Állatok ​erdőn-mezőn 5 csillagozás

Telegdi Ágnes: Állatok erdőn-mezőn

A képeskönyv segítségével a Magyarországon a természetben legkönnyebben megfigyelhető emlősállatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. A kötet rövid történetei a szerző találkozásait örökítik meg ezen állatok (mókus, mezei nyúl, őz, róka sün, szarvas, görény, vaddisznó és pocok) egy-egy példáján.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ó, azok a csodálatos állatok!

>!
Ring-Color, 2009
46 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638795571 · Illusztrálta: Telegdi Judit, Telegdi Ágnes

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
kte P
Telegdi Ágnes: Állatok erdőn-mezőn

Telegdi Ágnes könyve alkalmas megismertetni a kisebb gyermekeket néhány Magyarországon gyakorta előforduló állattal. 4-6 oldalban szerepel benne az erdei mókus, a mezei nyúl, az európai őz, a vörös róka, az európai sün, a gímszarvas, a vadászgörény, a vaddisznó s a vízipocok. Az igényes közeli fényképek nagyjából a tartalom felét adják és minden állatnál egy-egy kedves személyes történettel kerülnek bemutatásra, ami közel hozza őket az olvasóhoz. A további információra éhesek a könyv végén Állathatározót is találnak, amely oldalanként két állatról ad további információkat (kisebb betűkkel, így nem keveset). Ezek több számszerű adatot, tényeket tartalmaznak, de továbbra is az érdekességekre koncentrálva. Tudtátok, hogy a sün hátán több mint 8000 tüske van, melyek évente cserélődnek?
Köszönet illeti továbbá az írónőt, mert olyan fantasztikus író-olvasó találkozót tartott, hogy még aznap az iskolából hazafelé be „kellett” mennünk a könyvtárba, hogy kikölcsönözzük kettőt a könyveiből, nehogy a többiek elvigyék előlünk. :) A fiamat egyenlőre még nem érdekli az olvasás és ez közelebb hozta hozzá a könyveket.

>!
mini_moly
Telegdi Ágnes: Állatok erdőn-mezőn

Állatkerti, vadasparki látogatás előtt-után ajánlott olvasmány, amelyet a legkisebbek is bátran forgathatnak a kedves illusztrációk és fényképek miatt. A szerző nem akar szájbarágni, emberközelivé teszi az emlősöket a véletlenszerű találkozások elmesélésével – ha szerencsénk van, nagyjából mi is hasonló körülmények közt pillanthatjuk meg a kiadvány szereplőit… (folytatás a blogon):
http://minimoly.blog.hu/2017/06/12/telegdi_agnes_allato…


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Pedro Alcalde: Az állatvilág zenészei
Feryal Kanbay – Stephan Gürtler: A medve
Igor Ivanov Akimuskin: Csupa macska
Varga Domokos: Erdei esztendő
Bartos Erika: Buda tornyai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca foglalkoztatókönyv 12 új mesével
Tasi Katalin: Vízcsepp
Marék Veronika: Hol terem a sok gyümölcs?
Mechler Anna: Olina és a varázsszirmok