A ​sárkány kódja (Tea angyalai 1.) 65 csillagozás

Tea Stilton: A sárkány kódja Tea Stilton: A sárkány kódja

Hogy kicsoda Tea Stilton? Ő a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója. Sportos, talpraesett és elbűvölő! Az újság szerkesztőségét bátyja, a híres Geronimo Stilton vezeti. Tea könyvei öt rendkívüli nyomozólány barátságáról és kalandjairól szólnak.

Eredeti cím: El código del dragón

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2015
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633700310 · Fordította: Kotsis Orsolya · Illusztrálta: Fabio Bono
>!
Alexandra, Pécs, 2013
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633700310 · Fordította: Kotsis Orsolya
>!
Alexandra, Pécs, 2010
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633700310 · Fordította: Kotsis Orsolya

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

PKatica>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Szintén könnyed olvasmány, ami viccesen mutatja be a Rágcsálóvilág titkait és furfangjait.

KKincső>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

A Tea angyalai sorozat első részét egyik barátnőmtől kértem kölcsön egy kihívás miatt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni amiatt, hogy nem éppen az én korosztályomnak íródott, de nagyon-nagyon kellemesen csalódtam. Idővel szerintem el fogok olvasni még egy pár részt a sorozatból, kifejezetten tetszik. spoiler Vagányak az illusztációk.
Majdnem-felőttként is nagyon szórakoztató volt, habár igyekeztem gyermekfejjel olvasni. Kikapcsolt.

klaratakacs P>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Próbáltam gyerekfejjel olvasni, úgy egészen érdekes volt, próbált némi információt is átadni, ismeretet terjeszteni. A történet érdekes lehet kb. egy hatévesnek, akár izgalmas is. Kicsit túl van tolva a girlpower, de kell ilyen is.
Ami roppantul idegesített, az a színes betűk villódzása a szöveg közepén. Látványos és figyelemfelkeltő, de felnőtt fejjel nagyon zavaró.

altagi>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Leszámítva azt az apróságot, hogy egy kicsit messzebbről vártam volna a sorozat indítását, itt már rögtön csapatként vetik bele magukat a rejtélybe az egérlányok. A könyv végén a levelek persze kárpótolnak, azokból elég részletesen meg lehet ismerni minden szereplő hátterét.
A nyomozás izgalmas, gyerekeknek eltéveszthetetlenül logikus, alig várom, hogy az én lányaim beleérjenek abba a korba, amikor már számukra is élvezhető lesz a sorozat. Addig is tesztelem tovább… :)))

gab001 P>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Nem volt bent a könyvtárban, amit el akartam hozni, így hirtelen ötlettől vezérelve hoztam haza ezt a könyvet. Aztán majdnem vissza is vittem olvasatlanul, bár nem szokásom. Mégis örülök, hogy belekezdtem. Úgy érzem, kicsit idősebb korosztálynak szól, mint az általam eddig olvasott Stilton-könyvek. A stílus hasonló, de kevesebb az ismétlés. Ráadásul számos olyan információt tartalmaz, ami még felnőtt fejjel is újdonság volt. Ez sokat hozzáadott az élményhez. A szereplők elsőre túl soknak tűntek, de hamar megszerettem őket. A könyv végén található leveleknek köszönhetően már nem is keverem annyira össz őket. Tea egy belevaló egérlány, akárcsak az őt példaképként tisztelő angyalai. A rejtélyhez nem sok nyomot kapunk, így nem lehet túl hamar kitalálni. Nem bántam meg az olvasásra fordított időt.

>!
Alexandra, Pécs, 2010
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633700310 · Fordította: Kotsis Orsolya
Loralain>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Nagyon tetszett ez a könyv is. Ez a második olvasmányom Tea Stiltontól. Sok vicces, érdekes, izgalmas rész van benne, a legjobb, hogy a nyomozások alatt nagyon sok a félrevezető rejtély.
Ebben a kötetben ismerkedik meg az öt lány, Paulina, Nicky, Violet, Pamela és Colette Tea Stiltonnal. Nagyon jók a betűtípusok és képek, sok kreatív oldal, ötlet található a könyvben. Egyik nagyon kedves olvasmányom. :)

Paulina_Sándorné P>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Vicces, mókás volt a történet. Tetszik benne, hogy nemcsak simán egy történetet kap az olvasó, hanem mellett érdekességekről is lehet olvasni a témához kapcsolódóan. Aranyosak voltak a lányok, a kedvencem Paulina lett. :-) Ügyesen rájöttek a megoldásra.

NyZita>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Valószínűleg szégyellhetném magam, lehet, hogy nyolc-kilenc éves kislányok zokogó sora áll a könyvtár előtt, és várja, hogy visszavigyem ezt a könyvet. Mert holtbiztos, hogy a szerző nem engem szánt célcsoportnak, mikor megírta :D

Gyerek-krimi, egyszerű történettel és sok képpel. Imádlivalóan sablonos az öt főhős: mindegyikük más-más kontinensről, és komplett pszichológiai tanulmány helyett csak egy-egy jellemező vonással ábrázolva: egy divatmániás, egy introvert állt, egy futóbajnok, stb. Á, és a szerző biztos látta párszor a Disney-féle Mulant, mert a kínai egérlánykának egy tücsök a háziállata! :D

Könnyed kis nyomozgatás a bálna-szigeti Cinnford ezeréves egyetemén, megtűzdelve haláli, sajtos hasonlatokkal, mint például: olyan sápadt volt, mint a napon felejtett mozzarella.

Nagyon aranyos kislány-könyv!

berlin>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Felnőtt fejjel sokszor bárgyúnak találtam, de a 6 évesnek tetszett. A túltolt „csajszis” részeket többször módosítottam, de maga a történet nem volt rossz.

AntóniaKrisztina>!
Tea Stilton: A sárkány kódja

Nagyon szép könyv, hihetetlenül kidolgozott oldalakkal, elképesztő színek és betűtípusok.:) A történet értelmezhető(ami jó pont),izgalommal teli (nyomozás), és egyszerűen imádom a csajokat! Paulina,Colette,Nicky,Pam és Violet közül a kedvencem Colette,a rózsaszínmániás.
Ajánlom ezt a könyvet :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

nikierdei>!

– Pamela, te mindig tartasz egy csavarkulcsot a táskádban?
– Természetesen! Egy egész gyűjteményem van belőle! Soha nem tudni mikor romlik el egy motor, amit sürgősen meg kell javítani.

148. oldal

D_Brigi>!

Nem értem azokat, akik állandóan veszekednek… Különösen azokat nem, akik butaságok miatt veszekszenek, mondjuk, csak azért, hogy mindig nekik lehessen igazuk.

210. oldal

D_Brigi>!

Nem értem azokat, akik lekezelően bánnak másokkal! Például akik a sorban megpróbálnak mindenáron a másik elé tolakodni, és ha szól nekik valaki, nekik áll feljebb!

210. oldal

D_Brigi>!

Nem értem azokat, akik bántják a kisebbeket vagy az állatokat… Ők az igazi csatornapatkányok!

210. oldal

D_Brigi>!

Nem értem azokat, akik mások háta mögött beszélnek, és gonosz dolgokat terjesztenek másokról, puszta szórakozásból, csak azért, hogy megszégyenítsék az illetőt. Vajon miért teszik? Miért jó nekik? Nem tudom. Igazán nem tudom.

210. oldal

vudura06 P>!

Különbözőek voltak, különböző álmokkal és szenvedélyekkel, különböző jó és rossz tulajdonságokkal. Öt igazán talpraesett lány, akiket a véletlen hozott össze, és akiknek ez a találkozás megtanította, hogy nem baj, ha nem vagyunk egyformák… sőt így jó!

172. oldal

cassiesdream>!

– Büszke vagyok rátok, lányok! Ez az első nyomozásotok. Ne feledjétek: a látszat sokszor csal! Minden részletet vegyetek szemügyre, de ne hagyjátok figyelmen kívül az egészet! És főként ne féljetek megváltoztatni az elképzeléseteket. Ha zsákutcába juttok, bátran válasszatok másik utat! Ha segítségre vagy szükségetek, itt vagyok, de tudom, hogy egyedül is helyt tudtok állni!

115. oldal

cassiesdream>!

A rektor úr némán bámulta a tájat az ablakból. Megesett rajta a szívem! Ahogy felnövünk, észrevesszük, hogy nagynak és erősnek hitt rágcsálóknak is olykor bizony segítségre van szükségük! És mi, akik még tegnap olyan kicsik és gyengék voltunk, képesek vagyunk segítő kezet nyújtani nekik!

118. oldal

Könyvmolylány20 P>!

Öt igazán talpraesett lány, akiket a véletlen hozott össze, és akiknek ez a találkozás megtanította, hogy nem baj, ha nem vagyunk egyformák… sőt így jó! Mert ha különbözőek vagyunk, mindenki tanulhat valami új, izgalmas dolgot a másiktól.

172-173. oldal


A sorozat következő kötete

Tea angyalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Banyavész
Jólesz György: Zsófi és az elvarázsolt varázsló
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
J. K. Rowling: A karácsonyi malac
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Michael Ende: Momo
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
Elise Broach: Marvin, a bogár