Táncvarázs (Sulijegyzetek 3.) 354 csillagozás

Tavi Kata: Táncvarázs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lilla és Krisztián egy párként kezdi a tizenegyedik évfolyamot a Duna-parti Gimnáziumban. A két szerelmes mindent megtesz, hogy semmi se rontsa el a boldogságukat, de mintha a szülők összeesküdtek volna ellenük, és amikor nem ők gördítenek akadályokat az útjukba, a baráti társaságban akad valami baj.
Vajon képes lesz Krisztián elviselni Lilla és Márk szoros barátságát?
Sikerül Lillának megfejtenie Ákos szokatlan viselkedését?
Lilla az idei évben még komolyabban veszi a táncórákat, mert nagy a tét az év végi vizsgán. Most végképp kiderül, tényleg neki teremtették-e a színpadot. Krisztián pedig kosarasként olyan lehetőséget kap, amire nem is számított.
Hogyan alakul Jázmin és Kristóf felettébb zűrös kapcsolata?
Kibe szerelmes Gréta? És miért érzi Flóra egyedül magát?
Lilla és Krisztián rájön, hogy csak egy csapatként szállhatnak szembe a nehézségekkel. De elég erős ehhez a szerelmük?

„Humoros, fordulatos, romantikus. Tetszeni fog.”
– Erika (28) –

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634576761
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634576914
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994030

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Sulijegyzetek

60 tag · 19 karc · Utolsó karc: 2018. július 29., 18:53 · Bővebben


Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla · Zentai Márk · Szalay Kristóf · Szántó Jázmin · Reichart Ákos · Fábián Gréta · Hajnal Flóra · Moneypenny · Gergő · Zentai Emília · Ábrahám Miklós (Nico) · Kárpáti Zsóka


Kedvencelte 39

Most olvassa 27

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Oké, nekem most rögtön kell a negyedik rész. Ide vele!
Ez a sorozat valami fantasztikus. Oda meg vissza vagyok tőle. Nagyon tetszik Tavi Kata stílusa és az, ahogy papírra viszi az érzelmeket. És, ami főleg plusz pont, hogí Lilla szemszöge mellett egy csomó Krisztián rész olvasható, valamint egy Jázminos. Ennek a kettőnek nagyon is örültem, hiszen mindig bele akartam látni a fejükbe/gondolataikba. A három lány közül (Flóra, Gréta és Jázmin) az ő érzelmeit szerettem volna megérteni. Ez leginkább a Ballépésekben való viselkedése miatt. Ám, most viszont Gréta és Flóra gondlataira vagyok kíváncsi. spoiler
Na, de visszatérve erre a részre. Wao:) Azt hiszem az eddigi könyvek közül ez lett a kedvencem. Nem csak a fent említett dolgok miatt, hanem mert úgy érzem, hogy sokkal jobban megértettem Krisztián és Lilla kapcsolatát, valamint Lilla tánc iránti szeretetét.

Orsi999>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Az előző részek alapján nagy elvárásokkal kezdtem bele, de egy kicsit csalódtam. Mint ahogy Lilla is mondta ez a rész olyan volt, mint egy brazil szappanopera. Amivel nem volt semmi bajom, de itt szinte teljesen háttérbe szorult az iskola, ami egy ilyen könyvnél egy kicsit furcsa. De a tánc meg egyre fontosabb szerepet kapott. A szereplők rengeteget szenvedtek és veszekedtek hülyeségek miatt. Tetszett, hogy több szempontból is megismerhettük a történetet. Részbe azért csalódtam a könyvben, mert nem mindent irt le olyan részletesen. Néha csak megemlített pár eseményt amiről én szívesen olvastam volna még.

1 hozzászólás
DoreenShitQ>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Magamat is megleptem vele, de ez a kötet nekem nagyon tetszett. Nem kellett idegesítő monológokat hallgatnunk egyik főszereplőtől sem a másikról, Istennek hála végre megtalálta egymást a két idióta! Gyorsan lehet haladni vele, olvastatja magát a könyv. Érdemes volt végigszenvedni az előző két kötetet. Humoros és aranyos volt, már kezdem kapizsgálni, ki-ki lehet az osztályban, de még mindig nagyon sablonosak olykor számomra.
Tárt karokkal várom a lezáró részt, remélem Kata most levesz a lábamról, én nyitott vagyok mindenre :)

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Az első két része jobban tetszett a sorozatnak, ezt untam kicsit. De az is lehet, hogy csak rosszkor olvastam, nem tudtam ráhangolódni a könyvre, bár szerintem olyan túl sok dolog nem is történt benne ahhoz képest, hogy 400 oldalas. Engem kicsit zavart a váltott szemszög, főleg, mikor hirtelen a kötet közepén kaptunk egy részt Jázmin szemszögéből is, olyan, mintha egy kisebb novella szakította volna félbe a kötetet. A szereplők folyton eltitkolnak mindenki elől mindent és mindig ebből adódnak a bonyodalmak, ami a végére nekem már kicsit sok volt. Én azt éreztem ezen a köteten, hogy túl sok a szereplő, mindenkivel történik egy-két dolog, de nem volt számomra kerek egész, jobb lenne, ha csak egy-két emberre korlátozódna le a cselekmény nagyja, de az legalább jól ki lenne dolgozva.

GytAnett>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Emlékeim szerint az első két rész egészen magával tudott ragadni, nem voltak azok sem nagy extrák, de időtöltésnek tökéletesek voltak. Most viszont ezt nem bírtam átélni. Jó volt, jó volt, de semmi több. Nem estem kétségbe, amikor éppen a fejezet közepén kellett letennem a könyvet, ami igencsak intő jel nálam.
Bevallom, már nem emlékeztem annyira az előző részekre, amennyire szerettem volna, konkrétan voltak olyan szereplők, akik teljesen ki is estek, de azért sikerült visszarázódnom.
Nem szeretem, amikor ilyen hosszú idő eseményei vannak 400 oldalba bezsúfolva. Szerintem inkább legyen egy kicsit laposabb része is a könyvnek, de nem szeretem, amikor ekkorákat ugrunk. Még ha minden hónapban is történt valami, nem éreztem úgy, hogy tökéletes láncolatot alkottak volna az események. Egyik-másik szereplő most kifejezetten irritált, gyakorlatilag egyikőjükkel sem tudtam azonosulni.
Nem nyert most ez a könyv, igazán nagy bánatomra, azt hittem, hogy ez lesz az, ami majd ebből a válság szerű valamiből kihoz. Nem jött össze, sőt, inkább még inkább letargiába zuhantam.

Greylupus>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Először picit féltem azért, hogy az írónő mit tud még újat nyújtani, hiszen a szerelmespárunk összejött, minden szép és jó – mit lehet ezen még variálni? Tavi Kata azonban bebizonyította, hogy igenis lehet. Hiszen az élet nemcsak Lilla és Krisztán körül forog, a kis baráti társaságuk is épp elég izgalmas témát szolgáltat. A rejtélyes Márk, a visszahúzódó Gréta, a zűrös családi háttérrel rendelkező Ákos, a nagyszájú Jázmin és még sorolhatnám. Persze azért a legtöbbet továbbra is a két főhősünkről olvashattunk és nagyon élveztem a kettős szemszöget. Lillát már megszoktam, szinte ismerősként üdvözöltem. Továbbra is nagyon kedvelem őt, ahogy nem tökéletes, hanem épp elég problémája van a tanulással (a matek utálata annyira közel hozta hozzám, én is kb így szenvedtem ezzel a tantárggyal végig a középiskola során) és a családjával is.
És jött a rengeteg Krisztián szemszög! Tetszett, ahogy az írónő segítségével beleláthattunk a „tökéletes” Krisztián fejébe is, és kiderült, hogy a fiú is éppúgy és éppannyi kétséggel gyötrődik a kapcsolatukat és a világot illetően, mint Lilla. De ami a lényeg, a közös jeleneteik tündériek és ahogy minden más párhoz hasonlóan vitáznak, veszekednek, problémáik vannak, de végül úgyis egymás karjaiban végzik. És ez annyira aranyos. Persze ahogy telik az idő, egyre inkább ott lebeg a fejük felett a „mi lesz velünk” félelmetes kérdése, hiszen egyáltalán nem törvényszerű, hogy ugyanott, ugyanabban az iskolában, sőt, városban folytatják a tanulmányaikat. És talán már jóval hamarabb elszakíthatja a sors egymástól őket. Az örök kérdés pedig egyre inkább foglalkoztatja őket – mi a fontosabb? A szerelem, a párunk, vagy a leendő karrier lehetősége?
És a többiek. Amennyire morogtam amiatt, hogy az első részben szinte semmi nem derült ki a mellékszereplőkről és nehéz volt megkülönböztetni őket, itt ez most teljesen megváltozott. Az író a két főhősünk mellett nagyon sokat foglalkozik a többiekkel is, van aki külön szemszöget is kap! Most már nyugodtan merem azt állítani, hogy ha valaki rákérdez arra, hogy ki az a Gréta, ki az a Flóra, Kristóf és a többiek, mindenkit pontosan be tudok azonosítani:). Nagyon tetszett, hogy mindenkinek megvan a saját maga kis története, az írónő pedig részletesen, de mégis érdekesen bontotta ki a szálakat. Mindenhol egy-egy külön kis dráma van a háttérben, és mindenkinek megvannak a maga „csontvázai a szekrényben”, amit vagy próbál titkolni, vagy pedig a többiekkel megosztva próbál megoldani.
Az pedig talán nem spoiler, hiszen ennél a korosztálynál gyakran változik a barátság szerelemmé, ahogy a szerelem is tovaszáll nagyon hamar, hogy újabb párocskáknál izgulhatunk, hogy történik-e köztük valami több is? És igen, bevallom, körülbelül úgy izgultam értük, mintha az adott páros tagja lettem volna:).
Ami pedig számomra még szerethetőbbé teszi az egészet, azok a helyszínek, amelyek közül jó párat én is ismerek. Ilyen például a szabadulós játék, amin a kis társaság is részt vesz és az egyik legromantikusabb helyszíne lesz a regénynek! A barátaimmal mi is nagy rajongói vagyunk ezeknek a logikai feladványokkal teli játékoknak, így külön öröm volt, hogy Tavi Kata is beletette a regénybe.
Összességében tényleg azt mondhatom, hogy ez a rész felülmúlja az eddigi részeket és kíváncsi vagyok, hogy az írónő mivel tud még előrukkolni, hogy a következő résszel ugyanezt a színvonalat tudja tartani. És kinek ajánlom? A Sulijegyzetek sorozat rajongóinak mindenképpen, ők szeretni fogják ezt a részt is, és azoknak is, akik eddig még nem tudtak dönteni, hogy szeretik-e a sorozatot vagy sem, mert szerintem ez a rész meg fogja győzni őket is!

1 hozzászólás
agi89>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Dráma-dráma-dráma. ;))
Élveztem olvasni, de mégis volt valami hiányérzetem. Ami ráadásul a könyv végéig velem maradt. Nem tudok rájönni, hogy mi volt a bajom, de valami volt. :D

Amúgy hozta azt a színvonalat amit az első két részben is kaptunk.
Érzetre több volt benne a tini-dráma, a szülőkkel való szélmalomharc, a félreértések…

Krisztián édes és még jobban imádom. ♥

BlackWidow>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Mivel én is régóta táncolok, ezért nagyon közel érzem magamhoz ezt a történetet.
Elsőnek írnék a borítóról, mert még mindig nem azt látom rajta, amit szeretnék, mert Lilla vörös ugyebár és Krisztián szőke. Nem mondom, hogy modellt kell keresni a borítóra, de legalább a hajuk stimmelhetne. De ezenkívül nekem aztán semmi bajom a borítóval, sőt, nagyon is tetszik.
Elég lassú tempóban haladtam, mert sok táncórám volt, ami így elég ironikus, nem? Na, mindegy. Másrészről az elején Lilla kicsit idegesítő volt, a hülye szövegeivel. Utána már úgy ahogy megbarátkoztam vele.
Krisztián fejezeteit is szerettem. Imádom, mikor olvashatok arról, hogy egy fiú szerelmes. spoiler
Jázmin fejezete is jó volt. Azt hittem, többet fog kapni. spoiler
Márk meglepett. Nem is tudom, melyik résznél lepődtem meg jobban. Viszont ebben a részben nem igazán a „legjobb barát” szerepet töltötte be, nem is értettem, Lilla miért tartja annak. A végén talán barát, de akkor se legjobb.
Krisztián féltékenykedései rohamait imádtam. Nekem nagyon tetszik, ha egy srác féltékeny, persze csak az egészséges fokig.
Ákoson is eléggé meglepődtem, mert hát basszus, ilyet se látni minden nap. Örültem, hogy ilyesmi szerepet a történetben, mert így elszáll azaz idill, ami a mai világban nem létezik.
Viszont szerintem egy osztályban ennyi szerelem nem történhet. Persze, van esély arra, hogy megtörténik, de túl csekély.
Összegezve, várom a következő részt.

kte P>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Most is élveztem a Sulijegyzetek sorozat következő részét, nem csalódtam benne. Könnyed, fiatalos történet, ezúttal Krisztián szemszögéből is. Egy helyen Jázmin gondolatait ismerjük meg, na ott nem figyeltem a feliratot és először csak pislogtam, hogy mi van? :)
Tetszett, ahogy összekovácsolódott a társaság és az, hogy nem volt benne mindenki az osztályból, ez már csak így megy a valóságban is. Ebben a részben jobban megismertük a többieket is pl. Ákost. Kicsit túlzásnak érzem, hogy spoiler
Lilla és Krisztián kapcsolatának ábrázolása tetszett, volt némi féltékenykedés, szülői aggodalom, különböző hozzáállás a spoiler

Annie_Cresta>!
Tavi Kata: Táncvarázs

Én lepődtem meg a legjobban azon, hogy ez a rész tényleg, igazán tetszett. Nem, még mindig nem vett le a lábamról, de az első rész után elég nagy meglepetés lett. Ha már az előző részeknél tartunk, csak azért nem csillagoztam újra őket, mert lusta vagyok és az értékelésbe is bele kéne írnom, de amúgy levonnék egy kicsit mindkettőből. A második részre is 4 csillagot adtam, de az teljesen más 4 csillag, mint ez. Ez jobb volt.

Örültem, hogy végre nem csak Lilla és Krisztián szenvedéséből állt az egész, kaptunk egy Jázmin fejezetet is, meg a többiekről is több szó volt. Krisztiánt még mindig nem bírom annyira, ahogy Lillát sem, inkább a semleges kategóriába esnek. A többiek vagy semlegesek, vagy szeretem őket. Például Jázmint és Márkot is bírom, Kristóf még mindig a kedvencem a sorozatból és legnagyobb meglepetésemre Ákost is sikerült megkedvelnem. Annyira jó lenne, ha a következő részben az ő életébe is jobban beleláthatnánk, mert ha valaki, akkor ő az, akinek tényleg nagyobb problémái vannak és több szereplést érdemelne.

A történet amúgy olvasmányos és voltak vicces jelenetek, kevesebb szenvedéssel, mint eddig. Őszintén tetszett, nagyon érzik az írónő fejlődése, részről-részre jobb ez a sorozat. Kíváncsian várom a következő (befejező?) részt, remélem arra már nyugodt szívvel megadhatom a 4,5/5 csillagot.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

– Te szeretsz itt lakni? – kérdezte, és nagyon figyelte az arcomat.
Nem tudtam, mire megy ki ez a kérdezz-felelek, de elégedetten vigyorogtam.
– Jó kis környék, látnád a szomszéd csajt! Mindig arról fantáziálok, hogy bikiniben locsolgatja a virágokat, de utál kertészkedni.
Erre azért hozzám vágta a vajkrémes dobozt.
– Fogalmam sincs, miért szeretem benned, hogy ilyen mocskos dolgokat fantáziálsz rólam.
– A viráglocsolás mocskosnak számít?
– Ahogy te mondod? Naná!

18. oldal, 1. fejezet: Augusztus, amikor még tombol a nyár (Krisztián)

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla
victoria_m997>!

[…] a gondok azért vannak, hogy megoldódjanak.

365. oldal, 10. fejezet, Május, amikor tisztázok egy nagyon fontos dolgot (2015, Könyvmolyképző)

1 hozzászólás
abstractelf>!

Márk felnézett az érkezésünkre, és ha lett volna nála egy pisztoly, szerintem azon nyomban kinyírja magát. Nagyon lestrapáltnak tűnt, de nem tudtam sokáig sajnálni.
– Már csak te kellettél ide – morogta Krisztiánnak.
– Tényleg anyád előtt rúgjalak le a székről? – kérdezte ő hasonlóan kedvesen.

88-89. oldal, 3. fejezet: Október, amikor az őrület eluralkodik rajtunk (Lilla)

lenkeee>!

– Baromi jó. Hogyan fogom kimagyarázni anyának, hogy nem én vagyok alkoholista, hanem a macska?

64. oldal, 2. fejezet: Szeptember, amikor nehéz az iskolatáska (Lilla)

Kapcsolódó szócikkek: Kárpáti Lilla · Moneypenny
beatrix_0823 P>!

[…] a barátság olyan, mint egy hatalmas pókháló. Minden belekeveredett illető megérzi, ha egy másik megmozdul benne.

230. oldal, 7. fejezet: Február, amikor szív küldi szívnek a bonyodalmat (Lilla)

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Kárpáti Lilla
molybarby>!

– Mi van?
Egymásra néztek, aztán anya jelezni kezdett a fejével apa felé, ami kábé úgy jött le, mintha anyának görcsbe rándult volna a nyaka. Apa levette a téglalap alakú szemüvegét, megdörzsölte a szemét, aztán felvette újra.
Nem tetszett, hogy húzza az időt.
– Beszélnünk kell. A tortáról – mondta.
– Miért?
– Történt vele valami, amikor becsaptam a hűtőajtót.
Reménykedtem, hogy a drámai hangulat közel sem rejt akkora drámát.
– A hűtő ajtajában volt egy félliteres kólásüveg – kezdte apa bűnbánó tekintettel.
– És?
– Már nincs ott.
– Miért, most hol van?

158-159. oldal, 5. fejezet: December, amikor titkolózunk (Lilla)

Kapcsolódó szócikkek: Kárpáti Lilla · Kárpáti Zsóka
lenkeee>!

– Borzalmasan festesz, kislányom – mondta anyu, amikor a szememet dörzsölve megálltam mellette.
– Faragó tanárnő is mondta már.
– Nem a képeidre gondoltam, szívem.

203. oldal, 6. fejezet: Január, amikor minden a helyére kerül (Jázmin)

Kapcsolódó szócikkek: Szántó Jázmin
lenkeee>!

Lilla apja ekkor lépett ki az ajtón, sietősen átvágott az előkerten.
– Mi folyik itt? A sörön kívül?

326. oldal, 9. fejezet: Április, amikor megint kiderülnek a titkok (Krisztián)

DoreenShitQ>!

– Ej, de jó kedved van! Na, majd kapsz kaját, attól lenyugszol.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ábrahám Miklós (Nico)
Papp_Fanna8>!

Bűnösnek találtattam, de a lehető legjobb büntetést kaptam. Krisztián hozzám bújt a hideg utcán, ami ezúttal fényévekkel többet jelentett, mintha megcsókolt volna. Úgy szorított magához, mint egy kisgyerek a kedvenc plüssmackóját, aki nélkül nem tud elaludni. Jó érzés volt plüssmacinak lenni. Mintha a világ közepe lennék.

163. oldal, 5. fejezet: December, amikor titkolózunk (Lilla)

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla

A sorozat következő kötete

Sulijegyzetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Higgy nekem
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Nélküled
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Leiner Laura: Emlékezz rám
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Kalapos Éva: Kéz a kézben