Nyersreceptek ​ínyenceknek 1 csillagozás

Teresa-Maria Sura: Nyersreceptek ínyenceknek

Hagyd, ​hogy Teresa-Maria Sura elcsábítson vitálínyencségeinek csodálatos világába! Tapasztald meg, milyen érzés minden egyes étkezéssel szeretetet venni magadhoz és úgy készíteni el az ételt, hogy az egyaránt gyönyörködtessen szemet és ízlelőbimbót. Bátran vidd bele az ételkészítés folyamatába a saját kreativitásodat is, és tapasztald meg az étkezés egy teljesen új dimenzióját. A nyers étkezésről sokaknak csak a saláták, az uzsonnára elrágcsált alma és répadarabok jutnak az eszébe. A hazánkban is egyre népszerűbb, új táplálkozási hullám ennél sokkal változatosabb étrendet kínál. Pizzák, rakott zöldségek, aszalt kenyerek és csodálatos desszertek kerülnek ki a kreatív szakácsok keze közül. Fontos szempont, hogy a nyers alapanyagokból készült fogások egészségesek, segítenek az ideális testalkat elérésében és megtartásában, továbbá – főzési idő hiányában – jóval gyorsabban elkészíthetőek, mint hagyományos társaik. Nem egyszerűen nyersrecepteket tartalmaz ez a könyv, sokkal több annál:… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2012
272 oldal · ISBN: 9789632911595 · Fordította: Németh Gábriel

Enciklopédia 2


Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
gjudit8
Teresa-Maria Sura: Nyersreceptek ínyenceknek

A fordítás egy kicsit leveszi a könyv értékét, mivel nem illeszkedik a már megszokott elnevezésekhez, melyek akár Lénárt Gitta, akár V. Boutenko könyveiben előfordulnak.
Sajnos néhány alapanyag – egyelőre – beszerezhetetlen, de még így is érdemes a különleges étkeket, íz- és alapanyag-kombinációkat kipróbálni.


Népszerű idézetek

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Minden létezés energia, ami ennek megfelelően folyamatosan áramlik.
A legrosszabb körülmények között nevelt, rovar- és gyomirtókkal, valamint
műtrágyával teli termények megterhelik a szervezetünket, és energetikailag
lényegében halottak. Többek között ezért választok mindig tisztelettel és sze-
retettel termelt és árusított terményeket. Legyünk csak bátran kritikusak és
válogatósak vásárláskor; inkább kevesebb árut vegyünk, de az legyen valóban
minőségi.

Kapcsolódó szócikkek: gyomirtó · műtrágya
>!
Kasztór_Polüdeukész 

Mindig elborzasztanak a szupermarketek húsárai. Fogyasztói társadalmunk
a jelek szerint semmire sem becsüli az állatokat – pedig ők is éppen olyan élő és
érző lények, mint mi vagyunk.

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Amint arra már e könyv elején is utaltam, „a szívhez a gyomron keresztül vezet
az út” – és valóban így áll a helyzet.
Elgondolkodott már az olvasó azon, mitől lehet, hogy egy egyébként tel-
jesen „korrektül” elkészített és finom étel utóbb mégsem bizonyul kifejezet-
ten emészthetőnek? Vagy épp ellenkezőleg, hogy egy egyébként „silányabb” összetevőkből készült étel mégis rendkívül kielégítőnek és nagyon is könnyen emészthetőnek bizonyul? Adott esetben ez függhet akár attól is, hogy az étel
készítője épp jó vagy rossz kedvében volt-e, mérgesen és kelletlenül vagy sze-
retetteljesen és odaadással készítette-e az ételt, beleáramoltatva abba az éppen
aktuális érzéseit is.

Ezzel arra szeretnék rávilágítani, hogy nagy jelentősége van annak is, milyen kedélyállapotban készítjük el ételeinket, hogyan állunk az összetevőkhöz és a
folyamat egészéhez.. Ha ugyanis jókedvűen, hálásan és szeretetteljesen munkál-
kodunk, akkor nemcsak nekünk magunknak lesz szórakoztatóbb és örömtelibb
az ételkészítés, hanem energetikailag is jobb minőségűek lesznek az eredmé-
nyül kapott fogások.

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Gyakran mondunk magunkról olyasmiket, hogy mondjuk „jaj, de hülye
vagyok” vagy más hasonlókat, ha például éppen elfelejtettünk
vagy elvétettünk valamit. Nap mint nap teszünk magunkról ilyen és ehhez hasonló negatív kije-
lentéseket, csak úgy mellékesen. No de hányszor mondunk olyasmiket például,
hogy „szeretem magam” vagy hogy „tisztelem magam”?

Sokkal körültekintőbb és óvatosabb lettem, amióta komolyabban foglalko-
zom az energetikával. Egyetlen napot sem zárok anélkül, hogy hálát ne adnék
mindazért (legyen szó akár a legcsekélyebb apróságokról, semmiségekről), amit
az adott nap folyamán átélhettem. Mára ez olyannyira a szokásommá, napi ritu-
álémmá vált, hogy már el se tudok aludni nélküle; egy belső hang folyamatosan emlékeztet rá. Hálával telt szívvel térni aludni – ez az én imádságom.

>!
Kasztór_Polüdeukész 

Biztos sokan megmosolyognak, amikor a fülük hallatára ujjongva örvende-
zem például egy, a bevásárlókosaramból épp kiemelt cukkini tökéletes szépsége
felett. Elvégre a természet és azon belül is főleg a táplálékunk szépsége és sok-
színűsége egyszerűen páratlan, és mindig lenyűgöző! Minden egyes zöldség és
gyümölcs teljesen egyedi; órákig tudnék áradozni róluk, de ettől most inkább
eltekintek. Arra azonban mindenképp szeretném rávenni a kedves olvasót,
hogy próbáljon meg új szemszögből nézni minden alapanyagot és elkészült
ételt, amit csak magához vesz. Elvégre ezek is éppúgy az élet misztériumát tük-
rözik, ahogyan minden más létező is ezen a bolygón.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Bede Anna: Vegasztrománia
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Rohini Dévi Dászi: Hare Krisna – Vegetáriánus szakácskönyv
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Bede Anna: Vegabudapest
Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei
Mikkonen Virpi – Tuulia Talvio: Fagyivarázs
Gyulai Gábor: Govinda szakácskönyve
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve