A ​barátság próbája 10 csillagozás

Tea Stilton: A barátság próbája

Cinnfordban egy ismeretlen blogger gonosz pletykákat terjeszt a diákokról. Mióta a blogja elindult, mindennaposak a veszekedések. Tea Angyalainak sürgősen ki kell nyomozniuk, kit rejt a Miss Intrika álnév. A tét: a barátságuk!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376644 · Fordította: Csömöri Zsuzsi

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

dianakruger>!
Tea Stilton: A barátság próbája

Ahogyan az a Tea Stilton meseregényektől megszokhattam, ezúttal is két szálon futott az esemény. Az egyik a diákok egyik kedves tanárnőjének nyugdíjba vonulási ünnepségének előkészületeinek megszervezése, amibe belerondít a második esemény, egy gonosz pletykablog elterjedése a tanulók között. Ismét szemet gyönyörködtető képek, szép illusztrációk emelték a cselekmény varázsát, a lányok ezúttal is fontos leckét szűrhettek le a történtekből: mindig bízzunk a barátainknak, és ne higgyünk pusztán a szóbeszédnek. A szöveg változatosan fogalmaz, a rajzok, akárcsak a szereplők bájosak.

knitta02>!
Tea Stilton: A barátság próbája

„Az igazi barátok midig megbíznak egymásban.”:

Az összes elolvasott Tea Stilton könyv közül ez volt a leggyengébb, de mégiscsak az összefogásról szól. Egy (számomra kissé Roxfortot idéző) hatásvadász bejelentés nyomán kiderül, hogy egy kedves tanárnő nyugdíjba vonul, és a diákok különleges ajándékkal készülnek neki. Az előkészületleneteket Miss Intrika rosszindulatú blogja keseríti meg (tiszta Gossip Girl és Bridgerton család), de végül minden jóra fordul és ÉLJEN A BARÁTSÁG!

NyZita >!
Tea Stilton: A barátság próbája

Bár továbbra is a másik, keményfedeles, kétszázakárhány oldalas, különféle országokba utazgatós Tea Stilton sorozat kötetei a favoritjaim, lassan ráérzek ezeknek a Cinnford egyetemes könyveknek az ízére is. Az egyes diákok, tanárok mind-mind visszatérő szereplők, bár ettől eltekintve szerintem simán olvashatók a történetek egymástól függetlenül is.

Már megszokhattuk, hogy így vagy úgy, de az öt lány minden meséjében fontos szerepet kap a barátság. Ezúttal egy tényleg aktuális téma, az internet és a személyes blogok szempontjából. Ugyanis míg az iskola egy kedvelt tanár búcsúünnepségére készül, valaki nem átall egy sunyi pletykablog keretében gyakorlatilag mindenkit egymásnak ugrasztani. Még jó, hogy ismét itt van a rosszindulatú, egomániás Vanília, aki hellyel-közzel Draco Malfoy egér-univerzumbéli megfelelője, de ezúttal talán mégsem ő a hunyó? Tea Angyalaira nem kisebb feladat, mint ennek kiderítése vár!


Népszerű idézetek

BrigiMoly P>!

Bálna-szigeten beköszöntött a június.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: A boldogság titka
Paola Peretti: Én és a cseresznyefa
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Edmondo De Amicis: Szív
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Jessica Townsend: Csudamíves
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Timo Parvela: Ella és barátai