The ​Opportunist – Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is 1.) 529 csillagozás

Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738351 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Drake · Olivia Kaspen · Leah Smith · Noah Stein


Kedvencelte 121

Most olvassa 14

Várólistára tette 283

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Most mégis mit lehet nyilatkozni egy olyan könyvről, ami irgalmatlan módon összetör? A tudatalattim tarthatott ettől távol ennyi éven át de kár lett volna kihagyni, még ha erre azért nem is készültem fel. Szív és gyomorszorító. Időnként émelyítően kiábrándító mégis olyan igazi.
Egyik karakter sem makulátlan és cseppet sem ártatlan. Valójában szívem szerint mindenkit képen törölnek aztán jól magamhoz ölelném őket. Őt persze azért nem, hú de paprikás vagyok még a gondolatától is. Bár ellenszenves, a következő részben lehet kicsikar belőlem egy kis részvétet. Vagy mégsem. De ki tudja?
Mondjuk nem tudom mit árul el rólam de minden hibájukkal, döntésükkel együtt szeretem ezeket a karaktereket. Nehéz is lenne morális kérdésekben állást foglalni, mert mégis honnan tudhatnám én mit tennék? Mind esendőek vagyunk.
Szeretem, szeretem.

10 hozzászólás
MFKata>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Szerintem ilyen könyvet ritkán olvas az ember: mind az írónő stílusában, mind a formátumban (múlt-jelen váltakozása) vagy a szereplőkben. Ebben a könyvben nem fogsz ártatlan főhősnőről olvasni vagy fehér lovon érkező hercegről. Semmi köntörfalazás és mellébeszélés, a szereplők olyanok, mint a való életben bárki: hazug, gyarlók és néha egoisták, de humorosak, szenvedélyesek, szerelmesek és abszolút szerethetőek. Alig várom a folytatásokat!!!

     Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/tarryn-fisher-o…

3 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Az élet egy mély szakadék szélén egyensúlyoz: maradhatunk odafent, biztonságban, vagy megnézhetjük, mi van a bizonytalanon túl.

Tarryn Fischer nem árul rózsaszín, vattacukros álmokat.
Nem is próbálja az életet lefesteni olyannak, amilyen csak a hollywoodi filmekben lehetne.
Nem kreál nem létező, a valóságtól teljesen távol álló karaktereket.
Nem akar megfelelni kislányos álmoknak.
Nem. Tarryn Fischer csak ír, őszintén és kegyetlenül.
Nem fél megmutatni a való embereket.

4 hozzászólás
vikcs>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Tarryn Fisher neve ismerős már számomra, hiszen a „F*ck Love- Kapd be, szerelem!” című könyvével engem már levett a lábamról. Őszintén, ezt a sorozatot már elég régóta kerülgetem, persze nem azért, mert féltem tőle, hanem mert begyűjtöttem a könyveket és nem egy értékelést láttam róla, amiben azt írták, hogy lesokkolta őket és hogy ez most mi is volt… Nos, ugyanígy vagyok. Sokkolt, feldühített és mégis magával ragadott.

Nagyon tetszett a múlt és a jelen váltakozása, ahogy megismerhettük Olivia és Caleb történetét az elejétől kezdve egészen a most-ig. A könyv teljesen életszagú, hiszen ezek a dolgok a hétköznapi emberekkel is megtörténnek. Szerelmesek lesznek, csalódnak, szakítanak, harcolnak az ex kegyeiért, megbántanak másokat. Tarryn ezért jó író, mert nem habos-babos, hollywoodi tündérmeséket ír, hanem a csúf valóságot, a szerelem fájdalmas oldalát hozza előtérbe. A szereplőket is olyan valóságosan ábrázolja, mindegyikük tele van hibákkal és őrültségekkel, mégis megkedveljük őket.

Fogalmam sincs, de az biztos, hogy valamiért Tarryn regényei furcsán addiktívak és valamiért sokáig megmaradnak az emberben. Talán a csúf igazság miatt? Talán mert mindannyian találunk benne egy picit önmagunkból? Lehet. Addig is remélem, a kiadó fog még nekünk hozni a könyveiből, hiszen sokaknak kell még megismerniük Tarryn Fisher nevét!

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/10/tarryn-fish…

3 hozzászólás
bfanni P>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Na az ilyen könyvekre mondják, hogy érzelmi hullámvasút. Miután elolvastam, kellett pár perc, míg rendezni tudtam a gondolataimat, mert teljesen a hatása alá kerültem. Tarryn Fisher nagyon-nagyon ért hozzá ahhoz, hogy erős érzelmeket váltson ki az olvasóból. Ez a történet elsősorban a szereplők személyes fejlődéséről, a szerelem értelmének a megtalálásáról szól, arról, hogy rájönnek: szeretni valakit azt jelenti, hogy az ő szükségleteiket a saját szükségleteink fölé helyezzük. Utáltam, ahogy a dolgok alakultak, de közben szerettem azt, hogy ennyire hatással volt rám. Maximálisan 5 csillag.

4 hozzászólás
anikho>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Megpróbálom leírni azt a katyvaszt, ami már órák óta zsong a fejemben. Rengeteg gondolat, még több érzés.. és fogalmam nincs, hogyan írjam le úgy, hogy mindenki érezze miről beszélek.
Erre a történetre a legjobb szó a fájdalom. A szereplők fájdalmasan szerették egymást, hatalmas fájdalmak közepette váltak el, és fájdalmasan küzdöttek azért, hogy újra együtt lehessenek. Nagyon-nagyon szerettem az elsőtől az utolsó sorig!
Tökéletes példa a könyv arra, hogy egy szerelmes ember, (férfi-nő egyaránt) teljesen ki tud vetkőzni magából, eszement dolgokhoz folyamodik, csakhogy újra a szerelmével lehessen.

Olivia tud szeretni, nagyon is, csak azt nem tudja, mennyire fontos, hogy ezt kimutassa és kimondja. Emiatt (is) bukik meg a kapcsolata Calebbel. (hatalmas sóhaj! ááááh. ♥♥♥) A lánynak kimagasló az önismerete, nem ámítja magát, néha borzasztóan vélekedik magáról. Nem ítélem el azért amit, amiket tett. Megértem. Lehet hasonlóképpen cselekedtem volna magam is. Ezt egyikünk sem tudhatja. Ilyen az igazi, reális élet! az ilyen ármánykodásoktól, hazugságoktól lett ilyen jó a történet.
A múlt-jelen váltakozása csak még élvezhetőbbé tette az egészet. Mindkét szál izgalmas volt, és mindig a legjobb helyre lettek becsempészve a múlt darabkái.
A cselekmény fantasztikus módon lett összerakva, mindvégig izzik a levegő a szerelmesek között. Érzi, tudja az ember, hogy még a java hátra van. Eddig még nem olvastam egy ilyen összetett érzéseket megtáncoltató történetet.
A végén az érzelmek megvallása igazán gyönyörű volt. huuuh.

Nem törtem ki könnyekben miután becsuktam a könyvet, de nagyon meghatódtam. Most, órákkal később élek át egy egész érzelmi katasztrófát, mikor csak Oliviára és Calebre tudok gondolni, az ő mindent túlélő első szerelmükre. Már ha az ennyire fájdalmas is. Eddig is hittem abban, hogy az első szerelem egy életre szól, és mostantól még jobban hiszek ebben!
Van egy dal a könyvben, ami elkíséri a főhősöket, meghallgattam, és ez adta meg a végső kegyelemdöfést számomra, hogy megkönnyezzem ezt a csodát.
Coldplay : Yellow https://www.youtube.com/watch…

bővebben képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/06/kihasznalt-alka…

zsiina>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával, rugdosva és kiabálva.

Hűha. Azt sem tudom mit írjak. Egy biztos, ez a könyv eltipor, átgázol a lelkeden, bár megnevetett, mégis, ez nem egy tündérmese. Fájt.
Annyira különleges ez a könyv, valami elképesztő. Ahogy a múlt és a jelen váltakozik, a szereplők, minden. Igaz, néha idegesített a sok hazugság, de mégis megtudtam érteni, hogy mit miért tettek. Sajnálom, hogy végül így lett vége. spoiler

4 hozzászólás
NinaAva>!
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Kifacsarta, kitépte, ledarálta, eldobta, és összetaposta a szívemet, majd felvette, és visszarakta a helyére, de aztán fogta, széttépdelte, összegyűrte, elégette, a darabjait szétszórta, hogy aztán megkeresse, és össze celluxozza. Később, amikor újra megtalálta a gyógyuló szívemet, fogta magát, kitépte, és simán elhajította, hogy később megkeresse, és összetűzdelje gémkapoccsal. Nem sikerült tökéletesen összeillesztenie, tele van forradásokkal, hiányoznak belőle darabkák, de még mindig az én szívem…

Annyira beleéltem magamat az egészbe, hogy már túl sokat kezdett jelenteni ez a könyv. Olyan sokat, hogy azt nem tudom leírni…
Olivia, hiába néha egy számító dög, azért meg tudom érteni, nagyon is! És megkedveltem, megértettem, és sajnáltam.
Caleb úgy viselkedett, mintha nem venné észre, hogy milyen Leah, hogy hogy rángatja őt is, ahogy a többi embert is…

Annyira remegtem az utolsó oldal után, és annyira, de annyira vágytam a folytatására, mert Olivia egyszer akart igazán szeretni, és akkor is becsapták, és IGEN, lehet, hogy hazudozott, na de ki ne szokott volna?!
És Caleb pedig minden egyes alkalommal hagyta elmenni…..

Beleszerettem a könyvbe, de őt nem érdekelte az, hogy én mit érzek…. Csodálatos volt olvasni, elveszni benne….

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

– Úgy hiszem, hogy miután először odaadtad a szíved, sosem kapod vissza. Az életed további részében csak úgy teszel, mintha még mindig lenne szíved.

268. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Noah Stein · Olivia Kaspen
Cortez>!

Hogy is lehet elfelejteni valakit, akit szerettél – még akkor is, ha miszlikbe aprította a lelked?

15. oldal

MFKata>!

Csak egyszer adhatod oda a szíved; utána minden más csak utánozhatja az első szerelmed.

279. oldal

szaniko62>!

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával rugdosva és kiabálva.

anikho>!

– Az a kedvenc színem – mutatott a kifutópálya mentén végigfutó fényekre.
– Az kék. És?
– Nem sima kék, repülő tér kék. Képtelenség elfelejteni.

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · Olivia Kaspen
szaniko62>!

Utálom a sorsot. Egy unatkozó kis aljadék, aki nem hagyja, hogy az emberek békében gyógyuljanak.

268. oldal

MFKata>!

Szerelembe estem, méghozzá gyorsan és kegyetlenül, mint Tyson balegyenese.

122. oldal

1 hozzászólás
Fay >!

Az élet kizárólag döntésekről szól – állapítom meg. Jókról, rosszakról és önzőekről.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · Olivia Kaspen

A sorozat következő kötete

Szeress, ha hazudok is sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Jana Aston: Te vagy a végzetem
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag
B. N. Toler: Lélekvesztők