Megjelenésének várható időpontja: 2019. május 7.

Kilégzés ​és más novellák 0 csillagozás

Ted Chiang: Kilégzés és más novellák

Az Életed ​története (Érkezés) többszörös Hugo- és Nebula-díjas szerzőjének régóta várt új novelláskötete kilenc történettel.

Egy kereskedő megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Egy idegen tudós sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nem csak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Egy nő több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami digitális háziállatból végül igazi élőlénnyé fejlődik. A viktoriánus kori Angliában mechanikus gépek nevelik a gazdag elit újszülötteit. Egy modern felfedezés nem csak a tudomány, de a vallások alapjait is megkérdőjelezi.

Ted Chiang régóta várt második novelláskötete formabontó ötleteivel és emlékezetes szereplőivel ismét elemében mutatja be korunk legfontosabb tudományos-fantasztikus szerzőjét. A Kilégzés és más novellák egy lehengerlő és időtálló gyűjtemény, mely egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre – mi az univerzum természete? mit… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634196105 · Fordította: Ballai Mária, Juhász Viktor, Molnár Berta Eleonóra, Farkas Veronika, Bosnyák Edit, Huszár András · Megjelenés időpontja: 2019. május 7.

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 174

Kölcsönkérné 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával
Ann Leckie: Mellékes igazság
Kim Stanley Robinson: Vörös Mars I-II.
Dan Simmons: Hyperion bukása
Ian McDonald: A dervisház
Brian W. Aldiss: Helliconia: Tavasz
Mary Doria Russell: Verebecske
Philip K. Dick: Kamera által homályosan
Gene Wolfe: A kínvallató árnya
Iain M. Banks: Holtpont