Daisy ​Jones & The Six 137 csillagozás

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Rock ​and roll a javából! Hamarosan tv-sorozatként is hódít!

Mindenki ismeri a Daisy Jones & The Sixet, de hogy miért oszlott fel az együttes a népszerűségük csúcsán, azt senki sem tudta… Mostanáig.

Daisy Los Angeles-i tinédzser a hatvanas évek végén, aki a Sunset Strip klubjaiba kéredzkedik be, rocksztárokkal fekszik le, és arról álmodik, hogy egy nap majd a Whisky a Go Góban énekelhet. Bár a szex és a drogok is magukkal ragadják, az igazi szenvedélye a rock’n’roll. Húszéves korára felfedezik a hangját és páratlan szépségét, mely könnyen őrültségre sarkallja az embereket.

Ekkor vált egyre népszerűbbé a The Six is, a mélabús Billy Dunne együttese. Első turnéjuk előestéjén Billy barátnője, Camila megtudja, hogy terhes, és az apaság és a hírnév nyomása túl sok Billynek, akivel kissé elszalad a ló a turnén.

Daisy és Billy útja akkor keresztezi egymást, amikor egy zenei producer rájön, hogy a megasiker kulcsa a páros összehozása. És ami ezután… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618620 · Fordította: Sereg Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789635618637 · Fordította: Sereg Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789635618644 · Fordította: Sereg Judit

Kedvencelte 39

Most olvassa 17

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 189

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mulán P>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo vagyis ha nem tudom mozgatni az égboltot, megemelem a poklot.
DE! Szerintem ez ennél rockosabb nem is lehetne mert van egy ilyen fajta jelentése ami épp ehhez a könyvhöz tökéletes : „ Amikor valaki ezt mondja azt sugallja hogy nem elég jó a mennyország számára ezért poklot emel, vagyis vad buli, csajok, szex drog minden ami a rockról szól a szabadságról. Alapvetően elfogadás hogy soha nem mennek a mennyekbe ezért bulizniuk kell megszegni a szabályokat zajt csapni. A legtöbb rocksztár tól ezeket hallani hogy felemeli a poklot, nem kérek bocsánatot semmiért,..stb stb”

Nagyon tetszett a könyv a sztori ahogy épül, gondolhatod mennyire oda vagyok érte még utána is néztem hogy van e ilyen banda és akkor eset le hogy ez az írónő találmánya :-D Vicces..
Imádom a rock-ot így nem volt kérdés hogy nekem ezt el kell olvasnom, de arra nem számítottam hogy egy interjút kapok 400 oldalon keresztül és mégis imádtam már az első mondat után. Daisy egy fantasztikus karakter aki akár létező személy is lehetne hiszen annyira valódi , és a zenekar többi szereplője is. Talán Camila maradt meg a legjobban a fejemben az a kitartás és a határtalan bizalom a szeretet fantasztikus. Karen karaktere az ahogy arról beszélt hogy miért nem akar gyereket vállalni annyira bejött annyira áttudtam élni a helyzetét mert ez valóban így van vagy érzed hogy akarod vagy nem érzed mert neked nem való gyerek. Már a könyv elején azon gondolkoztam hogy ha ezek az emberek nem oda születnek ahova vagy Daisy nem egy olyan családba születik hogy mindene meg van még sincs semmije akkor is a drogot választották volna? Sérült lelkek akik csak szeretettre vágytak és ezt kb senki se látta (családjuk) azt hiszem ez a tökéletes rock alap.
Imádom az egész könyvet úgy ahogy van annyira ütős az egész és tudod mi a vicc hogy a könyv közben volt hogy hallgattam ZZ top zenéket mert úgy éreztem hogy nekem ez kell. Olvasás közben úgy éreztem magam mintha én lennék a riporter és láttam a bandát eltudtam képzelni ahogy ott ülnek és mesélnek nekem. Ezt csak egy nagyon jó szerző tudja elérni.

„ Maradj kemény! Daisy J. // Merj nagyot álmodni kismadár! Szeretettel: Daisy”

Kriszta_89 P>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid munkásságát először az 'Evelny hét férje' könyve kapcsán ismertem meg, amit bátran mondhatok a 2021-es évem egyik legjobb olvasmányának. Így mikor megláttam, hogy újabb könyve jelenik meg magyarul nem volt kérdés, hogy Daisy Jones könyvét is el kell olvasnom.
Magasra tettem a lécet az előző történet kapcsán, így azzal hasonlítottam össze így került fél csillag levonásra, nekem az nagyobb katarzis volt. Viszont ennek ellenére egy nagyon nagyon jó kis történet.
Különös formája, hogy egy interjúként kapjuk meg a történetet, amit először furcsának éltem meg,viszont utána teljesen élveztem, mintha ott lennék és én lennék az a bizonyos riporter. Akiről a végén lehull a lepel, ki is rejtőzik e személy mögött.
Akik ismernek tudják, hogy zabálom azokat a történeteket, amik Amerikában játszódnak így a helyszínnel már megvett előre. Plusz egy kis sztárvilág, 70-es évek stílusa, rock and roll és mindezt körbevevő bulik, szerelemek, csillogás és az ebből fakadó bonyodalmak.
Imádtam Daisy stílusát, lazaságát, persze mindaddig amíg a ló túloldalára át nem esett, de valahogy ezt is eltudtam neki nézni :D Minden bandatagot nagyon bírtam, valamiért csak Camila lett számomra olyan feledhető személy.
Szuper kikapcsolódás volt, imádtam minden sorát és még még még Taylor Jenkins Reid könyveket :)

6 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Jól megírt, érdekes történet. Élvezni annyira nem tudtam, nagyon távol áll tőlem ez a világ, de ez nem a könyv hibája. :)

Katotoka>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

„Mindenkinek az életébe kell legalább egy ember, akiről tudja, hogy sosem vezetné félre. Lehet, hogy nem ért veled mindig egyet, lehet, hogy időnként összetöri a szívedet. De kell egy ilyen ember, akiről tudod, hogy mindig meg fogja mondani neked az igazat.”
Olvastam jó pár zenész világból kikerült önéletrajzot-életrajzot, és el kell hogy mondjam; hűen átadta az összes érzést a kötet. Kevésbé volt „naturalista” mint azok a művek, de minden benne volt, ami kellett.
És az „Evelyn hét férje” után már világos volt nekem, hogy Taylor Jenkins Reid tud valamit, de még hogy mennyire! Nem véletlen örvendenek ekkora népszerűségnek a könyvei.
A történet Daisy Jones, a gazdag spoiler család lánya, a gruppiból (valaki nem tudná mi az a gruppi: kb. Olyan lányok voltak akik általában csoportosan „legyeskedtek” zenészek körül, inspirálták őket, lefeküdtek velük vagy velük tartottak a turnékra.) lett énekes/dalszerző, és a The Six zenekar kiemelkedését, találkozását és „bukását” követi végig spoiler . Mindezt a 70'es évek mámorában, amiből amúgy meglepően keveset érzékelünk kultúrális téren, dehát a lényeg sem ez volt. Inkább a szereplőkre, azoknak belső vívódásaira, démonaira épít, egy különös, „riport” formátumban, amit meglepően kellemes olvasni. Főleg azt, hogy ugyanazok a történések más-más szereplő szemszögéből mennyivel másképpen történetek meg, érződtek. Ettől egy-egy eset sokkal kontrasztosabb. Hogy Billy karaktere konkrétan „frontember betegségben” szenved, Daisy nagyon felelőtlen és csak „van” sokszor a világban, hogy Karen mennyire küzd, hogy ne csak egy szexualizált elem legyen egy szexista világban, vagy hogy Eddie mennyire nagyon nem érzi jól magát a helyzetében. Jó látni emellett teljesen kívülállók (pl újságíró, könyvelő) véleményét is. Viszont sokszor egyáltalán nem jött át nekem (persze ez személyes vélemény) hogy mennyire híresek is. Mert viszont pokolian híresek voltak. És nagyon tudtam értékelni hogy a zeneszövegek konkrétan ott vannak a kötet hátuljában, bármikor lehet olvasni őket, és a fenébe is! Nagyon várom a Prime sorozatot belőle! Csak had halljam ezeket a dalokat!
Nagyon erős hangsúlyt kapnak a függőségek a könyvben. Daisy mindenre IS függő. Billy mindenre is VOLT függő, amibe foggal-körömmel kapaszkodva próbál nem visszaesni. Ahogy a testi-lelki önpusztítás megjelenik hatásos, ám sokszor nem elég komoly. Vannak jelenetek, amikben felmerül hogy „hú.. ez azért durva”, de javarészt inkább egy „romantizált” képnek tűnik spoiler , viszont kétségtelenül hatásos. Csakhogy a drogok sokkal „mocskosabbak” ennél. Viszont így befogadható volt mindenki számára.
De a többiek is ugyanolyan fontos karakterek voltak, ám nem kaptunk eleget belőlük. Ez valamilyen szinten meg is van magyarázva, valamilyen szinten indokolatlan. Daisy és Billy személyén volt a hangsúly spoiler .
Összességében újabb zseniális kötet az írónőtől. Nagyon érdekel, mivel rukkol elő következő alkalommal.

kocybaba P>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Taylor Jenkins Reid idehaza eddig egyetlen megjelent könyvével, az Evelyn hét férje-vel olyan szinten elkábított, hogy megfogadtam bármi is jön még ki tőle magyarul, azt elolvasom. Így eleget is tettem ennek a Daisy Jones & The Six-el, és ez a nő megint megcsinálta! Ismét felültetett egy olyan vonatra, ami tulajdonképpen nem is létezett, mégis az egész ott volt előttem, láttam, a fülemben pedig ott dübörgött a zene. Annyira beetetett, valódinak érződtek a karakterek, a világuk, hogy már szinte sikítoztak az ujjaim, hogy Wikipedián vagy bármely más felületen rájuk keressek, hogy valami kézzelfoghatót kaphassak róluk. Eszméletlen hitelesen tudja előadni, életre hívni ezeket az életrajzi ihletésű, fiktív történeteit, melyet ezúttal érdekes szerkezetben, interjú formájában adott közre egy bandáról és egy elveszett lányról, belátást nyújtva a színfalak mögé, belevetve a rock’n’roll-ba, valamint a 70-es évekbe, ezeknek összes magasságával és mélységével. Izgatottan várom a belőle készülő sorozatot is és hogy hallhassam a számokat!

csfannie P>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

"Nem tudom, hogy ti éreztétek-e már azt, hogy egy fantasztikus könyvről sokkal nehezebb írni, mint egy rosszról. Valahogy én is így vagyok most, ahogy éppen ezeket a sorokat fogalmazom, mert a könyv magáért beszél. Megérdemel minden méltatást, minden figyelmet – sőt, még sokkal, de sokkal többet kellene kapnia.
Tudom, hogy többen is beleestek abba a csapdába, hogy a Daisy Jones & The Six-et valós bandának gondolták, ezért kiemelem, hogy a karakterek abszolúte fiktívek, nem kell megijedni, ha még soha az életben nem hallottál róluk. :) Természetesen egy-két valós személy is ihlette Daisy Jonest, de ettől tényleg nem kell megilletődni.
Annyi szuper gondolat van elbújtatva a lapok között, hogy az valami hihetetlen. Néha a legkevésbé sem lélekemelő olvasmány, engem legalábbis teljesen szétcincált. Valós problémák kerülnek terítékre egy valós korszakból, de ez a kötet és Taylor Jenkins Reid hatalmas profizmussal adta át a 70-es évek életérzését, a rock szeretetét és a beteljesületlen szerelem fájdalmát. Szeressétek, olvassátok, ízlelgessétek az írónő szavait, mert ezzel a könyvével nálam olyan hatást ért el, amire soha nem számítottam volna."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/12/taylor-jenki…

Mollii>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Nagyon tetszett, hogy az egész könyv interjúkból áll, meglepődtem rajta! Nekem is rá kellett keresnem Daisy Jones & The Six-re, teljesen olyan érzés volt, mintha egy igazi banda lett volna. :D Olvasás közben kedvem támadt megnézni a Julie and the Phantoms-t, a könyvnek olyan feeling-je volt, mint a JATP elejének :D
A sorozatra nagyon kíváncsi vagyok, főleg, hogy a dalok milyenek lesznek.
Olyan jó volt olvasni a rock and roll-ról a mágikus hetvenes évek Amerikájában :)

shreklover>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

most szepen, nyugodtan ramegyek az 'ajanlom' gombra… utana kerdes nelkul arra a retkes 5 csillagra is, mert csak az a legtobb, amit adhatok…

komolyan mondom, ez a taylor jenkins reid, pofam leszakad hogy ez a no milyen konyveket tud kiadni a kezei kozul:DDDD off

annyira, de annyira valodi volt. es pont. lehet nem tudtam a helyzetekkel pontosan azonosulni, de ahogy ez az olvasok ele lett talalva, egyszeruen azt vettem eszre magamon, hogy a szereplokkel egyutt erzem magam boldognak, szomorunak, legyozhetetlennek, kilatastalannak, orultnek a szenvedes persze hab a tortan volt.

volt itt fuggosegektol kezdve bonyolult szerelmi allapotokon at, karakterfejlodesig minden… de az biztos, hogy ez a konyv BOVEN fog meg a kezemnben jarni.

Koszonom az elmenyt. Bibliamma notte ki magat.

2 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Már értem, hogy miért lett ennyire népszerű ez a könyv. Tele van nagyon jó, mélyen szántó gondolatokkal, és tulajdonképpen mindennel, ami maga az élet. Nem tudom ennél jobban megfogalmazni. A könyv formátuma már eltér, attól amit a legtöbben megszoktak. Hiszen az egész úgy van megírva, mintha egy interjú lenne. Elsőre kicsit féltem ettől a formától, de gyorsan belerázódtam, nagyon olvastatta magát a történet a szokatlan szövegstílus ellenére.

Na és, hogy magáról a történetről is írjak egy kicsit. Hát az sem volt semmi, egyszerűen zseniális. Pedig én, alapvetően nem mindig kedvelem az olyan történeteket, amiben hírességek szerepelnek. De ez igazából nem is teljesen erről szól. Inkább az odavezető útról, annak megtételéről, és a az út végéről. Végigkövethetjük a Daisy Jones & The Six legendáját.
Ha nem olvasok más helyeken arról, hogy ez valójában egy kitalált banda, akkor totálisan beugrottam volna. Az írónő képes volt az egészet úgy beadagolni, hogy ha nem tudtam volna, hogy csak kitalált, azonnal kerestem volna rá a számaikra. Hát igen az a számok.. Már csak, hogy így a dalszövegeket olvastam, teljesen elvarázsoltak, annyira szívesen meghallgatnám őket. És maga folyamat is, hogyan írták mindet, még többet hozzáadott, ettől is lett annyira jó.
A zenekar összes tagja szemszögéből olvashattuk a történetet, amit szintén tök jó volt, mert így mindenki nézőpontját megismerhettük a történtekkel kapcsolatban. Néha izgalmas volt, máskor fájdalmas, de volt olyan is mikor minden klappolt, és nagy volt az öröm. De természetesen konfliktusokból sem volt hiány. A legtöbb bonyodalmat igazából függőségek okozták, legalábbis a két főszereplő Billy és Daisy szempontjából. Bevallom őszintén, jómagam nem igazán szeretek olyan könyveket olvasni, ahol szerepet kap a drog vagy az alkoholizmus. Viszont azt kell, hogy mondjam, itt végül is nem volt ezzel bajom, mert nyilván tisztában voltam vele, hogy a rocker keményen tolják az anyagot, és ez persze hozzátartozott a történethez. És persze mindez meg lett fűszerezve egy csipet romantikával, és az ezzel járó feszültségekkel.

Igazából ennél többet nem igazán tudok hozzáfűzni a könyvhöz, hiszen még mindig a hatása alatt vagyok. Nem érzem így se méltónak a szavaimat hozzá, ugyanis ez egy sok szempontból fantasztikus és egyben tanulságos történet. Csak annyit tudok még mondani, hogy aki szereti ezt a műfajt, az semmiképp se hagyja ki ezt a sztorit. Én imádtam! ❤

Veronika_Ambrus P>!
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Ahogy itthon megjelent ez a regény, azonnal be is szereztem, hiszen tudtam, hogy meg kell ismerkednem ezzel a csodás írónővel, akiről már ódákat zengnek mindenhol.
Tudtam körülbelül, hogy miről fog szólni a történet, de azt nem gondoltam volna, hogy az egész regény spoiler. Emiatt az elején kicsit féltem, hogy mennyire fog ez tetszeni, de nagyon hamar bele lehet rázódni, hiszen az események csak úgy sodornak magukkal.
A megismételhetetlen Daisy Jonesról és a The Six zenekarról szól, akiknek elég göröngyös életük volt.
Hogyan lett ismert mind Daisy mind a banda.
Miként zajlanak a koncertek, és mennyi bizalomba kerül annak, aki csak otthonról támogat, és bízik benned, hogy nem teszed tönkre magad.
Hogy aztán miképpen süllyed le valaki a legmélyebb szintre. És onnan hogyan kaparja össze magát.
Miért nem jó ötlet, ha a tesóddal kezdesz el zenélni. És miért nem jó ötlet összeállni valakivel a bandából.
Hogyan zajlanak a dalszövegek, a fotózások, az interjúztatások, egy dal felvétele, majd a siker kezelése.
Hogyan tart össze egy banda, vagy éppen húz szét.
És legfőképpen, hogy miként tarts mértéket, amikor jól tudod, hogy mindent megkaphatsz a világon.
A történet közepén is voltak jelenetek, amik meghatottak, de aki elolvassa a könyvet az jól tudja, hogy a legvége üt a legnagyobbat. Nagyon jó volt az egyik albumnak az összes számát, mind angolul mind magyarul elolvasni. Ez az írónőtől és a kiadótól is nagyon jó ötlet volt, leírni és lefordítani is.
Taylor Jenkins Reid hitelesnek tűnő alkotásáról pedig csak annyit, hogy amikor elolvastam a szerző előszavát az volt az első dolgom, hogy megnézzem: tényleg létezett ez az együttes a hetvenes években? Mindenesetre ezután az élmény után, amit a könyv nyújtott kicsit úgy érzem, hogy igen, létezett.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

Szerintem azelőtt kell hinned az emberekben, hogy kiérdemelnék. Máskülönben nem lenne hit, nem igaz?

csfannie P>!

Nem számít, kit választasz magad mellé a hosszú útra, biztos, hogy fájdalmat fog okozni. Egyszerűen ezzel jár, ha valaki fontos neked. Nem számít, ki az, akit szeretsz, biztos lesz olyan, hogy összetöri a szívedet.

shreklover>!

A szerelem lényege a megbocsátás, a türelem, a hit… és időnként bizony egy nagy gyomros is benne van a pakliban.

259. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Az ivás, a drogok, a csajozás, ugyanaz a téma.
Bizonyos határokat nem lépsz át. Aztán mégis átléped őket.
És onnantól már tudod, hogy megszegheted a szabályokat, és a világ mégsem hullik azonnal a darabjaira. És ez veszélyes tudás.
A nagy, széles, fekete határvonal hirtelen szürkezónává alakul. És ahányszor átléped, egyre szürkébb és szürkébb lesz, és egy idő után azon kapod magad, hogy már alig emlékszel, hogy egykor volt ott egy vonal.

csfannie P>!

És mind ezt várjuk a művészettől, nem igaz? Azt, hogy valami olyasmit mondjon ki, ami ott él bennünk is. Amikor felmutatja nekünk a saját szívünk egy darabját. Olyan érzés, mintha az embert saját magának egy részével szembesítené.

1 hozzászólás
shreklover>!

Mindenki olyan emberre vágyik, aki a megfelelő tükröt tartja elé.

243. oldal

csfannie P>!

Mindig mondtam, hogy engem nem érdekel, hogy valaki férfi, nő, fehér, fekete, meleg, hetero vagy bármi a kettő között. Ha jól zenélsz, jól zenélsz. A zene ilyen szempontból is egyenlővé tesz.

csfannie P>!

Főleg azért érdekelt, mert én érdekeltem őt. Arra vágytam, hogy valaki különlegesnek lásson. Elkeseredetten vágytam arra, hogy valaki valóban figyeljen rám.


Hasonló könyvek címkék alapján

Shey Stahl: Revel
L. J. Shen: Vagány
Karina Halle: Éjszaka a tiéd leszek
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Vi Keeland: Szerelmi háromszög
Anne Eliot: Toplistás szerelem
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj