Ballépések (Sulijegyzetek 2.) 565 csillagozás

Tavi Kata: Ballépések

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Szeptember ​van és tanévnyitó, Lilla szorongva várja Krisztiánt. Nyár elején elcsattant egy csók, de azóta hiába vár folytatásra. Krisztián körül teljes a káosz, a rockistennek kinéző fiú elutasító Lillával és másokkal, sőt, a kosarazásban sem leli örömét.
Mi folyik a háttérben? Mit kavar a felbukkanó exbarátnő, Adrienn? Miért állít be Lilla bulijára és miért kezdenek verekedni a srácok?
Lilla éli a tánctagozat mindennapjait, de az iskolai órák és fellépések mellett nyitva tartja a szemét. Rájön, hogy Márk és Krisztián ellenséges viszonya mögött apró, múltbeli titkok rejlenek, és szuperkém barátnőivel akcióba lendül, hogy megtudja, mi az igazság. Ám Lillát meg mások figyelik, akik félreértik a fiúkkal folytatott barátságát, és mocskos pletykákat terjesztenek róla.
Vajon mit érez iránta Krisztián? És kit szeret Márk?
Lilla keményen küzd, szenvedélyesen táncol, de néha elbukik. Lesz olyan fiú, aki erős karjával átöleli és az Élet nagy táncparkettjén igazi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789634576549
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789634576587
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992609

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Sulijegyzetek

58 tag · 19 karc · Utolsó karc: 2018. július 29., 18:53 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla · Zentai Márk · Szalay Kristóf · Szántó Jázmin · Reichart Ákos · Fábián Gréta · Hajnal Flóra · Moneypenny · Adamik Tamás · Gergő · Tamási Ervin · Zamárdi Levente · Kárpáti Zsóka · Vándor Adrienn


Kedvencelte 59

Most olvassa 35

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 105

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Fangirl033>!
Tavi Kata: Ballépések

Az első részhez képest sokkal jobb volt.
Itt éreztem igazán, hogy Lilla, Krisztián, Jázmin, és még sokan nagy karakterfejlődésen mennek keresztül. Igaz, néhol Krisztián elég gyerekesen viselkedett, sokszor idegesítettek a hisztijei, de ennek ellenére is nagyon megszerettem. ♥ :D Az egyetlen ember, akit utáltam a könyv végéig, az Vándor Adrienn. Sokszor keresztbe tett főhőseinknek, konkrétan spoiler de a stílusa is egyaránt kikészített, remélem a harmadik részben kevesebbet, vagy egyáltalán nem is kapunk belőle…xD
A cselekménnyel semmi bajom nincsen, számomra letehetetlen könyv volt, sodort magával a sztori, még suliban, órára menet is olvastam. :D
Kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv, remélem a további részeknél is így érzek majd. :)

1 hozzászólás
Naiva P>!
Tavi Kata: Ballépések

Ennek a könyvnek már bőven nem én vagyok a korosztálya, de olykor olyan jó érzés kortárs, gimis történeteket olvasni. Olyat, ami akár csak egy picit is megidézi az SZJG sorozatot. Rég olvastam a sorozat első részét; gondoltam, folytatom. És valóban adott némi SZJG érzetet, de csak olyan wannabe szinten. Az körökkel jobb, humorosabb, kidolgozottabb. Itt a karakterek kevésbé kidolgozottak. Szinte nincs is személyiségük. Nem is egyszerű követni, hogy ki-kicsoda, mert sokan egyformák. Amit pedig megmutat belőlük az írónő, az alapján nem mondhatnám őket szimpatikusnak. Én biztos, hogy ennél unalmasabb gimnáziumba jártam, mert nálunk nem volt ennyi kreált dráma és nem csak a lányok körül. A borító szerintem is rettenetes.

Nikolett0907 P>!
Tavi Kata: Ballépések

„Miért van az, hogy soha egyetlen nap sem érzem azt, hogy minden barátommal és barátnőmmel stimmel minden? Bárcsak egyetlen napra mindenkinek gondtalan lenne az élete, akit kedvelek!”

Kellett egy kis idő, míg megemésztettem, hogy tulajdonképpen hány csillagot is akarok adni erre a történetre.

Természetesen tudom, hogy nem én vagyok a célközönség, de az előző kötetét nagyon szerettem, és nagyon vártam, hogy az olvasatlan könyvkupacomból elővadásszam ezt a kötetet.

A gondom nem is az írónő írás stílusával adódott, ugyanis még mindig gördülékenyen tudtam vele haladni és tulajdonképpen olvastatta magát.
De ez a hiszti köteg megülte a gyomromat.

Igen, tudom, hogy én sem voltam éppen jobb ebben az időszakban, de Lilla elviselhetetlen volt, és nagyon ritkán tudtam vele azonosulni.

Krisztián viselkedése sem vitte előre a kedvemet, bár talán vele még szimpatizáltam is, elvégre sokszor felelősségteljes volt és korához képest határozott és éles észjárásúnak gondolom.
Az tény, nagy szemét tud lenni, de ez csak gerjesztette bennem az érdeklődést irányában.

A lányok egytől egyig remek karakterek, és a problémáik is teljesen valóság hű, sokszor nevettem velük vagy morcos voltam.

Még mindig rajongok Kristófért és amin keresztül ment sajnos átéltem, így nagyon közel éreztem magamat hozzá.

És igen valószínű senki nem fogja érteni, de Márk és Ervin azon személyek, akik érdekesek, és simán imádtam volna őket anno én is haverként.

A többiek is jó fejek voltak, még Gina is szimpi volt a maga kis „kakaskodásával”.

Az eleje és a vége már nagyon vontatott volt, az előbbi a szenvedés miatt, az utóbbi pedig a sok nyáladzás miatt.

Azért remélem a következő kötet már kivezetése lesz a kamaszkor „sötét” korszakából és egy felszabadultabb történettel fogok találkozni.

Ez most három és fél csillagot ért a számomra.
Nem reménytelen, de nem az igazi sajnos.

Virág_Blogger>!
Tavi Kata: Ballépések

Utólag levonhatom a következtetést, miszerint kritikán aluli, amennyit ez a könyv várt rám a polcon porosodva! Még tavaly decemberben szereztem be, és azóta gyakorlatilag kézbe sem vettem, maximum azt konstatáltam magamban párszor, hogy ideje lenne nekikezdeni. De nem volt kedvem. Talán csak ez a kis eltelt idő, egy olyan hangulat, vagy éppenséggel tényleg a sulikezdés – ami ezek szerint legalább egy valamire jó volt – kellett ahhoz, hogy végre leemeljem a polcról és elkezdjem – és persze imádjam! Azonnal magával rántott a történetvezetés, a lazaság, ami egy percre sem csapott át hanyagságba, a szerethető karakterek, az események… Minden olyan életszerű volt, hogy egyáltalán nem klisé, ha azt mondom, én is sokszor ott éreztem magam a lapokon, és talán meglepő, de emiatt még arra is képes voltam, hogy szeptember közepén azt higgyem, már november van… nem ér nevetni, na! :D Röviden: amennyire csak elégedett lehetek, én annyira elégedett is vagyok, és csak remélni tudom, hogy még sok-sok könyv kerül majd ki az írónő keze alól. Respect! <3

Bővebb értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2016/10/49-egy…

Vivi_>!
Tavi Kata: Ballépések

Igazából annyira nem izgatott a második része, hogy muszáj elolvasnom, mégis szerettem volna a sorozatot folytatni, mert az első része nem is volt olyan rossz. Nálam még mindig ugyanazon a szinten áll, mint az első. Az elején nehéz volt visszarázkódni a történetbe, nem igazán tudtam, hogy most akkor ez a szereplő kicsoda is, hogy áll a főhősnőnkhöz. Aztán egyre haladtunk előre és úgy be-beugrott a dolog.

Lilla immár tizedikes a gimnáziumban, az előző kötet végén ő és Krisztián elég furán váltak el. Lilla azt gondolta, hogy majd keresik egymást a nyáron, ám ez végül nem így alakult. Krisztián ebben a könyvben is kicsit kiszámíthatatlan, mint egy ennyi éves fiú, bár néha elég gyerekes. Az ő kapcsolatuk rizikós, sosem úgy alakul, ahogy kellene, valami természetesen mindig közbejön.

Most nekem a tánc téma egy kicsit mintha háttérbe szorul volna, inkább a szereplők megismerésere fekteti a hangsúlyt az írónő. Ami nem is baj, mert az elsőben nem sok mindent tudunk meg róluk. Egyre jobban megkedveltem például Ákost, akit ezelőtt nem igazán ismertünk. Emellett Jázmint is, aki engem az Szjg Kingára emlékeztet.
Aranyos volt, könnyen olvasható. Továbbra is el fogom olvasni a következő részeket.

Ferger_Jolcsi P>!
Tavi Kata: Ballépések

Már ezer éve, hogy a kezembe akadt a sorozat első része, így nem sokra emlékszem már belőle. De ez a kötet így önmagában is érthető és jó kis olvasmány volt. Bár lehetett volna izgalmasabb kicsit és kevésbé „hisztis”, de mégis kellemes kikapcsolódás volt. Lilla próbál éretten viselkedni és érett döntéseket hozni, de ez sokszor nem jön össze neki. Elég vegyes baráti köre van, s tuti, hogy legalább két ember mindig marja egymást közülük. Ha meg éppen nem, akkor ő maga veszik össze Krisztiánnal. Vagy valaki mással. Heves indulatok és cselekmény jellemzi. Krisztiánon nem nagyon tudok kiigazodni. Annyira kétértelműen képes viselkedni Lillával. Adriennt sikerült megutáltatnia velem az írónőnek, eléggé gonosz egy liba… Kíváncsi vagyok, mi fog ezek után történni még ezzel a baráti körrel, hogyan fognak vajon rendeződni a dolgok? Igyekszem minél előbb a kezembe kaparintani a folytatást, hogy megtudhassam minél hamarabb.

Fancsee P>!
Tavi Kata: Ballépések

Féltem ettől, mivel második rész, és az elsővel Tavi Kata nagyon-nagyon magasra tette a lécet. Egyre inkább kezd elkülönülni a fejemben az Szjg és a Sulijegyzetek sorozat. És ezzel most már tényleg újabb kedvencet avattam fel.
Folytatásokhoz híven a cselekmény bonyolódott, az érzelmek is összetettebbekké váltak és nem maradt el a komoly téma sem. Még mindig imádom a táncórákat, a fellépéseket, bár ezt most keveselltem kissé (Lilla egyéni próbái még mindig nagyon jók). Remélem a Kökény tanárnővel való beszélgetés helyreteszi Lillát, és rájön, mit kell tennie. Az első részhez hasonlóan ugyanolyan szókimondó, talpraesett és leleményes lányt kaptunk. Tetszik benne, hogy tényleg mindenkiről megvan a saját véleménye, nem hagyja magát befolyásolni, ha valakivel problémája van, rendezi. Kíváncsi vagyok, hogy a szülei viselkedésének mi lehet az oka…
A Nyitótánc után nem igazán tudtam, hogy mit gondoljak Krisztiánról. A hangulata rendkívül ingadozó, sosem lehet tudni, hogy éppen hogyan fog reagálni. És ha voltak is kétségeim még felőle, a befejezés teljes mértékben meggyőzött arról, hogy nagyszerű ember. szomszédnak rögtön elfogadnám:D Adriennel kapcsolatban nem kellett volna magát hibáztatnia… rengeteg gondot megoldott volna, ha kezdettől fogva elmesél mindent Lillának.
Flóra, Gréta, Jázmin, Márk, Kristóf, Ákos és a többiek hozták szokásos formájukat. Mindannyiuknak kezd kialakulni a saját története, még élvezhetőbbé teszik Lilla és Krisztián kapcsolatát.
Nem tudom, hogy fogom kibírni a következő rész megjelenéséig, de annyi biztos, hogy ha fele ennyire sikerül jól, mint a Ballépések, akkor már fantasztikus.:)

Snow_White P>!
Tavi Kata: Ballépések

Továbbra is kellemes limonádé regény, de semmi extra. Nagyon édes ez a tini cívódás a könyvben, nosztalgiával tölt el. Krisztiánt sajnos továbbra sem sikerült megkedvelnem, nekem még mindig elég sótlan és gyenge a karaktere. A borítótervezőt pedig még mindig úgy gondolom, hogy ki kellene rúgni.

GytAnett>!
Tavi Kata: Ballépések

Azt hiszem, egy kicsit gyengébbnek éreztem, mint az első részt, de ettől függetlenül marad ugyanúgy a négy csillag.
A könyv végére már besokalltam a sok szenvedéstől és kavarástól. Alapvetően jól viselem az ilyen történeteket, de ez valahogy megint nem talált meg magának túlzottan.
Nem igazán értettem, hogy Jázmin miért változott meg annyira, és hogy időnként mégis mi ütött belé. spoiler Adri felbukkanása még egy érdekes csavar is lehetett volna, de engem inkább csak zavart.
Az a gond, hogy már egy hete elolvastam a könyvet, és nem tudok róla mit írni. Közvetlen a könyv befejezése után is azon gondolkodtam, hogy mégis mit írhatnék az értékelésembe? De nem megy… annyira kis semmilyen ez a könyv számomra. Elvoltam vele, elég gyorsan kiolvastam, de abszolút nem maradandó.

Lillsz P>!
Tavi Kata: Ballépések

A végére csak annyit tudok mondani, hogy iszonyatosan aranyos volt! Bár hozzátenném, hogy sokkal, de sokkal több volt benne! Az első részről hamarosan bejegyzés..♡ 5/5


Népszerű idézetek

Rosie16>!

– Ne már, segítsetek! – kértem kétségbeesetten.
Ákos és Kristóf egymásra néztek, és tök komoly arccal nekiálltak kő-papír-ollót játszani. Kristóf nyert.
– Oké, akkor te hívod a halottkémet, én a zsarukat – mondta Ákos, mire mindketten felröhögtek. Valahogy nem értékeltem a humorukat.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kárpáti Lilla · Reichart Ákos · Szalay Kristóf
Rosie16>!

És amilyen rendesek a barátaim, mindenkitől kaptam egy-egy búcsúmondatot.
Jázmin kedvesen, a vállamat simogatva a következőt kérdezte:
– Milyen gyümölcsöt vigyek majd a kórházba? Ha netán pocsék lenne a kaja.
Ákos vigyorogva látott el a jó tanácsával:
– Van egy tuti jó túlélési tippem neked: legközelebb hallgass rám! Ha lesz legközelebb.
Gréta alig bírta visszatartani a nevetést beszéd közben:
– Ne aggódj, meg fogják bocsátani. Az a pár év hamar elröppen!
Kristóf csak ennyit mondott:
– Amikor meglátod őket, fuss, Forrest, fuss!
A genyó! Egyszer még visszakapja ezt! Halálra fogom cikizni, mert túl sokszor látta a Forrest Gumpot. Még akkor is, ha én is szeretem.
Flóra komolyságot erőltetett magára:
– Ne izgulj, ők is tudják, hogy az emberölés bűncselekmény!
Utolsónak Levi maradt, akinek az arca rezzenéstelen volt, de természetesen ő is remekül felmérte az esélyeimet.
– Bízz a számokban! Statisztikailag kicsi az esélye, hogy a szüleid jelenlétében fognak kinyírni.

163-164. oldal

_Enii_>!

– Hány gyökeret hívtál meg eddig?
Na, ezt megkaptam. Viszont nem kell engem félteni.
– Ó, te vagy az első meghívott. Nézőpont kérdése, hová sorolod magadat.

Kapcsolódó szócikkek: Kárpáti Lilla · Zentai Márk
TVera>!

Kábé Piroska is ilyen naivan sétálgatott az erdőben, mielőtt rájött, hogy az élet kemény, mert a farkasok időnként nagymamákat esznek.

68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kárpáti Lilla
DoreenShitQ>!

– A csajok általában boldogabbak lesznek a csokitól.

239. oldal

5 hozzászólás
Cheril>!

– De összeöltöztetek – mondta Ákos egy füttyentés után, és mindkettőnktől durva pillantást kapott válaszul.
– Hú, fájó pontra tapintottam? – szemétkedett tovább.
Tapintott? Nem, az túl enyhe szó. Rátaposott, aztán páros lábbal ugrált rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Reichart Ákos
Cheril>!

– Főleg romantikus regényeket, misztikus történeteket. Tudod, csajos könyvek.
– Persze, mindennap ilyeneket olvasok.

465. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla
Cheril>!

– Így fogunk elválni, hogy mérges vagy rám?
– Nem vagyok mérges.
– Akkor úgy fogunk elválni, mint az óvodások? Mert kábé akkor menő, hogy kérdezek valamit, te meg nem válaszolsz rendesen.

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla
Cheril>!

– Már akkor sem értettem, Adri mit akar, amikor lehívott a klubhelyiségbe.
Ó, mit akart volna? Elveszíteni a szüzességét, például. Ha egyáltalán még megvolt neki.

Kapcsolódó szócikkek: Havasi Krisztián · Kárpáti Lilla · Vándor Adrienn
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Sulijegyzetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kollár Betti: Újra a pályán
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Higgy nekem
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.
Szabó Tünde: Rácsok
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: Ég veled