Ház ​medencével 22 csillagozás

Tasmina Perry: Ház medencével

Valaki ​hazudott. Valaki meghalt.
EGY HALÁLOS NYÁR
Jem Chapman számára ez élete lehetősége. Ki tudna nemet mondani egy meghívásra, hogy szálljon be egy nyaraló bérlésébe Hamptonsban? De amikor megtudja, mi történt az előző nyáron, Jemet akaratlanul is kirázza a hideg.
Egy fiatal nőt holtan találnak a ház kerti úszómedencéjében, belefulladt. A nyaralótársak azt mondják, hogy Alice zavart volt. Sokat ivott. Nem tudott úszni…
EGY TITOK, AMELYÉRT ÖLNI IS ÉRDEMES
Ahogy Jem egyre jobban megismeri elbűvölő új nyaralótársait, rájön, hogy mindegyiküknek van valami rejtegetnivalója. Mi történt valójában tavaly nyáron? És ki az, aki hajlandó volna bármeddig elmenni, hogy elhallgattasson valakit?

Magával ragadó, gyors tempójú regény néhány sötét csavarral, amelyekre nem számítottam – tökéletes nyár végi olvasmány. – Daily Mail
Sodró lendületű, épp a megfelelő mértékben szexi, és tele van hihető (ám teljesen váratlan) csavarokkal. – Cosmopolitan
(tovább)

Eredeti cím: The Pool House

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155759253 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155759246 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 12


Most olvassa 6

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Tasmina Perry: Ház medencével

Tasmina Perry könyveit nagyon szeretem, de a Ház medencével most számomra leginkább csalódás volt. Fő problémája az, hogy a regény szereplőivel egyáltalán nem lehet azonosulni, mindannyian sekélyesek, felszínesek, valójában semmilyen értékkel nem rendelkeznek. Az életben egyetlen céljuk van: a felső tízezerhez tartozni, előrejutni a társadalmi ranglétrán, mindezt természetesen nem saját erőből, hanem kapcsolatok révén. A cselekmény se rejt nagyobb izgalmakat és mélységeket, Alice halála után két olyan ember kezd el nyomozni, akiknek igazából parányi közük sincs az esethez, egy regényíró és egy újdonsült hamptonsi nyaraló. Az már csak hab a tortán, hogy a rejtélyben igazából még nagy rejtély sincs. Mindezt megtűzdelik a boldogtalan érdekházasságok, a megcsalások, a gátlástalan hazugságok, a látszatéletek, a bennfentes kereskedelem és a státuszszimbólumok fitogtatása.

1 hozzászólás
>!
bokrichard
Tasmina Perry: Ház medencével

Szigorúan csak 4, pedig igazából 4,5 körül van a történet, vagy legalábbis az interpretáció. Az a helyzet, hogy amikor meglátok egy ilyen címkézést, mint itt, akkor aztán röpködnek a kérdőjelek előttem. A chick lit és a thriller, a romantikus és a thriller, thriller?? Tűz és víz, amiben a víz az tényleg az, aminek mondják, a tűz viszont nem az a soha ki nem alvó olimpiai láng vagy a pusztító coloradói erdős típus, hanem egy évekkel ezelőtt elnyomott cigaretta. Ami fix, hogy tényleg nem lett túlírva, könnyen halad az ember én nem, személyes okokból, mennek a dolgok, halad, de semmi extra. AC feeling a maximumon volt nálam: elátkozott ház, elátkozott (indián temető mentesen, mert az sok lett volna) medencével, rengeteg ellenszenves, ámde gyanús egyén, kis nyavalygás, predátor fétis meg ilyenek. Olvastam már házlakós, titokzatost sokat, nem jobb nem rosszabb. Szép, kellemes köntösben, sok-sok klisével, egy könnyű nyári „off-road” avagy menekülés a melegből.

>!
Anarchia_Könyvblog P
Tasmina Perry: Ház medencével

Nos, azt kell mondanom, hogy ez a könyv most annyira kellett mint szomjazónak egy csepp víz. Mostanában nagyon belemerültem a keményebb thriller, illetve horror témába, így már nagyon hiányzott egy olyan történet, amely könnyed, de mégis magával ragadó. Tasmina Perry legújabb megjelent regényében, a Ház medencével, megadta nekem ezt a feltöltődést, amire igazán szükségem volt. Egy igazi csajos thriller, amitől kapsz egy jó adag agyalni valót, de kihagyja a véres jeleneteket, így aki szereti ezt a könnyedebb zsánert, csak ajánlani tudom. Hampstone, nyár, luxuskörnyezet, pénz, szépség, divat, ármány, árulás, intrika, gyilkosság. Tényleg minden megvan benne egy fordulatos, és izgalmas történethez. Amit olvasása alatt éreztem, azt egy szóval tudnám jellemezni: Imádtam.
Magával ragadó, könnyed, letehetetlen. Igazi nyári olvasmány, melytől még jobban kedvet kapunk a napsütéshez, a tenger parthoz, koktélokhoz, és mindenhez, amiről egy nyárnak szólnia kell. Ami biztos, én kedvet kaptam Tasmina Perry további könyveihez.
Teljes ajánló itt:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/13/tasmina…

>!
Kókuszka
Tasmina Perry: Ház medencével

Egy korábbi haláleset nyomába ered egy valaha oknyomozó író és segítője Jem, aki férjével az elhunyt lány szobáját bérli ki. Thrillerhez azonban szerintem semmi köze. A nyaralóban lakó négy házaspár partik, koktélok, hazugságok bűvkörében élnek. Ragaszkodnak az élet naposabb oldalához, bármi áron. Érdekházasságok, megcsalások, a szexben rejlő hatalom a férfiak felett. Mindez engem most nem ragadott magával, talán, mert mást vártam, másra számítottam.

>!
Belle_Maundrell
Tasmina Perry: Ház medencével

Biztos az én skandináv krimiken edződött lelkületemmel van baj, de fel nem foghatom, hogy ez mitől thriller. Még kriminek is gyenge, legalábbis az én mércém szerint. Azt hiszem, ezentúl jobban megnézem a címkéket a könyveknél, és ahol chick-litet látok csak mostanában jöttem rá, hogy ez mit takar, kínos, azt messziről elkerülöm. Olyan volt az egész könyv, mintha a Bosszút nézném, csak bosszú nélkül, egy minimális nyomozgatással és sok-sok idegesítő emberrel. Igen, még a főszereplőt is utáltam.
Sodró lendületűnek legfeljebb ironikusan nevezném, sokszor unatkoztam, egyáltalán nem éreztem izgalmasnak a nyomozást sem. Aminek a végkimenetele eléggé kiszámítható spoiler, ráadásul ezzel a lezárással a dráma is hiányzik spoiler. Mellesleg Alice rettenetesen idegesített, borzasztó volt végigszenvedni a tavaly nyári részeket, egy ostoba, felszínes, törekvő ribi volt, minden gondolata és megmozdulása halálra idegesített. Nyilván nem érdemelte meg, hogy ilyen véget érjen, de egy pillanatig nem tudtam szimpatizálni vele, szóval így nem is rázott meg a sorsa.
Persze a többi szereplő sem jobb, a baráti társaság egy rakás felszínes sznob, egyáltalán nem vetett jó fényt a felső tízezerre. Nat különösen nagy idióta, nem bírom az ilyen törtető, nyalizós alakokat. A protekció gusztustalan dolog, már évekkel ezelőtt kinyilatkoztattam, hogy a ció végű szavak gyanúsak, kivéve a vakációt és hasonló szépeket. Egyáltalán nem értettem, mit szeretett benne Jem, és emiatt ő sem lett szimpatikus, sőt, kifejezetten idegesített, ahogy hagyta, hogy a férje ide-oda rángassa, és még ő ugrált neki meg a többieknek a nyaralóban. Arról nem is beszélve, hogy a pasi ambíciói miatt feladott mindent. spoiler Na meg az, ahogy irányítani akarta… pfff, biztos nem hagynám, hogy valaki megmondja, mit csináljak. Jemben tetszett, hogy olyan kreatívan állt a főzéshez én is le szoktam fényképezni a kajámat, olyan szép, és a végére egész szépen összekapta magát. spoiler Az egyetlen igazán dicsőséges pillanata a pofon volt.
Nagy csalódás volt, sokkal jobbra számítottam. Ha valaki nem olvasott Agatha Christie-nél összetettebbet, vagy egy minimális agymunkával fogyasztható strandkönyvre vágyik, annak esetleg bejöhet, de én vagy unatkoztam, vagy bosszankodtam a szereplők hülyesége és a cselekmény egyszerűsége miatt. Nem ez lesz a nyár legjobb könyve, az biztos.

>!
szofisztikáltmacska
Tasmina Perry: Ház medencével

Tasmina Perrytől nem ez volt az első olvasásom, és mindig meglep, hogy mennyire könnyed, gördülékeny a stílusa, miközben a felszín alatt azért komolyabb témákat is karcolgat. A Ház medencével egy thrillernek álcázott chick lit – pont annyira thriller, hogy minden olvasó számára befogadható legyen. Nem szoktam kiemelni, de nem tudok elmenni a csodaszép borító mellett, ami tökéletesen leképezi az egész regény hangulatát.
Kedvelem az ilyen, derítsük ki mi történt a múltban jellegű történeteket, nagyon izgalmas tud lenni, amikor oldalról oldalra haladva tárul fel a nagy titok, ami aztán lerántja a lelpet a szereplőkről és a motivációkról. Na ilyesmit vártam ettől a könyvtől is, de sajnos a nyomozás része eléggé háttérbe szorult a főszereplő mindenféle nyűgje mellett.
Bővebben: https://szofisztikaltmacska.blog.hu/2018/07/28/tasmina_…

>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi
Tasmina Perry: Ház medencével

Igazi, remek, nyári könyv. Boldog örömmel legyintenék, hogy limonádé, de „sajnos” nem az. Korrekten egybeszerkesztett, kifejezetten pihenésre való kikapcsolódást ígérő, de fantáziát folyamatosan munkára késztető thriller.

Nagyon szerettem olvasni és ennek folyományaként feltérképeztem magamnak az író más munkáit is. Éppen a Sztárok ügyvédjé-ken vagyok túl: hasonlóan briliáns mű. Megvett magának ez a Tasmina Perry.

>!
Barbara_Szentkùti
Tasmina Perry: Ház medencével

IMÀDTAM!!!!! A legelejètől pörgős, nincsenek benne unalmas rèszek! Tele van pàrbeszèddel, kevès benne a leìràs, gyorsan olvashatò. Fordulatos, titogzatos. Nem egy kemèny krimi, de nekem pont ez tetszett benne. Ajànlani tudom!!

>!
elgatto
Tasmina Perry: Ház medencével

Azzal azért vitatkoznék,hogy magával sodró,gyors tempójú és sötét csavarok vannak benne,mert nem így van,de könnyed szórakozásnak,kezdő krimizőknek tökéletes. Emellett bepillantást nyújt az amerikai fiatal felnőttek elitjébe,egy amolyan tisztességes regény,meglepetések vagy nagyobb ahá élmények nélkül.
A vége kicsit szirupos,de összességében kerek.
Aki skandináv krimiken edződött,ne vesztegesse rá az idejét.


Népszerű idézetek

>!
Málnika 

– Olvassunk, igyunk pezsgőt, és legyünk boldogok!

322. oldal

>!
Málnika P

A kis dolgok rengeteget számítanak egy kapcsolat nagy kérdéseiben.

291. oldal

>!
Málnika 

Ne üljön itt azon nyavalyogva, hogy rossz döntéseket hozott. Eredjen, és hozzon újakat!

111. oldal

>!
Belle_Maundrell 

– Nos, néha tudnunk kell, mikor mondjuk azt, hogy ott egye a fene.

286. oldal

>!
Belle_Maundrell

– George Clooney már nem is annyira szívdöglesztő, mióta megnősült – jelentette ki Angela, mint aki ítéletet hirdet.
– Ezt teszi az emberrel a házasság – mondta Todd, elnyújtva a szavakat.
– Számomra mindig is te leszel Amerika kapitány – nyugtatta meg Angela, és megveregette férje csupasz, fehér térdét.

114. oldal

>!
Belle_Maundrell

Alkotóvágytól buzogva átfésülte a gyümölcsöstálat, kivett belőle egy mangót és egy vérnarancsot, ezeket fölszelte, és összekeverte a hűtőből elővett görög joghurttal. A konyhaszekrényben talált egy lekvárosüveget, beletöltötte a joghurtot, rászórt egy kevés pisztáciát és pár csepp kézműves lekvárt, amelyre egy őstermelő standján bukkant a Montauk autópálya mellett.

48. oldal

>!
Belle_Maundrell

– Szóval tényleg a nagy amerikai regényt írja – állapította meg a laptopjára pillantva.
Michael elmosolyodott.
– Írok egyet, igen. De hogy nagyot? Nem. Általában otthon dolgozom, de most úgy vettem észre, hogy kicsit lassan haladok, ezért gondoltam úgy, hogy megpróbálkozom a környezetváltással.
– J. K. Rowling egy kávézóban írta a Harry Potter-könyveket – mutatott rá Jem.
– Sok író csinál ilyet. Ez magányos munka. Az ember ismeri a saját irodalmi trivialitásait – tette hozzá mosolyogva.

56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: írás · író · J. K. Rowling
>!
Belle_Maundrell

– Várj egy percet, és máris tálalom a bundás kenyeret!
Visszafordult a tűzhelyhez, és áttette a sült kenyereket a serpenyőből egy tányérra. Nem recept szerint készítette, és most izgult, hogyan fog ízleni, de a lágy vanília- és fahéjillattól máris összefutott a nyál a szájában. Az egymásra rakott meleg kenyerek közé banánt és áfonyát tett, vékony sültszalonna-szeleteket rendezett el a tányéron, és a tetejét bőségesen megöntözte juharsziruppal.

58. oldal

>!
Belle_Maundrell

– Cornwallban nőttem föl, ami Anglia egy távoli szeglete.
– A csempészek, a rum és a kísértet járta ónbányák földje – kotyogott közbe Michael sokatmondóan.
– Szóval még nem járt ott.
– Nem, de szeretnék – felelte Michael mosolyogva, és egy oldalpillantást vetett rá.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cornwall
>!
Belle_Maundrell

– Az alpesi házak nagy, flancos faházak, amelyek a kakukkos órához hasonlatosak. A bennük szolgálók alapvetően elegánsabb nevet kapott rabszolgák, akiket azért alkalmaznak, hogy gazdag britekre főzzenek és takarítsanak.
– Szóval mintha James Bond találkozna a Downton Abbey-vel – állapította meg Michael.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Downton Abbey · James Bond

Hasonló könyvek címkék alapján

Blake Crouch: Wayward Pines
Claire Douglas: Lány a mólón
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak
Dan Brown: A Da Vinci-kód
A. J. Waines: Lány egy vonaton
Stephenie Meyer: A Vegyész
Paula Hawkins: A víz mélyén
Nora Roberts: Megszállottság
Jo Nesbø: Hóember