81. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Az ​erdők hercegnője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 4.) 104 csillagozás

Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Tea ​Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. Az erdők hercegnője a negyedik kötete új fantasy sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél. Yara, e kötet főhőse az Élő Erdő fakoronái alatt él Jangalaliana nevű csodás palotájában párducával, Lalimával és alig néhány személyből álló udvartartásával. Egy váratlan esemény próbára teszi a hercegnő bátorságát, és arra kényszeríti, hogy nagy kockázatot vállaljon.

Hatalmas veszély leselkedik az Öt Birodalomra: a Név Nélküli Herceg semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze az Álom dalának mind az öt részét a Fantázia Birodalmának hercegnőitől. Terve immár közel a beteljesüléshez, de Yara, az Erdők Birodalmának fiatal hercegnője még reménykedik abban, hogy az ő verse továbbra is a rejtekhelyén van. A Név Nélküli Herceg azonban fortélyos és rendkívüli varázserő birtokában lévő ellenség. Az erdők bátor hercegnője számára most érkezett el a pillant, hogy összefogjon testvéreivel a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2017
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633571286 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Sara Cimarosti, Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2014
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633571286 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2013
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633571286 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Gunnar · Kalea hercegnő · Samah · Yara · Vanak

Helyszínek népszerűség szerint

Arcandida · Jangalaliana


Kedvencelte 10

Most olvassa 12

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

A könyvtár szeszélyeinek köszönhetően ez volt az első kötet, amiihez hozzájutottam. De a fülszövegnek hála így is érthető és világos volt a történet. Tetszett Yara (koránál érettebb) megoldása a háború elkerülésére. Tetszett a fák közötti élet (habár és biztos többször is lepottyannék…) Na és a párduc!! Ő lett a kedvenc.

Paulina_Sándorné P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Sikerült belenyúlnom egy sorozat közepébe. Ettől függetlenül tetszett a történet. Yara szimpatikus, kedves, aranyos lány. Tetszik a gondolkozásmódja. Nagyszerű volt a megoldása a háború befejezésére Vanakkal. Tetszett a birodalom, érdekes, ahogy Yara apja felosztotta a birodalmat. De jó elgondolás. spoiler

anesz P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Megkedveltem Yarát, a mindig vidám, optimista, hirtelen cselekvő hercegnő napsugaras lényét. Jó volt a régi szereplőket is viszontlátni, viszont a sötét fellegek gyülekeznek már a birodalmak felett, így kissé komor lett a vége. Talán nem véletlen, hiszen a Mélység Birodalma következik.
A szerelem, a párduc, az egész környezet viszont lélekmelegítő. :-D

Dóri_Dóra>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

A sorozat előző köteteihez képest kevésbé tetszett, Yara nem igazán áll hozzám közel.

ribizli0414>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Hú de jó volt ez a rész! Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ebben a részben a legfiatalabb hercegnő birodalmába utaztunk, ami nagyon kalandos, izgalmas volt, miközben egyre nagyobb bajba kerülnek a birodalmak és a testvérek. Tea Stilton nagyon gyönyörű világokat alkotott, minden él; színes, illatos, valóságos és nagyon sok az érzelem is a könyveiben, a testvéri szeretet, barátság és szerelem. Elvileg 7-10 éves gyerekeknek ajánlott ez a sorozat, de ez ne tévesszen meg senkit, a szereplők 16-20 évesek és végre csupa olyan főszereplő, akiknek jellemébe és személyiségébe nem gyúródtak be az ebben a korban lévő YA szereplők idegesítő tulajdonságai. Mind szerethetőek, bátrak, okosak és az eddig felvonuló választottaik is teljesen rendben vannak. ;) Jöhet a következő rész!

Babett_Jávor>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Hűha, ez aztán izgalmas kaland volt és még csak most jön a java :D Yara kalandja tele volt izgalmas és váratlan fordulatokkal. Lalima, a csodaszép párduc teljesen elrabolta a szívemet, akárcsak Vanak♥ Nagyon tetszik, hogy egyre jobban összeérnek a szálak, de közben bonyolódnak is :D Yara harcias és edzett kiállása nagyon kiemelkedő hercegnővé teszi, habár lehetne kicsit megfontoltabb. A birodalmon belüli harcok még izgalmasabbá tették a történetet :) spoiler

Light_House>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Fokozódik a helyzet Fantázia Birodalmában. Nagyon izgalmas rész volt ez, megkedveltem Yarát, és fekete párducát :) Ráadásul a palota csodálatos! Eddig látottak közül ez tetszik a legjobban.
Sajnos a Név Nélküli Herceg sem volt tétlen.
Már nagyon várom az 5. részt, és Diamante birodalmát!

Radics_Végh_Ivett>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Nagyon tetszenek nekem ezek a Tea Stilton kötetek. Yara vidám, kedves, kalandvágyó. A birodalmáért bármit megtesz. Néha felelőtlennek tűnik, de ezekből a helyzetekből is úgy jön ki, hogy az a birodalom javát szolgálja.

just_eszti P>!
Tea Stilton: Az erdők hercegnője

Yara mellé nagyon is elkélt volna egy kicsivel több segítség (lévén, hogy a ő a legfiatalabb hercegnő), de a végén szépen megoldotta a dolgokat. Kalea birodalma után az övé a kedvencem, tök jó lehet egy bazinagy dzsungelben élni, főleg, ha az egész a tiéd :)
A Nives-Gunnar páros után a Yara-Vanak a legjobb. Azt hiszem, az egyetlen, ami kezd kicsit zavarni, hogy minden könyvben gyakorlatilag ugyanazt a történetet olvashatjuk, csak más szereplőkkel. Itt is volt verseny, itt is kivirágzott a szerelem és Név Nélküli Hercegünk ismét túl járt a naiv hercegnők eszén.A könyv közepén lévő „titkokban” pedig pont ugyanazt olvashatjuk el, mint ami a fejezetekben le van írva, csak színes képekkel és hosszabb mondatokkal. Ha már Yara titkairól van szó, akkor tényleg legyenek is titkai!


Népszerű idézetek

Light_House>!

Valóban igaz, amit mondanak – gondolta veleszületett derűlátásával –, minden nem várt esemény mögött rejtőzik valami jó dolog, csak észre kell venni.

13. oldal

5 hozzászólás
Light_House>!

A gyűlölet felemészti és tönkreteszi azt, aki táplálja.

39. oldal

Light_House>!

Ha első pillantásra átlátnánk az embereken, és kiismernénk a jellemüket, sok csalódástól megkímélnénk magunkat.

240. oldal

Light_House>!

Sokkal könnyebb engedni a bennünk érlelődő dühnek, mint erőt gyűjteni ahhoz, hogy előrenézzünk. Csak a kivételesen erős lélek képes megérteni, hogy a bosszú nem vezet sehová.

119. oldal

Dóri_Dóra>!

A bosszú bosszút szül. Tudni kell megbocsátani.

219. oldal

szépszi>!

Gunnar egyszer csak megállt.
– Ti is halljátok?
– Mit? – kérdezte Samah.
– Mintha… csatazajt hallanék!
– Biztos vagy benne? – kérdezte a két testvér, akiket meglepett Gunnar kiváló hallása. Őszintén szólva egyikük sem hallott semmit.
A jégherceg azonban nem tévedett.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gunnar · Kalea hercegnő · Samah
szépszi>!

Az íjászat és az erdei futás mellett a gyors lengést szeretem. Ez valójában akrobatamutatvány, amikor is röptében kapaszkodom át egyik liánról a másikra. Hú, de jó!

Kapcsolódó szócikkek: Yara
szépszi>!

– Van, aki elkényeztetett kislánynak tart.
– Ki merészel ilyen hazugságot terjeszteni?
– Egy majomóriás.
– Neked még mindig van kedved tréfálni? A háború komoly dolog.
– Tudom, tudom. Épp ezért próbáltam humorálni.
– Azt úgy mondják, hogy humorizálni, te kis buta – javította ki húgát Samah nevetve.
– Látod? Legalább megnevettettelek.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samah · Yara
Dóri_Dóra>!

[…] a bosszú előbb vagy utóbb arra sújt le, akiben a gondolata megfogant.

258. oldal


A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Nyulász Péter: Helka
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
J. M. Barrie: Pán Péter
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Somfai Anna: Barátságháló