Let's ​Get Textual – Légy merész! (Text 1.) 478 csillagozás

Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.
Mert az fura lenne.
Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.
Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…
…talán mégis célba talált a szívemben.

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635613724 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789632459141 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789632459158 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Zach Hastings · Delia Devlin · Caleb Mills · Zoe Williams


Kedvencelte 61

Most olvassa 13

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Szerettem ezt a könyvet. Tulajdonképpen semmi nagy durranás nem történik benne, egyszerűen csak vicces és romantikus.
Delia stílusa eleinte nekem kicsit furcsa volt, elég szókimondó, laza csajszi. A későbbiekben megkedveltem a humorát. A barátnője, Zoe is szimpatikus, alig várom az ő történetét.
Zach a világ legaranyosabb kockája. Ő is vicces, külön jó tulajdonsága, hogy nem kamuzott sose semmiről. A legapróbb, legkellemetlenebb témánál is őszinte volt Deliaval. A randi ötletei is szuperek.*-*
Attól függetlenül, hogy erotikus, egyáltalán nem volt tele szexjelenetekkel, ebből a szempontból teljesen másra számítottam. Ez iszonyú jó a mai erotikus kínálathoz képest, ahol a könyv háromnegyede erről szól. Ebben inkább a mocskos poénok röpködtek.
Szerettem olvasni a chateléseket is. Összességében egy nagyon szórakoztató, könnyed könyv, ami remek kikapcsolódás.

Hddorka P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Értem már, hogy akik olvasták ezt a könyvet, miért vannak oda érte ennyire. Imádtam kecskéstől mindenestül, mert igazából napját nem tudom, hogy mikor nevettem egy könyvön ennyit. Vicces kis romantikus történet, könnyed humoros sztori minimális drámával, ami néhány kellemes órát fog nyújtani.
A történet már önmagában is érdekes volt, amit csak tetéz Delia humoros és laza stílusa. Na és ott van Zach is. Imádtam, hogy ennyire kocka. Ugyanakkor szerettem a stílusát, az sms szövegeit, ja meg a Mordekáros alsóját :))
A szereplők mind egytől egyig külön egyéniségek és emiatt még szerethetőbbek.
A borító egyesek számára megtévesztő lehet. Úgymond semmi köze a történethez. Nem az erotika uralja a könyvet, mint ahogy azt első ránézésre gondolhatjuk. Annyi van benne, amennyi pont kellett. Mondjuk én örülök, hogy megtartották az eredeti borítót, mert nekem nagyon bejön. Bár egy cuki kiskecske a srác kezében a borítón, na az lett volna az igazi.
Szerettem olvasni, így mindenkinek csak ajánlani tudom! Számomra az idei év leghumorosabb könyve.

10 hozzászólás
Naiva P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Nem szoktam a fordításért fanyalogni, de bizony vannak olyan könyvek, amelyek eredeti nyelven olvasva sokkal jobbak, sokkal jobban átjönnek, és ehhez még csak nem is kell szépirodalmi műnek lenni. Angolul olvasva imádtam ezt a könyvet, míg most, magyarul olvasva oda lett a könyv varázsa. Az a valami, amitől annyira szerethető volt.
Továbbra is megvolt ebben a könyvben minden, amit ennél a műfajnál annyira szeretek. Lassú kibontakozású romantika, aranyos és vicces pillanatok és persze, kellő komolyság, amikor kell. A tündéri kecskét sem szabad kihagyni! Delia és Zach nagyon jó párost alkot.
Aranyos könyv, szexi, ám a sztorihoz sehogy sem kapcsolódó borítóval.

9 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Felhőtlen szórakozás a köbön! Az év bármely szakában szívesen elolvasok egy ilyen sztorit, de ezekben a nehéz időkben különösen jól esett újra átélni Zach és Delia történetét. A benyomásaimat egyszer már leírtam, és ezeket a magyar kiadás elolvasása után is fenntartom, mert minden poén és vicces jelenet átjött. Fülig érő mosollyal olvastam az üzenetváltásokat és szócsatákat, időnként felsóhajtottam: Ezek lököttek! off
Most megyek, feltöltöm a telefonomat, és erősen koncentrálok, hátha nálam is landol egy eltévedt üzenet és rám talál egy Zach-féle srác. Harry Potteres alsó nem kikötés, de kecskegida nélkül ne is próbálkozzon! :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · ISBN: 9789635613724 · Fordította: Szarvas Szilvia
12 hozzászólás
pveronika>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Azt hiszem, időnként mindenkinek szüksége van egy olyan könyvre, amiben nincs dráma, tragédia vagy bármilyen szívfacsaró dolog, ami nem akar többet, csupán jókedvre deríteni, megnevettetni és néhány órára elfedtetni minden gondot. Talán most mindennél jobban szükségünk van az ilyenfajta olvasmányokra, és a Légy merész! pontosan ezt a műfajt képviseli.

A történet egy rossz számra küldött üzenettel kezdődik. Amikor Delia először kap sms-t egy ismeretlen számról azzal kapcsolatban, hogy halasszanak egy találkozót, azt hiszi, hogy a bátyja üzent neki, aki folyton elhagyja a telefonját. Azonban néhány üzenetváltás, majd egy kissé vicces telefonbeszélgetés után kiderül, hogy a vonal másik végén nem Delia testvére, hanem egy Zach nevű idegen van. És ezzel véget is érhetne ez a történet, azonban Delia és Zach elkezdenek sms-ezni. Először csak egy-egy vicces üzenetet váltanak, aztán már éjjel-nappal egymásnak üzengetnek a semmiről és mindenről. Nem is igazán tudnak egymásról semmi személyeset, mégis lassan elkezdenek egymásba zúgni…

Nagyon szerettem ezt a történetet, és igazán jól szórakoztam rajta. Zach egy tipikus kocka srác a Harry Potteres alsógatyájával és a videojátékaival, Delia pedig egy szarkasztikus humorral megáldott, aranyos lány. Ők ketten nagyon jól kiegészítették egymást és tökéletes párost alkottak. Sokat nevettem a kettejük közötti szellemes szóbeli pingpongozásokon, és nagyon szerettem az üzeneteiket, ami több, mint a könyv felét tette ki. Ez alkalommal a mellékszereplők is nagyon jól eltaláltak voltak, különösen Zoe, Delia lakótársa. (Egyébként róla szól a sorozat következő része, amit szintén olvastam és tetszett, bár az első rész szerintem jobban sikerült.) És természetesen nem tudom nem megemlíteni Mályvacukrot, a bébi kecskegidát, akit Zach vásárol csak azért, mert Delia szeretne egyet. Határozottan pályázhat a legédesebb mellékszereplő címére.

A fordítás nem sikerült rosszul, bár valahogy angolul egy picit jobban átjött a humor. Viszont az nagyon zavaró volt számomra, hogy Zach (ejts Zek) nevét az egész könyvön át rosszul ragozta a fordító. (Zach-kal, Zach-nál…stb.)

Összességében nagyon cuki és vicces volt ez a könyv, és nagyon ajánlom mindenkinek, aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik.

http://veronikasreaderfeeder.com/teagan-hunter-lets-%e2…

3 hozzászólás
Black_widow P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Ez a történet valami forradalmi! Kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy egy szerelmi történet attól még lehet szórakoztató, hogy a szereplők nem drámáznak minden második oldalon, vagy, hogy egyik karaktert sem éri hatalmas és fájdalmas veszteség vagy éppen valami féle tragédia. Életemben nem szórakoztam ilyen jól egy könyvön sem. Sőt … ez még enyhe kifejezés! Sokkal találóbb az, hogy sikítva és sírva röhögtem! Zach és Delia párosa világi. Két dilinyós, mindkettőnek megvan a magához való esze és sajátos humora. A párbeszédek és üzenetváltások néha már annyira lehetetlenek a szó legpozitívabb értelmében voltak, hogy többször is újra kellett olvasnom őket, mert egyszerűen képtelen voltam felfogni, hogy ezek ketten hogyan képesek ennyi hülyeséget összehordani! :D
Fekete humortól és szarkazmustól csöpög az egész történet és egyszerűen nem lehet nem szeretni a két félnótást!
Az írónőtől azért szívesen megkérdezném vajon használt e valamilyen szert írás közben, vagy csak ennyire jó fantáziája és “beszélőkéje” van?! Eszébe jutna egyáltalán bárkinek is csak úgy a semmiből, hogy egy KECSKE kitűnő kiskedvenc lenne a lakásba?! off Efelől vannak kétségeim… Ha viszont a második állítás bizonyul igaznak, akkor hatalmas gratula az írónőnek, ugyanis fantasztikus történetet alkotott!
Olvassátok! Kihagyhatatlan és felejthetetlen élményt nyújt mindazok számára, akik értik a fekete humort, mesterei a szarkazmusnak és szomjazzák a hülyeséget! Higgyétek el nem fogjátok megbánni! :)

7 hozzászólás
DarknessAngel >!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Amilyen unalmasan indított, a végére csak kikupálta magát. Ha a molyon egy könyv 90%-on, vagy fölötte áll, akkor nagy rá az esély, hogy nekem is nagyon fog tetszeni. Így teljesen becsapva éreztem magam, amikor nekikezdtem a könyvnek és alig kötött le. Tudom, hogy a történet lényege az üzengetés (megértettem a címből), de annyira sok volt a száraz üzenet, még viccesnek sem lehetett nevezni őket. Szerencsére, mikor Delia és Zach végre személyesen is találkoztak, máris sokat dobott a könyv élvezhetőségén. Végre kaptunk leírásokat: érzésekről, külsőről, környezetről, mimikáról, mozgásról… Ennek hála sikerült megkedvelnem, és megismernem!, a főszereplőket. Együtt máris sokkal aranyosabbak voltak.
Mondjuk még így is csak átlagosnak tudom nevezni a könyvet, elvégre nem volt benne semmi kiemelkedő, ami feledhetetlenné tette volna az olvasást. Nagyon zavart a sok angol szleng, nem szeretem, ha a magyar könyvekben nem képesek lefordítani idegen szavakat.
A kiskecske cuki volt. Eszembe juttatta, amikor nekünk is voltak kecskéink a nagyszüleimnél, és a nővéremmel kivittük őket pórázon legelni :'D A józan ész viszont Zachet biztosan elhagyta, hogy a lakásában tartotta az állatot egy külön szobában. Mégis ki a franc csinál ilyet?!
Összegezve, egyszer olvasható aranyos sztori. Az eleje nehezen indul, de végül csak jó lesz az. Ó, és Caleb a legkedvesebb expasi a világon.

5 hozzászólás
Heni_könyvespolca P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

IMÁDTAM!! Nagyon!!! Ez nagyon hiányzott már! Egy egyszerű, humoros, romantikus történet. Tényleg semmi extra nem volt benne de pont ez volt számomra a pozitív. Gyorsan lehetett vele haladni, egy percig sem untam egy oldalát sem. Nagyon aranyos volt. Imádtam a szereplőket! ♥ Zach&Delia ♥ Nagyon várom a következő részt, bár jó lenne tudni az mikor valósul meg magyarul!

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Aranyos volt, ismét jól szórakoztam, de valahogy nem volt meg az a fíling, mint amikor először angolul olvastam. Eredetiben valahogy jobban élveztem a két főhős évődését. Meg hát nyilván a szerző stílusa se jön át a fordításnál, de még így is érdemes elolvasni.

Amaryll87 P>!
Teagan Hunter: Let's Get Textual – Légy merész!

Egyszerűen fantasztikus a könyv! Imádom! Zach egy cukorbomba! Bébikecske?! Szóhoz se jutok! Nekem kell egy Zach!Annyira jó, hogy nem a szokásos sablon módon ismerkednek meg. A szarkazmusuk, a humoruk végig fent tartotta az érdeklődésemet. Néhol hangosan felnevettem.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Hogy is engedhettelek el?
– Ki tudja? Különösen érthetetlen, mivel van egy hatalmas fa…
Kezemet a szájára csapom.
– CALEB!
Lehámozza az ujjaim, közben úgy vigyorog, mint a világ ura.
– Mi van? Azt akartam mondani: „hatalmas fafaragókészletem”!

Könyvmolyképző KU>!

– Meg kell ígérned, ha bármi – és tényleg bármi – történik, ha attól félsz, elárultalak, ha attól félsz, nem az vagyok, akinek hiszel, kérdezz meg. Ne vádaskodj, ne gurulj be! Beszéljünk róla! Meg fogjuk oldani.

Könyvmolyképző KU>!

Ahogy felébredtem, kezem lesiklott telt kebleim között, át lapos hasamon, és az érintéstől libabőrös lettem. Csak fehér pamutbugyimat érintve döntöttem el, hogy abbahagyom, mert NEM FOGUNK CSETSZEXELNI, TE PERVERZ.

Amaryll87 P>!

– Megmondtam nekik, hogy te vagy a bébikecském anyukája, de nem tudom, hogy ők is olyan viccesnek találták-e, mint én.

Amaryll87 P>!

Én: VETTÉL NEKEM EGY MOSOLYGÓ BÉBIKECSKÉT?
Zach: Nem, én vettem MAGAMNAK egy mosolygó bébikecskét.
Én: Szóval…vettél nekem egyet?
Zach: Kecskusz az ENYÉM.

csfannie P>!

Én: OMG, miért is engedtelek be az ágyamba?
Zach: Mert Harry Potteres alsógatyám volt!

Amaryll87 P>!

Én: KÜLDTÉL NEKEM EGY MOSOLYGÓ KECSKE KÉPET!
Én: Hivatalosan is te vagy a valaha volt kedvenc emberem.

konyvmolyblog>!

Zach: Nélküled nem készül el a…

Én: HÓEMBER. PEDIG CSAK EGY ICIPICI HÓ KELL…

Black_widow P>!

– Nem te vagy itt az egyetlen zseni.
– Zseni, mi? Az esetedben nem esnék túlzásokba.

Kapcsolódó szócikkek: Delia Devlin · Zach Hastings

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Karina Halle: A lázadó herceg
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Kendall Ryan: Szeress és hazudj