Az ​erdők hercegnője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 4.) 76 csillagozás

Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Tea ​Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. Az erdők hercegnője a negyedik kötete új fantasy sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél. Yara, e kötet főhőse az Élő Erdő fakoronái alatt él Jangalaliana nevű csodás palotájában párducával, Lalimával és alig néhány személyből álló udvartartásával. Egy váratlan esemény próbára teszi a hercegnő bátorságát, és arra kényszeríti, hogy nagy kockázatot vállaljon.

Hatalmas veszély leselkedik az Öt Birodalomra: a Név Nélküli Herceg semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze az Álom dalának mind az öt részét a Fantázia Birodalmának hercegnőitől. Terve immár közel a beteljesüléshez, de Yara, az Erdők Birodalmának fiatal hercegnője még reménykedik abban, hogy az ő verse továbbra is a rejtekhelyén van. A Név Nélküli Herceg azonban fortélyos és rendkívüli varázserő birtokában lévő ellenség. Az erdők bátor hercegnője számára most érkezett el a pillant, hogy összefogjon testvéreivel a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633571286 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2013
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633571286 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Gunnar · Samah · Yara · Kalea hercegnő · Vanak

Helyszínek népszerűség szerint

Arcandida · Jangalaliana


Kedvencelte 9

Most olvassa 10

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Megkedveltem Yarát, a mindig vidám, optimista, hirtelen cselekvő hercegnő napsugaras lényét. Jó volt a régi szereplőket is viszontlátni, viszont a sötét fellegek gyülekeznek már a birodalmak felett, így kissé komor lett a vége. Talán nem véletlen, hiszen a Mélység Birodalma következik.
A szerelem, a párduc, az egész környezet viszont lélekmelegítő. :-D

ribizli0414>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Hú de jó volt ez a rész! Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ebben a részben a legfiatalabb hercegnő birodalmába utaztunk, ami nagyon kalandos, izgalmas volt, miközben egyre nagyobb bajba kerülnek a birodalmak és a testvérek. Tea Stilton nagyon gyönyörű világokat alkotott, minden él; színes, illatos, valóságos és nagyon sok az érzelem is a könyveiben, a testvéri szeretet, barátság és szerelem. Elvileg 7-10 éves gyerekeknek ajánlott ez a sorozat, de ez ne tévesszen meg senkit, a szereplők 16-20 évesek és végre csupa olyan főszereplő, akiknek jellemébe és személyiségébe nem gyúródtak be az ebben a korban lévő YA szereplők idegesítő tulajdonságai. Mind szerethetőek, bátrak, okosak és az eddig felvonuló választottaik is teljesen rendben vannak. ;) Jöhet a következő rész!

Light_House>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Fokozódik a helyzet Fantázia Birodalmában. Nagyon izgalmas rész volt ez, megkedveltem Yarát, és fekete párducát :) Ráadásul a palota csodálatos! Eddig látottak közül ez tetszik a legjobban.
Sajnos a Név Nélküli Herceg sem volt tétlen.
Már nagyon várom az 5. részt, és Diamante birodalmát!

Radics_Végh_Ivett>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Nagyon tetszenek nekem ezek a Tea Stilton kötetek. Yara vidám, kedves, kalandvágyó. A birodalmáért bármit megtesz. Néha felelőtlennek tűnik, de ezekből a helyzetekből is úgy jön ki, hogy az a birodalom javát szolgálja.

jackey>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Yara mellé nagyon is elkélt volna egy kicsivel több segítség (lévén, hogy a ő a legfiatalabb hercegnő), de a végén szépen megoldotta a dolgokat. Kalea birodalma után az övé a kedvencem, tök jó lehet egy bazinagy dzsungelben élni, főleg, ha az egész a tiéd :)
A Nives-Gunnar páros után a Yara-Vanak a legjobb. Azt hiszem, az egyetlen, ami kezd kicsit zavarni, hogy minden könyvben gyakorlatilag ugyanazt a történetet olvashatjuk, csak más szereplőkkel. Itt is volt verseny, itt is kivirágzott a szerelem és Név Nélküli Hercegünk ismét túl járt a naiv hercegnők eszén.A könyv közepén lévő „titkokban” pedig pont ugyanazt olvashatjuk el, mint ami a fejezetekben le van írva, csak színes képekkel és hosszabb mondatokkal. Ha már Yara titkairól van szó, akkor tényleg legyenek is titkai!

Szumire>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Ahogy haladunk a történet vége fele egyre izgalmasabb, nagyon várom a befejező részt.
Az illusztrációk magukért beszélnek,kihagyhatatlan azoknak akik szeretnének újra gyerek fejjel fantázia dús meséket olvasni.

schesztiஐ P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Csakúgy, mint a sorozat előző kötetei, ez is izgalmas, kalandos, rejtélyes. Imádom a rajzokat a szereplőkről a könyv elején, és azt a bájos, kedves hangulatot, ami (az izgalom mellett) végigvisz a könyvön.

Tetszik, hogy egy-egy új karakter felbukkanásakor sosem tudhatjuk, jó vagy gonosz, vajon ő lesz-e a Név Nélküli Herceg, vagy ő is csak áldozatául esett-e. Szeretem a lányokat végre együtt látni, annyira édesek!

Yara például kifejezetten aranyos, a vidám természetével és szeleburdiságával. És persze imádom a párducát! :)

Nagyon kíváncsi vagyok az ötödik kötetre, remélem, hamarosan olvashatjuk!!!

anubis2002>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Szerintem eddig minden része jó volt. Várom az ötödik részét is.

Amethyst>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Ahhoz képest, hogy kis híján 24 óra leforgása alatt olvastam ki, ezt a kötetet éreztem eddig a leggyengébbnek. Hogy miért? Mert míg az előző könyvek legalább az első háromnegyed részükben csakis és kizárólag az adott hercegnőt, és annak birodalmát, mindennapi életét és gondját mutatja be, és csak később kerülnek a képbe a többi birodalom képviselői, addig ebben a kötetben már a kezdő képsorok sem az erdők hercegnője körül forogtak, hanem a korábbi karakterek. Yara nem lett kellően kihangsúlyozva, mindvégig az volt az érzésem, hogy ő csak egy kis mozgatórugó a könyvben, s ha a fantasy sorozat egészét nézzük, ez még rendben is volna, de hadd kapjon már kellő figyelmet az a hölgy, aki a regény főszereplője hivatott lenni. Emiatt nem sikerült kellően kiismernem és megkedvelnem őt. A párducról sem tudtam meg többet, pedig eddig minden állatbarát is kapott egy kis háttér-sztorit.
Az illusztrációkkal most sincs gond, a dolgok egyre jobban bonyolódnak, kíváncsi vagyok, hőseink mit találnak majd a Sötétség Birodalmában.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Valóban igaz, amit mondanak – gondolta veleszületett derűlátásával –, minden nem várt esemény mögött rejtőzik valami jó dolog, csak észre kell venni.

13. oldal

5 hozzászólás
Light_House>!

A gyűlölet felemészti és tönkreteszi azt, aki táplálja.

39. oldal

Light_House>!

Ha első pillantásra átlátnánk az embereken, és kiismernénk a jellemüket, sok csalódástól megkímélnénk magunkat.

240. oldal

Light_House>!

Sokkal könnyebb engedni a bennünk érlelődő dühnek, mint erőt gyűjteni ahhoz, hogy előrenézzünk. Csak a kivételesen erős lélek képes megérteni, hogy a bosszú nem vezet sehová.

119. oldal

szépszi P>!

Gunnar egyszer csak megállt.
– Ti is halljátok?
– Mit? – kérdezte Samah.
– Mintha… csatazajt hallanék!
– Biztos vagy benne? – kérdezte a két testvér, akiket meglepett Gunnar kiváló hallása. Őszintén szólva egyikük sem hallott semmit.
A jégherceg azonban nem tévedett.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gunnar · Kalea hercegnő · Samah
szépszi P>!

Jangalaliana palotája egy égig érő fán épült. A különböző részeket függőátjárók kötik össze. Szerencsére itt senkinek nincs tériszonya…

Kapcsolódó szócikkek: Jangalaliana · Yara
szépszi P>!

Az íjászat és az erdei futás mellett a gyors lengést szeretem. Ez valójában akrobatamutatvány, amikor is röptében kapaszkodom át egyik liánról a másikra. Hú, de jó!

Kapcsolódó szócikkek: Yara
szépszi P>!

– Van, aki elkényeztetett kislánynak tart.
– Ki merészel ilyen hazugságot terjeszteni?
– Egy majomóriás.
– Neked még mindig van kedved tréfálni? A háború komoly dolog.
– Tudom, tudom. Épp ezért próbáltam humorálni.
– Azt úgy mondják, hogy humorizálni, te kis buta – javította ki húgát Samah nevetve.
– Látod? Legalább megnevettettelek.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samah · Yara
szépszi P>!

– Kérdezz tőlem, amit akarsz, én válaszolok, és közben megérintek egy virágot. Ha nem csukja össze a szirmát, akkor igazat mondtam. Akinek először összecsukódik, az veszít.
Yarának tetszett az ötlet.
– Benne vagyok. De várj, mit is kérdezzek… Hány éves vagy?
– Tizenkilenc. Nemrég töltöttem be.
Vanak azonnal megérintette a virágot, amely nyitva maradt.
– Most én következem. Mi az a kedvtelésed, amit a legjobban szeretsz a világon?
– Az erdőben szaladgálni – vágta rá Yara habozás nélkül. Ő is megérintette a virágot, melynek kelyhe nem záródott be.

227-228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vanak · Yara

A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Neil Gaiman: Coraline
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Bökös Borbála: Szmirkó
Nyulász Péter: Helka
Roald Dahl: Boszorkányok