Evelyn ​hét férje 330 csillagozás

A hírnév ára
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Egy szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok. A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni. A döntésénél már csak a választása meglepőbb: ragaszkodik egy fiatal, ismeretlen újságírónőhöz, Monique Granthoz. Miért pont neki jut ez az álomlehetőség?

Aztán Evelyn emeli a tétet. Mert a szimpla sztárinterjú helyett sokkal többet ajánl. Mindent. A teljes igazságot csillogóan botrányos életéről. Semmit sem szépítve és semmit sem elhallgatva.

Ahogy elkezdődik a munka, az újságírónő nemsokára sejteni kezdi: valamilyen módon összefonódik saját sorsa és Evelyn múltja. Ám ennek a titoknak nagy ára van.

Szerelmek, végzetek, barátságok és árulások, aztán egy elképesztő csavar – ez a szenvedély és az életbölcsesség letehetetlen regénye.

„Kérném a következő Taylor Jenkins Reid regényt. Elővételben, most.” Examiner

„Elvarázsol… játszi könnyedséggel teremt hús-vér szereplőket.” Associated Press

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

>!
Lettero, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733093 · Fordította: Csáki Judit
>!
Lettero, Budapest, 2017
456 oldal · ISBN: 9786155733109 · Fordította: Csáki Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Evelyn Hugo · Celia St. James · Harry Cameron · Monique Grant


Kedvencelte 77

Most olvassa 12

Várólistára tette 275

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Márk_2011>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Elolvastam…. és most itt ülök, és azon töröm a fejem, hogy meg kellene néznem egy Evelyn Hugo filmet. Olyan hiteles karaktert épített fel Taylor Jenkins Reid, hogy olvasás közben elhiszem, hogy ez egy életrajzi regény is lehetne.
Betekintés egy sexszimbólum, egy díva, zűrös, szenvedélyes életébe.
Nem írok róla többet! Olvasni kell, és bárcsak megnézhetném….

33 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

1., Szegény Ernie Díaz
2., Átkozott Don Adler
3., A hiszékeny Mick Riva
4., Az okos Rex North
5., Nagyszerű, jószívű, megkínzott Harry Cameron
6., Max Girard, a csalódás
7. A kellemes Robert Jamison

Azért a Kisasszonyokat, Kis nők-nek fordítva látni, tényleg kiborító volt.

14 hozzászólás
Ella19>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Ez a könyv egyszerűen elképesztő. A kedvencem lett. Arra számítottam, mikor megláttam, a címét és persze elolvastam a fülszövegét, hogy ez csak egy sima „mese” lesz arról, hogy Evelyn hogyan falta a férfiakat, de nagyon nagyot tévedtem. Ennek a könyvnek nagyon sok mondanivalója van. A történet nagyjából arról szól, hogy egy világhírű színésznő Evelyn Hugo elmeséli a teljes igazságot arról, hogy hogyan lett sikeres és a teljes igazságot az életéről, amire mindenki kíváncsi. Ezt a történetet azonban csak egy fiatal, ismeretlen újságírónak akarja elmondani, ragaszkodik hozzá, hogy vagy neki vagy senki másnak nem hajlandó elmondani az igazságot az életéről. Evelyn egy elképesztő nő, határozott, könyörtelen, törtető. Nagyon érdekes és izgalmas volt végigkövetni az életét és természetesen a végére is kíváncsi voltam.
Mindenkinek ajánlom!:)

kocybaba P>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Ritkán kerülök olyan helyzetbe, hogy legszívesebben 5 csillagnál is többet adnék egy könyvre, de ha lehetne, most gondolkodás nékül megtenném. Messze túlszárnyalta a várakozásaimat és aki mindössze annyit vár tőle, hogy megtudja Evelyn Hugo, a csillogó világsztár, hogy fogyasztott el 7 férjet, az igencsak meg fog lepődni. Sokkal több volt annál és annyira nehéz szóhoz jutni utána, már csak a komplexivitása révén is. Annyi üzenetet hordoz, jelentős témát érint, hogy már csak önmagában ezekért is érdemes elolvasni könyvet, de igazán Evelyn személye miatt kihagyhatatlan. Ő tette kiemelkedővé, mert egy rendkívül megformált, erőteljes karakter. Egy elképesztő nő, aki tudja mit akar és nem fél megszerezni azt. Határozott, törtető, és ha kell könyörtelen. Mégis annyira szerethető, akkora benyomást képes tenni az olvasóra a lapokon keresztül! Oly emberi volt, hogy a szívem sajdult belé.
A sodró életfolyama teljességgel lebilincselt, ahogy az interjú során szemrebbenés és szépítés nélkül tárta fel valódi énjét és vele együtt az összes titkát. Az ismeretlen újságíróhoz való ragaszkodása pedig olyan titokzatosságba burkolta a történetet, mely a székhez szegezett.
Evelyn Hugo egy csillag volt, pusztított és egyszerre ragyogott.
Olvassátok!

2 hozzászólás
Vicky3 P>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Wow. Szimplán csak wow.

Évekbe telt, mire rájöttem, hogy az élet nem lesz könnyebb attól, hogy jobban csillog.

Valentin-nap alkalmából elhozom nektek az áradozásom a tavalyi év számomra legkedvesebb romantikus/kortárs regényéről. Még tavaly olvastam ezt a könyvet, de úgy érzem most érkeztem el ahhoz a ponthoz, hogy végre beszéljek róla. Olyan mélyen megérintett ez a könyv, amire nem voltam felkészülve és kellett egy kis távolság a tényleges olvasástól, hogy úgy érezzem készen állok írni róla. Egyszerre volt nehéz és inspiráló olvasmány, ha egyáltalán lehet ilyet mondani, anélkül, hogy ne néznétek komplett idiótának.

Annyi mindenről szól ez a könyv, hogy eszméletlen nehéz dolgom van most itt egy kerek egésszé megfogalmazva átadni ezt nektek is, de imádom mikor így feladja egy könyv nekem a leckét. Jöhet több is. Evelyn Hugo, a világhírű színésznő, akit mindenki ismer és akiről mindenki többet akar tudni, élete végéhez közeledve interjút ad egy fiatal, ismeretlen újságírónak, akihez valamiért kizárólagos alapon ragaszkodott. Cserébe elmond neki mindent, a színtiszta igazságot az életéről, a titkairól, a sikerhez vezető útjáról és persze a hét férjéről. Végigkövethetjük a története során, ahogy egy nyomornegyedből származó kisebbségi nő a szépségét, intelligenciáját és hajthatatlanságát kihasználva a csúcsra tör egy férfiak által uralt szakmában. Bevallja mi mindent kellett feláldoznia ezért önmagából, milyen szinten meg kellett változnia a külvilág felé.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.com/2019/02/egy-e…

Zsoofia>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Sosem vettem be a Hollywoodi aranykorról származó történeteket. Mindenki szereti a csillogó emberek magánéletének részesének érezni magát, kötelező érvénnyel, és úgy voltam vele, hogy én ennél magasabban állok.

Aztán jön Evelyn Hugo a hét férjével, én meg zokogok, hogy miért nem készült még ebből film. Eszméletlen jó dramaturgiával, nüansznyi hozzátett mozdulatokkal, nagyon komoly kérdésekkel – legyen az a még lmbt-körökben is előforduló bi-erasure vagy a méltó halálhoz való jog. Evelyn karaktere húsbavágóan eredeti és igazi, és annak ellenére, hogy nehezen lehet megkedvelni a döntései miatt, a határozottságáért, a sorsa uralásáért mindenképp tiszteletre méltó. Érdekes kontextusba emeli a hatalom definícióját, a nemzetiségi / bőrszín kérdéskörét, a homoszexualitástól való félelem történetét.

Imádtam minden egyes oldalát. Ez nem egy egyszerű romantikus történet. Szeressétek. Blogturnéztassátok. És adjatok nekem egy zsebkendőt.

2 hozzászólás
adrienn_szucs>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Könnyedebb, érdekes olvasmány, igazán élvezetes és részletes képet fest az ’50-es, ’60-as év filmvilágáról, annak minden árnyoldaláról. Meglepő, hogy mennyire tudatosnak, számítónak kellett lennie Evelynnek ,hogy olyan sikereket érjen el, amilyenre vágyott. Bár utaltak a könyv elején arra, hogy a két főszereplőt valamilyen kapcsolat köti össze, nem jöttem rá a végéig,hol van a kapcsolódási pont.
A könyvet olvasva kedvem támadt megnézni Evelyh Hugo filmjeit.

1 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Egy könnyed nyári olvasmányt vártam, helyette egy hollywoodi színésznő nem akármilyen élettörténetét kaptam. Fordulatos, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató is. Nem beszélve arról, hogy párszor azért hatással lehet a könnycsatornákra is. Az Evelyn hét férje egyszerre emlékeztet Kate Morton két szálon futó családregényeire és Jackie Collins csillogó hollywoodi sztorijaira, mégis van benne olyan, ami egyedivé teszi a könyvet, és ami miatt kíváncsi lettem a szerző további írásaira is.

Megjegyzés 1: Csillagot nem vonok le érte, mert nem az író és nem a könyv hibája, de a fordító valami rettenetes munkát végzett, szégyen, hogy ezt így kiadták. Magyartalan mondatok, esetlen fogalmazás és a legdühítőbb, hogy sem a fordító, sem senki, aki esetleg olvasta kiadás előtt, nem hallott még Louisa May Alcott leghíresebb művéről, de nem ismeri a google-t sem, ami egy pillanat alatt segített volna ezen. Aki teheti, olvassa eredetiben.
Megjegyzés 2: az LMBTQ címkét tessék komolyan venni és némi nyitottsággal kezelni a sztorit.

6 hozzászólás
Gyöngyi0309 P>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Nagyon népszerű a könyv, emiatt is került a látóterembe. Nagy elvárásaim voltak, viszont messze nem ugrotta meg nálam az elvárt szintet és nem amiatt mert nem rajongok az LMBTQ kkönyvekért.
Sajnos nekem ez olyan történet volt, ami tizenkettő egy tucat. A csavart nagyon vártam, de sablonos volt, aki odafigyelt, simán rájöhetett.
Viszont a karakterábrázolások szuperek, látszik, hogy dolgozott vele az írónő. Az is pozitív, hogy nem csak Evelyn nagy jellem benne, hanem szinte mindenki. Még az a gazember Don Adler is.
A kedvencem Harry Cameron volt, nekem ő csupaszív ember volt, sajnáltam is.
Celiát viszont nagyon nem szerettem.
Evelyn nekem semleges volt, egy eltökélt nő, aki tudta mit akart, nem lepett meg az sem ami a végén történt, ez is borítékolható volt.
Hollywood olyan, mint a szállodák világa, kívül ragyog belül rothad, de ez ebben az esetben az emberek miatt van így. Ezt is jól ábrázolta az írónő, ahogy az újságírás világát is.
Nekem elment egy olvasásnak, de sem kedvenc nem lesz, sem késztetést nem érzek arra, hogy beszerezzek egy saját példányt.
A Kis nőkről nem írok, sokan megtették előttem.

Niki_>!
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje

Szeptemberben figyeltem fel erre a könyvre a külföldi oldalakon.
Ami miatt nagyon kíváncsi lettem rá az nem csak amiatt volt, hogy többnyire nagyon pozitív értékelésekbe botlottam róla, hanem az is, hogy mindegyik értékelés annyira titokzatos volt. Szinte mindegyikben kitértek arra, hogy ez a könyv jóval több annál, mint amire az olvasó számítana a címének az elolvasása után. És hogy tényleg így van-e? Igen. Nem szégyellem bevallani, hogy bizony zokogtam a történet befejezte után.
Imádtam olvasni ezt a könyvet és nem titkolom, hogy Evelyn miatt. Taylor Jenkins Reid fantasztikus karaktert hozott létre. Egyszerűen a lapokon keresztül is éreztem az erejét és teljesen megbabonázott. Valamint nagyon tetszett, hogy Monique elkezdett fejlődni mellette.
Olvassátok el ezt a könyvet! Ne hagyjátok azt, hogy a címből kiindulva arra gondoljatok, hogy ez egy szirupos romantikus regény egy nőről és a hét férjéről. Mert az Evelyn hét férje több ennél. Jóval. Egy olvasmányos történet, fantasztikusan jól kidolgozott karakterekkel, izgalmas felépítéssel és titkokkal.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2017/11/taylor-jenkins-reid-…


Népszerű idézetek

Treszka>!

Az emberek azt hiszik, az intimitás a szexről szól.
De az intimitás az igazságról szól.
Amikor rájössz, hogy elmondhatod az igazat valakinek, amikor megmutathatod magad, megállhatsz előtte pucéron, és az a válasza, „velem biztonságban vagy”. Ez az intimitás.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Hugo
Treszka>!

Amikor felbukkan a lehetőség, hogy megváltoztasd az életed, légy készen arra, hogy bármit megtegyél. A világ nem ad neked semmit, csak te veheted el magadnak.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Hugo
Szédültnapraforgó>!

A válás veszteség.
Evelyn a fejét rázza.
– A szívfájdalom, az a veszteség. A válás egy darab papír.

Oláh_Zita P>!

Ha csak egy picit is a felszín alá ásol, kiderül, hogy minden ember szerelmi élete különleges és érdekes. A kapcsolatokra nem lehet ráhúzni semmiféle sablont

Treszka>!

– Azt mondom, legyél kiszámítható, és aztán csinálj valami kiszámíthatatlant, és örökké imádni fognak.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harry Cameron
Pandalány P>!

Lehet boldognak lenni azzal, ami éppen adatik.

thrillersandteacups>!

Van valami, amit mindenkinek tudnia kell a sztárokról. Szeretjük azt hallani, hogy csodálnak bennünket, és azt akarjuk, hogy ezt egyfolytában ismételgessék. De az igazság az, hogy a dicséret olyan, mint a kábítószer. Minél többet kapsz, annál több kell, hogy egyensúlyban légy.

104. oldal

Oláh_Zita P>!

Ha egy napon úgy hagyom itt a világot, hogy egy kicsit biztonságosabb hely lesz, és egy kicsit könnyebb lehet azoknak, akik utánam jönnek… nos, akkor igazán megérte.”

Pandalány P>!

– Azt hiszem, az, hogy önmagad legyél, az igazi, egész önmagad, az mindig olyan, mintha az ár ellen úsznál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Kelly Oram: Cinder és Ella
Danielle Steel: Szívdobbanás
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög
Laurell K. Hamilton: Isteni vétkek
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Jaymin Eve – Leia Stone: Anarchy – Anarchia