Türkizkék ​óceán 44 csillagozás

Tasmina Perry: Türkizkék óceán

A csillogó felszín alatt sötét titok rejtőzik…
Diana és Julian Denver mindent elért, amire ember csak vágyhat: boldog házasságban élnek, van egy fiuk, és pompás otthont rendeztek be maguknak Londonban és vidéken. Kívülről nézve Diana élete maga a tökély, a látszat azonban csal…
Julian váratlan és tragikus körülmények között bekövetkező halála nem hagyja nyugodni az asszonyt, ki kell derítenie, mi történt a férjével. A húgához, Rachelhöz fordul segítségért, pedig megfogadta, hogy többé szóba sem áll vele. A korábban a bulvármédiában dolgozó Rachel látszólag paradicsomi körülmények között él, búváriskolát vezet egy thaiföldi szigeten. A valóság azonban az, hogy a családja kiközösítette, az újságírói pályafutása pedig kettétört egy telefonlehallgatási botrány miatt.
Diana felbukkanása feltépi Rachel régi sebeit, a lány mégis elszántan veti bele magát az igazság kiderítésébe, hogy jóvátegye a múltban elkövetett hibáit, kerüljön bármibe…

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633832943
>!
Ulpius-ház, Budapest
576 oldal · ISBN: 9789633832745 · Fordította: Császár Tímea

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Izgalmas, lebilincselő történet. Tasmina Perry ismét bepillantást nyújt a felső tízezer világába: mérhetetlen vagyon, hatalmas cégbirodalom, egzotikus utazások, fényes partik, luxusautók, házak és rengeteg pénz. A csillogás, a tökéletesség, a boldogság azonban csak látszat. És nem tudhatod, hogy ki és mikor szúrja a hátadba a tőrt. Talán a legjobb barátod, vagy éppen a családod egy tagja.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Szeretem Tasmina Perry könyveit, mert bár jó kis 500 oldalasakat ír, mégsem unatkozol közben. A könyveiben mindig van valami titok vagy bűncselekmény, ami miatt nyomozni kell. Ebben az esetben egy fura öngyilkosság. Diana, az özvegy a húgát kéri meg, hogy nézzen utána a férje dolgainak. A két nővér évek óta nem beszéltek egymással, Diana Angliában él, Rachel pedig hátrahagyva újságírói karrierjét búváriskolát vezet Thaiföldön az jóképű üzlettársával. A könyv lapjain megtudhatjuk, hogy min vesztek össze, miért kellett Rachelnek elmennie és, hogy milyen volt Dianáék házassága. Igazi csajos könyv, és bár van benne romantika is, igazából a két nővéren van a hangsúly. Diana megpróbálja feldolgozni a gyászt, eközben pedig Rachel bulldogként veti bele magát a nyomozásba. Lebilincselő, szórakoztató olvasmány. Az Ulpius kimondottan jól sikerült könyvei közé tartozik fordítás tekintetében is.

Felixa P>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Kedvelem az írónő könyveit, szeretem a stílusát. Ez a közel 600 oldal sem rettentett el. Ráadásul pillanatok alatt a végére értem, mert egy újabb remek történetet kaptam. Már a borító magával ragadott a kép- és színvilágával együtt. A történet helyszíne pedig kitűnő választás. Ezzel már megvett magának. Az olvasmány mind a karakterek, mind pedig a cselekmény szempontjából kimondottan élvezhető, olyan igazi csajos könyv. Rejtélyes, lebilincselő és élvezetes szerzemény.

Málnika >!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Tasmina Perry új könyvét, a Türkizkék óceánt nagy várakozással kezdtem el olvasni, és az írónő ezúttal sem okozott csalódást. A történet felépítése hasonló a többi könyvéhez: egy ártatlannak tűnő halálesettel kezdődik, szereplői a felső tízezer tagjai, életük irigylésre méltónak tűnik, ám kiderül, hogy a csillogó felszín mögött valójában sötét titkok rejlenek. A szereplők szerethetőek, a rejtély végig fenntartja az érdeklődést, a vége pedig egyáltalán nem kiszámítható. Ismét olyan emberhez vezetnek a szálak, akire nemcsak a szereplők, de az olvasók se gondolnak.

Rea_Vabrik>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Nagyon tetszett.
Az írónő elnyerte a szeretetemet, nagyin jól ír, izgalmas, ez a története fordulatos. Általában ki szoktam találni, hogy ki tette azt, amiben nyomoznak, mégis, itt sok minden történt, fordulatos volt, és most nem jött be a tippem. Sokkal több lettem ezzel a könyvvel, és még több hasonló kell. Kell még az írónőtől több könyv.

Thaliavilaga>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Tökéletes nyaralós olvasmány volt, se több, se kevesebb.

dagikám>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Teljesen különbözött ez a történet a témáját, hangulatát tekintve azoktól, amiket Perry-től már megszokhattunk.Nem volt annyi szerelmi szál és ármánykodás, mint a többi írásában. Nekem ez kifejezetten tetszett. Ennek ellenére mégsem adnék 5-t, mert Rachel nyomozásától többet vártam, kicsit erőltetett lett a végére megoldás a gyilkosság elkövetőjének személyére..

Renáta_Farkas_2>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Nagyon kellemes olvasmany,az ironotol meg egy konyvet sem olvastam, de szerintem epp itt az ideje,h jobban megismerjem a gondolatait…a konyveit,a munkassagat….
A tortenet erdekes volt, nem unatkoztam kozben,a szereplok jol felszereltek minden tulajdonsaggal,a humor is jelen volt, szerintem ebben a borongos idoben a lelkemnek pont jol esett a szerelmi szal es a szerelmi viszony jelenlete is :)

minett>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Kellemes nyári kis semmisség
Diana és Denver házassága teljesen hiteltelen, elképzelhetetlen a való életben.

Andi_ca>!
Tasmina Perry: Türkizkék óceán

Első könyvem volt az írónőtől, valószínüleg az utolsó. Négyszáz valahány oldal, (ePub) ami a felében is unalmas lett volna. Az eleje még jól indult, érdekelt is, aztán kb. a közepe felé éreztem, hogy semerre nem haladunk, csak toporgunk. Mindenkit megpróbált gyanúsnak beállítani, (amit egy percig nem hittem el) azért, hogy valami iszonyatosan béna befejezést adjon. Csak pislogtam, hogy akkor most tényleg ez lett a vége? Amúgy többször letettem, és gondolkodtam, hogy nem is folytatom, de győzött a kiváncsiság, hogy mit hoz ki belőle a végére. Spoiler mentesen elárulom, semmit. Ugyanolyan nulla a befejezés, mint maga az egész könyv. Vontatott és cseppet sem érdekfeszítő. Csak annak ajánlom, aki nagyon unatkozik, és nincs más olvasnivalója.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

A pénzügyi szakértők okos emberek, a tőkéjük rendszerint offshore számlákon pihen.

505. oldal

Csoszi>!

Nem lehet elégszer elmondani a hozzád közel álló embereknek, hogy szereted őket, mert egyik napról a másikra elveszítheted őket, és aztán bánhatod, hogy nem mondtad el nekik, amit szerettél volna.

444. oldal

Csoszi>!

A pénz és a végtelen lehetőségek immúnissá teszik az embert.

261. oldal

Málnika >!

De erősnek kell maradni, tovább kell menni, és amikor úgy érzed, hogy nem megy tovább, veszel egy nagy levegőt, és tovább csinálod.

216. oldal, 21. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2014)

Kiskosar>!

Diana korán rájött arra, hogy a fiúk nem riválist, nem havert akarnak, hanem egy ponponlányt.

Kiskosar>!

– Szép lány – közölte Rachel pár pillanat múlva.
– Igen, az.
– És okos.
– Az is.
– Miért szakítottatok?
– Csak mert szép meg okos, még nem biztos, hogy egymásnak lettünk teremtve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Meg Cabot: Töltött galamb
Meggin Cabot: A fiú a házból
Borbás Edina: Hullámok csapdája
Joanne Fluke: Meggyes túrótorta és gyilkosság
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
Ella Barrick: Halálos keringő
Lesley Pearse: Árnyak
Jessica Beck: Végzetes nyalánkság