Szívkeringő (Sulijegyzetek 4.) 63 csillagozás

Tavi Kata: Szívkeringő

Lilla és Krisztián végzősök lettek a Duna-parti Gimnáziumban. Az tanévben egymást érik az izgalmas események: szalagavató, pályaválasztás, és vár rájuk a mumus,a rettegett érettségi vizsga is. A pár kapcsolata egyre komolyabbra fordul, de képesek lesznek kezelni a szerelem komolyabb kihívásait? Lilla válaszokat keres arra, ki ő, merre induljon a középiskola után, és hol a helye Krisztián életében.

A barátok mindennapjai sem könnyebbek. Vajon Márk elég erős, hogy szembenézzen az évek óta eltitkolt igazsággal? Gréta és Ákos meg tud birkózni azzal, hogy eltérnek a jövőbeli terveik? Jázmin és Kristóf feláldozná-e a szerelmet a tanulásért? Vajon Flóra örök magányra van ítélve?

Senkinek sem könnyű kiegyensúlyozottnak maradni, amikor ilyen nehéz döntéseket kell meghozni. Megvalósulhatnak az álmok, vágyak, szerelmek, amiket eddig kergettek? Egyáltalán ugyanarra vágynak még, amire régebben?

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572664

Kedvencelte 10

Most olvassa 14

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 96


Kiemelt értékelések

>!
RVivi
Tavi Kata: Szívkeringő

Egyértelműen a kedvencem a sorozatból. Annyira nagyon aranyos volt. És sokszínű, hisz három szereplő szemszöge is benne van. Lilla, Krisztián, Márk. Nem tudnék közülük választani, mindegyiküknél volt valami, ami miatt tetszett.
Így a végére pedig az összes szereplőt sikerült megkedvelnem. De komolyan, mindenkit. De azért Márk és Krisztián közös részei voltak a legjobbak. Lilla szüleit nagyon bírom, plusz azok a beszélgetéseik… :D
Nagyon tetszettek a Balatonos részek. Épp sütött a nap is be a szobába, mikor ott tartottam, szóval teljesen nyár hangulatom lett tőle így tél közepén.
Cuki gimis sztori, amit megéri elolvasni.
De erről az utolsó borítóról ne is beszéljünk, olvasás közben könyvkabátot adtam a könyvre, szerencsére passzolt a méret. :D

>!
Beatrice8
Tavi Kata: Szívkeringő

Megadjam az öt csillagot? Legyen!
Valamiért Krisztiánba nem szerettem bele teljesen. Szeretem oké, de nem annyira, mint szoktam a főszereplő pasikat. Mindegy.
Lilla viszont nagyon jó főszereplő. Értelmes, nem idegesít, van személyisége. Eléggé különbözik tőlem, de engem sosem érdekelt, hogy hasonlít e rám a főszereplő. És Krisztiánnal nagyon cukik, tetszett, hogy a komoly témáról is többet beszéltek, hogy tudták, hogy minden problémá meg kell beszélniük. Ezt valahogy sokan elfelejtik a való életben és a fikciókban is.
A többi szereplőt is kedveltem.
Tökéletesen leírja a könyv, a pályaválasztás nehézségeit, a barátoktól való elválás fájdalmát, vagy azt amikor valamiért széthúz a csapat. A barátok energiát igényelnek, folyamatos munát, ha nem köt össze a mindennapos iskola, a közös órák, akkor nagyon nehéz. Én már csak tudom :).
Nem szépít, nem túloz, leírja pár 12.-es fiatal utolsó évét.
Imádtam, szórakoztató olvasmány. Semmi hibát nem találtam benne, nem lett kevenc, de az 5 csillagot úgy döntöttem megérdemli.
A borítója ennek se tetszik.
Ajánlom mindenkinek bátran, aki egy romantikus ifjúsági történetre vágyik.
Ui.: Én se akarok felnőni! Valaki állítsa meg ezt száguldó időt!

>!
Ashriver 
Tavi Kata: Szívkeringő

Egy újabb korszak lezárása. Mondjuk elég sokáig tartott mire ez kijött, de sebaj. Még gimisként kezdtem el olvasni, így pont jó kis emléktúra volt a könyv. Bár már nem azt váltotta ki belőlem, mint anno, kicsit már gyerekes volt nekem és néhol már túlzás, de attól még jó volt végre befejezni ezt a sorozatot. Érdekelt, hogy mi lesz, ki hová megy, bár konkrétan nem lett kimondva semmi sem. Akkor most felvették Lillát? És Krisztiánnal mi lesz? Na meg a többiek… szóval lezárás is volt, meg nem is. Érzelmileg minden okés volt, megtudtuk amit akartunk, de a többi…. lett volna még mit kifejtenie az írónőnek.
Régebben jobban élveztem, most meg már csak túlestem rajta.

>!
BarbyMalik0112
Tavi Kata: Szívkeringő

Elérkeztünk a Sulijegyzetek-sorozat utolsó kötetéhez, amit egyrészt imádtam olvasni, faltam a sorokat, nem bírtam letenni, sok új izgalmat hozott, mégis ez a véget jelenti. Annyi mindent adott nekem az évek során ez a négy könyv.
Egyszerűen imádtam.
Rossz belegondolni, hogy nem lesz több része, ezzel végleg lezárult a sorozat.
Mindenkinek ajánlanám a Sulijegyzeteket, aki egy gimis, romantikus történetre vágyik, tele fordulatokkal, szerelemmel, barátsággal. Egy jó könyvet szeretne a kezébe venni, amit nem tud letenni, mert várja a következő oldal.
Köszönöm, hogy átélhettem ezt a kalandot!

Bővebb értékelés a blogon: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/12/tavi-kata-sz…

>!
konnyufanni P
Tavi Kata: Szívkeringő

őszintén kijelenthetem, hogy Tavi Kata írónőnek ez volt a legjobbra sikeredett könyve.
Bár tudom hogy ez sorozat volt, és ez volt a befejező kötete, de nekem ez a utolsó kötet volt a nagy szívem csücske a sorozatból. Egyre izgalmasabb volt, én nagyon szeretem a mindennapokban történő cselekményeket.
Ez a könyv mutatta meg a „felnőtté válás” korszakot. Tetszett!

>!
Laura_Gál
Tavi Kata: Szívkeringő

Kettős érzelmek bolyonganak bennem…az egyik az hogy elérkeztünk az egyik legfantasztikusabb,legjobb könyvsorozat befejező részéhez amit eddig olvastam.Bátran kimerem jelenteni hogy ez a könyvsorozat az egyik nagy kedvencem.Imádtam az összes részét,oldalát a könyvnek na meg a szereplők is belopták magukat a szívembe :D
Talán ez a befejező rész lett a kedvencem mind közül,mert itt már mind a 8 lényegesebb szereplőt kiismertük az előző részekből és már valamivel érettebbek is lettek :)
Nagyon megtetszett Tavi Kata stílusa,írása.Nagyon szerettem a könyvekben,hogy az egész diáknyelven játszódott na de azért mégsem annyira hogy egy 25 év körüli ne tudná elolvasni :D Nagyon sokat nevettem és a végén megeredtek a könnycsatornáim is,úgy tűnik nem csak Lillának volt nehéz búcsút inteni a többieknek :D Na meg az,hogy nagy szerepet kapott a tánc és a kosárlabda nálam az nagyon dominált,mivel kiskorom óta táncolok és a tánc az életem része mint Lillának :D és a kosár is közel áll a szívemhez mivel egy közeli rokonhoz köszönhetően az életem részévé vállt :D Ez a könyv nagyon sok inspirációt adott nekem a jövőmre nézve és nagyon sajnálom,hogy nem lesz ennek a remek sorozatnak folytatása.De az is biztos,hogy ez a könyv még a kezeim közé fog akadni :D szóvaaal imádtam :D <3

>!
ieszti
Tavi Kata: Szívkeringő

Még jó, hogy beleolvasgattam az előző részbe mielőtt nekiláttam ennek a könyvnek, mivel még így is sok mindenre nem emlékeztem… De szerencsére hamar visszajöttek az események és magába szippantottak a történések. Aranyos sorozat ez, mondom ezt úgy, hogy már rég kinőttem a tini korból… Hisz a szereplőink kedvelhetőek (vagy éppen kicsit idegesítőek :) ), a történések pedig -bár hétköznapiak, mégis a könyv olvasmányos stílusa miatt – izgalmassak.
Ajánlom mindazoknak akik szeretik az ifjúsági könyveket: nem fogtok csalódni ebben a sorozatban!

>!
Csakegylány
Tavi Kata: Szívkeringő

Anyám! Végem van ettől a könyvtől. Álmomba se jutott eszembe, hogy ennyire megterhel a búcsúzás, de totál kikészített a könyv vége. Konkrétan elbőgtem magam a nyílt után, annyira szép és szomorú és végleges volt a könyv.
Előtte pedig egyszerűen csodálatos volt A-tól Z-ig. Töretlenül hozta a többi könyv színvonalát. Örülök, hogy több szemszög is belekerült, hiszen mire eljutottunk a 4. részig, már nem csak Lilla és Krisztián kapcsolata miatt izgultam, hanem a többiek boldogságáért is drukkoltam.
Tökéletesen lezárt könyv, bár azért éreztem pici hiányérzetet , mint például Nándi és Emília szálon, vagy kíváncsi lettem volna, ki hova felvételezik, kinek mi a terve gimi után, de ezek valahogy nem kerültek színre. Érdekesség, hogy ennél a könyvnél már nem hiányoltam a részletességet, mint például a farsangi bál, vagy az őszi bál, mert annyira bő és terjedelmes és annyira eltelített a történet, hogy a legeslegvégéig észre se vettem, hogy esetleg valami hiányoznak. Egyszerűen elmondhatatlanul szeretem ezt a könyvet, a sorozatot, a szereplőket, az írónőt, és nem lehet elég hálás érte, hogy megálmodta, megírta és megosztotta velünk Tavi Kata a Sulijegyzeteket.
Emlékszem még arra, amikor az Aranymosás oldalán olvasgattam a pályázatokat, és rábukkantam, utána naponta lestem, mikor teszik közzé a második részt, majd mikor derül ki, hogy nyerte-e, és a végén, hogy mikor jelenik meg. És onnantól kezdve a szerelmese voltam a történetnek. Elmondhatatlanul boldog vagyok, amiért egyszer egy Aranymosáson láttak lehetőséget Lilla és Krisztián történetében, és mi is kaptunk arra lehetőséget, hogy megismerjük a történetüket. <3

>!
Ananiila P
Tavi Kata: Szívkeringő

Amikor már azt gondolom, hogy végképp kiöregedtem az ifjúsági irodalomból, mindig visszaránt egy-egy könyv. Külön öröm, amikor magyar író tud elbűvölni ebben a műfajban.
Nagyon jó kis sorozat ez.
Szerettem az utolsó részt is, a szereplőket a történéseket, az egész hangulatát.
Remélem van már Katának terve a jövőre nézve is, én biztos olvasója maradok.


Népszerű idézetek

>!
neverhood

Más osztályokat összekovácsol a végzős év, mi meg a legvégén borítottuk a bilit. Legfőképp egymásra.

>!
Vivian

– Agyonversz, Táncoslány.
Elengedtem a fülem mellett, mert igazából csak akkor tudtam volna ártani egy Krisztián méretű srácnak, ha hoztam volna a legjobb barátnőimet, egy emberevő kutyát és egy sokkolót.

11. oldal

>!
Vivian

Amikor Havasi Krisztián és Zentai Márk egy társaságba keveredik, mindig történik valami izgalmas.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Zentai Márk
>!
Vivian

– Mert én pont olyan vagyok, mint a többi lány, mi?

56. oldal

>!
neverhood

– Nem hagyunk hátra senkit – mondta Krisztián úgy, mint aki komolyan is gondolja.
Márk a kezét nyújtotta neki, és biccentett egyet.
Senkit – ismételte.

>!
dilibogyoo

Szeret másoknak örömet okozni, ilyenkor annyira boldog, mint egy betépett tündérkirálylány.

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián
>!
neverhood

Bírtam ezeket a csajokat, mert hozzánk tartoztak. Tőlünk vártak védelmet, hozzánk jöttek vigasztalódni, minket akartak mindenáron felbosszantani.
Bírtam a srácokat, mert a legjobb haverok voltak. Ha lett volna fivérem, olyat kívántam volna, mint Ákos. Ha csak egyetlen különc haverom lehetett volna a suliban, Kristóffal barátkozom össze, és ha kötelező lenne riválist választani, Zentai már úgyis bevált, mert minduntalan arra ösztönöz, hogy jobb legyek.
És ha nekem eszembe jutott, hogy az érettségi után ilyen lesz az életünk, és talán sose találkozunk ebben a felállásban még egyszer, akkor a többieknek is.
A remény vált a legjobb barátunkká. Ugyan mi másunk maradt még ezen kívül?

>!
dilibogyoo

– Ákos megbetegedett. Elkapta az arrogancia maximus vírust
– És megmondtad neki, hogy egy jó nagy pofon meggyógyítaná?

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fábián Gréta · Kárpáti Lilla · Reichart Ákos
>!
BarbyMalik0112

– Az ellentétek érdekesek, de hosszú távon a hasonlóságok tartanak össze.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szántó Jázmin
>!
Amy_Piper

– Mit nézünk? – kérdeztem.
– Dönthetsz te. Kivétel a szürke legújabb része!
– Kár, pedig pont azt akartam.
Csak nézett rám pislogás nélkül, és közben olyan ijesztő fejet vágott, amit csak Hannibal Lecter vértől vörös képe tudna felülmúlni.
– Vicc lett volna – mondtam bátortalanul.
– Valamivel nem viccelünk, Táncoslány.

285. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla

Kapcsolódó zóna

!

Sulijegyzetek

60 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2017. december 30., 11:56 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla · Zentai Márk · Szántó Jázmin · Fábián Gréta · Hajnal Flóra


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Dóra: Tükörlelkek
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Matthew Quick: Boy 21
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!