Titokzatos ​idegen 44 csillagozás

Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Mindössze ​egy ártatlannak tűnő meghívás, és…

Amikor Sophie Ellist felkérik, hogy vigyázzon egy fényűző knightsbridge-i családi házra, úgy tűnik, élete legnagyobb ajándékát kapta. A tulajdonos tündöklő világának bűvkörébe kerül, és találkozik a vagyonos amerikai üzletemberrel, Nick Cooperrel, akivel szenvedélyes szerelmi viszonyba bonyolódik. Amikor azonban Nicket holtan találják szállodai lakosztályában, Sophie lesz a gyilkosság első számú gyanúsítottja, és rá kell döbbennie, hogy a férfi egyáltalán nem az volt, akinek látszott. Kétségbeesett küzdelembe kezd, hogy megtalálja a valódi tettest, de közben már nem csak a hatóságok elől kell menekülnie, de egy csapat veszélyes bűnöző is a nyomában van, akik úgy gondolják, Sophie-nál van valami, amit ők mindenáron meg akarnak kaparintani. És nem tágítanak, amíg meg nem szerzik…

Szabaduljon ki a mindennapok fogságából, és utazzon el Tasmina Perryvel Londonba, New Yorkba, az egzotikus Côte d’Azurre –… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
540 oldal · ISBN: 9789632548098
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632548944

Enciklopédia 5

Helyszínek népszerűség szerint

New York · Montmartre · Sacré Coeur


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Egyszerűen imádom Tasmina Perry könyveit! És a Titokzatos idegen-nel sem volt ez másként. Férjem már korábban olvasta, és nagyjából a feléig bizony szenvedett vele. Így tehát nem túl nagy elvárásokkal fogtam hozzá, és meg kell mondanom, hogy bizony csalódtam. Méghozzá nagyon kellemesen. Szinte faltam az oldalakat. Nekem egyáltalán nem volt unalmas. A könyv tele van akcióval, fordulatokkal, és ahogy hősnőnk Sophie, úgy én is szép lassan beleszerettem Josh-ba, ebbe a jóképű skót szélhámosba, aki minden helyzetben feltalálja magát. Együtt jártam velük Párizs utcáit, majd Cannes-ba, az Egyesült Államokba, végül Skóciába utaztam, hogy megtaláljam az elsikkasztott milliókat, amelyre az orosz maffia is pályázott. Bizony nem volt kellemes, ha csak egy kicsit is „megtapasztalni” a módszereiket.
A másik szál, Ruth nyomozása is nagyon tetszett. Ahogy az újságírókra jellemző, kereste a nagy sztorit, (amit meg is talált) de végig hitt Sophie ártatlanságában és azon volt, hogy fény derüljön a gyilkos személyére.
Ha kikapcsolódni szeretnél, és egy könnyed, gyorsan olvasható könyvre vágysz, a Titokzatos idegen tökéletes választás. Csak ajánlani tudom.
(A fordításban volt néhány furcsaság, ami tipikusan magyar – pl. mucsa, Bivalybasznád, Mónika-show –, és egy picit zavart, de ez már csak kötözködés a részemről.)

Mrs_Curran_Lennart P>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Ez már a második könyvem az írónőtől, és ez sem okozott csalódást. Bár a két főhős elég sokat „rohangászik” a könyvben, engem mégsem zavart össze a cselekmény. Van benne románc, krimi és akció. Josh egy talpraesett volt szélhámos, de szerethető figura. az elkényeztetett Sophie pedig igazi jellemfejlődésen megy keresztül. A gyilkos személye meglepett, nem is gondoltam volna. A másik szál, az újságírónő nyomozása is nagyon érdekes és persze jó a befejezés. Jöhet a következő.

1 hozzászólás
kzsuzsu>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Kicsit hullámzó volt a történet, ami leginkább a tengerentúli utazással indult be. A túlságosan elnyújtott történetnek aztán túlságosan hirtelen, szinte összecsapva lett vége. Pedig érdekes volt, ahogy ugyanabban az ügyben több ember több irányból is nyomoz. Nem mondom, hogy már az elején tudtam ki a gyilkos, de nem is okozott akkora megdöbbenést, amikor kiderült.

Rooxy>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Ez most nem igazán nyerte el a tetszésemet… Nem volt rossz a történet, csak valahogy túlságosan el lett nyújtva. Ráadásul a vége kész katasztrófa volt: ennyi esemény után nem két tucatnyi oldalba belesűrített befejezést várna az ember…
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/02/23/tasmina-perry-t…

Málnika >!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Nagyon szeretem Tasmina Perry regényeit, így a Titokzatos idegen címűt is nagy várakozással kezdtem el olvasni. Azonban a kezdeti lelkesedésem hamar elszállt, bevallom, az írónő egyik könyvét sem olvastam ilyen lassan, mint ezt. A többi regényére jellemző feszített izgalom számomra elmaradt, a szereplők csak ide-oda rohangálnak a történet folyamán, és szálak annyira bonyolultak, hogy a végére sem egyértelmű néhány szereplő megítélése. A vége azonban erősen kiszámítható, mind a szerelmi, mind a nyomozási szál.

Anett_>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Összességében oké volt, bár nekem túl hosszúnak tűnt sokszor.

vegazus P>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Megtévesztő a borító, mert romantikus könyvnek tűnik tőle, holott ez krimi. Jó a történet, izgalmas a cselekmény, és két szálon göngyölítik fel az ügyet. Egyrészt ott van a butácska Sophie, akinek veszélybe kerül az élete és menekülnie kell, másrészt pedig ott a dörzsölt újságírónő is, aki apait-anyait belead, hogy kiderítse az igazságot. Nekem alapvetően tetszett. Bővebben: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2015/10/titokzatos-idegen.html

vklara>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Szeretem az írónő könyveit, és nekem mindegyik tetszett. Nem mondom, hogy nem olvastam jobb krimit vagy szerelmes regényt, de ebben a kombinációban azt gondolom teljesen jó és élvezhető műveket kapunk tőle. Ha valaki kíváncsi, és rákeres a divat, autók, hajók, épületek, műalkotások, antik lakberendezési utalásokra amikkel megtűzdeli regényeit, érdekes világba csöppenhet.
A titokzatos idegen végül is valóban titokzatos volt. Meglepő fordulatok, kombinálási lehetőségek, váll veregetés hogy milyen jól kitaláltam, aztán később jön a koppanás, hogy mégsem.
Sophie ugyan szimpatikus a maga úri jókislányságában az elején, de egy idő után túl sok a naivitása. Még a bűnügy után is úgy gondolja mindenkinek őt kéne tolerálni. Lassan kezdi felfogni a helyzet súlyosságát, és a segítséget nyújtót elfogadni.
Ruth olyan, mint a legtöbb újságíró. Érzéketlen, törtető, csak a címlapon lenni lebeg a szeme előtt. Kell neki az a néhány pofára esés, hogy emberségesebben gondolkozzon.
Fox nyomozó mogorva medvét játszik, közben imádni való pasi.
Josh pedig a kedvenc.

fodor_pap_barbara>!
Tasmina Perry: Titokzatos idegen

Ha valami könnyed szórakozásra vágyom általában Tasmina Perry egyik könyvét veszem a kezembe. Nem első olvasásom, de amit várok tőle azt meg is kapom. Szerelem, hatalom, pénz, szép emberek, egy kis nyomozás. Aki könnyed szórakozásra vágyik némi izgalommal annak bátran ajánlom. Nem fog csalódni.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Kapcsolataik elején az emberek igyekeznek csak a jó oldalukat mutatni, mert ha mindenki őszinte volna, soha senki nem jutna túl az első italon.

117. oldal

Csoszi>!

Miután egy bizonyos szint fölé emelkedsz, a pénz számodra csupán nullák sora egy táblázatban, de amint az emberek megtudják, hogy pénzed van – vagy azt gondolják rólad, hogy van –, másképp kezdenek viszonyulni hozzád. Leginkább úgy, mint egy királyhoz.

9. oldal

Csoszi>!

A börtön nem sokban különbözik a Wall Streettől – ez is, az is csak egy nagy piactér.

11. oldal

Csoszi>!

Az emberek egyfolytában kritizálják a hétköznapi életet, panaszkodnak a külvárosi övezetben zajló mindennapjaikról és a rengeteg küszködésről, ami a túléléshez szükséges, de amíg nem nyílik meg alattuk a föld, és nem veszik el tőlük mindezt, nem is tudják megbecsülni, mennyire boldogok – voltak.

144. oldal

Csoszi>!

– Jesszusom, hol élsz te, Bivalybasznádon?

70. oldal

Csoszi>!

Az ügyvéd olyan embernek kell, akinek valami rejtegetnivalója van – legalábbis az anyja mindig ezt mondta.

108. oldal

Csoszi>!

– Ez a Szent Lajos-sziget – mondta Josh. – Nem sok turista jár ide, mindenki a Cité szigetére vagy a Notre-Dame-ba igyekszik helyette.

203. oldal

Csoszi>!

(…) nem az a lényeg, mit tudsz az ügyfeleidnek adni, hanem az, mit remélnek ők megkapni tőled.

10. oldal

Csoszi>!

– Senki sem szeret a rendőrség elől menekülni… meg a jó ég tudja, kik üldöznek még minket – folytatta halkan Josh. – De nézz körül, nézd meg, hol vagyunk! A világ egyik legmenőbb házában, a Föld egyik legszebb pontján. Nem számít, mi lesz holnap vagy a rákövetkező napon: most itt vagyunk. Miért nem élvezed egy kicsit? Miért nem játszod le, hogy tényleg hercegnő vagy? Miért nem iszol pezsgőt, és táncolsz polkát? Egyetlenegy éjszaka mulassunk – csak te meg én! Jó?

314. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Sylvia River: Reményhajsza II.
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
J. D. Robb: Halálos testvériség