg néhol számomra oda nem illő mondatok, történések voltak. Egynek elment.

>!
cicus61 P
Tess Gerritsen: A bűnös

Szeretem a krimiket és ez a könyv is ezt bizonyítja. Első könyvem az írótól, de még fogok olvasni tőle. Izgalmas, néhol humoros, érdekes, ez kell nekem egy kirimiben.

>!
Csilla_Gajdos
Tess Gerritsen: A bűnös

Letehetetlen! Aki szereti a dr csont sorozatot, annak kötelező, jó sok boncolás van benne.

>!
Cosima
Tess Gerritsen: A bűnös

Ez volt az első könyv, amit olvastam az írónőtől és nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos cselekmény, nem hagyott hiányérzetet a filmsorozat után sem!

>!
GloriaKWreiter P
Tess Gerritsen: A bűnös

Utálom a borítót! Az eredetivel akartam megvenni :(

>!
anglee
Tess Gerritsen: A bűnös

Hát… nem jutok szavakhoz.

Rengeteg krimit olvastam már. Ez a legjobbak között szerepel.
Az első oldaltól kezdve fent tartotta a figyelmem, csak muszájból tettem le, mert nem bírtam ébren maradni tovább…

A hullák közötti összefüggéstelenségnek mintha egyszerre 20 különböző ügyet akarnának megoldani, a hitében ringatott az író; összezavart, de a tudat, hogy ebből valami elképesztő dolog fog kisülni nem hagyott nyugodni. Igazam is lett.

Ahogy megjelentek a férfiak a két nő életében, én azt gondoltam, na tessék megint egy sor nyálas nyavalygás; az ex-pasik se veled, se nélküled, bocsáss meg monológjaival, aminek semmi köze a történethez; csak egy fölös időhúzás, ami egy kis magánéleti betekintést nyújt. Ami nekem soha nem hiányzik egyetlen krimiből se. Menjen a nyomozás, találják meg a gyilkost, de a nyomozók ne vinnyogjanak a hülye gondjaik miatt.

De. Később kiderül, hogy minden ember jelenlétének oka van. Így a volt szeretők, és férjek majdnem komoly szerepet kapnak. De csak majdnem, mert ez itt most mégis csak a magabiztos egyedül álló nők klubja. Ez az ő nyomozásuk.

részemről nem értek egyet a totál-éljünk-férfiak-nélkül-egyedül-is-megállok-a-lábamon nőkkel, mert ez egy faszság, mindenkinek kell társ, akkor is ha megcsaltak-megbántottak

Ja, és annyira jó, hogy megsejtettem ki a leghunyóbb, a sok közül, de nem tudtam kiszámítani, hogy fognak rájönni, és mit fog csinálni a lelepleződő félben levő gyilkosunk.

Amikor pedig leleplezi magát, hát boldogságot éreztem, nem csak azért, mert én előre tudtam, hanem mert robbant.

Keggyetlen jó könyv.
Ezúton köszönöm @gab001, hogy hozzám is elutaztattad… :)

De a Született detektíveket mindenki felejtse el, mert egy foscsitoscsi sorozat.


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Mind talpon próbálunk maradni, gondolta Maura. Ellenállva a kísértésnek, ahogy a gravitáció ellen harcolunk. S amikor végül elbukunk, mindig meglepődünk.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Maura Isles
>!
Antal_Marcsi

Ha nem akarod hallani a választ, ne tedd fel a kérdést.

265. oldal

>!
ValerinLanz P

– Dr. Isles! – kiáltott utána a pap. – Maga egyházi nevelést kapott. Semmi sem maradt a hitéből?
Maura hátranézett.
– A hitnek nem kellenek bizonyítékok – mondta. – Nekem igen.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Maura Isles
>!
Dóra_Nagy_6

A halál nem tesz különbséget; akár szentek, akár bűnösök, a holtak mind egyformák.

253. oldal

>!
ValerinLanz P

Egy darabig némán ültek, mindketten a falon függő feszületet nézték. Milyen gyarlók vagyunk mi, emberek, gondolta Maura. Ha létezik Isten, miért állít elénk ilyen elérhetetlen kívánalmakat? Miért követel tőlünk olyan célokat, amelyeket nem valósíthatunk meg?

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Maura Isles · Jane Rizzoli

A sorozat következő kötete

Rizzoli & Isles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Baldacci: Emlékek börtönében
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Steve Berry: A tizennegyedik gyarmat
Blake Crouch: Wayward Pines
Karin Slaughter: Összetörve
Lawrence Block: Döfés a sötétben
Brenda Joyce: Halálos szerelem
John Sandford: Csábító préda
Robin Cook: Génhiba