A ​sivatag hercegnője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 3.) 67 csillagozás

Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A ​Fantázia Birodalmára veszély leselkedik: valaki el akarja lopni az Álom dalának versszakait, melyeket az Öt Birodalom egy-egy hercegnője őriz. A Név Nélküli Herceg arra vár, hogy a kezében legyen mind az öt versrészlet, hogy felelevenítsen egy ősi varázsigét, és beteljesítse a bosszúját. Az Örök Jég Birodalmában kudarcot vallott ugyan, ám a Korallok Birodalmában sikerült megszereznie az elrejtett verset. Most a sivatag hercegnőjén a sor, hogy felvege a harcot a Név Nélküli Herceg félelmetes hatalmával és aljas módszereivel.

Tea Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. A sivatag hercegnője a harmadik kötete új fantasy-sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél. Okkersziklán, az Aranyló Homok Birodalmának fővárosában kezdődik az éves Homoki Vásár. Samah hercegnő megnyitóbeszéde után megindul a cserebere, ám a kereskedők között egy különc természetű ifjú és egy titokzatos idegen is a városba érkezik, aki az Akadémia… (tovább)

Eredeti cím: De Woestijnprinses

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2012
270 oldal · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Nuasef · Samah · Yuften

Helyszínek népszerűség szerint

Okkerszikla


Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ingryd
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A sorozat köteteit olvasva egyre jobban bonyolódik az öt királyság sorsa. Sohasem lehet tudni, hogy hol lapul a gonosz. Izgalmas, kalandos és tartalmas fantasy történet. Iacopo Bruno illusztrációit egyszerűen imádom, fantáziadús és különleges.

>!
anesz P
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Ez a rész is elbűvölő. bonyolódnak az események, ismerősök jelennek meg újra. Az illusztráció, az iniciálé, egyáltalán az egész külső nagy erőssége a sorozatnak, ami a fantáziadús mesét alátámasztja és kiemeli. Öröm kézbe venni ezeket a köteteket.

>!
Theana
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Érdekes, kalandos, tartalmas (amennyire ez az volt) regény. Mást nem is vártam. ;)

>!
Light_House
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Érdekes bepillantás volt a sivatag birodalmába pont a Homoki Vásár idején.
Jó volt újra találkozni Gunnarral.

>!
Sillya P
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Mostanság élhetem a második gyerekkorom, mivel a middle grade és a fiatalabbaknak szóló könyvek egyre jobban megfognak. Sajnos ennek a sorozatnak az első két kötetét nem találtam sehol, ezért a harmadikkal kezdtem, de mivel kisebbeknek szóló sorozat, könnyen fel lehetett venni a fonalat.

A világfelépítése nagyon tetszett, kissé arabos beütésű birodalmat kaptunk az írótól és nagyon örültem, amikor a mindennapokba is betekintést nyerhetünk. A történetről viszont sajnos nem tudok sokat írni, mivel rettentő lassú a könyv. Inkább a mindennapokra és a karakterek érzelmeire, jellemére koncentrál a könyv, a történet csak a könyv második felében indul be igazán, de úgy éreztem, hogy mire beindulna, abba is maradt. Ennek ellenére gyorsan olvasható a könyv és élveztem a sivatag hercegnője kalandját. Samah nagyon gyorsan a szívemhez nőtt, mivel mindig is közel álltak hozzám a nyugodt és okos karakterek, és ő pontosan ilyen. Tetszett, hogy gyorsan vágott az esze és még a kritikusabb helyzetekben is mindig megfontoltan döntött. Ellenben az unokatestvérét Daishant és a nagy szerelmét Yuftent utáltam. Nem nagy kedvencem a szerelem első látásra sablon, de már olvastam olyat, ahol jól felépítették. Itt rémes volt, ráadásul Daishan hisztijeit nehezen türtem, mégis ő néha többet szerepelt, mint maga Samah. Sajnálom, hogy ennyi időt elpazaroltak egy felesleges karakterre és idegesítő szerelmi szálra.

Mindezek ellenére élveztem a könyvet és kellően felkeltette az érdeklődésem ahhoz, hogy folytassam a sorozatot és megismerkedhessek a többi birodalommal is.

2 hozzászólás
>!
sweetbrownie21 
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Kedvenc részem volt az egész sorozatból. Gyönyörű az összes könyv, fergeteges illusztrációkkal. spoiler Emlékszem, pont karácsonykor olvastam anno, szóval nagyon betalált a sivatag és az állandó forróság. Samah karaktere állt talán a legközelebb hozzám, akkor is, most is.

>!
Imagine
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon tetszett. Nekem az összes rész közül eddig ez tetszett a legjobban. A rajzok nagyon jók úgy ahogy a történet is. Már csak az utolsó rész kell. =D

>!
Amethyst
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Korrekt folytatása az első két történetnek. Ez idáig talán Samah volt számomra a legszimpatikusabb hercegnő: érett gondolkodású, higgadt, jó problémamegoldó, a történet során egyszer sem rohant fejjel a falnak. Folyamatosan bonyolódik az öt királyság sorsa, sosem tudni, hol lapul a gonosz, vagy magyarán éppen kinek az arcát öltötte fel. Daishan, a hős szerelmes karaktere nem nyerte el a tetszésemet, a regény szerint hiába felnőtt, viselkedése inkább emlékeztetett egy eszetlen csitrire, a hisztérikus kitörései kissé irritáltak, de talán az alkotó vele akarta kompenzálni a főhősnő higgadtságát.
Összességében tetszett, nem marad alul az első két regénnyel szemben, ha lehet, még jobban felfokozta a kíváncsiságomat a többi királyság iránt.

>!
Kata511
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Mint a többi könyv ebből a sorozatból, ez a rész is nagyon tetszett. Különösnek tartottam, amikor a Név Nélküli Herceg az egyik fejezetben egy álomba merült palotában volt. Nem tudtam elképzelni, hogy hol van és kivel beszélget. Hosszas gondolkodásba került, mire rájöttem…

>!
schesztiஐ P
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Még mindig nagyon kedves a szívemnek ez a sorozat!
A könyv gyönyörű – kívül-belül, a borító, az extra oldalak a színes képekkel a könyv közepén, az iniciálék, a rajzok…

Tetszik, hogy mindig van egy kis romantikus szál, de a főszerepet mindig az öt hercegnő, különleges világuk és titkuk kapják. Egyre több az összekapcsolódás, végre találkoznak egymással a testvérek.

Kalandok sora fűzi össze a köteteket, és nagyon szeretem, ahogy az írónő be- és "ki"vezet egy-egy könyvből. Szerencsére megvan a következő rész is, így gyorsan neki tudok esni, de hogy aztán mi lesz…


Népszerű idézetek

>!
Light_House

Nem helyes, ha az életben túl nagy reményt fűzünk ahhoz, ami a hatáskörünkön kívül esik.

71. oldal

>!
Light_House

Okkerszikla városa sárga, simára kopott sziklán emelkedett, akár a foglalatába csiszolt drágakő.

(első mondat)

>!
Light_House

Ha valakit túlzottan a fantázia irányít, akkor elszalasztja azokat a soha vissza nem térő lehetőségeket, amelyeket a valóság kínál nap mint nap.

68. oldal

>!
szépszi P

Okkerszikla palotájának kapuja irokofából készült. Két szárnyán egy-egy jelkép látható: a spirál a víz jelképe, az orrszarvú az erő és a hatalom szimbóluma.

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
>!
szépszi P

Okkerszikla palotáját nem egészen egy hét alatt festették ki a város összes lakójának segédletével.
Minden egyes színt természetes anyagokból, például virágszirmokból és fűszerekből nyertek. Az eredmény meleg árnyalatok szivárványa, mely rávetül arra, aki nézi!

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
>!
Light_House

A Nagyapa megfontoltan lépdelt utána, minden mozdulatából azok nyugalma áradt, akik egy hosszú, bölcsen leélt élet alatt megtanulták, hogy a sietség soha nem old meg semmit.

243. oldal

>!
szépszi P

A szunnyadó, még éjszaka és hajnal közt lebegő szikla lábánál porfelhő szállt az omlékony dűnék felett: Samah, Okkerszikla uralkodónője és egyben a sivatag hercegnője vágtázott át a homokkal borított sík terület utolsó szakaszán, mely hátravolt a városig. Az új nap rózsás-szürke hírnöke már vetett némi fényt a hátasa patája nyomában szálló homokfelhőkre.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samah
>!
szépszi P

Nuasef, a fiatalabb, jólelkű fiúgyermek ámuldozva nézelődött, míg bátyja, Yuften dacosan a földre szegezte a tekintetét.
A nagyobb, lázadó természetű fiú nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy az ellenállását kimutassa, kezdve azzal, hogy nem volt hajlandó viselni a hagyományos turbánt. Anyja szerint csak baj volt ezzel a gyerekkel.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nuasef · turbán · Yuften

A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma
Geronimo Stilton: A talizmánok titka
J. R. R. Tolkien: A babó
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Nyulász Péter: Helka
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Jessica Ennis-Hill: Az ezüst unikornis
C. S. Lewis: A végső ütközet
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt