Divatdiktátorok 64 csillagozás

Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Luxus. ​Hatalom. Gyönyör. Árulás.

A gazdagok világában a divatnak nagy ára van…

Saul Milford lenézett a teraszról oda, ahol a két unokahúga, Emma Bailey és Cassandra Grand játszott. A hétéves Emma Bailey a Jane Eyre egyik példányát tartotta a kezében, okos szemében kérdések csillogtak; tizenkét éves unokanővére, aki imádta a csinos szoknyákat és a gyöngyöket, vörös lakkot kent vaskos, szögletes körmeire.

Huszonhárom évvel később a két gyönyörű nő Saul temetésén találkozik újra. Emma ekkor már elismert menedzser, míg Cassandra a divatvilág egyik híressége. A család tagjai előtt rejtély, hogy a félelmetesen gazdag Saul kire hagyta hatalmas vagyonát, a világmárkának számító céget és a Winterfold kastélyt. A két lányon kívül Elizabeth, a titokzatos műkereskedő, Tom, a playboy, és a sikerre éhes Roger is a végrendelet felolvasására vár. Ez az elátkozott nap a legsötétebb gyűlölködések és cselszövések sorát indítja el a család tagjai között, akik az árulástól,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
786 oldal · ISBN: 9789632543390 · Fordította: Sillár Emőke

Enciklopédia 3


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Agatha>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Most nagy hirtelenjében nem emlékszem, olvastam-e már az írónőtől, de azt hiszem, ha valami laza, de azért az érdeklődést fenntartani képes könyvet akarok majd olvasni, keresni fogom.
Szerintem Tasmina Perry jól ír.
A szereplői sokfélék, kidolgozottak, szerethetők és utálhatók, vannak klisések is mint a kirakatfeleség, vagy a nembírtammégfelnőni 26 éves fiú, van köztük tehetséges művész, üzletember, vagy rockzenész. És ami nagyon tetszett, hogy nemcsak Emmára és Cassandrára koncentrál, hanem igazából mindannyian főszereplőik a saját fejezeteiknek.
Aztán hozott egy jó kiindulópontot: valaki meghal és a végrendelete elég nagy meglepetést tartalmaz. (A végére meg még egy krimiszál is kialakul, ami igazán okosan lett bonyolítva, szeretem magam „krimiértőnek” hinni, de még én is meglepődtem.)
És megalkot két olyan világot is, amik szerintem külön-külön is egy-egy jó történet alapjai lehetnének – egyrészt egy táska-luxusmárka újjáéledésének lehetünk tanúi (valószínűleg soha még csak látni sem fogok egyet sem, de nagy-nagy vonzalmat érzek az olyan márkák iránt mint a Louboutin vagy a Birkin, a Jimmy Choo vagy Guerlain), másrészt pedig egy vezető divatlap szerkesztőségében lehetünk bennfentesek (na ez meg tisztára Az ördög Pradat visel volt, de Cassandrát, a trükkjeit, minden hátbaszúrásával együtt imádtam).
Hiába na, a viszály, az ármánykodás, a menő kocsik, nyaralók – röviden a gazdagok –
világa sosem lehet unalmas, nagyon gyorsan haladtam vele.

Petrus601>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Zseniális! Imádom Tasmina Perry könyveit, már most, pedig csak ez volt a 2. olvasásom tőle. Egyszerűen tudja, hogy mi kell nekem.:D Épp elég romantika, nem csöpögős, pont elég kusza dolog, nem húzza nagyon az agyat. És 700+ oldalon sem tudom megunni.

Szeretek a gazdagok életéről olvasni, pont ilyen történetben, így leírva. Tetszik ez a divatvilágos dolog is, élvezettel olvastam el. A szereplőknél persze volt, akit félreismertem, hát…nem is én lennék.:D Rob, Emma, a végére már Cassandra is belopta magát a szimpi szereplők listájára.:)
5*

Anett_>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Ez volt az első könyvem Tasmina Perrytől. Néha imádtam, néha nagyon lassan haladtam vele. Összességében könnyed, csajos. Nem vártam tőle túl sokat, így nem is csalódtam benne. :)

Paulina_Sándorné P>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Ez volt az első könyvem az írótól. Nem tudom, hogy miért, de most nem tudtam belebújni a történetbe. Volt egy-két rész, ami tetszett. Sem Emma, sem Cassandra nem fogott meg, nem hagytak nyomot maguk után.

1 hozzászólás
hablaty>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Tökéletes nyári olvasmány. Mivel teljesen kikapcsolt és megfeledkeztem a mindennapokról, így mindenképpen jár az öt csillag.
Szeretem a divatot, így érdekes volt bepillantani a kulisszák mögé, még ha csak egy regény szintjén is.
Persze meg van az összes klisé is ami az efféle lektűrhöz kell, de nekem most pont erre volt szükségem.

Sonja>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Kikapcsoló olvasmány.Én olyan vasalós regénynek nevezném – anyukám vasalós film kategóriája után.:D

Enikő_Kiss_3>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Pont erre volt most szuksegem. Tetszett. Erdekes, romantikus. Nem tulgondolos.

Bara88>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Egyszerűen imádom. Mikor a kirakatban megpillantottam még nem is gondoltam róla, hogy ennyire tetszeni fog.

l2njpx>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Nem szoktam ilyesmiket olvasni, szóval határozottan kirándulás volt egy másik műfajba. Tény, hogy letehetetlen, és irtó gyorsan olvasható brutális hosszúsága ellenére is. De borzasztóan túl van írva, azt tuti, hogy minden ruha, minden függöny, még egy táska belső bélése is extra hosszú, részletes leírást kap. Felesleges volt a rengeteg mellékszereplő és követhetetlen is, mert mind dúsgazdag volt, befolyásos és arctalan. Szánalmasan, cikin viccesek a szexleírások, de tényleg, mint egy századrangó pornóregényben. És hát gyakorlatilag az egész regény maga a Dallas-Gazdagok és szépek- Dinasztia: szép, gazdag, drága dolgokkal körülvett, hatalms emberek csesztetik egymást.

Lara0922>!
Tasmina Perry: Divatdiktátorok

Nem volt egy rövid olvasmány, első könyvem az írónőtől. Tetszett a történet, a szereplők, a helyszínek. Az is, hogy egészen a végéig rejtve maradt előttem a „tettes” kiléte. Lassan, fokozatosan derültek ki a múlt titkai, végig lekötötte a figyelmet. Ami nem tetszett, hogy sokszor túl részletesen belement olyan jelenetekbe, amikre egy sort sem pazaroltam volna.
Összességében érdemes elolvasni, ajánlom.


Népszerű idézetek

Petrus601>!

– Ne légy már ilyen dilis! – nevetett Ruan. – Clover olyan, mint a teflon. Semmilyen botrány nem tapad hozzá.

441. oldal

h_orsi P>!

– Ruhák? – kérdezte gőgösen.
– Ez a biznisz nem a ruhákról szól Emma. A ruhák arra valók, hogy melegen tartsanak. Ez a biznisz a divatról szól, a divat pedig egy nyelv, egy életstílus, egy hatalmas milliárdos globális jelenség. – Megfordult, és egy magasított derekú nadrágban parádézó nőre mutatott az udvar túloldalán.
– A divat annak a Balenciaga-szabásnak a zsenialitása. A divat az érzés, amelyet a nadrág ad ennek a nőnek, amikor felöltözik, és az ízlés és kifinomultság kinyilatkoztatása, amit mások látnak benne, amikor figyelik, ahogy tovalibben.

Kapcsolódó szócikkek: Balenciaga · divat · ruhanemű
zakkant>!

– Ruhák? – kérdezte gőgösen. – Ez a biznisz nem a ruhákról szól Emma. A ruhák arra valók, hogy melegen tartsanak. Ez a biznisz a divatról szól, a divat pedig egy nyelv, egy életstílus, egy hatalmas milliárdos globális jelenség.

142. oldal

zakkant>!

– Az egész elmúlt húsz évet azzal töltöttem, hogy folyton megpróbáltam bizonyítani valamit – vallotta be Cassandra. – Anyámnak, hogy büszke legyen rám. Apámnak, hogy bánatot okozzak neki. Rubynak, magamnak, az egész világnak. – Emmára pillantott. szürkészöld szeme lángolt az őszinteségtől, a bánattól és a haragtól.
– Mit gondolsz, miből fakad az ambíció, Emma? A félelemből fakad, hogy semmi vagy.

674. oldal

zakkant>!

Hallott már szerelemről első látásra, de ez valami más volt. A megvilágosodás pillanata, olyan összekapcsolódás két ember között, ami jobban egymáshoz köti őket, mint csupán a fizikai vonzalom.

705. oldal

zakkant>!

Az életben, magyarázta Cassandra a lányának, vannak barátok, akiket becsülnöd kell, és ragaszkodnod kell hozzájuk, és vannak mások, akik lehúznak, barátok, akiktől távol kell tartanod magad.

776. oldal

Petrus601>!

– Mi nem vagyunk mindenki! – kiáltott fel Cassandra. – Nekünk exkluzivitást kell adnunk az olvasóinknak. Meg kell szereznünk nekik a meg-sze-rez-he-tet-lent!

403. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza
Lauren Weisberger: A főnöknőm egy boszorkány
Lisi Harrison: Klikk 2. – Rossz barátok
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Mary Chamberlain: A dachaui varrónő
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Milly Johnson: Légvárak és régiségek