Légiposta 1 csillagozás

Teller Ede – Zeley László: Légiposta

Aki ebben a kötetben megszólal: tudós. A „hidrogénbomba atyja", „minden haladó gondolat esküdt ellensége…", de tudjuk-e valójában, hogy ki ő? írásai 1945 óta nem jelenhettek meg Magyarországon. Aztán egyszer csak megszólalt a rádióban. A magyarban. És kiderült, hogy a „mumusként" emlegetett ember egy felelősségteljes, következetesen gondolkodó, bölcs öregúr.

Amiről Teller a Légiposta című könyvében ír, az az eddig nem ismert „titkoknak" – a tudós munkásságának, gondolatainak – ismertetése és egy gazdag és tartalmas élet bölcs összegzése. Élmény és szellemi varázslat. Zeley Lászlóé, a rádió kitűnő munkatársáé az érdem, hogy sikerült megszólaltatnia „a vasfüggöny mögül érkező" újságíróknak az évtizedeken át sohasem nyilatkozó tudóst. A lebilincselően érdekes könyv igazi szenzációnak ígérkezik.

>!
Háttér, Budapest, 1990
136 oldal · ISBN: 9637403663

Kiemelt értékelések

Video>!
Teller Ede – Zeley László: Légiposta

Ezt a könyvet nem azért értékeltem hármasra, mert valami rossz volt benne – mindössze annyi a bűne, hogy nem volt elég érdekes. Amúgy szeretem Teller Edét, még azt is megbocsátom neki, hogy szabad akaratról beszélt, végtére is a kvantummechanika környékén annak idején sokan beszéltek ilyesmiről. A magyarul meg nem jelent írásaiból való részletek is érdekesek voltak, csak sajnos túl rövidek. A versei különösen jók, kár, hogy abból sincs sok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Simmons: Ílion
Lawrence M. Krauss: Kvantumember
Faragó Richard – Gallai László: NFL
Robert Capa: Kissé elmosódva
Fehér Klára – Nemes László: Irokézek és felhőkarcolók
Kormos István (szerk.): Testvérország
Diana Dorth: A hűtlen
Barabási Albert-László: Behálózva
Francis Kálnay: Chúcaro
Fekete-fehér képregényantológia 6. – Betonfejek és cemendék