Evelyn ​hét férje 158 csillagozás

A hírnév ára
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Egy szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok. A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni. A döntésénél már csak a választása meglepőbb: ragaszkodik egy fiatal, ismeretlen újságírónőhöz, Monique Granthoz. Miért pont neki jut ez az álomlehetőség?

Aztán Evelyn emeli a tétet. Mert a szimpla sztárinterjú helyett sokkal többet ajánl. Mindent. A teljes igazságot csillogóan botrányos életéről. Semmit sem szépítve és semmit sem elhallgatva.

Ahogy elkezdődik a munka, az újságírónő nemsokára sejteni kezdi: valamilyen módon összefonódik saját sorsa és Evelyn múltja. Ám ennek a titoknak nagy ára van.

Szerelmek, végzetek, barátságok és árulások, aztán egy elképesztő csavar – ez a szenvedély és az életbölcsesség letehetetlen regénye.

„Kérném a következő Taylor Jenkins Reid regényt. Elővételben, most.” Examiner

„Elvarázsol… játszi könnyedséggel teremt hús-vér szereplőket.” Associated Press

Eredeti mű: Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Lettero, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733093 · Fordította: Csáki Judit
>!
Lettero, Budapest, 2017
456 oldal · ISBN: 9786155733109 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Evelyn Hugo · Celia St. James · Harry Cameron · Monique Grant


Kedvencelte 39

Most olvassa 9

Várólistára tette 161

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
shadowhunter1975 P
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

1., Szegény Ernie Díaz
2., Átkozott Don Adler
3., A hiszékeny Mick Riva
4., Az okos Rex North
5., Nagyszerű, jószívű, megkínzott Harry Cameron
6., Max Girard, a csalódás
7. A kellemes Robert Jamison

Azért a Kisasszonyokat, Kis nők-nek fordítva látni, tényleg kiborító volt.

13 hozzászólás
>!
Vicky3 P
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Wow. Szimplán csak wow.

Évekbe telt, mire rájöttem, hogy az élet nem lesz könnyebb attól, hogy jobban csillog.

Valentin-nap alkalmából elhozom nektek az áradozásom a tavalyi év számomra legkedvesebb romantikus/kortárs regényéről. Még tavaly olvastam ezt a könyvet, de úgy érzem most érkeztem el ahhoz a ponthoz, hogy végre beszéljek róla. Olyan mélyen megérintett ez a könyv, amire nem voltam felkészülve és kellett egy kis távolság a tényleges olvasástól, hogy úgy érezzem készen állok írni róla. Egyszerre volt nehéz és inspiráló olvasmány, ha egyáltalán lehet ilyet mondani, anélkül, hogy ne néznétek komplett idiótának.

Annyi mindenről szól ez a könyv, hogy eszméletlen nehéz dolgom van most itt egy kerek egésszé megfogalmazva átadni ezt nektek is, de imádom mikor így feladja egy könyv nekem a leckét. Jöhet több is. Evelyn Hugo, a világhírű színésznő, akit mindenki ismer és akiről mindenki többet akar tudni, élete végéhez közeledve interjút ad egy fiatal, ismeretlen újságírónak, akihez valamiért kizárólagos alapon ragaszkodott. Cserébe elmond neki mindent, a színtiszta igazságot az életéről, a titkairól, a sikerhez vezető útjáról és persze a hét férjéről. Végigkövethetjük a története során, ahogy egy nyomornegyedből származó kisebbségi nő a szépségét, intelligenciáját és hajthatatlanságát kihasználva a csúcsra tör egy férfiak által uralt szakmában. Bevallja mi mindent kellett feláldoznia ezért önmagából, milyen szinten meg kellett változnia a külvilág felé.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/02/egy-e…

>!
kocybaba P
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Ritkán kerülök olyan helyzetbe, hogy legszívesebben 5 csillagnál is többet adnék egy könyvre, de ha lehetne, most gondolkodás nékül megtenném. Messze túlszárnyalta a várakozásaimat és aki mindössze annyit vár tőle, hogy megtudja Evelyn Hugo, a csillogó világsztár, hogy fogyasztott el 7 férjet, az igencsak meg fog lepődni. Sokkal több volt annál és annyira nehéz szóhoz jutni utána, már csak a komplexivitása révén is. Annyi üzenetet hordoz, jelentős témát érint, hogy már csak önmagában ezekért is érdemes elolvasni könyvet, de igazán Evelyn személye miatt kihagyhatatlan. Ő tette kiemelkedővé, mert egy rendkívül megformált, erőteljes karakter. Egy elképesztő nő, aki tudja mit akar és nem fél megszerezni azt. Határozott, törtető, és ha kell könyörtelen. Mégis annyira szerethető, akkora benyomást képes tenni az olvasóra a lapokon keresztül! Oly emberi volt, hogy a szívem sajdult belé.
A sodró életfolyama teljességgel lebilincselt, ahogy az interjú során szemrebbenés és szépítés nélkül tárta fel valódi énjét és vele együtt az összes titkát. Az ismeretlen újságíróhoz való ragaszkodása pedig olyan titokzatosságba burkolta a történetet, mely a székhez szegezett.
Evelyn Hugo egy csillag volt, pusztított és egyszerre ragyogott.
Olvassátok!

2 hozzászólás
>!
Zsoofia
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Sosem vettem be a Hollywoodi aranykorról származó történeteket. Mindenki szereti a csillogó emberek magánéletének részesének érezni magát, kötelező érvénnyel, és úgy voltam vele, hogy én ennél magasabban állok.

Aztán jön Evelyn Hugo a hét férjével, én meg zokogok, hogy miért nem készült még ebből film. Eszméletlen jó dramaturgiával, nüansznyi hozzátett mozdulatokkal, nagyon komoly kérdésekkel – legyen az a még lmbt-körökben is előforduló bi-erasure vagy a méltó halálhoz való jog. Evelyn karaktere húsbavágóan eredeti és igazi, és annak ellenére, hogy nehezen lehet megkedvelni a döntései miatt, a határozottságáért, a sorsa uralásáért mindenképp tiszteletre méltó. Érdekes kontextusba emeli a hatalom definícióját, a nemzetiségi / bőrszín kérdéskörét, a homoszexualitástól való félelem történetét.

Imádtam minden egyes oldalát. Ez nem egy egyszerű romantikus történet. Szeressétek. Blogturnéztassátok. És adjatok nekem egy zsebkendőt.

2 hozzászólás
>!
Könyvkuczkó P
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Ennek az igen erőteljes könyvnek a rasszizmuson, szexizmuson, hírnéven, a szociális normák megkérdőjelezésén, az elfogadáson túl a legfontosabb üzenete, hogy az élet átkozottul rövid. Ahhoz biztosan, hogy egy egész életen át valaki mássá próbáljunk válni, mint akik mélyen, legbelül vagyunk. És túl értékes ahhoz, hogy ne a saját döntéseink szerint éljünk, vagy megalkudva, megbánással telve távozzunk innen. A legjobb amit tehetünk, hogy hűek vagyunk önmagunkhoz, őszintén vállalunk mindent, amit tettünk, szeretjük, tiszteljük embertársainkat. Olyan legyen az életünk, amit érdemes élni és elmesélni. Amire jó visszanézni…
Bővebben:
http://konyvkuczko.blog/2019/02/10/taylor-jenkins-reid-…

Evelyn karakteréről:
http://konyvkuczko.blog/2019/02/15/evelyn-hugo-titka

>!
Fallen_Angel P
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Egy könnyed nyári olvasmányt vártam, helyette egy hollywoodi színésznő nem akármilyen élettörténetét kaptam. Fordulatos, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató is. Nem beszélve arról, hogy párszor azért hatással lehet a könnycsatornákra is. Az Evelyn hét férje egyszerre emlékeztet Kate Morton két szálon futó családregényeire és Jackie Collins csillogó hollywoodi sztorijaira, mégis van benne olyan, ami egyedivé teszi a könyvet, és ami miatt kíváncsi lettem a szerző további írásaira is.

Megjegyzés 1: Csillagot nem vonok le érte, mert nem az író és nem a könyv hibája, de a fordító valami rettenetes munkát végzett, szégyen, hogy ezt így kiadták. Magyartalan mondatok, esetlen fogalmazás és a legdühítőbb, hogy sem a fordító, sem senki, aki esetleg olvasta kiadás előtt, nem hallott még Louisa May Alcott leghíresebb művéről, de nem ismeri a google-t sem, ami egy pillanat alatt segített volna ezen. Aki teheti, olvassa eredetiben.
Megjegyzés 2: az LMBTQ címkét tessék komolyan venni és némi nyitottsággal kezelni a sztorit.

6 hozzászólás
>!
Niki_
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Szeptemberben figyeltem fel erre a könyvre a külföldi oldalakon.
Ami miatt nagyon kíváncsi lettem rá az nem csak amiatt volt, hogy többnyire nagyon pozitív értékelésekbe botlottam róla, hanem az is, hogy mindegyik értékelés annyira titokzatos volt. Szinte mindegyikben kitértek arra, hogy ez a könyv jóval több annál, mint amire az olvasó számítana a címének az elolvasása után. És hogy tényleg így van-e? Igen. Nem szégyellem bevallani, hogy bizony zokogtam a történet befejezte után.
Imádtam olvasni ezt a könyvet és nem titkolom, hogy Evelyn miatt. Taylor Jenkins Reid fantasztikus karaktert hozott létre. Egyszerűen a lapokon keresztül is éreztem az erejét és teljesen megbabonázott. Valamint nagyon tetszett, hogy Monique elkezdett fejlődni mellette.
Olvassátok el ezt a könyvet! Ne hagyjátok azt, hogy a címből kiindulva arra gondoljatok, hogy ez egy szirupos romantikus regény egy nőről és a hét férjéről. Mert az Evelyn hét férje több ennél. Jóval. Egy olvasmányos történet, fantasztikusan jól kidolgozott karakterekkel, izgalmas felépítéssel és titkokkal.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/11/taylor-jenkins-reid-…

>!
Zanit
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Hónapok óta rakosgattam, valahogy úgy éreztem, nem tetszene. Mekkorát tévedtem!
Nem hittem volna, hogy le tud kötni egy egykori színésznőcske élete, aki elmeséli, hogyan fogyasztott el hét férjet. Egy ember élete sokkal több, mint amit a kívülállók pár mondatból, infóból le tudnak szűrni. Annak ellenére, hogy abszolút nem tűnt logikusnak Evelyn egy-két döntése, szépen megmagyarázta a miérteket. Néha Kate Morton könyvei jutottak eszembe olvasás közben.

>!
dezirel 
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Zseniális filmalapanyag!
A szereplők, a történet, az események, a mondanivaló, a fordulatok, de még a helyszínek, a ruhák is mind-mind úgy lettek megírva, hogy láttam az egészet és mozivászonra kívánkozott.
De mint könyv, egy picit felszínes az én ízlésemnek.
Nagyon hosszú időt ölel fel, majdnem egy teljes életet, Evelyn tizenéves korától közel nyolcvanig és ráadásul nem csak az ő élete, de egy újságírónőé is megjelennek a lapokon. És valahogy miközben egyre több mindent tudtam meg, egyre nagyobb volt a hiányérzetem. Mert a rengeteg sorsfordító ismeretség, kapcsolatok, filmek és házasságok között elveszett az érző ember. Nem jött át semmi Evelyn érzéseiből. És elég sokáig tartott mire rájöttem, hogy mit hiányoltam: az érzelmek kifejezését. Nekem nem elég, ha le van írva, hogy szerette X-t, összetörte Y halála, ha nem látom, hogy így is volt. Nem a szavaiban, hanem a tetteiben.
Evelyn nekem a céltudatos, semmitől vissza nem riadó nő megtestesítője, aki végig tudta mit akar és azt hogyan érheti el. És ez a rész nagyon is jól van megírva.
Nekem úgy jött át, hogy Evelyn csak egyvalamire vágyott: az elismerésre. Mint színész, mint nő. Hogy rajongjanak érte, hogy szeressék. De az ő érzései nem jelentek meg a történetben. Arra nem jöttem rá, hogy nem is voltak neki, vagy csak szándékosan visszatartotta őket mesélés közben. De hiányoltam. Távol maradt.
Nem tudom azt se, hogy ez az írónő stílusa, ez a megkomponált, de hideg történetmesélés, vagy Evelyn karakteréből adódott, de ha lehetőségem lesz, szeretnék még tőle olvasni.

(iszonyatosan idegesített az igénytelen fordítás…A Kis nőktől egyenesen rángott a szemem)

3 hozzászólás
>!
liptonella
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Ez olyan Sidney Sheldon-os könyv, igazi szórakoztató lektür, nem ostoba mondanivalóval. Illetve az lenne, ha a fordító is odatette volna magát, de nem tette. Az meg, hogy a Kisasszonyok c. könyvet nem ismerte fel, az egy angolszász kultúrával foglalkozó és angolszász nyelvterületről fordító ember részéről szerintem ultragáz.


Népszerű idézetek

>!
Treszka

Az emberek azt hiszik, az intimitás a szexről szól.
De az intimitás az igazságról szól.
Amikor rájössz, hogy elmondhatod az igazat valakinek, amikor megmutathatod magad, megállhatsz előtte pucéron, és az a válasza, „velem biztonságban vagy”. Ez az intimitás.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Hugo
>!
Szédültnapraforgó

A válás veszteség.
Evelyn a fejét rázza.
– A szívfájdalom, az a veszteség. A válás egy darab papír.

>!
Treszka

Amikor felbukkan a lehetőség, hogy megváltoztasd az életed, légy készen arra, hogy bármit megtegyél. A világ nem ad neked semmit, csak te veheted el magadnak.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Hugo
>!
Treszka

– Azt mondom, legyél kiszámítható, és aztán csinálj valami kiszámíthatatlant, és örökké imádni fognak.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Cameron
>!
Oláh_Zita P

Ha csak egy picit is a felszín alá ásol, kiderül, hogy minden ember szerelmi élete különleges és érdekes. A kapcsolatokra nem lehet ráhúzni semmiféle sablont

>!
Oláh_Zita P

Ha egy napon úgy hagyom itt a világot, hogy egy kicsit biztonságosabb hely lesz, és egy kicsit könnyebb lehet azoknak, akik utánam jönnek… nos, akkor igazán megérte.”

>!
libraryandhygge

– A kapcsolatok bonyolultak. Az emberek piszkosak, a szerelem ronda is tud lenni.

299. oldal

>!
libraryandhygge

Van valami, amit mindenkinek tudnia kell a sztárokról. Szeretjük azt hallani, hogy csodálnak bennünket, és azt akarjuk, hogy ezt egyfolytában ismételgessék. De az igazság az, hogy a dicséret olyan, mint a kábítószer. Minél többet kapsz, annál több kell, hogy egyensúlyban légy.

104. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Évekbe telt, mire rájöttem, hogy az élet nem lesz könnyebb attól, hogy jobban csillog.

>!
Treszka

(…) a helyes döntés vagy cselekedet néha bizony fájdalmat okoz.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Hugo

Hasonló könyvek címkék alapján

Jill Mansell: Az első az utolsó?
Nicholas Sparks: Kéz a kézben
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Anne Tyler: Az alkalmi turista
April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight
Patricia Highsmith: Carol
Meggin Cabot: A fiú a házból
Debbie Macomber: Csillagos éj
Dawn Silver: Szabadon
Jodi Picoult: Gyere haza