Ház ​medencével 74 csillagozás

Tasmina Perry: Ház medencével

Valaki ​hazudott. Valaki meghalt.
EGY HALÁLOS NYÁR
Jem Chapman számára ez élete lehetősége. Ki tudna nemet mondani egy meghívásra, hogy szálljon be egy nyaraló bérlésébe Hamptonsban? De amikor megtudja, mi történt az előző nyáron, Jemet akaratlanul is kirázza a hideg.
Egy fiatal nőt holtan találnak a ház kerti úszómedencéjében, belefulladt. A nyaralótársak azt mondják, hogy Alice zavart volt. Sokat ivott. Nem tudott úszni…
EGY TITOK, AMELYÉRT ÖLNI IS ÉRDEMES
Ahogy Jem egyre jobban megismeri elbűvölő új nyaralótársait, rájön, hogy mindegyiküknek van valami rejtegetnivalója. Mi történt valójában tavaly nyáron? És ki az, aki hajlandó volna bármeddig elmenni, hogy elhallgattasson valakit?

Magával ragadó, gyors tempójú regény néhány sötét csavarral, amelyekre nem számítottam – tökéletes nyár végi olvasmány. – Daily Mail
Sodró lendületű, épp a megfelelő mértékben szexi, és tele van hihető (ám teljesen váratlan) csavarokkal. – Cosmopolitan
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155759253 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155759246 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 12


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Ez a krimi komolyan jobban tetszett, mint amit álnéven írt a szerző. Egy fiatal angol házaspár New Yorkba költözik Londonból, miután a férjet kinevezik az ottani újsághoz. A feleség, Jem pedig mindent hátrahagyva követi és támogatja. Pedig a fickó elég önző és karrierista és fontosabb neki az úgynevezett barátok véleménye, mint a felesége boldogsága. A kibérelt nyaralóba is ezekkel a barátokkal utaznak, mind egoista gazdag sznob, akik csak a saját hasznukat lesik. Miután Jem megismerkedik a tengerparton élő híres íróval, együtt próbálják kideríteni, mi történt az előző évben ott nyaraló fiatalasszonnyal Alice-szel. Baleset volt vagy gyilkosság? A baráti körből senki sem az a maszületett bárányka, senki sem kiváncsi az igazságra, de Jem nem áll le. A szerző pedig az áldozat szemszögéből is végigpörgeti az előző nyarat, a végére hagyva a csattanót. Olvasmányos, lebilincselő történet, a szerző megszokott stílusában.

Málnika >!
Tasmina Perry: Ház medencével

Tasmina Perry könyveit nagyon szeretem, de a Ház medencével most számomra leginkább csalódás volt. Fő problémája az, hogy a regény szereplőivel egyáltalán nem lehet azonosulni, mindannyian sekélyesek, felszínesek, valójában semmilyen értékkel nem rendelkeznek. Az életben egyetlen céljuk van: a felső tízezerhez tartozni, előrejutni a társadalmi ranglétrán, mindezt természetesen nem saját erőből, hanem kapcsolatok révén. A cselekmény se rejt nagyobb izgalmakat és mélységeket, Alice halála után két olyan ember kezd el nyomozni, akiknek igazából parányi közük sincs az esethez, egy regényíró és egy újdonsült hamptonsi nyaraló. Az már csak hab a tortán, hogy a rejtélyben igazából még nagy rejtély sincs. Mindezt megtűzdelik a boldogtalan érdekházasságok, a megcsalások, a gátlástalan hazugságok, a látszatéletek, a bennfentes kereskedelem és a státuszszimbólumok fitogtatása.

1 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Nos, azt kell mondanom, hogy ez a könyv most annyira kellett mint szomjazónak egy csepp víz. Mostanában nagyon belemerültem a keményebb thriller, illetve horror témába, így már nagyon hiányzott egy olyan történet, amely könnyed, de mégis magával ragadó. Tasmina Perry legújabb megjelent regényében, a Ház medencével, megadta nekem ezt a feltöltődést, amire igazán szükségem volt. Egy igazi csajos thriller, amitől kapsz egy jó adag agyalni valót, de kihagyja a véres jeleneteket, így aki szereti ezt a könnyedebb zsánert, csak ajánlani tudom. Hampstone, nyár, luxuskörnyezet, pénz, szépség, divat, ármány, árulás, intrika, gyilkosság. Tényleg minden megvan benne egy fordulatos, és izgalmas történethez. Amit olvasása alatt éreztem, azt egy szóval tudnám jellemezni: Imádtam.
Magával ragadó, könnyed, letehetetlen. Igazi nyári olvasmány, melytől még jobban kedvet kapunk a napsütéshez, a tenger parthoz, koktélokhoz, és mindenhez, amiről egy nyárnak szólnia kell. Ami biztos, én kedvet kaptam Tasmina Perry további könyveihez.
Teljes ajánló itt:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/13/tasmina…

bokrichard>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Szigorúan csak 4, pedig igazából 4,5 körül van a történet, vagy legalábbis az interpretáció. Az a helyzet, hogy amikor meglátok egy ilyen címkézést, mint itt, akkor aztán röpködnek a kérdőjelek előttem. A chick lit és a thriller, a romantikus és a thriller, thriller?? Tűz és víz, amiben a víz az tényleg az, aminek mondják, a tűz viszont nem az a soha ki nem alvó olimpiai láng vagy a pusztító coloradói erdős típus, hanem egy évekkel ezelőtt elnyomott cigaretta. Ami fix, hogy tényleg nem lett túlírva, könnyen halad az ember én nem, személyes okokból, mennek a dolgok, halad, de semmi extra. AC feeling a maximumon volt nálam: elátkozott ház, elátkozott (indián temető mentesen, mert az sok lett volna) medencével, rengeteg ellenszenves, ámde gyanús egyén, kis nyavalygás, predátor fétis meg ilyenek. Olvastam már házlakós, titokzatost sokat, nem jobb nem rosszabb. Szép, kellemes köntösben, sok-sok klisével, egy könnyű nyári „off-road” avagy menekülés a melegből.

gabiica P>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Hát, eléggé mást kaptam, mint amit vártam – legalábbis a fülszöveg és a címkék alapján. Nem csalódtam nagyot, de azért ez tényleg köszönőviszonyban sincs a thriller műfajával.
Nem volt túl fordulatos vagy izgalmas, de azért nem mondanám olyan rossznak. Egy múltban történt esemény felderítése áll a középpontban, érdekes volt, ahogy egyre több mindenre derült fény a történtekkel kapcsolatban.
Olyan se veled, se nélkülednek érzem a könyvet, de inkább a se nélküled felé húzok, mert tényleg egyáltalán nem volt rossz, szimplán csak eseménydúsabb cselekményre számítottam.

6 hozzászólás
Kókuszka>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Egy korábbi haláleset nyomába ered egy valaha oknyomozó író és segítője Jem, aki férjével az elhunyt lány szobáját bérli ki. Thrillerhez azonban szerintem semmi köze. A nyaralóban lakó négy házaspár partik, koktélok, hazugságok bűvkörében élnek. Ragaszkodnak az élet naposabb oldalához, bármi áron. Érdekházasságok, megcsalások, a szexben rejlő hatalom a férfiak felett. Mindez engem most nem ragadott magával, talán, mert mást vártam, másra számítottam.

zöldelefánt P>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Nem mondanám, hogy rossz könyv volt, de nem is ájultam el tőle. Sőt azt hittem majd, hogy haladni fogok vele, gyorsan. Erre kicsit nyögve nyelős lett. A szereplők se voltak szimpatikusak. Még Jem is olyan semmilyen..Nat egy munkamániás, kicsit önző. A többiek pedig a tipikus látszat emberek. Csak az számít, ki vagyok.
Volt egy pár számomra fura mondat a könyvbe, amin azt hittem majd túl tudok lépni, de nem sikerült. Ilyen volt már a legelején az: ..úgy zokogott, és hallgatta ahogy a könnyei ráccseppenek a homokra… Ez nekem érdekes…szerettem volna elfelejteni, de nem ment.

_Katie_ P>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Milyenek a new yorki felső tízezer tagjai? Hát ilyenek, mint a könyvben. Csak magukkal és az érdekeikkel foglalkoznak, mindennél fontosabb a kép, amit kifelé sugároznak és természetesen csak addig vagy a barátjuk, amíg érdekük fűződik hozzá. Mert amúgy le se tojnak…
Jem egy egyszerű lány, aki szeret főzni és csak boldog akar lenni. Azt hiszi van egy remek férje, Nat pffff….pedig nagyon messze van ettől a csávó aki benyalja magát eme „remek” társaságba és egy vagyont elköltenek, hogy együtt töltsenek pár hétvégét a nyáron. Jól hangzik, ugye? De aztán kiderül, hogy Alice – a pár női tagja, akiknek a helyét megkapták a nyaralóban –, meghalt. Azt mondják baleset volt. Jem beleveti magát a nyomozásba a híres íróval, Michaellel.
A nyomozás szépen lassan halad, az pedig, hogy Alice, A halott lány szemszögével is megismerkedtünk a történtekkel feldobta az egész sztorit. Csak ez. Ráadásul ő sem volt különb, mint a többi törtető a könyvben Na jó, ha őszinték vagyunk, spoiler
Ha titkokról, megcsalásról, hazugságokról, látszatéletről akarsz olvasni, ez a te könyved.

Deszter89>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Még sohasem olvastam az írónőtől. Viszont elég jó értékeléseket kapnak a könyvei, ennek pedig tetszett a borítója így gondoltam teszek vele egy próbát.
Egy kicsit hosszúnak éreztem a bevezetést, kicsit már kezdtem unni is Jem nyűglődését saját gondjai, és a férje miatt. Nem is tudtam mire számítsak a továbbiakban, mert hát a tartalomban nem egészen erről volt szó. Aztán mikor beindultak az események, elkezdett érdekelni a story. Onnantól már jobban felpörgött a cselekmény.
A történet jól van felépítve, nincs túl bonyolítva, hitelesnek is tűnik. Külön tetszett benne, hogy a nyomozást, egy kívülálló személy végzi, aki mégsem kívülálló spoiler.
Más volt mint az átlag krimi/thriller könyvek, ha már ebbe a csoportba is beletartozik.

hencsi20>!
Tasmina Perry: Ház medencével

Az írónőtől előtte már két könyvet is olvastam, ezért is döntöttem, úgy, hogy e művébe is belefogok. Jól döntöttem, mivel egy könnyed kis olvasmányt kaptam.
A könyv nyárias borítója is nagyon elnyerte a tetszésemet és ez is nagyban közrejátszott a választásomban.
A kötet teljes egészében rendben volt, olvastatta magát.
Tasmina Perry stílusa nagyon közel áll hozzám, bízom benne, hogy a közeljövőben is lesz alkalmam olvasni valamelyik művét.


Népszerű idézetek

Málnika >!

– Olvassunk, igyunk pezsgőt, és legyünk boldogok!

322. oldal

9 hozzászólás
Belle_Maundrell>!

– Nos, néha tudnunk kell, mikor mondjuk azt, hogy ott egye a fene.

286. oldal

2 hozzászólás
Málnika >!

A kis dolgok rengeteget számítanak egy kapcsolat nagy kérdéseiben.

291. oldal

Málnika >!

Ne üljön itt azon nyavalyogva, hogy rossz döntéseket hozott. Eredjen, és hozzon újakat!

111. oldal

_Katie_ P>!

Azt mondják, hogy majd jobb lesz, hogy az idő majd meggyógyít, de ez nincs igazán így. Az embernek egyszerűen hozzá kell szoknia.

_Katie_ P>!

(…) mindig a legegyszerűbb magyarázat a legjobb

Deszter89>!

A dolgokat könnyű elkezdeni, de befejezni már nem annyira.

>!

Jem tudta, hogy így kezdenek széthullani a házasságok. Apró, ártatlan hazugságok, féligazságok. Mellébeszélés. De hát mit mondhatna?

Belle_Maundrell>!

– George Clooney már nem is annyira szívdöglesztő, mióta megnősült – jelentette ki Angela, mint aki ítéletet hirdet.
– Ezt teszi az emberrel a házasság – mondta Todd, elnyújtva a szavakat.
– Számomra mindig is te leszel Amerika kapitány – nyugtatta meg Angela, és megveregette férje csupasz, fehér térdét.

114. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alafair Burke: Egy feleség dolga
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Jane Green: Nyári titkok
Alice Feeney: Időnként hazudok
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Sophie Hannah: A zárt koporsó
Ben Aaronovitch: Föld alatti suttogás
Lee Child: Elvarázsolt dollárok