The ​Opportunist – Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is 1.) 445 csillagozás

Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738351 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Drake · Olivia Kaspen · Leah Smith · Noah Stein


Kedvencelte 109

Most olvassa 12

Várólistára tette 284

Kívánságlistára tette 239

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Most mègis mit lehet nyilatkozni egy olyan könyvről, ami irgalmatlan módon összetör? A tudatalattim tarthatott ettől távol ennyi èven át de kár lett volna kihagyni, mèg ha erre azèrt nem is kèszültem fel. Szív ès gyomorszorító. Időnkènt èmelyítően kiábrándító mègis olyan igazi.
Egyik karakter sem makulátlan ès cseppet sem ártatlan. Valójában szívem szerint mindenkit kèpen törölnèk aztán jól magamhoz ölelnèm őket. Őt persze azèrt nem, hú de paprikás vagyok mèg a gondolatától is. Bár ellenszenves, a következő rèszben lehet kicsikar belőlem egy kis rèszvètet. Vagy mègsem. De ki tudja?
Mondjuk nem tudom mit árul el rólam de minden hibájukkal, döntèsükkel együtt szeretem ezeket a karaktereket. Nehèz is lenne morális kèrdèsekben állást foglalni, mert mègis honnan tudhatnám èn mit tennèk? Mind esendőek vagyunk.
Szeretem, szeretem.
Ui: Arrgh. Ma sem alszok.

9 hozzászólás
>!
MFKata
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Szerintem ilyen könyvet ritkán olvas az ember: mind az írónő stílusában, mind a formátumban (múlt-jelen váltakozása) vagy a szereplőkben. Ebben a könyvben nem fogsz ártatlan főhősnőről olvasni vagy fehér lovon érkező hercegről. Semmi köntörfalazás és mellébeszélés, a szereplők olyanok, mint a való életben bárki: hazug, gyarlók és néha egoisták, de humorosak, szenvedélyesek, szerelmesek és abszolút szerethetőek. Alig várom a folytatásokat!!!

     Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/tarryn-fisher-o…

3 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Az élet egy mély szakadék szélén egyensúlyoz: maradhatunk odafent, biztonságban, vagy megnézhetjük, mi van a bizonytalanon túl.

Tarryn Fischer nem árul rózsaszín, vattacukros álmokat.
Nem is próbálja az életet lefesteni olyannak, amilyen csak a hollywoodi filmekben lehetne.
Nem kreál nem létező, a valóságtól teljesen távol álló karaktereket.
Nem akar megfelelni kislányos álmoknak.
Nem. Tarryn Fischer csak ír, őszintén és kegyetlenül.
Nem fél megmutatni a való embereket.

4 hozzászólás
>!
vikcs P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Tarryn Fisher neve ismerős már számomra, hiszen a „F*ck Love- Kapd be, szerelem!” című könyvével engem már levett a lábamról. Őszintén, ezt a sorozatot már elég régóta kerülgetem, persze nem azért, mert féltem tőle, hanem mert begyűjtöttem a könyveket és nem egy értékelést láttam róla, amiben azt írták, hogy lesokkolta őket és hogy ez most mi is volt… Nos, ugyanígy vagyok. Sokkolt, feldühített és mégis magával ragadott.

Nagyon tetszett a múlt és a jelen váltakozása, ahogy megismerhettük Olivia és Caleb történetét az elejétől kezdve egészen a most-ig. A könyv teljesen életszagú, hiszen ezek a dolgok a hétköznapi emberekkel is megtörténnek. Szerelmesek lesznek, csalódnak, szakítanak, harcolnak az ex kegyeiért, megbántanak másokat. Tarryn ezért jó író, mert nem habos-babos, hollywoodi tündérmeséket ír, hanem a csúf valóságot, a szerelem fájdalmas oldalát hozza előtérbe. A szereplőket is olyan valóságosan ábrázolja, mindegyikük tele van hibákkal és őrültségekkel, mégis megkedveljük őket.

Fogalmam sincs, de az biztos, hogy valamiért Tarryn regényei furcsán addiktívak és valamiért sokáig megmaradnak az emberben. Talán a csúf igazság miatt? Talán mert mindannyian találunk benne egy picit önmagunkból? Lehet. Addig is remélem, a kiadó fog még nekünk hozni a könyveiből, hiszen sokaknak kell még megismerniük Tarryn Fisher nevét!

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/10/tarryn-fish…

3 hozzászólás
>!
anikho P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Megpróbálom leírni azt a katyvaszt, ami már órák óta zsong a fejemben. Rengeteg gondolat, még több érzés.. és fogalmam nincs, hogyan írjam le úgy, hogy mindenki érezze miről beszélek.
Erre a történetre a legjobb szó a fájdalom. A szereplők fájdalmasan szerették egymást, hatalmas fájdalmak közepette váltak el, és fájdalmasan küzdöttek azért, hogy újra együtt lehessenek. Nagyon-nagyon szerettem az elsőtől az utolsó sorig!
Tökéletes példa a könyv arra, hogy egy szerelmes ember, (férfi-nő egyaránt) teljesen ki tud vetkőzni magából, eszement dolgokhoz folyamodik, csakhogy újra a szerelmével lehessen.

Olivia tud szeretni, nagyon is, csak azt nem tudja, mennyire fontos, hogy ezt kimutassa és kimondja. Emiatt (is) bukik meg a kapcsolata Calebbel. (hatalmas sóhaj! ááááh. ♥♥♥) A lánynak kimagasló az önismerete, nem ámítja magát, néha borzasztóan vélekedik magáról. Nem ítélem el azért amit, amiket tett. Megértem. Lehet hasonlóképpen cselekedtem volna magam is. Ezt egyikünk sem tudhatja. Ilyen az igazi, reális élet! az ilyen ármánykodásoktól, hazugságoktól lett ilyen jó a történet.
A múlt-jelen váltakozása csak még élvezhetőbbé tette az egészet. Mindkét szál izgalmas volt, és mindig a legjobb helyre lettek becsempészve a múlt darabkái.
A cselekmény fantasztikus módon lett összerakva, mindvégig izzik a levegő a szerelmesek között. Érzi, tudja az ember, hogy még a java hátra van. Eddig még nem olvastam egy ilyen összetett érzéseket megtáncoltató történetet.
A végén az érzelmek megvallása igazán gyönyörű volt. huuuh.

Nem törtem ki könnyekben miután becsuktam a könyvet, de nagyon meghatódtam. Most, órákkal később élek át egy egész érzelmi katasztrófát, mikor csak Oliviára és Calebre tudok gondolni, az ő mindent túlélő első szerelmükre. Már ha az ennyire fájdalmas is. Eddig is hittem abban, hogy az első szerelem egy életre szól, és mostantól még jobban hiszek ebben!
Van egy dal a könyvben, ami elkíséri a főhősöket, meghallgattam, és ez adta meg a végső kegyelemdöfést számomra, hogy megkönnyezzem ezt a csodát.
Coldplay : Yellow https://www.youtube.com/watch…

bővebben képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/06/kihasznalt-alka…

>!
zsiina
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával, rugdosva és kiabálva.

Hűha. Azt sem tudom mit írjak. Egy biztos, ez a könyv eltipor, átgázol a lelkeden, bár megnevetett, mégis, ez nem egy tündérmese. Fájt.
Annyira különleges ez a könyv, valami elképesztő. Ahogy a múlt és a jelen váltakozik, a szereplők, minden. Igaz, néha idegesített a sok hazugság, de mégis megtudtam érteni, hogy mit miért tettek. Sajnálom, hogy végül így lett vége. spoiler

4 hozzászólás
>!
NinaAva
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Kifacsarta, kitépte, ledarálta, eldobta, és összetaposta a szívemet, majd felvette, és visszarakta a helyére, de aztán fogta, széttépdelte, összegyűrte, elégette, a darabjait szétszórta, hogy aztán megkeresse, és össze celluxozza. Később, amikor újra megtalálta a gyógyuló szívemet, fogta magát, kitépte, és simán elhajította, hogy később megkeresse, és összetűzdelje gémkapoccsal. Nem sikerült tökéletesen összeillesztenie, tele van forradásokkal, hiányoznak belőle darabkák, de még mindig az én szívem…

Annyira beleéltem magamat az egészbe, hogy már túl sokat kezdett jelenteni ez a könyv. Olyan sokat, hogy azt nem tudom leírni…
Olivia, hiába néha egy számító dög, azért meg tudom érteni, nagyon is! És megkedveltem, megértettem, és sajnáltam.
Caleb úgy viselkedett, mintha nem venné észre, hogy milyen Leah, hogy hogy rángatja őt is, ahogy a többi embert is…

Annyira remegtem az utolsó oldal után, és annyira, de annyira vágytam a folytatására, mert Olivia egyszer akart igazán szeretni, és akkor is becsapták, és IGEN, lehet, hogy hazudozott, na de ki ne szokott volna?!
És Caleb pedig minden egyes alkalommal hagyta elmenni…..

Beleszerettem a könyvbe, de őt nem érdekelte az, hogy én mit érzek…. Csodálatos volt olvasni, elveszni benne….

1 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom

Ez komolyan annyira taszító és gusztustalan egy könyv, hogy az már jó… mert bármennyire is antipatikusak, szánalmasak a főszereplők, bicskanyitogatóan borzalmas maga a történet, egyszerűen nem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni.
Olivia visszataszító, hazug, önző, undorító egy dög, akitől a való életben valószínűleg megijednék és sikítva futnék messzire, no meg persze sürgősen elküldeném dilidokihoz, mert szerintem pszichiátriai eset… Caleb pedig egy szánalomgombóc, nyámnyila és nyomorult balek, akinek még annyi esze sincs, mint egy marék lepkének. Valamilyen számomra érthetetlen okból ez a páros valahogyan mégis működik (hozzájön ugye ehhez még harmadik szereplőként Leah, a pszichocica, aki szintén nem százas és Oliviához hasonlóan a zárt osztályon lenne a helye).
Beteg vagyok én is, de érdekel a folytatás!


Népszerű idézetek

>!
Cortez

Hogy is lehet elfelejteni valakit, akit szerettél – még akkor is, ha miszlikbe aprította a lelked?

15. oldal

>!
perpetua P

– Úgy hiszem, hogy miután először odaadtad a szíved, sosem kapod vissza. Az életed további részében csak úgy teszel, mintha még mindig lenne szíved.

268. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Noah Stein · Olivia Kaspen
>!
MFKata

Csak egyszer adhatod oda a szíved; utána minden más csak utánozhatja az első szerelmed.

279. oldal

>!
szakonyianiko

Az élet mindig megy tovább. Még akkor is, ha csak vonszol magával rugdosva és kiabálva.

>!
anikho P

– Az a kedvenc színem – mutatott a kifutópálya mentén végigfutó fényekre.
– Az kék. És?
– Nem sima kék, repülő tér kék. Képtelenség elfelejteni.

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · Olivia Kaspen
>!
szakonyianiko

Utálom a sorsot. Egy unatkozó kis aljadék, aki nem hagyja, hogy az emberek békében gyógyuljanak.

268. oldal

>!
MFKata

Szerelembe estem, méghozzá gyorsan és kegyetlenül, mint Tyson balegyenese.

122. oldal

1 hozzászólás
>!
Fay

Az élet kizárólag döntésekről szól – állapítom meg. Jókról, rosszakról és önzőekről.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · Olivia Kaspen

A sorozat következő kötete

Szeress, ha hazudok is sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Sylvia Day: Melléd láncolva
J. A. Redmerski: A soha határa
Cora Carmack: Színjáték
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Meghan March: Tiéd vagyok