The ​Opportunist – Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is 1.) 340 csillagozás

Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Eredeti mű: Tarryn Fisher: The Opportunist

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738351 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Drake · Olivia Kaspen · Noah Stein


Kedvencelte 96

Most olvassa 11

Várólistára tette 238

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
MFKata P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Szerintem ilyen könyvet ritkán olvas az ember: mind az írónő stílusában, mind a formátumban (múlt-jelen váltakozása) vagy a szereplőkben. Ebben a könyvben nem fogsz ártatlan főhősnőről olvasni vagy fehér lovon érkező hercegről. Semmi köntörfalazás és mellébeszélés, a szereplők olyanok, mint a való életben bárki: hazug, gyarlók és néha egoisták, de humorosak, szenvedélyesek, szerelmesek és abszolút szerethetőek. Alig várom a folytatásokat!!!

     Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/tarryn-fisher-o…

3 hozzászólás
>!
anikho
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Megpróbálom leírni azt a katyvaszt, ami már órák óta zsong a fejemben. Rengeteg gondolat, még több érzés.. és fogalmam nincs, hogyan írjam le úgy, hogy mindenki érezze miről beszélek.
Erre a történetre a legjobb szó a fájdalom. A szereplők fájdalmasan szerették egymást, hatalmas fájdalmak közepette váltak el, és fájdalmasan küzdöttek azért, hogy újra együtt lehessenek. Nagyon-nagyon szerettem az elsőtől az utolsó sorig!
Tökéletes példa a könyv arra, hogy egy szerelmes ember, (férfi-nő egyaránt) teljesen ki tud vetkőzni magából, eszement dolgokhoz folyamodik, csakhogy újra a szerelmével lehessen.

Olivia tud szeretni, nagyon is, csak azt nem tudja, mennyire fontos, hogy ezt kimutassa és kimondja. Emiatt (is) bukik meg a kapcsolata Calebbel. (hatalmas sóhaj! ááááh. ♥♥♥) A lánynak kimagasló az önismerete, nem ámítja magát, néha borzasztóan vélekedik magáról. Nem ítélem el azért amit, amiket tett. Megértem. Lehet hasonlóképpen cselekedtem volna magam is. Ezt egyikünk sem tudhatja. Ilyen az igazi, reális élet! az ilyen ármánykodásoktól, hazugságoktól lett ilyen jó a történet.
A múlt-jelen váltakozása csak még élvezhetőbbé tette az egészet. Mindkét szál izgalmas volt, és mindig a legjobb helyre lettek becsempészve a múlt darabkái.
A cselekmény fantasztikus módon lett összerakva, mindvégig izzik a levegő a szerelmesek között. Érzi, tudja az ember, hogy még a java hátra van. Eddig még nem olvastam egy ilyen összetett érzéseket megtáncoltató történetet.
A végén az érzelmek megvallása igazán gyönyörű volt. huuuh.

Nem törtem ki könnyekben miután becsuktam a könyvet, de nagyon meghatódtam. Most, órákkal később élek át egy egész érzelmi katasztrófát, mikor csak Oliviára és Calebre tudok gondolni, az ő mindent túlélő első szerelmükre. Már ha az ennyire fájdalmas is. Eddig is hittem abban, hogy az első szerelem egy életre szól, és mostantól még jobban hiszek ebben!
Van egy dal a könyvben, ami elkíséri a főhősöket, meghallgattam, és ez adta meg a végső kegyelemdöfést számomra, hogy megkönnyezzem ezt a csodát.
Coldplay : Yellow https://www.youtube.com/watch…

bővebben képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/06/kihasznalt-alka…

>!
zsiina
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával, rugdosva és kiabálva.

Hűha. Azt sem tudom mit írjak. Egy biztos, ez a könyv eltipor, átgázol a lelkeden, bár megnevetett, mégis, ez nem egy tündérmese. Fájt.
Annyira különleges ez a könyv, valami elképesztő. Ahogy a múlt és a jelen váltakozik, a szereplők, minden. Igaz, néha idegesített a sok hazugság, de mégis megtudtam érteni, hogy mit miért tettek. Sajnálom, hogy végül így lett vége. spoiler

4 hozzászólás
>!
NinaAva
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Kifacsarta, kitépte, ledarálta, eldobta, és összetaposta a szívemet, majd felvette, és visszarakta a helyére, de aztán fogta, széttépdelte, összegyűrte, elégette, a darabjait szétszórta, hogy aztán megkeresse, és össze celluxozza. Később, amikor újra megtalálta a gyógyuló szívemet, fogta magát, kitépte, és simán elhajította, hogy később megkeresse, és összetűzdelje gémkapoccsal. Nem sikerült tökéletesen összeillesztenie, tele van forradásokkal, hiányoznak belőle darabkák, de még mindig az én szívem…

Annyira beleéltem magamat az egészbe, hogy már túl sokat kezdett jelenteni ez a könyv. Olyan sokat, hogy azt nem tudom leírni…
Olivia, hiába néha egy számító dög, azért meg tudom érteni, nagyon is! És megkedveltem, megértettem, és sajnáltam.
Caleb úgy viselkedett, mintha nem venné észre, hogy milyen Leah, hogy hogy rángatja őt is, ahogy a többi embert is…

Annyira remegtem az utolsó oldal után, és annyira, de annyira vágytam a folytatására, mert Olivia egyszer akart igazán szeretni, és akkor is becsapták, és IGEN, lehet, hogy hazudozott, na de ki ne szokott volna?!
És Caleb pedig minden egyes alkalommal hagyta elmenni…..

Beleszerettem a könyvbe, de őt nem érdekelte az, hogy én mit érzek…. Csodálatos volt olvasni, elveszni benne….

1 hozzászólás
>!
Lanore P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Egy dolog biztos: ez a könyv nem a szokásos, rózsaszín illatfelhőbe csomagolt szerelmi történet. Ezek teljesen kattantak!! Mármint a két főszereplő, Olivia és Caleb… érdekes volt egyszerre olvasni a jelen és a múlt történéseit, de ennyi hazugságot, átverést én még az életben nem láttam… nem tudtam azonosulni egyikükkel sem, mindketten borzasztóan távol állnak tőlem, és nem mindig tudtam megérteni az indokokat, főleg, amikor embereken gázoltak át. És az a fura, hogy ezek után mégis érdekel a folytatás, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy ennyi évet átfogó sztori után mi lesz a következő részben. Gratulálok az írónőnek, hogy a végére sikerült ezt elérnie!

3 hozzászólás
>!
SzAngelika
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

„Csak egyszer adhatod oda a szíved; utána minden más csak utánozhatja az első szerelmet.”

Ez a könyv annyira más, mint amiket megszoktam, hogy képtelen vagyok eldönteni, furcsaságától szédültem meg így, vagy valóban ennyire tetszett. Egy biztos, meglepett, összezavart és átgázolt rajtam, majd ott hagyott teljes frusztráltságban, kikerekedett szemekkel és leesett állal. Tarryn Fisher egy egészen elképesztő, határokat feszegető szerelmi történetet szőtt a múlt és jelen darabkáiból, amelyek mint egy jó kirakós, apránként tárták elénk az igazságot. Vagy azt, amit mi annak hiszünk, mert ezzel a regénnyel – no meg ezekkel a szereplőkkel – kapcsolatban sosem lehet biztos az ember.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/05/tarryn-fisher…

>!
KönyvMoly_1989 P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Hűha… Ez nem semmi könyv volt!
Ennyi manipuláció, ennyi hazugság… Mégis magával ragadott, élveztem minden sorát : a múlt /jelen váltakozást, Olivia történetét, különös szerelmüket Calebbel.
Egy érzelmi hullámvasúton ültem, egyszer lent a legmélyén, egyszer pedig fent, minden felett…
Milyen gyarlók, hazugok vagyunk, mi, emberek, főleg, ha megszállottan el akarunk érni valamit.
Tetszett az írónő stílusa, rég olvastam ilyen egyedi regényt.
Viszont Oliviát minden hibája ellenére nagyon megkedveltem, így kicsit félek Leah könyvétől…

9 hozzászólás
>!
Trudiz P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Találó az idősíkok váltakozásában bemutatott történet, mely kiváló kifejező szófordulatokkal tarkított. Egyedi a téma és elgondolkodtató. Caleb emlékezetkiesése adja meg az alapot. Az érzelmek kavarognak Oliviában, a múltban és e furcsa amnéziás jelenben. A mopsz neve nagyon bejött.
Jöhet a következő rész :)

>!
brena
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Kb 20 oldalanként szerettem utáltam a könyvet,jött volna, hogy megrázzam Oliviát néha..Caled pedig muhahaha mekkora egy alak már:))
Szóval hullámzóan kedveltem,de tuti olvasom tovább,csak jelenjen meg:)))
Még mindig nem tudom hova tenni ezeket a rubint pöttyös könyveket…valahogy nem a szívem csücskei eddig:)

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Cortez

Hogy is lehet elfelejteni valakit, akit szerettél – még akkor is, ha miszlikbe aprította a lelked?

15. oldal

>!
perpetua P

– Úgy hiszem, hogy miután először odaadtad a szíved, sosem kapod vissza. Az életed további részében csak úgy teszel, mintha még mindig lenne szíved.

268. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Noah Stein · Olivia Kaspen
>!
MFKata P

Csak egyszer adhatod oda a szíved; utána minden más csak utánozhatja az első szerelmed.

279. oldal

>!
szakonyianiko

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával rugdosva és kiabálva.

>!
anikho

– Az a kedvenc színem – mutatott a kifutópálya mentén végigfutó fényekre.
– Az kék. És?
– Nem sima kék, repülő tér kék. Képtelenség elfelejteni.

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · Olivia Kaspen
>!
szakonyianiko

Utálom a sorsot. Egy unatkozó kis aljadék, aki nem hagyja, hogy az emberek békében gyógyuljanak.

268. oldal

>!
MFKata P

Szerelembe estem, méghozzá gyorsan és kegyetlenül, mint Tyson balegyenese.

122. oldal

1 hozzászólás
>!
Fay 

Az élet kizárólag döntésekről szól – állapítom meg. Jókról, rosszakról és önzőekről.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · Olivia Kaspen

A sorozat következő kötete

Szeress, ha hazudok is sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
J. A. Redmerski: A soha határa
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a megváltás
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Jamie McGuire: Gyönyörű tévedés
Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom