Értékelések 197

NorrinRadd>!
Terry Pratchett: A mágia színe

Nekem sajnos nem jött be a hangulata. Számomra inkább idegesítő volt, mint humoros. Talán egy másik alkalommal még teszek egy próbát a szerzővel.

LoryGray IP>!
Terry Pratchett: A mágia színe

Imádom a Korongvilágot. Először filmen találkoztam vele, és már régóta szerettem volna beleolvasni a sorozatba. Azon túl, hogy Terry Pratchett stílusa szórakoztató, tele szatirikus humorral, az írásmód is tetszik, illetve a fordítás is választékos, üdítő volt olvasni.
Ami miatt lassan haladtam vele, az éppen a fenti előnynek köszönhető, a részletes, választékos fogalmazásmódnak, ami felett nem lehet csak úgy átsuhanni. A másik, hogy elképzeltem mindent, próbáltam felvenni az olykor nehezen megérthető fonalat, és a fura, szerintem néha nyelvtörő neveket is igyekeztem ha nem is megjegyezni, de követni, ki kicsoda.
A karakterek is jól megalkotottak, Széltoló természetesen kedvenc lett.
Azt hiszem, abba a körbe tartozom, akik azonnal beleszerettek ebbe a világba és T.P. fantáziájába, illetve abba a stílusba, ahogyan ezt papírra veti.

Ibanez P>!
Terry Pratchett: A mágia színe

Ez a könyv a fél-egy csillagról tornázta magát fel három és félre, bizony! Úgy indult, hogy örömmel fogtam bele, mert olvastam már az Elveszett próféciák-at, az volt az első olvasásom Pratchett-től (bár ugye sose lehet tudni, melyik része volt az ő szüleménye). Summa summárum, valami tök jó, humoros és vagány dolgot vártam. Aztán az első fejezetekkel rázuhant valami a fejemre, amit alig tudtam elképzelni (fantasynál ez pedig baj), az egészet annyira összevisszának éreztem, hogy alig tudtam követni és bizony izgalmas sem volt. Csak kusza. Olyan mittudoménmilyen. :-D De aztán, aztán megjelent a Halál. Komolyan mondom, nélküle a sorozat megállt volna nálam egy csillagnál és az első kötetnél, de azok a részek, ahol ő is szerepel (meg a Széltolóval való beszólásaik), az mindent visz! Aztán a végére kezdett összeállni a történet is, egyre jobban élveztem és végül úgy zártam az olvasást, hogy igen, tudni akarom, mi lett a sorsuk, spoiler. A kötet csúcsát egyértelműen Mumpsz jelentette. Fetrengtem a röhögéstől :-D Úgyhogy esélyt adok a következő kötetnek is :-D

"Nem csinálom valami jól, ugye? – kérdezte nyomorultul.
– Te nem a Halál vagy? Ki vagy akkor? – kiáltotta Rincewind.
– A Mumpsz.
– Mumpsz?
– A Halál nem tudott eljönni – magyarázta bűnbánóan a démon."

16 hozzászólás