Forgive ​My Fins – Hableányok kíméljenek (Hableányok kíméljenek 1.) 501 csillagozás

Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lily ​Sandersonnak van egy titka – nem az, hogy halálosan szerelmes a Brody Bennett nevű jóképű úszóistenbe, akinek láttán a szíve partra vetett halként vergődik. A viszonzatlan szerelmet még egy normális kamaszlány is nehezen éli meg, de ha valaki félig ember, félig sellő, mint Lily, végképp nem beszélhetünk egyszerű kis kalandról. Lily titka nem derülhet ki, mivel ő nem akármilyen sellő, hanem Thalasszinia hercegnője. Amikor Lily három éve megtudta, hogy az édesanyja valójában ember volt, végre rájött, miért nem érzi igazán otthon magát Thalassziniában. Azóta is a szárazföldön él, és a Seaview Gimnáziumba jár, abban a reményben, hogy sikerül igazi otthonra lelnie. Persze a szárazföldön is akadnak nehézségek – például Quince Fletcher, a bunkó motoros srác a szomszédból –, de egy komoly előny azért van: Brody. A gond csak az, hogy a sellők nem igazán hívei az alkalmi kapcsolatoknak – amint kötődni kezdenek valakihez, az érzés örökre szól. Amikor Lily kísérlete, hogy elnyerje Brody… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
264 oldal · ISBN: 9789632456218 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
264 oldal · ISBN: 9789632456201 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455952 · Fordította: Molnár Edit

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Quince Fletcher · Lily Sanderson · sellő

Helyszínek népszerűség szerint

óceán


Kedvencelte 61

Most olvassa 28

Várólistára tette 203

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Nekem tetszett, eléggé izgalmas volt, hogy lekössön. Remélem egyszer lesz folytatása is.

8 hozzászólás
>!
Evelena
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Ismét rám jött a hableány mánia és évek óta szemezgettem ezzel a könyvvel.
Már az elejétől megfogott, könnyed, kedves, vicces könyv, amit jó érzés olvasni. Tudtam, hogy mire számítsak végkifejlet gyanánt, de a kezdet és az odáig való eljutás útja nagyon tetszett.
Ötletes volt a víz alatti világ, az ottani életmód, szokások, ételek, szobák. Egyszerűen az egész. Az írónő csodásan kitalált mindent.
Quince az a tipikus rosszfiús, motoros pasi, jó humorral, akibe rögtön bele lehet zúgni.
Brody nekem kevésbé lett szimpatikus.
Lily viszont annál inkább, még ha nem is figyel eléggé, nem veszi észre a dolgokat, akkor is. A halas-vizes poénjain folyton nevethetnékem támadt.
Érdekesek voltak a próbák.
A könyv megtanít rá, mennyire nagy ereje van egyetlen csóknak. Jobban kéne értékelnünk.
Sellő rajongóknak kitűnő lehetőség egy újabb víz alatti világba való csobbanásra. ;)

12 hozzászólás
>!
Klodette
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Egy kicsivel több, mint egy évig halogattam a könyv elolvasását, de csak azért, mert úgy tudtam, hogy nem lesz folytatása. Pár héttel ezelőtt viszont olvastam itt a Molyon, hogy a kiadó jövőre mégis megjelenteti a második kötetet. Juhhhéééé. :)
Így hát belekezdtem és cseppet sem bántam meg, mert nagyon tetszett. Nem kell világmegváltó cselekményre gondolni, de kikapcsolódásnak, nyári olvasmánynak tökéletesen megfelel. A vége kicsit függővég lett, de remélem, hogy akkor biztosan fogják folytatni és nem kell olyan sokat várni a következő részre.
Nagyon szeretem a sellős sztorikat, mert olyan különleges a hangulatuk. Ez a jelző itt sem volt másképpen. Vicces volt, bár Lily oktalansága néha kifejezetten idegesített. Quince viszont kifejezetten üdítő karakternek hatott.

12 hozzászólás
>!
Deziréé
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Nagyon szeretem a sellők világát és örültem is, amikor elolvastam a könyvet. Mindig kapok valami új információt a sellőkről.
Lehet kicsit gyerekesnek mondanátok néhányan, de nekem kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Quince engem teljesen elkápráztatott, nem is értem Lily miért nem szimpatizál vele.
Jó lenne a második részét is elolvasni, de ha jól tudom erre nem fog sor kerülni. Pedig olyan idegesítően lett vége, hogy azonnal tudnom kellene a folytatását.

>!
Orsi999
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Amikor megláttam a könyvtárban rögtön tudtam, hogy haza kell hoznom. Amúgy már egy ideje szemezgetek ezzel a könyvvel, de csak most jött el az ideje, hogy elolvassam.
Őszintén?
Nekem ez tetszett. Hiába sablonos, hiába van teli klisékkel, de akkor is imádtam. Alig tudtam letenni.
Nagyon tetszettek a szereplők, bár Lily egy kicsit naiv volt, de a naivitása nélkül nem lett volna ennyire izgalmas a történet. Quince meg már az elejétől kezdve szimpatikus volt.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz majd a folytatásban.

>!
Naiva P
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Nem rég olvastam egy szintén sellős/hableányos témájú könyvet. Az sokkal komolyabb volt, mint ez.
Pár évvel korábban nem kizárt, hogy jobban odáig lettem volna ezért a könyvért, de most ezt nagyon elcsépeltnek és gyakran gyerekesnek éreztem. Idegesítő, nagyon ostoba hősnő, minimális cselekménnyel, rengeteg belső-lelki vívódással. Még az olvasó is látja, érzi a nyilvánvalót, Lily-t kivéve, aki a naivitástól és az önsajnálattól minderre képtelen. Hasonló témában, szintén ifjúsági keretek között olvastam már sokkal jobbat. Quince és az a csekély humor volt, az egyetlen, ami megmentette a könyvet attól, hogy totálisan élvezhetetlen legyen.

>!
molybarby
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Hát ez a könyv se volt hosszú életű. :D De annál jobb volt. Mindig is szerettem az ilyen szirénes könyveket, csak nagyon kevés jót lehet olvasni belőlük. Ez a jó félék közé tartozott. Nem is csoda, hogy tegnap éjfélig olvastam csak hogy be tudjam fejezni. Nagyon tetszett a világ amit megalkotott az írónő, a sellők és minden egyben. Kicsit olyan érzés volt, mintha Anna Banks: Poszeidón sorozatának a folytatását olvasnám pár nemzedékkel később. És nekem az nagy kedvenc.
Ami nekem fura volt, az maga a víz alatti élet. Lehetett olyanról olvasni, hogy a falak ki vannak festve, meg aszalok vannak, tányér meg hasonlók. De hogy a fenébe nem lebeg el a kaja? Vagy miért nem ázik le a festék? Szóval nekem ezek olyan furcsaságok voltak, de túl lehetett lépni rajta.
Az egyetlen negatívum amit fel tudok hozni, az Lily viselkedése. Nekem néha már túl sok volt, zavart, hogy ennyire nem veszi észre a dolgokat és nem akarja beismerni még saját magának se. Szerencsére azért a végére egy kicsit észbe kap. Tudtommal végül lesz magyar folytatása, szóval várni fogom, mert egy kis víz alatti világból mindig jól jön.

>!
csillagka P
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Halványan valami rémlik, hogy miért került fel nagyon régen a titkos kívánság listámra, kellettek egy sellő (még véletlenül se hableány, nem buborék figurákat keresünk) és mivel lejár a saját kihívása, nem tudtam tovább tologatni.
Nagyon meglepődtem, számítottam valamire, nem túl sok jóra, mégis azt kell mondjam elvarázsolódtam. Végre egy olyan könyv amibe nem tudok belekötni ha ifjúsági romantikus regényt keresünk. Aranyos, kedves, mesésen bolondos, kicsit butácska, de megvan benne az a rózsaszín pónis mesevilág amiben semmi rossz nem történhet. Nincs harc, nincs háború, végre senki nem akar kinyírni senkit, a konfliktusok is éppen olyanok amit egy tizenkét éves kislány pontosan feltud dolgozni.
Egy apró megjegyzés a végre, nagyon zavart a sok kényszeredett halas kifejezés, simán öt csillag, ha nem fanyalgok minden ilyen esetben (lehet hogy komoly fordítói hiba, amiről nem az író tehet)
Ajánlott olvasmány gyereklányoknak és olyan felnőtteknek akik még szeretik a tündér sellős meséket.

>!
Doreen
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Eléggé kiszámítható a történet, de ennek ellenére tetszett. Nagyon aranyos, romantikus, szirupos könyv, ami tökéletesen megfelel a neki szánt korosztálynak. Nincsen benne semmi erőszakos, egyszerűen csak egy hableányos történet.
Quince nagyon szerethető karakter.
Lilyt is bírtam, bár néha kissé sokat nyafogott és a halas beszólásait is túlzásba vitte.
Tetszettek a próbák, aranyos volt ahogy veszekedtek és ahogy lassan egymásba szerettek :)

>!
christine
Tera Lynn Childs: Forgive My Fins – Hableányok kíméljenek

Lily kissé naiv volt. Nem, a kissé az távol állt tőle. Lily elképesztően naiv volt, vakon hitt egy érzésben, amit talán nem is érzett, csupán hitte, hogy érzi. Tulajdonképpen nem is értem, hogy mit kedvelt Brodyban. Persze ezt csak úgy mondom, még magam sem hiszem el, hisz ki nem lenne oda a suli legmenőbb palijáért, akinek mindene a víz? Lily sellő volt, ezért normális, ha olyan pasit szemelt ki magának, akivel van valami közös tulajdonságuk. Ebben tökéletesen megértem, én is ilyen vagyok. Mégis úgy érzem, Lily már túl messzire ment. Nem csak tetszett neki Brody, hanem egyenesen imádta és bálványozta, holott a srác még csak rá sem nézett, vagy ha mégis, akkor nem úgy, ahogyan a lány szerette volna. Ha nem lett volna ott Quince, biztos, hogy elmondta volna Brodynak, akinek mindez után az első útja a legközelebbi tévécsatornához vezetett volna.
A lány naivsága nem csak Brody miatt volt. Ott élt mellette Quince, történt köztük egy s más (autós követés, piszkálódás, hasonlók), Lily pedig nem érezte, hogy mindezek felhívásnak bizonyultak egy olyan tánchoz, amit ketten kellett táncolni. Ehelyett a lány hagyta, hogy Quince szólózzon, de nem is akárhogyan. Vannak szőke lányok, de Lily haja már inkább hófehér…
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2016/09/tera-lynn…


Népszerű idézetek

>!
katelucy

Nem volt még olyan „Kedvellek, de …” kezdetű mondat a civilizáció történetében, ami jól végződött volna.

33. oldal

>!
Greylupus

– A szerelem már önmagában is igazi varázslat.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quince Fletcher
>!
Norcsa

– Miért fejjel lefelé ragasztottad fel a delfint?
(…)
– A hátúszást gyakorolja.

44. oldal

>!
Kedy

A víz megnyugtat. Olyan, mint a csokoládé vagy a forró tea vagy a tejszínes jégkrém.

>!
Cheril

Ahogy megmozgatom lime-zöldre lakkozott lábujjaimat, sziszegést hallok, aztán egy hangos csattanás… és kialszik a villany.
Prithi nyávogni kezd.
– Lily! – kiabál Rachel néni a folyóson. – Már megint a fürdőkádból telefonáltál?

17., és 18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Sanderson
>!
DoreenShitQ

A fürdőszobatükör kíméletlenül megmutat mindent. Különösen reggel.

19. oldal

>!
nykyriana

Ó, talán Quince segít elrabolni Brodyt. Addig tartjuk fogva a pincében, amíg rá nem jön, mennyire szeret engem. Nem valószínű. Ez az ötlet két sebből is vérzik. Először is, az ilyen dolgok csak azokban az ősrégi romantikus regényekben szoktak beválni, amilyeneket Rachel néni olvas. Másodszor, nincs pincénk.

>!
Darkmorello

– A szerelem nem a megszállottságról szól, hanem a kötődésről.

202. oldal

>!
Cheril

Mi, sellők gyáva egy népség vagyunk. Mivel csupa titok övezi az életünket, a gyávaság igazából létszükséglet. Ha nem menekülünk el elég gyorsan, amint megpillantjuk az első felénk tartó hajót, könnyen a következő heti szennylap címoldalán találhatjuk magunkat. Úgyhogy inkább fedezékbe bújunk előbb, és csak aztán kérdezünk.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyávaság · sellő
>!
Cheril

A szája puha és meleg és tökéletes. Most, hogy nem kell mindent a kötelékre fognom – és szabadon megvallhattam az érzéseimet –, végre átadhatom magam a csók varázsának. Quince mondta egyszer, hogy a szeretet a legnagyobb varázslat a világon. Most már tudom, hogy igaza volt.

261. oldal


A sorozat következő kötete

Hableányok kíméljenek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Halott lelkek
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Josephine Angelini: Istennő
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Meg Cabot: Elhagyatva