A ​sivatag hercegnője (A Fantázia Birodalmának hercegnői 3.) 97 csillagozás

Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A ​Fantázia Birodalmára veszély leselkedik: valaki el akarja lopni az Álom dalának versszakait, melyeket az Öt Birodalom egy-egy hercegnője őriz. A Név Nélküli Herceg arra vár, hogy a kezében legyen mind az öt versrészlet, hogy felelevenítsen egy ősi varázsigét, és beteljesítse a bosszúját. Az Örök Jég Birodalmában kudarcot vallott ugyan, ám a Korallok Birodalmában sikerült megszereznie az elrejtett verset. Most a sivatag hercegnőjén a sor, hogy felvege a harcot a Név Nélküli Herceg félelmetes hatalmával és aljas módszereivel.

Tea Stilton, a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója egyben híres regényíró is. A sivatag hercegnője a harmadik kötete új fantasy-sorozatának, amelyben a Fantázia Birodalmának hercegnőiről mesél. Okkersziklán, az Aranyló Homok Birodalmának fővárosában kezdődik az éves Homoki Vásár. Samah hercegnő megnyitóbeszéde után megindul a cserebere, ám a kereskedők között egy különc természetű ifjú és egy titokzatos idegen is a városba érkezik, aki az Akadémia… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2014
270 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra · Illusztrálta: Sara Cimarosti, Silvia Bigolin
>!
Alexandra, Pécs, 2012
270 oldal · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Samah · Nuasef · Yuften

Helyszínek népszerűség szerint

Okkerszikla


Kedvencelte 11

Most olvassa 9

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ingryd>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

A sorozat köteteit olvasva egyre jobban bonyolódik az öt királyság sorsa. Sohasem lehet tudni, hogy hol lapul a gonosz. Izgalmas, kalandos és tartalmas fantasy történet. Iacopo Bruno illusztrációit egyszerűen imádom, fantáziadús és különleges.

Dóri_Dóra>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon hangulatos része a sorozatnak, élveztem az olvasását. Egyre jobban bonyolódik a történet, és egyre inkább összekapcsolódik a birodalmak és a hercegnők sorsa. Az események a kötet második felében indulnak be igazán, és ekkor kezdődnek az izgalmak, de a könyv első felének lassabb csordogálása, a mindennapok bemutatása is érdekes volt. Az illusztrációk továbbra is gyönyörűek. :)

Babett_Jávor>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Sok különösen varázslatos elemet rejt Samah kalandja. Imádtam Dasin szőtteseit, melyek történeteket ábrázolnak, a vásár hangulatát, a fiatalok hirtelen szerelmét. Tetszett Samah felnőttes, érett viselkedése, és a sivatagi élet bemutatása. Az előző két kötethez hasonlóan könnyen olvasható, izgalmas történet :)

anesz P>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Ez a rész is elbűvölő. bonyolódnak az események, ismerősök jelennek meg újra. Az illusztráció, az iniciálé, egyáltalán az egész külső nagy erőssége a sorozatnak, ami a fantáziadús mesét alátámasztja és kiemeli. Öröm kézbe venni ezeket a köteteket.

Theana>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Érdekes, kalandos, tartalmas (amennyire ez az volt) regény. Mást nem is vártam. ;)

Light_House>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Érdekes bepillantás volt a sivatag birodalmába pont a Homoki Vásár idején.
Jó volt újra találkozni Gunnarral.

Sillya>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Mostanság élhetem a második gyerekkorom, mivel a middle grade és a fiatalabbaknak szóló könyvek egyre jobban megfognak. Sajnos ennek a sorozatnak az első két kötetét nem találtam sehol, ezért a harmadikkal kezdtem, de mivel kisebbeknek szóló sorozat, könnyen fel lehetett venni a fonalat.

A világfelépítése nagyon tetszett, kissé arabos beütésű birodalmat kaptunk az írótól és nagyon örültem, amikor a mindennapokba is betekintést nyerhetünk. A történetről viszont sajnos nem tudok sokat írni, mivel rettentő lassú a könyv. Inkább a mindennapokra és a karakterek érzelmeire, jellemére koncentrál a könyv, a történet csak a könyv második felében indul be igazán, de úgy éreztem, hogy mire beindulna, abba is maradt. Ennek ellenére gyorsan olvasható a könyv és élveztem a sivatag hercegnője kalandját. Samah nagyon gyorsan a szívemhez nőtt, mivel mindig is közel álltak hozzám a nyugodt és okos karakterek, és ő pontosan ilyen. Tetszett, hogy gyorsan vágott az esze és még a kritikusabb helyzetekben is mindig megfontoltan döntött. Ellenben az unokatestvérét Daishant és a nagy szerelmét Yuftent utáltam. Nem nagy kedvencem a szerelem első látásra sablon, de már olvastam olyat, ahol jól felépítették. Itt rémes volt, ráadásul Daishan hisztijeit nehezen türtem, mégis ő néha többet szerepelt, mint maga Samah. Sajnálom, hogy ennyi időt elpazaroltak egy felesleges karakterre és idegesítő szerelmi szálra.

Mindezek ellenére élveztem a könyvet és kellően felkeltette az érdeklődésem ahhoz, hogy folytassam a sorozatot és megismerkedhessek a többi birodalommal is.

2 hozzászólás
sweetbrownie21 >!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Kedvenc részem volt az egész sorozatból. Gyönyörű az összes könyv, fergeteges illusztrációkkal. spoiler Emlékszem, pont karácsonykor olvastam anno, szóval nagyon betalált a sivatag és az állandó forróság. Samah karaktere állt talán a legközelebb hozzám, akkor is, most is.

>!
Alexandra, Pécs, 2012
270 oldal · ISBN: 9789633570258 · Fordította: Nagy Nóra
Imagine>!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Nagyon tetszett. Nekem az összes rész közül eddig ez tetszett a legjobban. A rajzok nagyon jók úgy ahogy a történet is. Már csak az utolsó rész kell. =D

Amethyst >!
Tea Stilton: A sivatag hercegnője

Korrekt folytatása az első két történetnek. Ez idáig talán Samah volt számomra a legszimpatikusabb hercegnő: érett gondolkodású, higgadt, jó problémamegoldó, a történet során egyszer sem rohant fejjel a falnak. Folyamatosan bonyolódik az öt királyság sorsa, sosem tudni, hol lapul a gonosz, vagy magyarán éppen kinek az arcát öltötte fel. Daishan, a hős szerelmes karaktere nem nyerte el a tetszésemet, a regény szerint hiába felnőtt, viselkedése inkább emlékeztetett egy eszetlen csitrire, a hisztérikus kitörései kissé irritáltak, de talán az alkotó vele akarta kompenzálni a főhősnő higgadtságát.
Összességében tetszett, nem marad alul az első két regénnyel szemben, ha lehet, még jobban felfokozta a kíváncsiságomat a többi királyság iránt.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Nem helyes, ha az életben túl nagy reményt fűzünk ahhoz, ami a hatáskörünkön kívül esik.

71. oldal

Light_House>!

Okkerszikla városa sárga, simára kopott sziklán emelkedett, akár a foglalatába csiszolt drágakő.

(első mondat)

Light_House>!

Ha valakit túlzottan a fantázia irányít, akkor elszalasztja azokat a soha vissza nem térő lehetőségeket, amelyeket a valóság kínál nap mint nap.

68. oldal

szépszi P>!

Okkerszikla palotájának kapuja irokofából készült. Két szárnyán egy-egy jelkép látható: a spirál a víz jelképe, az orrszarvú az erő és a hatalom szimbóluma.

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
szépszi P>!

Okkerszikla palotáját nem egészen egy hét alatt festették ki a város összes lakójának segédletével.
Minden egyes színt természetes anyagokból, például virágszirmokból és fűszerekből nyertek. Az eredmény meleg árnyalatok szivárványa, mely rávetül arra, aki nézi!

Kapcsolódó szócikkek: Okkerszikla · Samah
Babett_Jávor>!

Egy hercegnőnek döntéseket kell hoznia, mert ez is a kötelességeihez tartozik. És ne feledd, kedves, minden döntésben benne rejlik a tévedés kockázata. Soha nem tudhatjuk előre, hogy tévedni fogunk-e vagy sem.

143. oldal

Light_House>!

A Nagyapa megfontoltan lépdelt utána, minden mozdulatából azok nyugalma áradt, akik egy hosszú, bölcsen leélt élet alatt megtanulták, hogy a sietség soha nem old meg semmit.

243. oldal

szépszi P>!

A szunnyadó, még éjszaka és hajnal közt lebegő szikla lábánál porfelhő szállt az omlékony dűnék felett: Samah, Okkerszikla uralkodónője és egyben a sivatag hercegnője vágtázott át a homokkal borított sík terület utolsó szakaszán, mely hátravolt a városig. Az új nap rózsás-szürke hírnöke már vetett némi fényt a hátasa patája nyomában szálló homokfelhőkre.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samah
szépszi P>!

Nuasef, a fiatalabb, jólelkű fiúgyermek ámuldozva nézelődött, míg bátyja, Yuften dacosan a földre szegezte a tekintetét.
A nagyobb, lázadó természetű fiú nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy az ellenállását kimutassa, kezdve azzal, hogy nem volt hajlandó viselni a hagyományos turbánt. Anyja szerint csak baj volt ezzel a gyerekkel.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nuasef · turbán · Yuften

A sorozat következő kötete

A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
C. S. Lewis: A végső ütközet
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Somfai Anna: Barátságháló
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Andri Snær Magnason: Időláda
Bökös Borbála: Szmirkó