Gyöngyként ​hulló könnyek 18 csillagozás

Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Az 1800-as évek végén játszódó krimi egy izgalmas korba és világba repíti el az olvasót, a gyönyörű és dekadens Konstantinápolyba. Az ifjú házasok, Emily és Colin az Orient expresszen Törökország felé tartanak. Romantikusnak induló nászútjukat egy brutális gyilkosság zavarja meg már az első napon. Egy fiatal háremhölgyet, a szultán vörös hajú kedvencét kegyetlenül megölik. Emily azonnal nyomozásba kezd. Nőként bebocsátást nyer a hárem zárt és titokzatos világába. Elég hamar rájön arra, hogy a védelmet ígérő falak nem óvnak meg az elszánt és könyörtelen gyilkostól. A gyilkosság felderítésének gyorsan pörgő eseményeivel párhuzamosan az olvasó betekinthet a szeráj, a hárem, a hammamok, vagyis törökfürdők világába, olvashat szultánokról, háremhölgyekről és ágyasokról, s nem utolsósorban a 19. századi Konstantinápoly izgalmasan pezsgő életéről.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Tericum, Budapest, 2011
346 oldal · ISBN: 9789639633841 · Fordította: Listár Eszter

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Egy kissé gyenge volt, és vontatott, pedig a fülszöveg alapján izgalmasnak ígérkezett. A borító alapján pedig némi erotikát is vártam. A helyszín európai szemmel nézve egzotikus. A nyomozás nem volt túl érdekfeszítő, de legalább egy kicsit megismerkedhettem a hárem világával. A két főszereplő, Emily és Colin szimpatikus karakter volt. A törököket egyáltalán nem tudtam megkedvelni, mert nem adtak egyenes választ a feltett kérdésekre, vagy éppen elhallgattak dolgokat. Mr. Sutcliff meg olyan volt, mint az úttörő: ahol tud, segít. Az agyamra ment! spoiler
Ja, az már csak hab a tortán, hogy ez a könyv egy sorozat negyedik része. Se a korábbi, se az ez utáni kötetek nem jelentek meg magyarul. Talán az előzmények ismerete nem ártott volna. Mindegy. Nem keresek logikát. De miért pont a negyedik???

>!
kai
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Nem igazán értem ezt az alacsony százalékot. Nekem tetszett, igazán jó kis cosy mystery volt. Bár önmagában is megállja a helyét, elég szerencsétlen dolog a kiadótól, hogy sehol sem jelölik hogy sorozat, hányadik rész stb. Nem is értem, hiszen az angol kiadásokon ez világosan fel van tüntetve, a jogok megvásárláskor nehezen hihették hogy önálló regény… De mindenesetre ez nem a könyv hibája, szerintem hangulatos volt, és kedvem támadt a sorozat többi részéhez is.

>!
Szédültnapraforgó 
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Első olvasásom az írónőtől…szintén nagy csalódás. Unatkoztam :(
Lady Emily és 2. férje Colin folytatnak nyomozást egy háremben, Konstantinápolyban…több hulla, lassú cselekményvezetés. Különösebben egyik szereplő karaktere sem fogott meg. Olyan semleges volt mindegyik.

>!
szilvamag_
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Szeretem azokat a történeteket, amelyben egy erős egyéniségű nő a főszereplő, aki valamilyen rejtély után nyomoz. Ebben a könyvben erről van szó és mindez egy egzotikus környezetben, Konstantinápolyban.
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2011/07/tasha-alexan…

>!
Habók P
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Nem igazán tetszett. Elég vontatott volt, és egy kicsit szájbarágós. Azt hiszem, ennyi elég volt az írónőből.

>!
Morzsa
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Tasha Alexander másik könyvét, az Aranykort szerettem, ezt valamiért halálra untam. Nem tudom miért, az itteni értékelések olvasása után még kevésbé tudom megmagyarázni: ezek szerint csak én megyek a forgalommal szemben?
Ugyanakkor a gyilkos feltűnésekor a történetben -csak abból, ahogy leírta, jellemezte az írónő- már tudtam, hogy ő a gyilkos (igazam is lett), holott még igazából bűntett sem történt. Pont azért vettem meg, mert imádom Törökországot, Isztambult, rengetegszer voltam ott, az írónőtől olvastam is más könyvet, de ez egyszerűen nem kötött le. Pedig tényleg azt hittem, nagyon jó lesz. De oldalakat futottam-lapoztam át.

>!
Niki_
Tasha Alexander: Gyöngyként hulló könnyek

Csak csatlakozni tudok, igazi női krimi egy teljesen más kultúrában. Igazán nem túlbonyolított a történet, de a végén azért sikerült az írónőnek megcsavarnia a történetet.
Emily karaktere nagyon szimpatikus volt, úgy éreztem, hogy a nyomozása olyan utat járt be, amelyet bármelyikőnk bejárt volna képzettség nélkül. A feltett kérdései, a cselekedetei annyira természetesek voltak, hogy úgy éreztem, mintha én is nyomoznék. (És ha nem olvasok utána, észre se vettem volna, hogy egy sorozat 4. kötetről van szó amúgy, csak az előzőek nem jelentek meg magyarul, maximálisan élvezhető volt az előzmények nélkül is, minden lényegesebb momentumot felelevenített az írónő.)


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

– Anyád igazán szórakoztató.
– Mondja ezt az, aki soha nem élt vele.

8. oldal

>!
Csoszi

Mindig hibát követünk el, ha alábecsüljük azokat a lehetőségeket, amelyeket egy vonatfülke nyújt.

(első mondat)

>!
Szédültnapraforgó 

Az embert kevés dolog teheti olyan elégedetté, mint saját munkájának gyümölcse.

92. oldal

>!
Szédültnapraforgó 

Mi lehet biztosabb jele a szerelemnek, mint az, hogy egyenrangú társként kezel, és megadja nekem azt a szabadságot, amelyre vágyom?

262. oldal

>!
Birtler

Mindannyian a helyzetnek megfelelő legjobb döntést hozzuk.

256. oldal

>!
kai

Még naplemente előtt újra átkeltünk a Boszporuszon, és az előadásra igyekeztünk. A színházat újonnan építették a szultán számára, és ugyan tényleg pompás volt, az európai stílus engem egy kicsit lehangolt. Ha leszámítjuk a fából faragott díszes paravánt, mely a szultán háremét rejtette el a kíváncsi tekintetek elől,akkor elmondhatjuk, hogy a színház nagyon is európai volt. A finom bársonyfüggönyökre vagy az arannyal díszített páholyokra pillantva könnyen a Covent Gardenben érezhettük magunkat.

25. oldal

>!
varadiera

– „Három dolog szükséges az ember számára az üdvösséghez: a hinnivalók ismerete, a kívánnivalók ismerete és a tennivalók ismerete.”

252. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Lee Child: A pók hálójában
Emily Brightwell: Mrs. Jeffries főzni kezd
Linwood Barclay: Széthullás
Jack McDevitt: Született stratéga
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Caleb Carr: A Halál angyala