Budapest ​Outdoor 8 csillagozás

Tenczer Gábor: Budapest Outdoor

Mi az, hogy Budapest Outdoor? Ez magyarul nagyjából azt jelenti, hogy városiak, kívül tágasabb! Húzzatok ki a fotelből, a lakásból, várnak a hegyek, vár a természet, vár a mozgás. A könyv azoknak szól, akik belevágnának, de nem tudják, hova érdemes menni; azoknak, akik elvesznek a turistautak labirintus-szövevényében; azoknak, akik már több helyen voltak, de szeretnének még új, érdekes helyeket felfedezni; és végül azoknak is, akik valamiért most nem tudnak elindulni, de meg akarják ismerni, át akarják élni, milyen kincseket rejteget a magyar főváros és környéke. Ez a könyv nem kevesebbre vállalkozik, minthogy új, fogyasztóbarát szempontok alapján próbálja rendszerezni a túralehetőséget a főváros nyugati felét övező Budai-hegységben, és emellett válogatást nyújtson az egy óra utazási időn belül elérhető túrahelyekről a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Gerecse legérdekesebb részein

>!
Corvina, Budapest, 2024
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631367683
>!
Corvina, Budapest, 2022
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631367683

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

Renáta_G>!
Tenczer Gábor: Budapest Outdoor

Sokszor mondják nekem, hogy milyen szerencsés vagyok és irigylik, hogy ennyit kirándulunk. Ilyenkor az első kérdésem, hogy „Te miért nem?”. Leggyakoribb kifogások fővárosiaktól, amiket hallani szoktam: minden messze van, nincs autóm, nem tudom merre induljak, nem vagyok rutinos túrázó. Mindegyik kifogásra a válaszom, hogy ez rossz kifogás, mindenre van megoldás, ráadásul Tenczer Gábor könyve, a Budapest Outdoor segít is elhallgattatni ezeket a hangokat.

Tenczer Gábor úgy igyekezett összeállítani a kötetet, hogy olyan helyszínek, látnivalók kerüljenek a kötetbe, amelyek a fővárosból egy óra utazási időn belül elérhetőek. Ehhez a közeli hegyek a legideálisabbak, így került a kötetbe a Budai-hegység, a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Gerecse vidéke. A kötetben jól átlátható módon, fejezetekre bontva ismerkedünk a hegyekkel, völgyekkel, szurdokokkal, erdőkkel és azon belül is nehézség alapján rangsorolva.

Bővebben: https://www.kulturpara.hu/2022/10/100-tura-budapesten-e…

zsof>!
Tenczer Gábor: Budapest Outdoor

Hujujjj – mondtam, amikor megtudtam, hogy Tenzer Gábor könyvet ír.
Hujujjj – mondtam, amikor megrendeltem a könyvet.
Hujujjj – mondtam, amikor hazahoztam a könyvet.
Hujujjj – mondtam, miközben olvastam a könyvet.
Nyilván nem olvastam el minden egyes betűjét, most még, de látszik, hogy nagyon alapos, hiánypótló könyv lett ez. Gyakorlott túrazóként is van pár hely amiről még nem hallottam, így majd a könyv segítségével felkeresem ezeket.

Koch_Andrea>!
Tenczer Gábor: Budapest Outdoor

Hiánypótló. Profi leírások, szép kiállású könyv


Hasonló könyvek címkék alapján

Bajor Zoltán: Budapest természeti kalauza
Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke
Szablyár Péter: Eltűnő Budai hegyek
Papp János: Japppános
Kordos Szabolcs: Egy város titkai
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Viczián Zsófia: Budapesti fák
Ungváry Krisztián – Tabajdi Gábor: Budapest a diktatúrák árnyékában
Ungváry Krisztián: Utak a senkiföldjén