93. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

A ​sivatag hercegnője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 3.) 118 csillagozás

Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A ​Fantázia Birodalmára veszély leselkedik: valaki el akarja lopni az Álom dalának versszakait, melyeket az Öt Birodalom egy-egy hercegnője őriz. A Név Nélküli Herceg arra vár, hogy a kezében legyen mind az öt versrészlet, hogy felelevenítsen egy ősi varázsigét, és beteljesítse a bosszúját. Az Örök Jég Birodalmában kudarcot vallott ugyan, ám a Korallok Birodalmában sikerült megszereznie az elrejtett verset. Most a sivatag hercegnőjén a sor, hogy felvege a harcot a Név Nélküli Herceg félelmetes hatalmával és aljas módszereivel.

Tea Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. A sivatag hercegnője a harmadik kötete új fantasy-sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél. Okkersziklán, az Aranyló Homok Birodalmának fővárosában kezdődik az éves Homoki Vásár. Samah hercegnő megnyitóbeszéde után megindul a cserebere, ám a kereskedők között egy különc természetű ifjú és egy titokzatos idegen is a városba érkezik, aki az Akadémia… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2014
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Sara Cimarosti, Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2013
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2012
270 oldal · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Samah · Nuasef · Yuften

Helyszínek népszerűség szerint

Okkerszikla


Kedvencelte 11

Most olvassa 11

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Továbbra is lassú a történet – de nem baj, van idő a részletekre. A vásárra, az udvar életének bemutatására, az Akadémiára, az alakuló szerelemre. És persze ismét megjelenik a gonosz… és el is végzi munkáját.

Ingryd>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A sorozat köteteit olvasva egyre jobban bonyolódik az öt királyság sorsa. Sohasem lehet tudni, hogy hol lapul a gonosz. Izgalmas, kalandos és tartalmas fantasy történet. Iacopo Bruno illusztrációit egyszerűen imádom, fantáziadús és különleges.

Babett_Jávor>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Sok különösen varázslatos elemet rejt Samah kalandja. Imádtam Dasin szőtteseit, melyek történeteket ábrázolnak, a vásár hangulatát, a fiatalok hirtelen szerelmét. Tetszett Samah felnőttes, érett viselkedése, és a sivatagi élet bemutatása. Az előző két kötethez hasonlóan könnyen olvasható, izgalmas történet :)

Dóri_Dóra >!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon hangulatos része a sorozatnak, élveztem az olvasását. Egyre jobban bonyolódik a történet, és egyre inkább összekapcsolódik a birodalmak és a hercegnők sorsa. Az események a kötet második felében indulnak be igazán, és ekkor kezdődnek az izgalmak, de a könyv első felének lassabb csordogálása, a mindennapok bemutatása is érdekes volt. Az illusztrációk továbbra is gyönyörűek. :)

anesz P>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Ez a rész is elbűvölő. bonyolódnak az események, ismerősök jelennek meg újra. Az illusztráció, az iniciálé, egyáltalán az egész külső nagy erőssége a sorozatnak, ami a fantáziadús mesét alátámasztja és kiemeli. Öröm kézbe venni ezeket a köteteket.

Light_House>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Érdekes bepillantás volt a sivatag birodalmába pont a Homoki Vásár idején.
Jó volt újra találkozni Gunnarral.

Sillya>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Mostanság élhetem a második gyerekkorom, mivel a middle grade és a fiatalabbaknak szóló könyvek egyre jobban megfognak. Sajnos ennek a sorozatnak az első két kötetét nem találtam sehol, ezért a harmadikkal kezdtem, de mivel kisebbeknek szóló sorozat, könnyen fel lehetett venni a fonalat.

A világfelépítése nagyon tetszett, kissé arabos beütésű birodalmat kaptunk az írótól és nagyon örültem, amikor a mindennapokba is betekintést nyerhetünk. A történetről viszont sajnos nem tudok sokat írni, mivel rettentő lassú a könyv. Inkább a mindennapokra és a karakterek érzelmeire, jellemére koncentrál a könyv, a történet csak a könyv második felében indul be igazán, de úgy éreztem, hogy mire beindulna, abba is maradt. Ennek ellenére gyorsan olvasható a könyv és élveztem a sivatag hercegnője kalandját. Samah nagyon gyorsan a szívemhez nőtt, mivel mindig is közel álltak hozzám a nyugodt és okos karakterek, és ő pontosan ilyen. Tetszett, hogy gyorsan vágott az esze és még a kritikusabb helyzetekben is mindig megfontoltan döntött. Ellenben az unokatestvérét Daishant és a nagy szerelmét Yuftent utáltam. Nem nagy kedvencem a szerelem első látásra sablon, de már olvastam olyat, ahol jól felépítették. Itt rémes volt, ráadásul Daishan hisztijeit nehezen türtem, mégis ő néha többet szerepelt, mint maga Samah. Sajnálom, hogy ennyi időt elpazaroltak egy felesleges karakterre és idegesítő szerelmi szálra.

Mindezek ellenére élveztem a könyvet és kellően felkeltette az érdeklődésem ahhoz, hogy folytassam a sorozatot és megismerkedhessek a többi birodalommal is.

2 hozzászólás
Mona29 P>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon édes kis sorozat. Az első 2 rész kicsit lassan indul, de utána felpörögnek az események. Viszonylag kevés benne az erőszak, ezt nagyon fontos számomra. A szereplők nem túl bonyolult jelleműek, a néhány kivétel pedig üdítő változatosság SPOILER.
A könyvek egytől egyig gyönyörűek, élmény őket kézbe venni. Kemény kötés, jó minőségű papír és a borító belső oldala nagyon szuper. A grafikák gyönyörűek.
Egyedül azt sajnálom, hogy a nem jelent meg eddig a többi kötet, jó lenne még olvasni. Anya-lánya közös olvasásokhoz tökéletes.

Imagine>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon tetszett. Nekem az összes rész közül eddig ez tetszett a legjobban. A rajzok nagyon jók úgy ahogy a történet is. Már csak az utolsó rész kell. =D

Kata511>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Mint a többi könyv ebből a sorozatból, ez a rész is nagyon tetszett. Különösnek tartottam, amikor a Név Nélküli Herceg az egyik fejezetben egy álomba merült palotában volt. Nem tudtam elképzelni, hogy hol van és kivel beszélget. Hosszas gondolkodásba került, mire rájöttem…


Népszerű idézetek

Light_House>!

Nem helyes, ha az életben túl nagy reményt fűzünk ahhoz, ami a hatáskörünkön kívül esik.

71. oldal

Light_House>!

Ha valakit túlzottan a fantázia irányít, akkor elszalasztja azokat a soha vissza nem térő lehetőségeket, amelyeket a valóság kínál nap mint nap.

68. oldal

Light_House>!

Okkerszikla városa sárga, simára kopott sziklán emelkedett, akár a foglalatába csiszolt drágakő.

(első mondat)

Light_House>!

A Nagyapa megfontoltan lépdelt utána, minden mozdulatából azok nyugalma áradt, akik egy hosszú, bölcsen leélt élet alatt megtanulták, hogy a sietség soha nem old meg semmit.

243. oldal

szépszi>!

Okkerszikla palotájának kapuja irokofából készült. Két szárnyán egy-egy jelkép látható: a spirál a víz jelképe, az orrszarvú az erő és a hatalom szimbóluma.

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
szépszi>!

Okkerszikla palotáját nem egészen egy hét alatt festették ki a város összes lakójának segédletével.
Minden egyes színt természetes anyagokból, például virágszirmokból és fűszerekből nyertek. Az eredmény meleg árnyalatok szivárványa, mely rávetül arra, aki nézi!

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
btunde P>!

ne becsüld alá a képzelet erejét, különleges adomány az!

9. A nyitótánc

Babett_Jávor>!

Egy hercegnőnek döntéseket kell hoznia, mert ez is a kötelességeihez tartozik. És ne feledd, kedves, minden döntésben benne rejlik a tévedés kockázata. Soha nem tudhatjuk előre, hogy tévedni fogunk-e vagy sem.

143. oldal

szépszi>!

A szunnyadó, még éjszaka és hajnal közt lebegő szikla lábánál porfelhő szállt az omlékony dűnék felett: Samah, Okkerszikla uralkodónője és egyben a sivatag hercegnője vágtázott át a homokkal borított sík terület utolsó szakaszán, mely hátravolt a városig. Az új nap rózsás-szürke hírnöke már vetett némi fényt a hátasa patája nyomában szálló homokfelhőkre.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samah
szépszi>!

Nuasef, a fiatalabb, jólelkű fiúgyermek ámuldozva nézelődött, míg bátyja, Yuften dacosan a földre szegezte a tekintetét.
A nagyobb, lázadó természetű fiú nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy az ellenállását kimutassa, kezdve azzal, hogy nem volt hajlandó viselni a hagyományos turbánt. Anyja szerint csak baj volt ezzel a gyerekkel.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nuasef · turbán · Yuften

A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Nyulász Péter: Helka
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
L. Frank Baum: Óz Smaragdvárosa
J. M. Barrie: Pán Péter
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Somfai Anna: Barátságháló