The ​Seven Husbands of Evelyn Hugo 32 csillagozás

Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

From ​Taylor Jenkins Reid, “a genius when it comes to stories about life and love” (Redbook), comes an unforgettable and sweeping novel about one classic film actress’s relentless rise to the top—the risks she took, the loves she lost, and the long-held secrets the public could never imagine.

Aging and reclusive Hollywood movie icon Evelyn Hugo is finally ready to tell the truth about her glamorous and scandalous life. But when she chooses unknown magazine reporter Monique Grant for the job, no one in the journalism community is more astounded than Monique herself. Why her? Why now?

Monique is not exactly on top of the world. Her husband, David, has left her, and her career has stagnated. Regardless of why Evelyn has chosen her to write her biography, Monique is determined to use this opportunity to jumpstart her career.

Summoned to Evelyn’s Upper East Side apartment, Monique listens as Evelyn unfurls her story: from making her way to Los Angeles in… (tovább)

>!
Washington Square Press, New York, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781982147662
>!
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781501161933
>!
Atria, New York, 2017
400 oldal · ISBN: 9781501139246

2 további kiadás


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Morcant>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Már jó ideje, hogy befejeztem ezt a könyvet, de még mindig nem érzem úgy, hogy normálisan tudnék írni róla. Egyszerűen lenyűgözött.

Taylor Jenkins Reidnek már 2013 óta jelennek meg könyvei, de tavalyelőtt/tavaly robbant be a köztudatba ezzel a regényével. Azóta mindenhol jelen van, rengetegen olvasták és szeretik, itthon viszont nem nagyon ismerik. Ez jó lenne, ha megváltozna, ugyanis csodálatos történet.

Két szálon fut, egyrészt megismerhetjük Evelyn Hugo múltját, másrészt pedig Monique jelenét. Utóbbi újságíró, ő jegyzi le Evelyn visszaemlékezéseit. A két szál a végén olyan szépen összefutott, hogy csak lestem. Zseniális húzás volt az írónőtől.

Elmondhatom, hogy Evelyn részeit jobban élveztem, ami nem meglepő, hisz jóval érdekesebb élete volt. Viszont jó volt megismerni Monique-ot is. Ő egy kedvelhető karakter, Evelynnel ellentétben, aki nem igazán. De épp ezért volt ilyen felüdülés olvasni ezt a könyvet, hisz végre egy rendkívül összetett személyiségről volt szó, fekete-fehér helyett.

Tisztelni lehet, ugyanis, ha maga elé kitűzött egy célt, akkor azt elérte. Igaz, nem félt kihasználni másokat, mondjuk őt is rendesen kihasználták több ízben. Nem félt megmondani a véleményét, merész és belevaló volt. Az a szomorú az egészben, hogy ha egy férfi rendelkezik ilyen személyiséggel, akkor azért mindenki csodálja. Ha pedig egy nő, akkor már egyből megy a szép jelzőkkel illetés, meg a „Mit képzel magáról?”. Hollywoodban, abban a korszakban főként. Sajnos még 2019-ben is sok ember így gondolkozik, ami dühítő és elszomorító.

Viszont gyűlölni is lehet, ugyanis rengeteg olyan döntést hozott, ami negatívan hatott ki másra. Mégis győz a tisztelet és csodálat, hiszen egyszerűen nem lehet ellenállni ennek a nőnek.

Ami még csodálatosabb az egészben, hogy elég fontos szerepe van a történetben a biszexualitásnak. Örülök ennek a reprezentációnak. Az írónő azt is megmutatta, hogy nem elég, hogy sok heteroszexuális elítéli őket, hiszen a saját nemüket is szeretik, de még a homoszexuálisok között is sokan ítélkeznek felettük, mivel szerintük vagy legyen hetero, vagy pedig homo. Magyarul szerintük nem elég meleg/leszbikus az illető… Ez sajnos manapság is létezik, úgy hívják, hogy bi-erasure.

Evelyn egyébként kubai, és szívszorító volt olvasni, ahogy eleinte kevesebb eséllyel indult a nemzetisége miatt. Az meg még szomorúbb volt, ahogy később már saját maga is megtagadta származását.

Ez egy csodálatos szerelmi történet volt, tele hús-vér szereplőkkel, izgalommal és élettel. Az írói stílus elsőrangú, rendkívül olvasmányos az egész könyv, két nap alatt befaltam. Mindenkinek, de tényleg mindenkinek ajánlom.

8 hozzászólás
Zanit >!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Másodszori olvasás.
Ugyanazt tudom leírni, mint a magyar nyelvű olvasás után:
"Hónapok óta rakosgattam, valahogy úgy éreztem, nem tetszene. Mekkorát tévedtem!
Nem hittem volna, hogy le tud kötni egy egykori színésznőcske élete, aki elmeséli, hogyan fogyasztott el hét férjet. Egy ember élete sokkal több, mint amit a kívülállók pár mondatból, infóból le tudnak szűrni. Annak ellenére, hogy abszolút nem tűnt logikusnak Evelyn egy-két döntése, szépen megmagyarázta a miérteket. Néha Kate Morton könyvei jutottak eszembe olvasás közben."

Brigi21>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Nagyon különleges történet volt, az biztos. Nem hasonlít semmire, amit eddig olvastam. Maga a szerkezet is tetszett, hogy néha elmerültünk Evelyn életébe, néha meg egy-egy pillantást benyertünk Monique életébe is. Evelyn-nel kapcsolatban pont azok az érzéseim támadtak, mint a könyvbeli szereplőknek. Annyira megosztó személyiség, annyira erkölcsileg vitatható cselekedete volt az élete során, de mégis, akkor, abban a szituációban teljesen egyetértettem vele. Az is olyan szép, hogy egész életében keresi a nagybetűs Szerelmet, és egész életében ott volt előtte, csak kerülgették egymást, addig, ameddig már kicsit túl késő volt. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el az év folyamán, hiszen pont olyan mint a valós élet. Tele van problémákkal, sikerrel, küszködéssel, vívódással, boldog pillanatokkal, mély pontokkal és nem utolsó sorban, szerelemmel.

Nalina P>!
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Az elmúlt két évben még a csapból is a The Seven Husbands of Evelyn Hugo folyt, így nem csoda, hogy a nagy hype miatt kritikusabb szemmel tekintettem erre a könyvre. Valószínűleg ezért is csalódtam ebben a regény. Számomra nagyon hullámzó volt ez a könyv, mert voltak benne dolgok, amik nagyon tetszettek és voltak olyanok is, amik pedig lehúzták nekem ezt a regényt. A legnagyobb erőssége ennek a történetnek azok a témák, amelyeket a szerző feldolgozott benne: a biszexulitás, a nőiesség, a szexualitás, a családon belüli erőszak és a származás témaköre. Azt szerettem a legjobban ebben a könyvben, ahogyan ezeket a témákat beleszőtte a történetbe és ahogyan azokat bemutatta az olvasóknak. Természetesen mindezt Evelyn Hugo szemszögéből, aki a regény középpontjában tündököl. Noha nem nevezném szerethető szereplőnek, mégis sokat tanulhatunk az ő életéből, a cselekedeteiből. Nem szerettem, de megértettem.
Azonban Evelyn Hugo mellett minden más csak halványan pislogott: a többi szereplő és maga a cselekmény is. A másik „főszereplőt”, Monique-ot is csak felszínesen ismerjük meg és az kerül a középpontba az ő karakterével kapcsolatban, hogy hogyan hatott rá Evelyn. Talán a legjobban kidolgozott mellékszereplő Harry volt, aki a kezdetek óta Evelyn mellett állt. Ő az, akit a legjobban megkedveltem a szereplők közül. Azonban a többieknél, így Evelyn másik hat férjénél és Celiánál is csak a felszínt kapargatta az író. Valószínűleg ezért sem tudtam annyira elveszni a fő romantikus szálban, mert a másik felet nem ismerhettük meg igazán és amit megismertünk belőle, abból sem vált szimpatikussá.
Maga a cselekmény is unalmassá vált egy idő után, már a könyv közepénél untam a férjek számolgatását és Evelyn „se veled, se nélküled” kapcsolatát. A legjobban a fordulat izgatott, de abban is csalódnom kellett. A történet legvége miatt is maradt bennem egy kellemetlen érzés, nem igazán tudtam, hogy hogyan is reagáljak rá.
Nagy potenciál volt benne, de nálam nem érte el azt a hatást, mint más olvasóknál.


Népszerű idézetek

Nellko >!

Don’t ignore half of who I am to put a label on me, Monique. Do not do this.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us
Kelly Oram: Cinder & Ella
Danielle Steel: Heartbeat
Nicole Pyland: All the Love Songs
Laurell K. Hamilton: Divine Misdemeanors
Lisa Kleypas: Blue-eyed Devil
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Sarah Brianne: Vincent