Kik irányítják a vonatot? Milyen a railjet belülről? Mióta közlekednek vonatok? Hogyan tartják karban a vonatokat?
Misi és Balázs vonattal utaznak Németországba a keresztszüleikhez. Útközben felfedezik a szerelvény összes kocsiját, látják, amint mellettük éppen új sínpárt fektetnek, találkoznak a kalauzzal, hosszú alagutakon és hidakon robognak át, sőt, egy igazi gőzmozdony is elpöfög mellettük.
A Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetéből a kis olvasó megtudhatja, mi minden van egy pályaudvaron, mi hajtja a vonatot, hogyan állítják a váltókat és hányféle vonat létezik.
A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!
A vasút 10 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mi micsoda Junior Tessloff és Babilon, Babilon

A Scolar Kiadó „Ravensburger Mit? Miért? Hogyan?” sorozatát olvastuk eddig, ez a könyv teljesen véletlenül került hozzánk.
Az unokámnak tetszett, de elég ritkán hozta, hogy olvassunk belőle, általában népszerűbbek nála az ilyen típusú könyvek.
Ismeretterjesztő funkciójának tökéletesen megfelel a kiadvány, sokat tanulhatnak belőle a gyerekek a vasútról, de az illusztrációkkal nem tudtam megbékülni. Nem is tudom megfogalmazni pontosan, hogy mi a bajom velük, felmerült a hivatalos, a régimódi, az unalmas jelző is, de talán ez túlzás. Egyszerűen csak egy gyerekkönyvbe talán több vidámság és játékosság, több szín kívánkozik, még ha ismeretterjesztő könyvről van is szó. Maradunk Scolar Kiadó „Ravensburger Mit? Miért? Hogyan?” sorozatánál.
- Andrea Erne: A vasút 96% ·
Összehasonlítás - Patricia Mennen: A vonatok 95% ·
Összehasonlítás - Emily Bone: Kukkants bele, milyen egy vonat 97% ·
Összehasonlítás - Steffi Korda: Mindent tudok a vasútról! ·
Összehasonlítás - Kerényi B. Eszter: Királyi vonatok ·
Összehasonlítás - Chris Oxlade: Thomas, a gőzmozdony – Hogyan működik egy mozdony? ·
Összehasonlítás - Sandra Noa: Járművek ·
Összehasonlítás - Jame's Prunier: A vonat ·
Összehasonlítás - Blaskovits Zsuzsanna: Az én apukám mozdonyvezető
Összehasonlítás - Christian Caumon – Pierre Ferrari – Cathia de Léone: A hangok csodálatos világa 98% ·