Eredendő ​bűn 54 csillagozás

Tasmina Perry: Eredendő bűn

Botrány. ​Hírnév. Csillogás. Vágy.

A káprázatosan szép Brooke Asgill az esküvőjére készül. Jövendőbelije a szexis és befolyásos David Billington, akinek határozott célja, hogy a Fehér Ház elnöki székére tör. Ám boldogságukat veszélyezteti az Asgill család drogról, szexről és gyilkosságról árulkodó sötét múltja. A család feje, a keménykezű Meredith tudja, hogy a titkok nem láthatnak napvilágot, semmi nem akadályozhatja meg, hogy Brooke az oltár elé álljon, és ezzel biztosítsa családja helyét a New York-i társasági elitben. A legszörnyűbb titokra azonban még csak most derül fény…

Manhattan exkluzív negyedeitől Hawaii türkiz tengerpartjaiig, Párizs szalonjaitól a Florida Keys-i luxusvillákig bonyolódik a lélegzetelállítóan izgalmas történet önzésről, árulásról, hazugságról, karrierről és bűnökről.

Az Apuci lányai és az Örökösnők itthon is népszerű írónője ismét egy káprázatos sikerkönyvet írt. Szédítő utazás a szupergazdagokkal Monte-Carlótól a Comói-tóig;… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
822 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543109 · Fordította: Sillár Emőke, Szabó Veronika

Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Elöljáróban annyit, hogy ez az első olvasásom az írónőtől, és félve tettem fel a várólistámra, mivel az angol kortárs írónők többsége valahogy nem jön be nekem. Szerencsére a történet pozitív csalódás volt, már az elején felkeltette a kíváncsiságomat. A könyv nőkről szól és amolyan tipikus női regény, mint Mansell vagy Keyes regényei, de sokkal jobb. Már a szereplők sem hétköznapiak, és sokkal nagyobb problémáik vannak, mint a rezsi időben való kifizetése. Kedvenc szereplőm Tess, aki egy angol magazin szerkesztőjéből lép előre híres kozmetikai cég PR ügyintézőjévé. Neki kell arról gondoskodnia, hogy semmiféle disznóság ne kerülhessen napvilágra az Asgill családról. Mondanom sem kell, hogy rendesen megdolgozik a pénzéért, amolyan lelki szemetesládaként simítja el a család körüli botrányokat. Második kedvencem Brooke, akinek az esküvőjére készül a család. Ő kedves meg aranyos, de egy kicsit naiv és befolyásolható. Örülök, hogy a végére azért képes dönteni. Ott van még Liz, a legidősebb lány, és Paula a sógórnő. Paulát bírtam legkevésbé a törtetésért, a végére azonban sikerült megkedveltetnie magát, amikor végre emberi érzéseket is mutatott fel. Ami a párokat illeti, Tess és Dom borítékolható volt, teljesen bejött, amire számítottam. David és Brooke viszont az utolsó pillanatig tartogatott meglepetéseket (főleg Matt tekintetében). A fél csillagot is azért vontam le, mert a vége befejezetlennek tűnik. Lehetne folytatni, mondjuk 3-4 évvel a sztori után felvenni a fonalat.

1 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Nagyon élvezetem ezt a történetet, jó hosszú volt, de pörgős, eseménydús cselekményű. Kicsit emlékeztetett az Édes drága titkaink c. filmsorozatra (amit imádtam, íme: http://www.youtube.com/watch…)

Férjem kedvenc mondásával idézném a könyv tartalmát: „Mindenki a maga szintjén nyomorog”.

Pár érdekes gondolat a könyvből:
„Az Asgill család tagjaként fogalma sem volt arról, mit jelent, hogy problémát okoz a lakbér kifizetése. Fogalma sem volt arról, mit jelent, ha bármi is problémát okoz.”
„ A házasság végül is csak egy darab papír, egy bilincs volt, amely a válást, ha netán bekövetkezik, sokkal nehezebbé és költségesebbé tette.”
„Vannak, akik New Yorkot dzsungelnak nevezik. Hadd áruljam el neked, hogy amikor szerelemről van szó, ez egy kibaszott sivatag.”
„Az emberek semmit sem akarnak annyira, mint amit nem kaphatnak meg.”
„Mennél gazdagabbak, annál zsugoribbak; Tess ezt rengeteg piszok gazdag embernél tapasztalta.”
„Egyedül jössz a világra, és egyedül hagyod is el. Érzelmi szükségletek? Hová juttatnak téged?”
„Milyen érdekes őshatalom a szexuális vonzerő, mosolygott magában – sem előre megjósolni, sem erőltetni nem lehet. Ki tudja, mitől nem illik egyáltalán egymáshoz két ember, míg mások annyira összeillenek, mint a kirakós játék darabkái.”

Kedveltem nagyon Tess-t, jófej mellékszereplők Kevin és a fia.
Én örültem, hogy végül nem volt esküvő és kiderült az igazság, ki is a gyilkos. A vége felé kezdtem sejteni valamit, de én sokáig Meredith-re gyanakodtam. Nem vagyok túl jó nyomozó :)
Liz és Brooke is szimpatikus volt, de David valamiért nem. Sem Dom, Tess első pasija.
Sean-t már az elején belevaló fickónak tartottam és beigazolódott a sejtésem, a vad „külső” érző szívet takar. De Matt-on kiakadtam, én a dokinak más szerepet szántam…
Jó kis történet volt, de jó, hogy nem sorozat :D

2 hozzászólás
Roszka>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Betekintést ad,a gazdagok világába! Ott sem fenékig tejföl az élet! Olvasmányos,szórakoztató,jól megírt könyv!

1 hozzászólás
Thaliavilaga>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Nem gyakran olvasok Tasmina Perrytől, talán évente ha egyet…Így talán ez a negyedik könyve, amit a kezembe vettem. Imádtam! Igaz ez is monstrum méretű a maga 800 oldalával, de egyáltalán nem tűnt vontatottnak. Szokásához híven az írónő viszonylag sok szereplőt és szálat mozgat, ez ebben a bonyodalmaktól nem mentes Asgill famíliában elég könnyen ment: mindenkinek van valami titka és defektje. Összességében a végkimenetellel is elégedett vagyok. Kitűnő nyári olvasmány egy nyaraláson!

Danadia>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Csillogásról, luxusról, gazdagságról szól, van benne rejtély és nyomozás is. Ezt szeretem én egy könyvben!

vaslady>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Nekem ez most csak közepesre sikeredett, mert úgy a könyv közepéig eléggé vontatott a cselekmény, ráadásul nem értem, mi a fenéért kell problémázni egy kurva esküvő miatt? Persze én nem is vagyok gazdag, hogy erre tudjak felelni, de ez a kurva hosszú könyv gyakorlatilag erről szól. Engem azért jobban érdekel, hogy milyen titkaik vannak az Asgilleknek, amelyek nem kerülhetnek napvilágra, illetve az, hogy milyen szerelmi szálak szövődnek a szereplők között. http://riaolvas.blogspot.hu/2013/06/tasmina-perry-erede…

SunnySister>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Elég nehezen értem a végére. Olvastam egy kicsit, meguntam, félretettem, megint elővettem.. hú most de izgi, aztán megint meguntam és félretettem. Ezek az érzések váltakoztak bennem. Voltak benne nagyon jó részek, de nekem túl hosszú, túl részletes, túl sok szereplő, túl sok szálon, és ezért a lényeg elveszik.

Adrienn_Kerek>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Hihetetlenül jó könyv. Nem hétköznapi, tipikus romantikus, könyv. Tele van csavarral, és titokkal.Imádtam.

vgyorvari>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

A könyv témája nem rossz csak túl részletesen belemerül pl.az öltözködéssel kapcsolatos márkákba ami nem feltétlen mindenkit érdekel. Az alapsztori miszerint esküvőre készülnek véleményem szerint nem 800 oldalas könyv témája.Az első 200-250 oldal nagyon unalmas volt. Tess és Brooke karaktere szimpatikus volt. Voltak benne izgalmasabb részek de alapjában véve nem kötött le könyv.

minett>!
Tasmina Perry: Eredendő bűn

Valahogy ez most jól esett, magába szívott, aztán nem eresztett. Régóta a polcomon volt, kicsit féltem is, hogy ilyen hosszú, de csak pörögtek az oldalak. Perry receptje pedig mindig elővehető, végy egy kis luxust, keverd össze a jó és rossz szereplőket, s fűszerezd meg egy kis titokkal, máris kész a regény. Tess karaktere, olyan volt, mintha narrátorként vezetne végig a regényen, nagyon pozitív volt. Perszea legtöbb történésre számítani lehetett, de hát mi más kellhet nyáron a női léleknek?:-)


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Az emberek semmit sem akarnak annyira, mint amit nem kaphatnak meg.

229. oldal

cassiesdream>!

… a fájdalom önző érzés. A szeretteink elvesztése fölötti gyötrelem gyakran keveredik az univerzális igazságtalanság érzésével: Miért velem történt mindez? Hogyan változtathattam volna rajta? Miért nem mondtam ki azokat a dolgokat, amiket szerettem volna? Kár ezekbe az érzelmekbe. Ami megtörtént, megtörtént, senki nem forgathatja vissza az idő kerekét.

459-460. oldal

Szédültnapraforgó>!

A házasság nem csak a szerelemről szól – folytatta, erőt és bátorságot merítve a szavakból. – Hanem arról, hogy a kiválasztott partnerünkkel együtt akarjuk megélni az élet kalandjait.

Szédültnapraforgó>!

A szerelem nem elég a kapcsolat működéséhez – túl sok egyéb tényezőt is figyelembe kell venni. Ott a család, az ambíciók…

SunnySister>!

– Ez a hely kibaszott csúcs – visított Jemma az örömtől, és közben fel-le ugrált a kis dupla ágyon Tess lakásának vendégszobájában. – Lemehetnénk a Magnolia pékségbe, hogy mignonokat vegyünk? Nem. Century 21! Meghalok néhány új ruháért. Nem, abba a tóra néző étterembe menjünk a Central Parkba.
– A Csónakházba? – kottyantott közbe Tess.
– Ez az. Édes istenem, egyszerűen imádom New Yorkot, te nem?

22. oldal

3 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!

Brooke-nak azon a magányos utazáson kellett rájönnie, hogy tűnjön bármilyen önzőnek és mohónak, az igazság az, talán az emberi szív elég nagy ahhoz, hogy egy embernél többért is dobogjon egyszerre.

Szédültnapraforgó>!

Tess mindig negatív fogalmakat párosított a szerelemhez: sebezhetőség, függetlenség elvesztése, lehetséges – nem, elkerülhetetlen – szívfájdalom.

Szédültnapraforgó>!

Az egyik lecke, amit idén megtanultam, hogy együtt lehetsz te valakivel ezer évig is, akiről azt hiszed, a jóisten is neked találta ki, de attól még lehet, hogy nem így van. És az a személy, akiről pedig meg vagy győződve, hogy nem neked lett teremtve, nagyon-nagyon is neked lett kitalálva.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Veronica Henry: Álmaink otthona
Kylie Scott: Lead – Szóló