Viszlát, ​mennyország! 32 csillagozás

Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Intrika, ​szex, luxus, pénz, csillogás – a világ legszebb helyein játszódó, fordulatos történet négy hajdani barát – az okos Grace, a költői lelkületű Alex, a kíméletlen Miles meg a szép és törtető Sasha kvartettja. Összefonódó sorsuk szétválik azon az éjszakán, amikor rettenetes dolog történik az előkelő magánszigeten, Angle Cay-n. Tíz év múlva, mikor Sasha már ismert divatdiktátor, Alex Grammy-díjas megasztár, Grace elvált politikusfeleség, Miles pedig mindenható üzletember, megint összejön a széthullott csapat, feltámad a múlt, s egy váratlan fordulat új fényt vet rá.
A brit bestsellerszerző, aki a jogi pályát hagyta ott az (újság)írásért, izgalmas, fordulatos negyedik regényével bevezeti az olvasót az igazán gazdagok, nagymenők és hatalmasok világába – elegáns partik, méregdrága szállodák, kastélyok, yachtok és homokos tengerpartok… A csillogó felszín alatt bőven akad hatalom- és kéjvágy, sznobizmus, aljasság, törtetés, árulás, de az esendőség, a kiszolgáltatottság is… (tovább)

Eredeti mű: Tasmina Perry: Kiss Heaven Goodbye

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
784 oldal · ISBN: 9789632544045 · Fordította: Sillár Emőke, Kocsis Anikó

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

>!
Lazacc
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Nem kis dolog majd' 800 oldalon fenntartani az érdeklődést, de TP-nek sikerült. Gördülékeny, könnyen olvasható, a titok pedig olyan, amilyen…
Szerintem :-)

>!
Roszka
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Szeretem Tasmina könyveit. Igaz csupa gazdagság,luxus, pénz, nők, kokain, de….
Valahogy sosem tudom irigyelni ezeket a szereplőket, mert a nagyravágyásuk miatt nincs idejük megtalálni a boldogságot, a szerelmet. Ebben a történetben négy fiatalnak van egy közös titkuk, ami húsz éven keresztül rágja a lelküket. Menekülnek előle, ki a munkába, ki a karrier építésbe, ki házasságba. De a barátságuknak örökre vége. De tudjuk jól, hogy egyszer minden titokra fény derül. Egy másik könyvébe olvastam egy jó kis mondását, (nekem nagyon tetszik) és itt is igaz! „A múlt egyszer csak eléd ugrik és jól pofán csap! ”

>!
hencsi20
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

A könyv terjedelme egy kicsit megrémített, de úgy döntöttem, hogy mégis belevágok az olvasásába, hiszen az írónőről eddig csak jókat hallottam.
A cselekmény közel 20 évet foglal magába, melyben 4 fiatal életútját követhetjük végig a serdülőkortól a felnőtté válásig.
A főszereplők közül Sasha karaktere fogott meg leginkább, az ő szemszögét olvastam legszívesebben. Az említett szereplő mellett még Alex szerepköre volt az aki szimpátiát váltott ki belőlem, annak ellenére, hogy a mű elején ellenszenvesnek tűnt.
A terjedelem ellenére nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, hiszen végig fenntartotta az érdeklődést.
Biztos vagyok benne, hogy fogok még Tasmina Perry-től olvasni.

>!
Szédültnapraforgó
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Az írónőtől ez volt a 3. regény, amit olvastam. Jó hosszú történeteket kreál, de nagyon szeretem olvasni. 4 fiatal barát élettörténet követhetjük nyomon (Miles, Alex, Sasha, Grace) mind a sikereiket, kudarcaikat, szerelmeiket, csalódásaikat. A történetbe belekerül egy kisebb nyomozás is, meglepő végkifejlettel. SPOILER
Ha szereted a pörgős, élettörténeket szerelemmel, bukással megspékelve, ez a te regényed, ne rettentsen el a hossza :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Jó hosszú könyv volt, majdnem olyan, mint egy családregény. Négy fiatal életét követhetjük nyomon húsz éven keresztül. Miles és Grace testvérek, Alex Miles legjobb barátja, Sasha pedig a barátnője. aztán történik egy tragédia Angel Cayen, Miles családjának magánszigetén, és négyen négyfelé szóródnak a világban. Sikerek, kudarcok, házasságok, válások, sok-sok minden történik velük a húsz év alatt. Jól megformált karakterek, az írónő elérte, hogy még a legellenszenvesebb figura, az arrogáns Miles, sikereiért is szurkoljunk, bár Grace és Alex sorsa érdekelt leginkább.

>!
minett
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Alapvetően nem szeretem a 4-500 oldalnál hosszabb könyveket, de ezt a majd 800 oldala ellenére is könnyen ki lehetett végezni. Szórakoztató, gördülékeny, s Tasmina nagyon színesen ír. A titok része nem olyan izgalmas, de ahogy a négy szereplő életét végigkövethetjük 20 éven át, az annál inkább.

>!
vaslady
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Szerintem a Perry regények közül az Apuci lányai az etalon: valahogy a többi regénye nem sikerült olyan erősre, de a Viszlát mennyországnak szerencsére sikerül hoznia ezt a szintet.
Talán azért lehet ez, mert a történetük hasonló. Perrynek szokás szerint sikerült ismét ellenszenves karaktereket kitalálnia, de legalább lehet a szereplőkről beszélni. A Perrytől már megszokott bőséges leírások a stílusról, divatról , belsőépítészetről, exkluzív partikról és egzotikus nyaralóhelyekről szintén megtalálhatók ebben a regényben is. http://riaolvas.blogspot.hu/2013/09/tasmina-perry-viszl…

>!
pbrigitte
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Most se csalódtam az írónőben, maximálisan azt kaptam amit vártam, az a legjobb, hogy 800 oldalon is végig fenn tudja tartani az érdeklődésemet, és egy percre se érzem azt, hogy mikor lesz már vége?!

>!
Wildwood_Flower
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Amikor kézbe veszek egy könyvet, első dolgom elolvasni a hátoldalát és az utolsó mondatot/mondatokat. Ha az tetszik, nálam nyert ügye van.

Így volt ez Tasmina könyvével is, bár kisebb fenntartásaim voltak, de ez nem a történethez, sokkal inkább a fordításhoz kapcsolódott. Nevezetesen: nem egy személy fordította a közel 800 oldalt. Nagyon féltem, hogy a felénél lesz benne egy törés, nem egyezik a fordítók stílusa, más szóhasználattal élnek, vagy hasonló. Szerencsére ilyesmiről szó sem volt.

A beharangozó történet (magánsziget, gyilkosság – vagy még sem? – aztán váratlan fordulat) felkeltette az érdeklődésem, és bár számítottam a részletes leírásokra, ez később felülmúlta a képzeletemet.

Az első 50-100 oldalban viszonylag gyorsan felvázolódik a történet kezdete, megismerjük a sötét titkot, a felnőttkor küszöbén álló gazdag fiatalok ekkor még nem tudják, mit kezdjenek magukkal. Eddig rendben is van. De mivel csak a regény végén derül fény a már emlegetett váratlan fordulatra, a kettő közötti 4-500 oldalon a 4-5 állandó szereplő közel 10 évét kísérhetjük figyelemmel, jó részletesen – véleményem szerint ennyire aprólékosan nem kellett volna, tekintve, hogy sokszor nem is keresztezték egymást a szálak, és az események a történet végkifejletével sem álltak szoros kapcsolatban.

Ettől eltekintve szerintem ez Tasmina eddigi legjobb könyve, és bár jó bőre ereszti a mondanivalóját, bele tudtam merülni. Nem volt unalmas, vontatott sem, mindig voltak apró meglepetések, amik fenn tudják tartani az ember figyelmét. A tájleírások brilliánsak, Spanyolország, Dél-Amerika, az Egyesült Államok, Anglia és Angel Cay… A szereplők élete, a maguk kálváriájának története önmagában is megállná a helyét, mert élvezhető, csak az eredeti mondanivalótól kanyarodik nagyon messzire a szerző, bár az eltelt évek ismeretében ez megbocsátható, valahogy ki kellett töltenie azt a 10 évet. Nem beszélve a karakterek fejlődéséről, amit szintén végigkövethetünk, mert az aztán látványos és motiváló: kilépve egykori árnyékukból a nulláról kezdik felépíteni az életüket, a végére nem is akárhogyan sikerül mindez.

Ha valaki nem akarja annyira görcsösen tudni a titkot a végén, bízik a szerzőben és hagyja, hogy sodorja a történet, a misztikum apró elszórt morzsáival fűszerezve, egy nagyon kellemes hangulatú olvasmány kerekedik ki belőle.

>!
dagikám
Tasmina Perry: Viszlát, mennyország!

Érdekes és fordulatos történet volt. Nekem néhol elég kiszámíthatóak, sablonosak voltak a cselekmények, szinte mindenhol ki lehetett találni, hogy mit fognak tenni a szereplők. Egyedül ami nagyon tetszett az a vége volt, nem számítottam rá, hogy így oldja meg a szerző.


Népszerű idézetek

>!
pbrigitte

Vannak emberek, akiknek a barátság mit sem számít;mindent csupán játéknak tekintenek. Minden a hatalomról, a legerősebb túléléséről szól.

82. oldal

>!
MezeiMarcsi

… és Grace megérezte a haját borzoló szellő csodálatos aromájából, hogy közel járnak a tengerhez. Éjszaka az óceánnak különleges illata van, amely titkokról, ígéretekről és betöltetlen űrről regél.

166. oldal

>!
MezeiMarcsi

A Bangkok mély bugyraiban átélt éjszaka utáni reggelen kijelentkezett az Orientalból, felszállt egy repülőre…

266. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Lesley Pearse: Árnyak
Ken Follett: A katedrális
Joss Stirling: Storm és Stone
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Elizabeth Adler: Halál a tóparton
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Lesley Pearse: A múlt nyomában
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek