Azt mondják, a vasútállomáson találkozhatsz a krumplifejű masinisztával, és, képzeld, a szökőkútban egy szörny, az állatkertben az elefánt mellett egy telefánk, a toronyórában pedig egy szellem lakik. Micsoda város ez! És micsoda történetei vannak!
A városi legendák humoros, frappáns történetei nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek fantáziáját is beindítják. Tasnádi Emese nyolc meséből fűzte össze ezt a legendáriumot, amely P. Szathmáry István rajzaival válik teljessé: igazi nyelvi csemege és humoros mesefüzér az iskolás korosztálynak.
Városi legendák 14 csillagozás

cippo I>!

Még az a szerencse, hogy taktikai okokból mindjárt a Krumplifejű palacsintával kezdtük (bocsmá’, hát vannak piszkos kis trükkjeim, hogyan befolyásoljam szinte észrevétlenül a kisfőnököt humorérzékének és elméjének pallérozása terén), így rögtön elölről lehetett (kellett) kezdeni az egészet, hogy sose legyen vége.
Imádjuk. Köszönjük, Emese!
Juci P>!

Szeretem, ha egy meseíró mer teljesen gyagya lenni, ez nagyon bejön a gyerekeknél. Lehetett volna több mese benne, olvastuk volna még. Egy apafa pedig minden családba kéne.
Sara_Harka I>!

Némelyikért rajongtam, a többiért kevésbé, de azért kicsit értük is.
Vicces, bolondos, őrült. Nekem egyszerre egyet olvasni elég volt belőle.
Unalom ellen tökéletes gyógyír!