Carrie ​Soto is Back 54 csillagozás

Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Carrie ​Soto is fierce, and her determination to win at any cost has not made her popular.

By the time Carrie retires from tennis, she is the best player the world has ever seen. She has shattered every record and claimed twenty Slam titles. And if you ask her, she is entitled to every one. She sacrificed nearly everything to become the best, with her father as her coach.

But six years after her retirement, Carrie finds herself sitting in the stands of the 1994 US Open, watching her record be taken from her by a brutal, stunning, British player named Nicki Chan.

At thirty-seven years old, Carrie makes the monumental decision to come out of retirement and be coached by her father for one last year in an attempt to reclaim her record. Even if the sports media says that they never liked the 'Battle-Axe' anyway. Even if her body doesn't move as fast as it did. And even if it means swallowing her pride to train with a man she once almost opened her heart to: Bowe… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Penguin, London, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781804940877
>!
Penguin, London, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781804940877
>!
Ballantine Books, New York, 2023
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780593158708

9 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Carrie Soto · Bowe Huntley · Gwen Davis · Nicki Chan


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Kriszta_89 P>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Úgy vártam Taylor Jenkins Reid új könyvét, mint a kisgyerekek a mikulást, hanem jobban. És igen és igen, iszonyatosan tetszett, megvett kilóra szőröstől bőröstől.
Úgy megírta ezt a könyvét, hogy képes voltam a tenisz szabályait bújni két éjszaka is, mivel nem voltam ezekkel tisztában. Így totálisan rá tudtam kapcsolódni és, ahogy olvastam a tíz körmöm lerágtam a meccseknél, előttem pattogtak a labdák és ujjongtam a megnyert szetteknél vagy éppen óbégattam az elvesztetteknél. Még arra is rávett, hogy azóta meccseket nézek a tv-ben :)
A cselekmény a múltban kezdődik, ahol megismerhetjük Carrie gyerekkorát, hogy vált belőle sportoló, majd egy gyönyörű ívvel megérkezünk a jelenbe, ahol visszatér és csak pattogunk a meccsek között.
Imádtam benne azt a rengeteg támogató gondolatot, hogy álljon akár egy egy meccshez, mit nézzen, hogyan gondolkodjon vagy éppen, hogy viszonyuljon az élethez. Rengeteg pozitivitás van benne, tanító jelleggel is. Karakterek is erősre sikerültek, Nickit én biza utáltam rendesen :D
Külön köszönet érte, hogy így közelebb kerültem a sport világához, és remélem már írja a következő könyvét az írónő! :)

Naiva P>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Imádom Taylor Jenkins Reid könyveit és bevallom, még jobban megörültem, amikor megláttam, hogy a tenisz, mint sport a könyv egyik legfőbb témája.
Teljesen a megszállottja voltam ennek a könyvnek. Egyszerűen nem akartam, hogy véget érjen. Nem állítom, hogy hatalmas teniszrajongó lennék, annyira bele tudtam élni magamat ebbe a történetbe. Minden megvolt benne, amit reméltem, és még annál is sokkal több. Carrie Soto egy nem mindennapi karakter. Kizárólag a tenisz az élete. Semmi mást nem ismer, és semmi mást nem akar, csak a legjobb tenisz játékosa lenni, akit valaha látott a világ. Amikor visszavonul, ő tartja a legtöbb Grand Slam tornát nyert játékosának rekordját. De mint minden rekord, azért vannak, hogy megdöntsék őket! Ugyanis 6 évvel később, 1994-ben Carrie a US Openen az édesapjával ül a pálya mellett, aki egyben az edzője is volt. Az angol játékos, Nicki Chan épp most döntötte meg az ő rekordját, és ezt mindenáron vissza akarja kapni. Ezért úgy dönt, hogy vissza kell térnie, és vissza kell szereznie a rekordját. Most 37 éves, és ő lenne a legidősebb játékos, aki valaha is nyerne a Grand Slamen. Már amennyiben sikerülne neki.
Ebben a könyvben megismerhetjük Carrie pályafutásának történetét; a fiatal lánytól kezdve egészen a visszavonulásáig, valamint a profi versenyekhez való visszatéréséig. Tele sportriportokkal és újságcikkekkel. Szerintem ez egy hihetetlenül jól sikerült ez a könyv.
Élmény volt olvasni.

pribrgre P>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

The b♥tch is back.

Már a Malibu Risingban kaphattak az olvasók egy kis ízelítőt Carrie Sotoból. Habár nem gondolom, hogy nagy szimpátiát váltott volna ki az emberekből, én bírtam, kíváncsivá tett és nagyon vártam a saját könyvét.

Szeretem az írónő könyveit, mégis tartottam is ettől a történettől a tenisz miatt, ugyanis sosem érdekelt különösebben ez a sport, féltem tőle, hogy unni fogom.
És mekkorát tévedtem! Imádtam. Nagyon tetszett mennyi számomra új dolgot megtudtam erről a sportról, a felkészülésről, a versenyekről, erről az egész világról. Ráadásul a meccsek olvasása közben úgy izgultam, mintha ott ülnék egy valódi meccsen. :D

Carrie karakterfejlődését pedig öröm volt nyomon követni, a történet végén igazán elégedett voltam azzal, ahogy az élete alakult. :)

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

”One of the great injustices of this rigged world we live in is that women are considered to be depleting with age and men are somehow deepening.”

Nem hittem volna, hogy képes leszek még jobban rajongani Taylor Jenkins Reid-ért, de megtörtént. (A tenisz iránti lelkesedésem biztosan nem volt hátrány.) Carrie karaktere egyedül vitt a hátán mindent, ám az apja, Javier is nagy kedvencem volt. (Spanyol fordítót nem árt előkészíteni.) Sokat izgultam a meccseken, miközben azt figyeltem, miként változik Carrie karaktere és békél meg az elért eredményeivel. Pár könnycseppet is elmorzsoltam.

Szeretnék Carrie iránti érzéseimről külön írni:
Nem szerettem, hanem tiszteltem Őt.
Carrie határozott, koncentrált, őszinte, egyenes, ambiciózus, kitartó, szorgalmas és magabiztos volt, illetve sosem szégyellte magát!
Voltak, akik R*b*ncnak nevezték.
Én Inspirációnak hívtam!

>!
370 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529152128
8 hozzászólás
Nokedli28>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Az igazat megvallva nem tudok semmit a teniszről, de Taylor Jenkins Reidnek megint sikerült hoznia egy olyan színvonalat, amitől el voltam ragadtatva. Carrie Soto-t már a Malibu Risingban is érdekesnek találtam, úgyhogy nagyon örültem amikor kijött a könyv; habár akkor még nem gondoltam volna, hogy el fogom olvasni, mert naivan azt hittem ha nem vagyok sportrajongó, nem fogom élvezni a történetet.
Miközben folyamatosan zajlanak az edzések és a meccsek (amiket különösen élveztem!!) szinte mindent megtudunk Carrie-ről: a kapcsolatát a körülötte levőkkel, a gondolatait, a nehézségeket amikkel meg kell küzdenie, ezért egyszerre vált sebezhetővé, de nagyon valóságossá is. A melléktémák feldolgozása is érdekes volt és a vége is nagyot ütött a mondanivalójával. Habár a többi TJR könyv sokkal komplexebb és mélyebb, szerintem ennél a történetnél nem volt hátrány az, hogy kicsivel lazább maradt. Csak ajánlani tudom, mert nagyon élveztem ;))

Zsuzsanna_Makai>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Nagyon tetszett!
Sajnos ez a könyv se ugrotta meg nálam az Evelyn Hugo szintet, de eléggé rendben volt!
A teniszhez tök hülye vagyok, de ez úgy elmagyarázott mindent, h elég hamar elengedtem a fenntartásaimat.
Carolina egy Max Verstappen, és az egész könyv szerkezetét el lehetne magyarázni annyival, h Drive to Survive.
Nagyon tetszett, h lépésről lépésre magyarázta el nekem, hogy építettek fel egy-egy felkészülést arra építve, h milyen a pálya és az ellenfél erőssége/gyengeség.
Oké, az egyetlen dolog, amibe belekötnék, h Carrie és az apja sokat beszéltek spanyolul, ami nem lett lefordítva. Miért nem?

mankaolvas>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Imádom a teniszt, Carrie karakterét szintén imádtam. Valami azért igen csak félrement nála, hogy soha nem tudta magát gyengének mutatni, nem engedhette meg magának… Sikerült persze megríkatni, amikor spoiler. Nem gondoltam, hogy sikerül a visszatérés, pedig azért sejthettem volna… :D Lenyűgöző, ahogy TJR ilyen széles nézőponttal rendelkezik, eddig mindhárom könyvében jól megjelenítette a különböző foglalkozású főszereplőket, nem volt hiányérzetem. Azt hittem, ez a könyve a témája miatt, jobban le fog nyűgözni, mint a Daisy Jones, de az még egyelőre überelhetetlen. :)

its__iza>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Ez a történet olyan az egyik legnyíltabban sebezhető, amit valaha olvastam, és pont ezért volt hihetetlen.
Egy fél csillagot azért vontam le, mert hiányzott valami, amivel nagyon kicsit többet vártam, de nem tudtam rájönni, hogy mi, mert valójában így is teljesen egész volt. Hibátlanul írta meg Taylor Jenkins Reid a szellemi részét az egész tenisznek, és én, mint tenisz játékos, annyira át tudtam érezni mindent, az izgalmat, a hangulatot, az atmoszférát, hogy meg kell mondjam, az írónőnek különös tehetsége van ahhoz, hogy ezeket autentikusan átadja. Az szellemi rész kapcsán imádtam a tökéletesen analizált pszichológiát az összes játékos (különösen a főszereplő Carrie) mögött, és a mellékszereplős kapcsolatait, főleg az apukájával. De Bowe és Gwen is elképesztő szerethetőek voltak, annyira sajátos és egyedi karakter az összes, Nicki-t is beleértve, hogy csak ámulok.
Tehát összességében nagyon elégedett vagyok :)))

kicsi_Coco P>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

TJR most számomra az az írónő, akinek minden új könyvét elolvasom, és imádom! Az Evelyn Hugo hét férje c. könyvet könnyű volt szeretni, mert a hollywoodi era mindig is érdekelt, a Daisy Jonest már kevésbé, mert túl soknak találtam a zenekészítésről szóló leírásokat, plusz a főhősnő is idegesített.
Itt viszont Carrie szintén nem egy Mary Sue karakter, mégis végig neki szurkoltam, annak ellenére, hogy sokszor ellenszenves volt.
A teniszt szintén megszerettem egy könyv erejéig, pedig attól féltem, hogy mivel sportról szól a könyv, ezért nem fogom élvezni.
Abszolút nagyon ajánlom mindenkinek!

Brigi21>!
Taylor Jenkins Reid: Carrie Soto is Back

Kezdem azt hinni, hogy Taylor Jenkins Reid nem tud számomra csalódást okozni. Egyszerűen imádom a stílusát, bármiről ír. Különösen szeretem, hogy nem a jelen korban történnek az események, de mégsem egy olyan távoli múltban, amit olyan nehéz lenne elképzelni. Ez a regény a hihetetlen mértékű elszántságról, kemény munkáról és elismertségért való harcról szól. De néha felülbírálhatjuk a céljainkat azáltal, hogy egy más élethelyzetbe kerülünk, mint amiben eddig voltunk.
Rendkívül tetszett a Carrie és az apja közti kapocs, nagyon jó volt nézni köztük a feltétel nélküli szeretetet. Őszintén, számomra még élvezetesebb volt úgy olvasni, hogy értek is valamennyit a teniszhez, de szerintem egy laikus számára is ugyanennyire élvezhető lesz. És ezért olyan ügyes az írónő. Meg azért, mert én a könyv fele után kijelentettem, hogy úgyis tudom már mi lesz a vége és ez így elég kiszámítható lesz, de egyáltalán nem így történt, sokkal jobb volt annál, mint amire én számítottam. Nagyon szép befejezése volt a történetnek, szép lezárása Carrie mentális küzdelmének a győzelem utáni sóvárgásnak.
Az biztos, hogy az írónő következő regényét is el fogom olvasni, remélem mielőbb megjlenik majd.


Népszerű idézetek

>!

My entire life’s work rests on the outcome of this match.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Carrie Soto
pribrgre P>!

“Falling in love is really quite simple,” she says. “You want to know the secret? It’s the same thing we are all doing about life every single day.”
I look to her.
“Forget there’s an ending.”

Kapcsolódó szócikkek: Gwen Davis
Szilvi00 P>!

Ignore me. I’m just drunk and going through a divorce. It’s like being pregnant. You’re always one good or bad second away from crying.

Szilvi00 P>!

I can’t fight unless I have something to fight against. And I like fighting. I like it even more than winning.

Szilvi00 P>!

Do not let what anyone says about you determine how you feel about yourself.

Szilvi00 P>!

Luckily, I did not need to be pretty. My body was built to wage war.

Szilvi00 P>!

When I decided to play professional tennis, I apparently signed a contract to let people talk shit about me for the rest of my life.

Szilvi00 P>!

Grief is like a deep, dark hole. It calls like a siren: Come to me, lose yourself here. And you fight it and you fight it and you fight it, but when you finally do succumb and jump down into it, you can’t quite believe how deep it is. It feels as if this is how you will live for the rest of your life, falling. Terrified and devastated, until you yourself die.

Szilvi00 P>!

What a gift it is, to be able to guide someone to a point and then let them finish it themself. To give someone all the knowledge you have and then pray they use it right.


Hasonló könyvek címkék alapján

Audrey Niffenegger: The Time Traveler's Wife
R. S. Grey: Scoring Wilder
Danielle Steel: Star
Sarah Adams: The Cheat Sheet
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy
L. J. Shen: Dirty Headlines
Susan Elizabeth Phillips: It Had to be You
Kristin Hannah: Firefly Lane
Gabrielle Zevin: Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow
Vi Keeland: The Invitation