Állatkerti ​történetek 3 csillagozás

Telegdi Ágnes: Állatkerti történetek

Miért szeretnek a kaliforniai oroszlánfókák labdával játszani? Hogyan lehet beleszeretni első pillantásra egy kaméleon kócos tekintetébe? Miért nem szédül a lajhár, pedig hosszú órákat tölt fejjel lefelé függeszkedve a fán? Olvasd el ezt a vidám, érdekes és izgalmas könyvet, és minderre választ kapsz. Emellett megismerkedhetsz a rendkívül ritka szibériai tigris életével, a barnamedvék hétköznapjaival, egy népes szurikáta család szokásaival. És ez még nem minden. További állatkerti állatok várnak rá, hogy megismerd őket. Ebben segítenek a szerző varázslatos, egész oldalas fotói és festményei.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Ó, azok a csodálatos állatok! Ring-Color

>!
Ring-Color, 2011
58 oldal · ISBN: 9789638890672

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

olvasóbarát >!
Telegdi Ágnes: Állatkerti történetek

Telegdi Ágnes képei és történetei nagyon tetszenek nekem, ezért rendeltem meg és került az Unokákra váró polcra ez a kötet is. A művet Veprik Róbert, a Szegedi ZOO igazgatója lektorálta, ami még egy csöppet hozzátesz az élményhez. 15 állatról olvashatunk a kaméleontól a pingvinen keresztül a nagymacskákig (gepárd, szibériai tigris). Az állatok többsége Szegeden, a Vadasparkban is megtalálható. Lehet majd a kötettel sétálni közöttük és olvasni a legfontosabb tulajdonságaikról, egyetlen gond azonban van, kedvencem, a Tapír hiányzik a kötetből, pedig annyira aranyosan bumfordi, hogy szerintem másoknak is tetszene. A kötet utolsó fejezete Hogyan viselkedjünk az állatkertben? Állatkert szabályok címmel hasznos tudnivalókat tartalmaz.

1 hozzászólás
Maribeth P>!
Telegdi Ágnes: Állatkerti történetek

Nagyon tetszett!!
Bár gyerekeknek íródott mégsem volt túlságosan leegyszerűsítve a nyelvezete. Az állatok leírása szakmailag helyes volt és jó volt olvasni, hogy egyes képek, hogy készültek.
Elsősorban a szívem csücske Szegedi Vadaspark miatt olvastam el és meg is látszik a könyvön, hogy egy szakmabeli, Veprik Róbert rektorálta a könyvet.
Nekem abszolút meghozta a kedvem a sorozat többi kötetéhez is. Csodaszép fényképek voltak benne, bár a rajzok elég egyszerűek voltak, mintha gyerek rajzok lettek volna, de egyáltalán nem voltak csúnyák, sőt ez kicsit méginkább hozzátesz, ahhoz, hogy jó gyerekkönyv legyen.
Én abszolút tudom ajánlani minden állatszerető családnak és főleg a végén lévő állatkerti szabályok betarását.


Népszerű idézetek

olvasóbarát >!

A madarak úszóbajnoka

Meggyőződésem, hogy ha ránéztek erre a kedves, mókás, rendkívül jól úszó pingvinre, ti is könnyedén elfelejtkeztek arról, hogy ő valójában madár. Pedig bizony az. Csak a repülés tudományát ő felcserélte a gyorsúszásra. A szárazföldön kissé esetlenül totyog, a jégmezőkön pedig gyakorta hason csúszik. De a vízben ő a madarak koronázatlan királya. Félelmetes tempóval szeli a habokat.

olvasóbarát >!

Egy igazán vidám társaság

Nézd meg ezt a képet, és ha véletlenül éppen rossz kedved van, akkor biztosan felderülsz. Egyszerűen nem lehet nem szeretni és nem rámosolyogni ezekre a kedves kis sivatagi lényekre. Ők a szurikáták. Élőben pontosan úgy viselkednek, ahogy a természetfilmekben láthatjuk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Devecseri Gábor: Állatkerti útmutató
Rigó Béla: Állatkerti séta
Tarbay Ede: Séta az állatkertben
Parádi Orsolya: Pandala az állatkertben
Holdas Sándor – Kapocsy György: Állatkertjeink lakói
Állatkerti barátaink
Sabine Schuck: Az állatkert
Bartos Erika: Állatkertben a baba
Schmidt Egon: Születésnap az állatkertben
Nyulász Péter: Menjünk az állatkertbe!