Tagadj ​mindent! 51 csillagozás

Tavi Kata: Tagadj mindent!

Szeress ​azért, aki vagyok!

Váradi Emma tizenhét éves, és úgy érzi, nincs sem otthona, sem igazi családja. Rideg nagynénje és nagybátyja koloncként tekint rá, ráadásul az iskola mellett kénytelen dolgozni az éttermükben, nehogy kitegyék a házukból.

Bármit megtenne azért, hogy megtalálja távoli rokonait, akik végre szeretettel fordulnának felé. Egy kis lógás az iskolából és némi betörés cseppet sem tűnik nagy árnak. Csak éppen azzal nem számol, hogy Barabás Konrád, az eszméletlenül helyes, huszonkét éves rendőr tetten éri.

A fiú alkut ajánl Emmának: nem tartóztatja le, de más módszert kell választania, hogy rendbe tegye az életét.

Az út, amit Konrád javasol, sokkal ijesztőbb, mint betörni valahová, sőt, még Emma egykori legjobb barátnőjének bosszújánál is ijesztőbb. Ez az út elvezeti Emmát önmaga megismeréséhez. Ez az út randik és vonzalmak között vezet. Ez az út megmutatja, hogy a szeretetnek mennyi arca van. És ráébreszti Emmát, hogy ő sem… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
428 oldal · ISBN: 9789633738405
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
428 oldal · ISBN: 9789633738436
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613953

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Tavi Katával szemben vállaltan elfogult vagyok. Részben távoli munkatárs, részben pedig szerettem a Sulijegyzetek sorozatot. Emiatt nagyon vártam, hogy kezembe foghassam végre az új kötetét. Elöljáróban annyit, hogy engem a borítója nem talált meg, frászt kapok ennyi narancssárgától, de tagadhatatlanul romantikus kép a naplemente a Velencei tónál.
A főként tizenéveseknek szóló szerelmes történet helyszíne is a Velencei tó környéke, amely alig szerepel a hazai irodalomban. Örömmel tapasztaltam, hogy a cselekmény kiköltözött a fővárosból egy talán kevéssé ismert nyaralóövezetbe. A szerzőnek nagyon jól sikerült bemutatni a környék sajátosságait, a turistaforgalomra épülő időszakos vendéglátás és a közbiztonság kihívásait, a gyalogszerrel is könnyen elérhető távolságokat, és a fővároshoz közeli, mégis kissé elzárt települések elszigeteltségét.
A regény szóhasználata számomra meglepően a szlenges. Nem hibaként hozom, mert a tizenéves célközönség számára teljesen érthető, és valószínűleg sokkal közelebbi is, mint az irodalmi nyelvezet, és a főszereplők stílusához is jobban illeszkedik, de nekem már nehezebben csúszott, néhol meg is akasztott egy-egy kiszólás. Összességében azonban nem a nyelvezet bizonytalanított el.
A történet első 160-200 oldala minden jószándékom ellenére is untatott. Nagyon túl volt írva. A környezet alaposan és bőven be lett mutatva, minden érzés gondosan nagyító alá lett véve, végül már csak sóhajtottam a sokadik ki mit eszik, ki mit visel körön. Valahogy nem sikerült igazán jól megfogni a környezettanulmányt, mert sok apróság semmit nem tett hozzá a történethez, más fontosabb ügyek pedig bemutatás nélkül maradtak. spoiler
A regény közepétől aztán, ahogy a cselekmény felpörög, beszippantott az elbeszélés és aztán már nem volt időm fanyalogni rajta. Tempósan, gyorsan haladtam az olvasással, és a végére megkedveltem Konrádot, Emmát, és olvastam volna róluk még kicsit többet, kicsit mélyebben. .
Szeretem Tavi Kata írásaiban, hogy a szereplők valódiak. Vannak hibáik, a rossz döntéseik megmaradnak, nem tünteti fel őket tévedésként, nem menteget. Nincsenek túlidealizálva, mindegyikük pont olyannak tűnik, mint mi magunk is. Amellett, hogy lehet azonosulni velük el is dönthetjük, hogy a helyükben mi mit tennénk, meddig mennénk el, mit tudnánk megbocsátani. Pont emiatt valahogy jobban részévé lehet válni a cselekménynek. off.
A tökéletlen karakterek részben a fejlődés lehetőséget is magukban hordozzák, és itt erre sok példa adódott, másrészt módot adnak arra, hogy jobban megvizsgáljunk egy-egy helyzetet. Ha egyértelműen pozitív egy szereplő, többnyire csak elfogadjuk a döntéseit, itt viszont sokkal jobban lehet háborogni szinte mindenkin, vagyis sokkal több érzelmet tud kiváltani a regény. Legalábbis velem ez történt.
Tény azonban, hogy ez a regény nem nekem szól. Talán most először fordult elő egy young adult történet olvasása közben, hogy úgy éreztem kiöregedtem belőle, hogy olyan dolgokkal találkoztam amivel „bezzeg az én időmben” nem. Remélem, ez nem azt jelenti, hogy lassan el kell engednem a fiataloknak szóló könyveket. Mindenestre azt hiszem a középiskolások igazán szeretni fogják ezt a regényt, még ha én nem is tudtam maradéktalanul.

Cs_N_Kinga P>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Erről a könyvről sok mindent lehet mondani, hiszen Emma 17 évesen árván egy szeretetlennek tűnő közegben él. Azt hiszi senki se szereti, meg akarja keresni a rokonait, közbe jön a továbbtanulás és a szerelem, az életút keresése. De akad itt szó alkoholról, drogról, evészavarról és iskolai vagy fizikai bántalmazásról is. Nekem nagyon tetszett ez a könyv, aki szereti a romantikust és az ifjúságit bátran kezébe veheti:)
Itt beszélek erről bővebben
https://youtu.be/rqKTfrSS7oc

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Az idei évem egyik legnagyobb kedvence lett a Tagadj mindent! Az író komoly témákkal foglalkozott, szerintem sokan fognak rezonálni a célközönségben velük. De szerencsére nem maradt el az íróra jellemző humor, sem a romantikus szál, így tudott teljesen fogyasztható és könnyed maradni a történet a komolyság dacára is. Mit is mondhatnék még, alig várom az író következő regényét.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/09/konyvkritika-tavi-kata-…

bemese05 P>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Imádom a borítóját, hűen tükrözi a könyv hangulatát. Nagyon illik hozzá.
Nagyszerű könyv volt. Nagyon nehezen tettem le éjszakára, végig izgalomban tartott, h mi fog történni. Még nem olvastam Katától, de a leírás, a borító és a sok jó vélemény meggyőzött, h nekem kell ez a könyv. Nem csalódtam, sőt… :)
Fantasztikus utazáson mentünk keresztül Emmával, ahol megismerheti saját magát és átértékelheti az eddigi életét. Nem volt könnyű gyerekkora és a nagynénjéék sem voltak a helyzet magaslatán a felnevelésében. Emma viszont sok erőt talált magában, h változtasson a dolgain. Konrád segített neki elindulni a helyes úton,de sajnos emellett sokszor összetörte. Kalandos útjuk volt együtt mire a végére értünk. Nagyon tetszett és biztos vagyok benne, h nem először és utoljára olvastam.

4 hozzászólás
zsofi30>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Fúha milyen sok dolog tud történni egy kb. 400 oldalas könyvben! Nem mondom, hogy unatkoztam volna. Jó volt megismerni Emma történetét, a vívódásokkal, csalódásokkal, örömökkel együtt. Annát és Ricsit nagyon megkedveltem, ők voltak a kedvenceim a könyvben. Nagyon gyorsan pörögtek az események, nem bírtam letenni a könyvet, túl kíváncsi voltam, hogy mi fog történni a következő oldalon. A végén sem maradt hiányérzetem, szép lezárással végződött a történet.

Laura_Bakos P>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Tavi Kata számomra nem volt ismeretlen írónő, és nagyon izgatott voltam, amikor megtudtam, hogy új regénye jelenik meg. A Sulijegyzetek-sorozat eléggé felkeltette az olvasók figyelmét, illetve magasra tette a lécet nálam, így még inkább kíváncsi voltam.
A Tagadj mindent! című könyvéről kissé vegyesebb véleménnyel vagyok. A könyv borítója elképesztően gyönyörű, de a címét nem tudtam eldönteni, hogyan is kapcsolódik a történethez. A cselekmény kidolgozott, bár néhol kissé leült a történet számomra, és a karakterek sem lettek szimpatikusak, pláne, hogy kevés dolgot tudhatunk meg róluk. Akadtak benne olyan döntések, amelyek baromira feleslegesnek tűntek, és cseppet sem vitték előrébb a sztorit. Nekem legkevésbé azok a pillanatok nem tetszettek, amelyek már-már szappanoperába vitték át az eseményeket.
Leginkább a helyszín tetszett benne, illetve a történet vége.

laura011501>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Erre a könyvre a borítója miatt figyeltem fel, valamint mert az írónő előző sorozatát olvastam és habár nem lett a kedvencem, de azért szerettem. Sajnos ezt a könyvet már nem élveztem annyira. Maga a történet is szerintem kicsit unalmas volt, vagy már csak kinőttem abból, hogy a 17 éves főszereplő bajait olvassam. Iszonyú hosszúnak éreztem ezt a 430 oldalt, a 100.oldal után nem is akartam továbbolvasni. Ami viszont tetszett az az volt, ahogy az írónő bemutatta a Velencei-tó környékét.
Valószínűleg a legnagyobb bajom a szereplőkkel volt, elsősorban Emmával. Eléggé idegesített a személyisége, illetve a folyamatos hisztizése. Konrádot sem tudtam megszeretni, azt hinné az ember hogy egy huszonéves szereplő nem ennyire gyerekes. A mellékszereplőkből sem volt olyan, akit ki tudnék emelni.
Sajnos nekem ez most nem jött be, de remélem, hogy az írónő következő könyvét jobban fogom szeretni.

cukorborsoooooo>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Elfogult vagyok Tavi Katával, mert a Sulijegyzetek sorozattal belopta magát a szívembe és azóta minden írását szeretem. Nem is volt kérdés, hogy imádni fogom ezt is. Szeretem a humorát, a stílusát, a karaktereit. Örültem, hogy elolvastam. Sok-sok idézettel bővült az idézetes füzetem. Nagyon sok problémát feldolgozott a könyv, nagyon jól leírta az érzéseket, a gondokat, amivel szinte minden tini küszköd manapság. És ezt tökéletesen kiegészítette a romantikus szál is, spoiler

porcellan>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

Bizonyára bennem van a hiba, de nem jöttem rá pontosan, a cím mit is jelent.
Van Emma aki életének egy tizennyolcad részét vagy kicsit többet végig követhetünk a könyv lapjai között. Emma egy sündisznóba álcázott nebáncsvirág, aki senkinek mond el semmi, de mindenki milyen távolságtartó, hát nem is értem, hogy van ez.
A könyv végére, sikerül letisztáznia, hogy a rosszfiút, aki nem is érdekli őt és amúgy is csak max egynyári kaland kategóriába eshet nála, vagy a liliomtipró 22 éves komoly, felelőségtudó bátyját válassza-e, akiért megőrül és felzizzen a halom süntüske alatt valami, amit rajta kívül nem nagyon tud észre venni senki, különösen az aki felé próbálja a ki nem mondott érzéseit közvetíteni.
Áh szóval kb. másfél évnyit felölelő telenovella.
Lehetne benne olyan rész, ami a fiatalok felé közvetítene mondanivalót, de a sok semmiség mellett ez elvész. Igazából számomra ez egy unalmas könyv volt.

pufivipi>!
Tavi Kata: Tagadj mindent!

A borító fogott meg legelőször-gyönyörű.
Az írásmód szintén 5*
A beltartalom viszont engem annyira nem varázsolt el. Talán a korunkból adódó szakadék miatt nem sikerült közel kerülnöm a szereplőkhöz. Emma útkeresése és magára találása kicsit kidolgozatlan, de Konrád segítségnyújtását sem éreztem akkora támogatásnak. Lehet a hangulatom sem erre vágyott igazán, így összességében a 4*nál nálam ez most nem lett jobb.


Népszerű idézetek

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!

– Maga, fiam, mindig ott van, ahol az unokahúgomat baj érheti – mondta a bácsikám vádlón.
– Ez puszta véletlen.
– Persze, én meg hülye vagyok.
– Annyira nem ismerjük egymást, hogy ez ügyben nyilatkozzak, uram – felelte Konrád szemtelenül.
Köpni-nyelni nem tudtam.

Könyvmolyképző KU>!

– Elkezdeném, ha Váradi és Szirtes kisasszonyok befejeznék a trécselést.
Mindenki nevetett, de Anna felháborodottan a saját mellkasára bökött.
– Bemutatkoztam volna?
– Nem kell, én a rendőrség vagyok – közölte Konrád magabiztosan. Többen is halványan mosolyogtak a beszólásán.

Könyvmolyképző KU>!

– Álmodozz olyan lányról, aki elérhető.
– Rólad is álmodoztam, de pocsékul csókolsz – röhögött a képembe.

Könyvmolyképző KU>!

– Ez a ronda valóság. A csinos, okos, szókimondó lányok kimentek a divatból.
Lefagytam ettől a jellemzéstől. Ez most tényleg rám vonatkozott? Csinosnak és okosnak tart?
Mondjuk azt is mondta, hogy kimentem a divatból, de sebaj, ezzel nem bántott meg, csupán a helyzetet jellemezte.

Könyvmolyocska1 P>!

Komolyan nem tűnt fel neki, hogy már régen nem Bencéért vagyok oda? Ennyire nem látja rajtam, hogy miatta ver hevesebben a szívem, és miatta nem alszom éjszakánként? Nem volt ott, amikor csókolóztunk, és alig bírtuk abbahagyni?

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!

– Tudod te, miről beszélek – feleltem. – A kétségeidről.
– Most már nincsenek. Csak te vagy meg én.
– És ezért vagyok én őrülten beléd esve – vallottam be lesütött szemmel. A mellkasához bújtam, az arcomat a bőréhez fúrtam a kigombolt ing nyakánál. Az illata megrészegített, egyszerre pezsdített fel és nyugtatott meg. […] Bármikor rábízhattam magam, de egyetlen mondatával meg tudta rengetni a világomat, és arra ösztönzött, hogy vegyem a kezembe a sorsom.
– Én is szeretlek – suttogta a fülembe mély, érzelmes hangon. A homlokát az enyémhez támasztotta, és csak örültünk egymásnak hosszú percekig.

Könyvmolyocska1 P>!

– Mártírt játszani és sajnálni magad sokkal érdekesebb tizenhét évesen, mint felnőni, ugye?
Oké, ez ütött.
Gyűlöltem minden szavát.
Gyűlöltem őt magát is.
A harag, amit valaha is éreztem iránta, most megszázszorozódott. A szavai savként égettek.

Chöpp >!

Jaj, ne! Megint kihúzták a nevem odafent egy kit szívassunk meg játékban?

294. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Felém nyúlt, és rátette a kezét a kezemre. A hüvelykujjával lassan simogatott, és bár nyugtatni akart, inkább az ellenkezőjét érte el. Az összes agysejtemet felperzselte.
Emlékeztettem magam, hogy az öccsével randizom.

Chöpp >!

De nem biztos, hogy valóban arra van szükséged, amit akarsz.

348. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Leiner Laura: Valahol
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Joss Stirling: Misty