Shannara ​druidája (Shannara öröksége 2.) 7 csillagozás

Terry Brooks: Shannara druidája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Walker ​Boh meggyőződéssel hiszi, hogy a druidák mindig csupán a kétes céljaik elérésére használták az Ohmsfordokat, és köszöni szépen, ő ebben nem óhajt részt venni. Négyföldre azonban még mindig veszély les, talán minden eddiginél nagyobb, és a világnak esélye sincs a túlélésre, ha a sötét nagybácsi és a társai nem teljesítik a küldetésüket, amit Allanon árnya rótt rájuk…

„Keresd meg az eltűnt Paranort, és állítsd helyre a druidák rendjét!”

A feladat még úgy is lehetetlennek hangzik, hogy Walker kivételesen éles ésszel és páratlan mágikus tehetséggel rendelkezik. Miután az árnylelkek rátámadnak Kandallókőn, hősünk mégis az úton találja magát. Kísérői sem akárkik: Kikelet, az Ezüst-folyó királyának szépséges és nagy hatalmú lánya, Pe Ell, az orgyilkos, aki titkon csak arra vágyik, hogy végezhessen Kikelettel, valamint Morgan Leah, az Ohmsfordok régi barátja, nemes elődök nem kevésbé nemes leszármazottja. Úti céljuk Eldwist irdatlan, kihalt sziklavárosa, amely… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Delta Vision, Budapest, 2022
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953778 · Fordította: Barsiné Gál Erika

Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

donzella P>!
Terry Brooks: Shannara druidája

Ott folytatjuk, ahol Walker Boh-t magára hagytuk. A csapongó, ellenálló és céltalan lelke végül kilátástalan helyzetbe sodorta. A kilátástalanból pedig fojtogató lesz.
Az utolsó pillanatban megérkezik Kikelet, az Ezüst-folyó királyának a lánya és küldetésre hívja, amely a végcél szempontjából egybevág Allanon küldetésével.
Mire Walker csatlakozik, már vannak rajta kívül a csapatban – mint azt a fülszövegben is olvashatjuk.

Mindezt teszi úgy, hogy a csapatot kivezényli a fősodorból, egészen a világ végére, ahova az ismert ellenségeik sem mennek. A lehetetlennek tűnő feladat mellett, nagy hangsúlyt fektet a történet arra, hogy tükröt tartson a szereplők elé, és addig tekergeti a nyakukat, amíg kénytelenek szembenézni magukkal. A gőgöt letöri, a sebezhetetlenség érzését eltiporja, a vezetőkből az események után kullogókat csinál.

Mivel ez már folytatásos sorozat, sokkal jobban megismerjük a szereplőket, mint a korábbi köteteknél, ezzel együtt van idejük a jellemfejlődésre. Brooks munkásságán nagyon jól érezhető, miként változik, érik a stílusa, miközben megmarad a tipikus Shannara vonalon.

Richárd_T>!
Terry Brooks: Shannara druidája

Már várom a következő részt.
Ez a könyv is hozza a megszokott Shannara izgalmakat. Sőt talán még emeli is a saját szintjét. Nekem nagyon tetszik a sorozat és egyre izgalmasabb lesz. A könyv szerkesztése nagyon jó. A könyv minősége ismét nagyon jó.
Csak így tovább. Ha valaki egy nagy kalandot szeretne végigkövetni akkor ajánlom a Shannara sorozatot.

Szeles>!
Terry Brooks: Shannara druidája

Anno eléggé lógva hagyott a sorozat befejezetlensége és akkor még nem tudtam elég jól angolul ahhoz, hogy be tudjam fejezni eredeti nyelven. A folytatás jobban sikerült, mint az első rész, bár ezzel nem mondtam sokat, mivel az első rész elég meh lett. Voltak itt is bajok rendesen, de az új helyszín az sokat dobott az összhatáson.
A legtöbb bajom Kikelettel volt, illetve inkább azzal, hogy ha szóba került, akkor automatikusan bizonygatni kellett, hogy ő hú-de-tökéletes és mindenki mennyire odáig van tőle. Ettől elég hamar elkezdtem kínosan érezni magam. Kb. mint amikor egy fickó magáról teljesen megfeledkezve úgy megbámul egy nőt, hogy totál nevetségessé teszi magát és ezt próbálja az ember udvariasan nem észrevenni. Ha azt vesszük tökéletesen átadta ezt az érzést és az az én egyéni problémám, hogy nem bírom az ilyesmit. Azt is érteni vélem, hogy az Ezüst-folyó királyának a mágiájából ő kívánt lenni a megtestesült termékenység és ily módon indokoltak a rá adott reakciók, de én jobban örültem volna, ha az író az élet vonalon indul inkább el. Szerintem sokkal izgalmasabb és egyedibb lett volna.
Eldwist viszont telitalálat volt nekem. Azt ugye már eddig is elhintette a sorozat, hogy spoiler, de itt láttuk is, úgy hogy még értelme is volt, hogy miképp maradt fenn a város.

Alizee>!
Terry Brooks: Shannara druidája

Kíváncsi voltam sok szempontból a könyvre, most, olvasás után részben örülök, mert a belbecs (a történet, a fordítás) szerencsére tetszett, de a külső felett nem tudok napirendre térni. Nagy kedvencem lett ez a sorozat (ami az Európától megjelent) annak idején, sajnáltam, hogy nem fordították le az összes Shannara-kötetet. Ami most nagyon nem tetszett, az a nagyon kicsi méret, a puhafedeles kötés, a spórolósan egy oldalas, lebutított térkép, aminek sokszor semmi értelme, hiszen annyi rész hiányzik róla, hogy nem is lehet követni igazán, merre járnak a szereplők (most tényleg, egy kétoldalasra nyomtatott, eredeti térkép fekete-fehér változata mennyivel jobb lenne).
Az meg már csak egyéni szoc. problémám, hogy a régi, szép, keménytáblás kötetek mellett hogy néznek ki ezek a mini könyvek… :(


A sorozat következő kötete

Shannara öröksége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. A. Salvatore: Ezüst erek
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Richard A. Knaak: Halálszárny éjszakája
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az ikrek háborúja
Elaine Cunningham: Öröksziget
Terry Pratchett: A mágia színe
Robert Jordan – Brandon Sanderson: A Fény emlékezete I-II.
Brandon Sanderson: Tündöklő szavak I–II.
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Patrick Rothfuss: A bölcs ember félelme