Álmodozó ​Izzy (Felső tagozat 2.) 12 csillagozás

Terri Libenson: Álmodozó Izzy

A Láthatatlan Emmie díjnyertes alkotója, Terri Libenson előző könyvének folytatásával jelentkezik.

A felső tagozatban mindent és mindenkit beskatulyáznak.

Izzy álmodozó. Semmit nem szeret jobban, mint a rövid jelenetekben szereplést és azt, hogy érdekes történeteket találhat ki. Hogy mi ennek a hátulütője? Az, hogy soha nem tud eléggé odafigyelni a tanulásra.

Bri nagyon okos. De azt akarja, hogy az emberek ne csak a kitűnő tanulót lássák benne. Azt is szeretné, hogy az anyukája olyannak fogadja el, amilyen, és ne nyaggassa folyton azzal, hogy „lépjen ki a gubójából” és járjon dráma szakkörre.

A két lány élete váratlan módon összekapcsolódik az iskolai tehetségkutató versenyen, ami mind Bri, mind Izzy számára drámaibb esemény lesz, mint gondolták.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek Maxim

Maxim, Szeged, 2019
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634990338 · Fordította: Bozai Ágota · Illusztrálta: Terri Libenson

kratas P>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Aranyos és tanulságos mese, tetszett a humor is, de enyhén kusza a szövegezés…
Értem azt is, hogy kell az ellentétes szerepek bemutatása, de lehet, hogy pont ettől lett olyan szétesett a történet.

Niitaa P>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Ez a rész már nem hozta az előző színvonalát. Bár lehet azért, mert beteg vagyok és érzem magamon, hogy a reakcióim sokkal lassabbak, nehezebb a felfogásom, stb.
Először is, Izzy alap megrajzolása nagyon hasonlít Emmie-re (nem a képregényes részen), ami összezavart. Aztán Izzy nem hasonlít Izzyre a két különböző részen. A sztori is nagyon egymás mellett futott. Persze rendelkezik egy jó kis üzenettel az olvasó irányába, de közel sem olyan, mint Emmie része.
Az utolsó oldalon kellett egy pár perc, mire leesett, hogy miről is volt akkor most szó, így helyrekerültek az eddigi téves képkockáim is, de nem tudom… nem hiszem, hogy a célközönség tagjai mind rájönnek a csavarra. Vagy tényleg csak ennyire elnyom most a betegség.

ValerinLanz P>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Ez már kevésbé tetszett. Jó ötletnek tartottam, hogy itt már valóban két kislány beszélt, és két teljesen különböző végletet mutattak be. Izzy – aki nem is Izzy, hanem, ööö ? – nem képes a tanulásra koncentrálni, ellenben nagyon szeret szerepelni, előadni dolgokat, megnevettetni az embereket. Most is egy versenyre készül, amire azonban az anyja nem engedi el, miután megtudja, milyen siralmasan szerepel a lány az iskolában. Sajnos egyáltalán nem értettem egyet Izzy dühöngésével, ahogy azzal sem, hogy a húga spoiler Jóllehet én spoiler nem úgy, mint a nővére. Érdekes volt megfigyelni a három lány kapcsolatát. A másik elbeszélő a korábbi Emmie barátnője, Brianna, aki meg túl sokat is tanul, az anyja viszont drámatanár, és szívességet kér tőle – spoiler Ez végül egész jól alakul, mert Brianna végre spoiler kicsit kilép a komfortzónájából. Emmie kalandjához képest kevésbé élveztem, de örültem, hogy visszatérhettem a srácok közé.

Cassiopeia P>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Az előző rész után nagy elvárásokkal álltam neki ennek a könyvnek. Viszont a könyv olvasása során egyre jobban csodálkoztam, hogy a két szál valahogy nem passzol össze, mint az előző kötetnél… aztán elértem a könyv végére, és az elmúlt időszak egyik legjobb és legnagyobb csattanójával szembesültem. Nagyon régen lepett meg bármelyik olvasmányom ennyire, mint az Álmodozó Izzy.
Bátran ajánlom kicsiknek és nagyoknak, mert nagyon könnyed, rövid, tele szépen, de egyszerűen megrajzolt képekkel és egy nagyon kedves sztorival.
Olvassátok, mert tényleg jó ❤

lakatoszoltan>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Ez egy nagyon jó szülő-gyerek-testvér-barátok témát feldolgozó része a sorozatnak. Nagyon ötletes, ahogy a kötelékek és kapcsolatok hálója és érzelmei irányítják a döntéseket, történéseket. NAGYON tetszett. És szerintem ennek a legjobb a csattanója, én az utolsó oldalig nem jöttem rá a csavarra. Szóval volt a végén egy hatalmas WOW érzésem.

tashley>!
Terri Libenson: Álmodozó Izzy

Gyerekek nagyon szeretik a rajzok miatt. Ebben is van 1 csavar (mint A láthatatlan Emmie-ben), ami miatt esetleg felnőttnek is érdemes elolvasni, gyorsan megvan.
8-12 éveseknek ajánlom.

Felső tagozat sorozat · Összehasonlítás