Az ​álom királynője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 6.) 52 csillagozás

Tea Stilton: Az álom királynője

Most, hogy az Álom Dalának mind az öt verse a Név Nélküli Herceg birtokába került, a Fantázia Birodalmára nagyobb veszély leselkedik, mint eddig bármikor. A végre egybegyűlt hercegnőknek minden bátorságukra szükségük lesz, hogy eljussanak a titokzatos Álom Erődbe, és kényszerítsék ellenségüket a nyílt szembeszállásra. Ám amikor már csak karnyújtásnyira a leszámolás pillanata, rég feledésbe merült események bukkannak a felszínre, és a történet váratlan fordulatot vesz…

Tea Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. Az álom királynőjével lezárul a Fantázia Birodalma hercegnőinek kalandos utazása. Az öt hercegnő együttes erővel végre eljut az Alvó Palotába, a Név Nélküli Herceg titokzatos rejtekhelyére. Felkészülnek a végső leszámolásra, de egy váratlan fejlemény arra kényszeríti őket, hogy előbb a távoli múltból felbukkanó helyzettel jussanak dűlőre, mely a jövőt is eldönti…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2017
274 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633575611 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Szilvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2015
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633575611 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Csinzi>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Sajnálom hogy ilyen sok idő telt el a könyvek olvasása óta, mert egyes dolgok homályosak számomra. Szerintem szépen megírt történet folytatása, szépen ívelő szavakkal. Már én is túlértem hozzá, de ez semmiképpen sem a könyv hibája, lurkóknak tökéletes az olvasás megkedveltetéséhez. :)

r_Saci>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Ezzel a kedvenc meseregényem is befejeződött.
Felnőtt fejjel már nem akkora élvezet olvasni, viszont ez nem a könyv hibája, hiszen emlékszem kislányként mennyire szerettem. Egy gyereknek gyönyörűségek tárháza ez a könyvsorozat.
Az írónő gazdag fantáziája, a részletesség, ahogy elénk tárta a világokat egyszerűen zseniális! Sosem tudtam választani a birodalmak közül, mert mindegyik csodálatos volt. Nives és Gunnar még mindig a kedvencem, talán az ő történetük tetszett a legjobban az összes közül. A Bölcs Király engem idegesített, és őszintén szólva kissé kegyetlennek találom a végét spoiler
Örülök, hogy megvettem ezt a kötete is, teljes lesz a sorozat a polcomon, és biztos vagyok benne, hogy egy nap a lányom kezébe adom őket. ♥

Zsigi>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Már jó pár éve elkezdtem ezt a sorozatot. Tulajdonképpen már csak azért olvasom, hogy a végére járjak. Az álom hercegnője és A sötétség hercegnője nem nyerte el tetszésemet és azon kezdtem gondolkodni, hogy az összes ilyen szörnyű e lehetett, vagy túlontúl kinőttem belőle. Egyébként aranyos kis történetnek indult. Nagyon tetszik a grafikája is.

1 hozzászólás
lucus_97>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Mostanában elégé rosszul alszok. Szóval ha már nem tudok aludni be is fejezem- gondoltam. És be s fejeztem!
Visszatérve az értékeléshez.
Végre együtt van az öt lánytestvér és ott az apjuk is aki vén emberé van változtattva.
Eddig a sorozat egyik szereplőjére sem voltam ennyire kibukva, és ez a szereplő nem más mint a Király. Elegem van a folytonos titkolózásából, amit csak azért tesz hogy megvédje a lányait. De már egyik sem gyerek! Az egyik lánykája már rég házas!
De aztán mindenek jó vége lesz mint egy Disney mesének.

Lalauda P>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Ez a rész kicsit kevésbé tetszett, mint az eddigiek. Ami jó volt benne, az az, hogy végre majdnem teljesen lezárul a történet, végre mindenki együtt van, és az izgalmas, kalandos akadályok. A királynő, és az ő története is tetszett. Viszont a király nem volt egészen szimpatikus. Bár sokszor megértettem az okát a titkolózásának összegészébe mégis sok és zavaró volt. Azt sem tudtam igazán elfogadni, hogy az alvókról nem sok mindent tudtunk meg. Értem, hogy megérdemelték, meg gonoszak voltak, meg stb, de legalább egy rövid magyarázat, vagy egy kis történet kellene. Attól, hogy a király az apjuk, illetve, hogy ő „jó”, a lányokat sem úgy ismertem meg, hogy ezeket a dolgokat csak úgy elhiszik, elfogadják.

jackey >!
Tea Stilton: Az álom királynője

Nem volt olyan nagy szám, mint amilyenre emlékeztem. A király viselkedése kifejezetten idegesítő volt. Azt, hogy semmit nem mondott el a lányainak és inkább a kétségek közt hagyta őket, az írónő biztos nagyon titokzatosnak találta. De így, olvasóként azt kell mondanom, hogy rettenetesen idegesítő volt. Jobb lett volna, ha végig halottnak hiszik…
A lányaival is úgy viselkedett, mintha még mindig 6 évesek lennének.
A végén szerencsétlen Név Nélküli Herceget sajnáltam. Jobban kedveltem, mint a főszereplőket.

Kata511>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Csodálatos volt. Nagyon tetszett, hogy a család így össze tart. Bárcsak az én családom is ilyen boldog és összetartó lenne!

Radics_Végh_Ivett>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Lassan a vége felé közeledem a fantázia birodalom hercegnői sorozat eddig megjelent köteteinek. Szeretem benne, hogy mindig tud újat mutatni. Az elejétől a végéig fenn tudja tartani a figyelmet. Még a legvégén is van olyan fordulat amire nem számítottam. Végre együtt van a királyi család.

anesz P>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Minden jó, ha a vége jó. Nagy erőssége a kötetnek, hogy végre együtt vannak a lányok, és a kalandregényszerű próbák sorozata. Végül mindenki boldog, megtalálta a párját, nekem mégis volt egy kis hiányérzetem. De hogy mi, azt nem tudom.
Az illusztrációk az egész sorozatban szenzációsak, gyönyörűségesek.
Ezek a repülő alkalmatosságok pedig nagyon ötletesek! :-))

Szécsényi_Tímea>!
Tea Stilton: Az álom királynője

Azért ne szaladjunk előre mert idén ősszel 2016-ban folytatódni fog a sorozat..tehát nem állunk meg és nincsen vége 6 könyvnél mert összesen 13 könyv lesz,csak mi magyarok rettentő nehezen haladunk vele..több mint 1 év kell sajnos a következő könyv megjelenéséhez,ha valamiért kevesebb az csak jó lehet


Népszerű idézetek

Négyes>!

Nagyon örülök, hogy visszajöttél hozzánk. Megviselt bennünket a gondolat, hogy esetleg… – a hercegnő meghatottságában nem tudta befejezni a mondatot.

Négyes>!

Nagyon kemény voltam vele, és az utolsó percig nem hittem a jóindulatában.

Négyes>!

És hamarosan a többiek is megérkeznek. Egyedül az anyjukról, a királynőről nem volt régóta híre. Mintha felszívódott volna; senki nem bízott benne, hogy viszontlátja.

Négyes>!

Odaszaladt három nővéréhez és sorra megölelte őket…

Négyes>!

– Van hogy elég hinni valamiben ahhoz, hogy valóra váljon – mondta a férfi.

Négyes>!

… ha többedmagukkal vannak, együtt kell maradniuk. Ha eltávolodnak egymástól vagy elszigetelődnek, jobban ki vannak téve mindenféle veszélynek.

Négyes>!

A többiek bólintottak, de magukban elgondolkodtak, hogy mi lehet a határozott tiltás oka.

Négyes>!

Nem telt bele sok idő, és magabiztosan érezte magát új bőrében. Hirtelen ezernyi apró részlet villant eszébe a múltjából.


A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: Az ikrek titka
Geronimo Stilton: A talizmánok titka
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
Téti István: Téli szünet
J. R. R. Tolkien: A babó
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
Bombicz Judit: Csodák könyve
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda