A ​szupertitkos találmány (Cinnfordi kalandok 5.) 32 csillagozás

Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Hogy kik Tea Angyalai? Öt rendkívüli egérlány, akik a Cinnford Egyetem és Szakiskola hallgatói a Bálna-szigeten. Vidám és szórakoztató kis csapatot alkotnak. Mindannyian újságírók szeretnének lenni! Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas: barátságok és szerelmek szövőnek, de a lányoknak kisebb viszályokkal is szembe kell nézniük…

Cinnfordban feltalálóversenyt rendeznek, mégpedig nem is akármilyet. A nagyhírű, „Egerek a tudományért” versenyre Tea Angyalai is beneveznek egy különleges járművel. Vigyázniuk kell azonban, mert Vanília Bandája mindent megtesz annak érdekében, hogy ellenfeleik elbukjanak a megmérettetésen!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Alexandra, Pécs, 2012
118 oldal · ISBN: 9789632979694

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

vudura06 P>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Ez a rész is nagyon tetszett *-* Örülök, hogy ebben a részben mindenki megkapta a méltó bűntetést ;) Jó arról olvasni mindegyik kötetben, hogy mennyi féle rendezvény van Cinnfordban. ^^ Szívesen részt vennék páron, de legalábbis ellátogatnék erre a mesés szigetre. <3

Szelén P>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Na ez kicsit jobban tetszett, mint a sorozat korábbi részei. Még mindig távol vagyunk Geronimotól, de itt már felcsillant néha egy kis humor.
Mint például a versenyen induló rivális iskolák nevei: McRág Tudományegyetem, Rágcsasztáni Főiskola, Yukasajtba Tudományegyetem, Krémbridge-i Egyetem és Szakiskola.
A futel jópofa találmány, de az ökosziget is. Viszont Vanília az agyamra megy, miért nem csapják ki az ilyen szereplőt az iskolából, aki folyton csal, és itt sem leplezték le, hogy a Tea Angyalainak a találmányát ő tette tönkre.
Remélem a színvonal a következő részben még jobb lesz.

>!
Alexandra, Pécs, 2012
118 oldal · ISBN: 9789632979694
bookworm1227>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Aranyos történet aranyos szereplőkkel, ötletes találmányokkal. Gyorsan olvasható azonnali szívmelengetés.:)

Paulina_Sándorné P>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Jó kis találmányokat készítettek a diákok. :-) Nem igazán érdemelte meg Vanília, hogy a testvére megmentse.

Fleur_Rouge_Cerise>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Jaj, én ezt a könyvet, ölelgetem, puszikálom, simogatom, mindjárt megzabálom… Imádtam! Végre nem erőltet nyálas ki tanmese, hanem az igazi Geronimo Stilton csak csajos kiadásban és a vége sem az a kiszámítható ömlengés, hanem tényleg van értelme!
Nagyon tetszett, szívem szerint végig animáltam volna :)

booksaremyworld>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Jó kis sztori!Hamar olvasható,kedves szereplőkkel és érdekes találmányokkal.:)

Zsuzsi_Molly>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Cinnfordi kalandok 4. rész

Most a találmányoké a főszerep. Mindenki szeretne valami olyat alkotni amire büszke lehet, s mások is hasznosnak, érdekesnek találják. Az „Egerek tudományáért” rendezett versenyre természetesen Pamela, Nicky, Colette, Paulina, Violet is beneveznek, s neki is látnak ötletük megvalósításához.
Az első forduló iskolán belül zajlik, ahol a két legjobb mehet tovább megmérettetni magát a többi iskola csapatainak találmányaival. A másik győztes Vanília, akinek egy öntermelő szigete van. Vanília jónak találja Tea angyalainak ötletét a „futelt” ezért igyekszik kivonni a forgalomból, hogy iskolájukat csak Ő képviselhesse. Természetesen sikerül tönkre tennie, de mikor elérkezik az öröm ideje, akkor veszi észre, hogy minden csapat igyekszik ellenfelének segíteni, hogy rendbe tudják hozni a találmányukat ami egy számítógéppel vezérelt futal lett volna. Vanília kiborul, de a lényeg, hogy Tea angyalai már nem tudnak részt venni a versenyben. Aztán eljön a várva várt pillanat a zsűri megérkezik, s elkezdi bemutatni „találmányát”. … vajon hogy sikerül? …

– - – - – - – - – - – - –
Milyen önzők is vagyunk, hiszen gondoljunk bele, adott egy verseny, aztán valami oknál fogva valamelyik csapat kiesik, s mi ahelyett, hogy segítenénk, s részvétünket fejeznénk ki, hiszen biztos sokat dolgoztak a találmányukon, mégis inkább dörzsöljük a mancsunkat, s mosolygunk, hiszen Ők már nem győzhetnek le minket.
Nem lenne jobb, hogyha néha másnak is segítenénk?, hiszen néha nekünk is jól jönne egy kis segítség / részvét, de hogy várhatjuk el mástól, ha mi nem tesszük soha?!

>!
Alexandra, Pécs, 2012
118 oldal · ISBN: 9789632979694
Polyák_Margit P>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

Nagyon izgalmas találmányokat kaptunk és Vanília megint bajt kevert.

Kisróka>!
Tea Stilton: A szupertitkos találmány

szerintem a valóságban is meg lehetne csinálni a futelt!


Népszerű idézetek

Barnabás_The_Good_Girlboi>!

(…)
Vanília továbbra sem értette, hogy miről van szó, Viktor azonban egy titkos kézszorítással értésére adta, hogy hallgasson, majd ő elrendezi a dolgot.

104. oldal


A sorozat következő kötete

Cinnfordi kalandok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Geronimo Stilton: A karácsonyi manók titka
Geronimo Stilton: A talizmánok titka
Geronimo Stilton: Hajóút a Níluson
Geronimo Stilton: A láthatatlan tolvaj nyomában
Geronimo Stilton: El a mancsokkal a kovakőtől!
Geronimo Stilton: Stiltonix kapitány űrmenyasszonya
A. Gatti – D. Morosinotto: Ki rabolta el a tűzhely királyát?
Elisabetta Gnone: Jum, a sötét szerzet
Ecsédi Orsolya: Banyavész