The ​Seven Husbands of Evelyn Hugo 145 csillagozás

Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​Taylor Jenkins Reid, “a genius when it comes to stories about life and love” (Redbook), comes an unforgettable and sweeping novel about one classic film actress’s relentless rise to the top—the risks she took, the loves she lost, and the long-held secrets the public could never imagine.

Aging and reclusive Hollywood movie icon Evelyn Hugo is finally ready to tell the truth about her glamorous and scandalous life. But when she chooses unknown magazine reporter Monique Grant for the job, no one in the journalism community is more astounded than Monique herself. Why her? Why now?

Monique is not exactly on top of the world. Her husband, David, has left her, and her career has stagnated. Regardless of why Evelyn has chosen her to write her biography, Monique is determined to use this opportunity to jumpstart her career.

Summoned to Evelyn’s Upper East Side apartment, Monique listens as Evelyn unfurls her story: from making her way to Los Angeles in… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Atria, New York, 2022
keménytáblás · ISBN: 9781668011690
>!
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781761102943
>!
Simon & Schuster UK, London, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781398515697

7 további kiadás


Kedvencelte 40

Most olvassa 19

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

csfannie P>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Ez volt az első könyvem Taylor Jenkins Reid-től, és hű, nagyon megfogott a stílusa. Ha nem tudnám, hogy fiktív történet, még azt gondolnám, hogy valós eseményeket vetett papírra az írónő, annyira részletgazdag és valósághű volt.
Igazán megrendítő volt végigmenni Evelyn életén; egyszerre sajnáltam és csodáltam őt. Persze, több ponton is ellenszenvet éreztem iránta, de valahol mégis megértettem, hogy mit miért tett. Nem állítom, hogy ő a legjobb könyvszereplő, akiről valaha is olvastam, de az fix, hogy a legemberibb és legvalóságosabb, hiába ellenkezett az értékrendünk több ponton is.
Egyébként teljesen átsiklott a tekintetem az LGBTQ címkén, szóval kicsit meglepődtem, mikor képbe került Evelyn nagy szerelme. Olyan szép és olyan fájdalmas a történetük, hogy szem nem marad szárazon.

polimatilda I>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Ez a kötet is ezer éve várólistás volt, főleg azóta, hogy Booktube Könyvklub közös kötet volt, és tudom, hogy akkor végignéztem a kibeszélőt róla, és az győzött meg igazán, hogy érdekel. Tehát tudtam minden spoilert, de egy csomóra nem emlékeztem már két év távlatában, és egy jót bőgtem is a köteten.
Evelyn Hugo igazán érdekes életet élt, amibe minden létező ember bele akart turkálni, de senki nem tudta megragadni az igazságot. Kicsit féltem, hogy össze-vissza fogunk haladni, de szerencsére lineárisan mesélte el a történteket. Az Evelyn életéről szóló részeket nagyon élveztem hallgatni, Hollywood szemfényvesztését, a képtelen elvárásokat, az előítéleteket, a nehézségeket, a botrányokat, mindent. Arra abszolút nem emlékeztem, hogy az LMBT szál ennyire hangsúlyos ebben a kötetben, én valamiért azt hittem, kevésbé lesz jelen, de örülök, hogy máshogy történt.
A köztes újságcikkek és blogbejegyzések is nagyon tetszettek, az egyetlen, amit nem tudtam hova tenni, az Monique szála volt. Az igazából egyáltalán nem érdekel, ezért nem is bántam, hogy azok általában rövidek voltak. Nem tudom, egyébként miért voltam így, egyszerűen a karakter nem fogott meg.
Nagyon sokszor táncolt az idegeimen és húzott fel, nyilván a kötetben és az adott korban történő események igazságtalansága adta erre a legfőbb okot. Élveztem, hogy mennyi éven keresztül követhettük Evelyn Hugot, néha mondjuk elfelejtettem, hogy pontosan milyen évet is írunk.
A vége felé abszolút szétestem. Bőgtem rendesen, pedig tudtam, hogy spoiler, szóval felkészülhettem volna lelkileg, spoiler.
Celia, mint karakter, számomra semleges volt, nem utáltam, de nem is szerettem igazából, annyira nem éreztem, hogy megismertem volna, de spoiler
Összességében örülök, hogy végre elolvastam ezt a kötetet, és szerintem mást is kézbe fogok még venni az írónőtől.

Morcant>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Már jó ideje, hogy befejeztem ezt a könyvet, de még mindig nem érzem úgy, hogy normálisan tudnék írni róla. Egyszerűen lenyűgözött.

Taylor Jenkins Reidnek már 2013 óta jelennek meg könyvei, de tavalyelőtt/tavaly robbant be a köztudatba ezzel a regényével. Azóta mindenhol jelen van, rengetegen olvasták és szeretik, itthon viszont nem nagyon ismerik. Ez jó lenne, ha megváltozna, ugyanis csodálatos történet.

Két szálon fut, egyrészt megismerhetjük Evelyn Hugo múltját, másrészt pedig Monique jelenét. Utóbbi újságíró, ő jegyzi le Evelyn visszaemlékezéseit. A két szál a végén olyan szépen összefutott, hogy csak lestem. Zseniális húzás volt az írónőtől.

Elmondhatom, hogy Evelyn részeit jobban élveztem, ami nem meglepő, hisz jóval érdekesebb élete volt. Viszont jó volt megismerni Monique-ot is. Ő egy kedvelhető karakter, Evelynnel ellentétben, aki nem igazán. De épp ezért volt ilyen felüdülés olvasni ezt a könyvet, hisz végre egy rendkívül összetett személyiségről volt szó, fekete-fehér helyett.

Tisztelni lehet, ugyanis, ha maga elé kitűzött egy célt, akkor azt elérte. Igaz, nem félt kihasználni másokat, mondjuk őt is rendesen kihasználták több ízben. Nem félt megmondani a véleményét, merész és belevaló volt. Az a szomorú az egészben, hogy ha egy férfi rendelkezik ilyen személyiséggel, akkor azért mindenki csodálja. Ha pedig egy nő, akkor már egyből megy a szép jelzőkkel illetés, meg a „Mit képzel magáról?”. Hollywoodban, abban a korszakban főként. Sajnos még 2019-ben is sok ember így gondolkozik, ami dühítő és elszomorító.

Viszont gyűlölni is lehet, ugyanis rengeteg olyan döntést hozott, ami negatívan hatott ki másra. Mégis győz a tisztelet és csodálat, hiszen egyszerűen nem lehet ellenállni ennek a nőnek.

Ami még csodálatosabb az egészben, hogy elég fontos szerepe van a történetben a biszexualitásnak. Örülök ennek a reprezentációnak. Az írónő azt is megmutatta, hogy nem elég, hogy sok heteroszexuális elítéli őket, hiszen a saját nemüket is szeretik, de még a homoszexuálisok között is sokan ítélkeznek felettük, mivel szerintük vagy legyen hetero, vagy pedig homo. Magyarul szerintük nem elég meleg/leszbikus az illető… Ez sajnos manapság is létezik, úgy hívják, hogy bi-erasure.

Evelyn egyébként kubai, és szívszorító volt olvasni, ahogy eleinte kevesebb eséllyel indult a nemzetisége miatt. Az meg még szomorúbb volt, ahogy később már saját maga is megtagadta származását.

Ez egy csodálatos szerelmi történet volt, tele hús-vér szereplőkkel, izgalommal és élettel. Az írói stílus elsőrangú, rendkívül olvasmányos az egész könyv, két nap alatt befaltam. Mindenkinek, de tényleg mindenkinek ajánlom.

8 hozzászólás
Zanit>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Másodszori olvasás.
Ugyanazt tudom leírni, mint a magyar nyelvű olvasás után:
"Hónapok óta rakosgattam, valahogy úgy éreztem, nem tetszene. Mekkorát tévedtem!
Nem hittem volna, hogy le tud kötni egy egykori színésznőcske élete, aki elmeséli, hogyan fogyasztott el hét férjet. Egy ember élete sokkal több, mint amit a kívülállók pár mondatból, infóból le tudnak szűrni. Annak ellenére, hogy abszolút nem tűnt logikusnak Evelyn egy-két döntése, szépen megmagyarázta a miérteket. Néha Kate Morton könyvei jutottak eszembe olvasás közben."

kicsi_Coco P>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Ez tényleg egy csodálatos könyv volt!
Amúgy is imádom az 50-60-as éveket, az akkori Hollywoodot pedig pláne, úgyhogy csak úgy faltam Evelyn történetét.
Jó volt találgatni, hogy ki lesz Evelyn igazi szerelme, és bár az elején nem tetszett, hogy egész hamar felfedte az írónő, rájöttem, hogy kellett ahhoz, hogy megszeressük a karaktert, és megértsük, hogy miért is volt ő az igazi szerelme.

Örültem, hogy nem volt teljesen tragikus a könyv, spoilerés jó volt látni egy nem hibátlan szereplőt, aki nyíltan vállalja tökéletlenségét, és akinek nő létére fontos a karrierje, sajnos ez sokszor még mindig alulreprezentált a könyvekben.

Ahogy az is frissítő volt, ahogy az írónő a különböző, sokszor tabu témákhoz nyúlt, hogy a nők is érzékiek, ők is vágynak a szexre, a szenvedélyre, karrierre, nem mindenki csak a gyereknevelésben találja meg az útját. Szó van benne abortuszról, bántalmazásról, manipulációról, LGBTQ jogokról, függőségről.

Egy valami nem tetszett, szerintem enélkül is ugyanúgy működhetett volna a könyv: spoiler

Tldr: Olvassátok el mindenképpen, nálam maradandó élményt hagyott, csodás történet!

3 hozzászólás
Mónika_Sándor>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Nagyon tudatosan kezdtem el olvasni és hangoskönyveket hallgatni angolul mostanában, mert olyan helyen dolgozom most, ahol nincs lehetőségem használni a nyelvtudásom és nem szeretném, hogy kikopjon. Nem tudom, hogy került ez a könyv a várólistámra. Elképzelhető, hogy a Scribd ajánlotta egyszer, valamikor, de ennek nincs is jelentősége.
A cím megragadta a fantáziámat, így amikor hangoskönyvet keresgéltem a várólistámon, rögtön adta magát. Nem sokat tudtam a könyvről mielőtt elkezdtem hallgatni, nagyjából elolvastam a fülszöveget és ennyi. Talán valamikor, valahol hallottam, hogy film is készül belőle. Remélem! :)
Érdekelnek azok a filmek, könyvek, amelyek a klasszikus Hollywoodban játszódnak, a 60-70-es évek pedig különösen. Ez pedig egy igazán hangulatos, megkapó történet. Elgondolkodtat azon, ami ma egyre inkább igaz: milyen nehéz a sztároknak (és itt nem a mai értelemben vett celebekről beszélek!) megőrizni a magánélet szentségét. Mindez különösen igaz volt akkor is, és sajnos ma is az, ha ez a magánélet nem a „klasszikus” értelemben vett családmodellt rejti, mert az ember nem mindig ott találja meg a boldogságot, ahol sokan elvárnák. Így bár a történet nem ma játszódik, mégis igen aktuális. És a végére már el is felejtettem, hogy minden esély szerint várható egy csavar, ami így különösen meglepett. Talán egy kicsit el is lett kapkodva a vége, ezért nem kapott a könyv 5 csillagot tőlem.
A színésznők, akik a történetet felolvassák, nagyon jól lettek kiválasztva, hozzásegítettek ahhoz hogy beleéljem magam a történetbe.
Hallgassátok, olvassátok, érdemes! :)

Brigi21>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Nagyon különleges történet volt, az biztos. Nem hasonlít semmire, amit eddig olvastam. Maga a szerkezet is tetszett, hogy néha elmerültünk Evelyn életébe, néha meg egy-egy pillantást benyertünk Monique életébe is. Evelyn-nel kapcsolatban pont azok az érzéseim támadtak, mint a könyvbeli szereplőknek. Annyira megosztó személyiség, annyira erkölcsileg vitatható cselekedete volt az élete során, de mégis, akkor, abban a szituációban teljesen egyetértettem vele. Az is olyan szép, hogy egész életében keresi a nagybetűs Szerelmet, és egész életében ott volt előtte, csak kerülgették egymást, addig, ameddig már kicsit túl késő volt. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el az év folyamán, hiszen pont olyan mint a valós élet. Tele van problémákkal, sikerrel, küszködéssel, vívódással, boldog pillanatokkal, mély pontokkal és nem utolsó sorban, szerelemmel.

Nalina>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Az elmúlt két évben még a csapból is a The Seven Husbands of Evelyn Hugo folyt, így nem csoda, hogy a nagy hype miatt kritikusabb szemmel tekintettem erre a könyvre. Valószínűleg ezért is csalódtam ebben a regény. Számomra nagyon hullámzó volt ez a könyv, mert voltak benne dolgok, amik nagyon tetszettek és voltak olyanok is, amik pedig lehúzták nekem ezt a regényt. A legnagyobb erőssége ennek a történetnek azok a témák, amelyeket a szerző feldolgozott benne: a biszexulitás, a nőiesség, a szexualitás, a családon belüli erőszak és a származás témaköre. Azt szerettem a legjobban ebben a könyvben, ahogyan ezeket a témákat beleszőtte a történetbe és ahogyan azokat bemutatta az olvasóknak. Természetesen mindezt Evelyn Hugo szemszögéből, aki a regény középpontjában tündököl. Noha nem nevezném szerethető szereplőnek, mégis sokat tanulhatunk az ő életéből, a cselekedeteiből. Nem szerettem, de megértettem.
Azonban Evelyn Hugo mellett minden más csak halványan pislogott: a többi szereplő és maga a cselekmény is. A másik „főszereplőt”, Monique-ot is csak felszínesen ismerjük meg és az kerül a középpontba az ő karakterével kapcsolatban, hogy hogyan hatott rá Evelyn. Talán a legjobban kidolgozott mellékszereplő Harry volt, aki a kezdetek óta Evelyn mellett állt. Ő az, akit a legjobban megkedveltem a szereplők közül. Azonban a többieknél, így Evelyn másik hat férjénél és Celiánál is csak a felszínt kapargatta az író. Valószínűleg ezért sem tudtam annyira elveszni a fő romantikus szálban, mert a másik felet nem ismerhettük meg igazán és amit megismertünk belőle, abból sem vált szimpatikussá.
Maga a cselekmény is unalmassá vált egy idő után, már a könyv közepénél untam a férjek számolgatását és Evelyn „se veled, se nélküled” kapcsolatát. A legjobban a fordulat izgatott, de abban is csalódnom kellett. A történet legvége miatt is maradt bennem egy kellemetlen érzés, nem igazán tudtam, hogy hogyan is reagáljak rá.
Nagy potenciál volt benne, de nálam nem érte el azt a hatást, mint más olvasóknál.

dorkabuba>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

    Körülbelül 5 éve olyan hype veszi körül ezt a könyvet (és Taylor Jenkins Reid minden kötetét azóta), hogy talán azért is kerülgettem ilyen sokáig. Az is elképzelhető, hogy már túl nagy elvárásaim voltak vele szemben. Mindenesetre csalódás volt.
    Nem tudom, és nem is akarom elvitatni, hogy Taylor Jenkins Reid remekül tud mesélni; a stílus végig tetszett. Az első harmadában a történet is kifejezetten lekötött, teljesen életszagúnak éreztem, faltam az oldalakat (ha kihagyásokkal is). Aztán szépen lassan elvesztettem az érdeklődésem és a kötődésem Evelyn története és személye iránt. Kissé brazil szappanopera lett, némelyik fordulatot olcsónak és soknak éreztem. Arról nem beszélve, hogy az újságíró kislány ahhoz képest, hogy Evelyn mennyire rétegelt karakter volt, annyira volt sablon „jaj, nem tudok kiállni magamért, egy nebántsvirág vagyok”. A problémája egyébként valós, de ez az egysíkú szál, amit kapott, elkeserítően szájbarágós volt, akárcsak Evelyn történetének a másodikfele.
    Fogok még olvasni (valószínűleg) Taylor Jenkins Reidtől, de összességében nem vagyok meggyőzve. Azt hiszem, egy rövidített Evelyn három férje jobban megtalált volna…

Stitch>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Sokan áradoznak erről a könyvről a neten, és úgy gondolom, hogy van is amiért, mert egy nagyon különleges történet, bár nekem nem lett a kedvencem, de azért tudom értékelni, hogy miért tetszik olyan sok embernek.
Tetszett, hogy mennyire belelátunk a sztárok életébe, hogy milyen is lehetett régebben, hogy mennyi mindent játszottak meg az újságoknak és abból mi volt a valóság. Így képzelem a való életben is, hogy hasonlóan történik. Az újságok leleplezhetnek valami nagy titkot, de könnyen megvezethetők és egy teljesen más arcunkat tudjuk mutatni felé.
Evelyn egy nagyon érdekes személyiség volt, aki nem köntörfalazott azzal kapcsolatban, hogy milyen eszközökkel lett sikeres, de az élete végén sok titkot osztott meg még így is.


Népszerű idézetek

pribrgre P>!

People think that intimacy is about sex.
But intimacy is about truth.
When you realize you can tell someone your truth, when you can show yourself to them, when you stand in front of them bare and their response is „You're safe with me” – that's intimacy.

Szilvi00 P>!

When you're given an opportunity to change your life, be ready to do whatever it takes to make it happen. The world doesn't give things, you take things.

Szilvi00 P>!

I was gorgeous, even at fourteen. Oh, I know the whole world prefers a woman who doesn’t know her power, but I’m sick of all that. I turned heads.

regi57>!

People think that intimacy is about sex. But intimacy is about truth.

112. oldal

Gretii>!

„And to anyone tempted to kiss the TV tonight, please don't chip your tooth.”

Chapter 53


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: The Baller
Vi Keeland: Sex, Not Love
Kristin Hannah: Firefly Lane
Vi Keeland – Penelope Ward: Park Avenue Player
Abby Jimenez: The Friend Zone
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Lisa De Jong: When It Rains
Amy Harmon: Making Faces
L. J. Shen: Broken Knight
L. J. Shen: The Devil Wears Black