F*ck ​Love – Kapd be, szerelem! 676 csillagozás

Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

„Tarryn Fisher ezúttal a humorral átszőtt, érzékeny oldalát mutatja meg…” – Willow Aster

Helena Conway szerelmes lesz.

Akaratlanul.

Észrevétlenül.

De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna…

Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.

Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.

Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.

Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611805 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
328 oldal · ISBN: 9789635611812 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572343 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Helena Conway · Kit Isley · Greer Warren · Muslim Black · Della · June · Neil Browster


Kedvencelte 77

Most olvassa 23

Várólistára tette 305

Kívánságlistára tette 248

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Megpróbálni megválni valamitől, amit szeretsz, olyan, mint vízbe fojtani magad. Szeretnéd megtenni, de ellenkezik a természettel, hogy ne vegyél levegőt. Követeli a tested, és az eszed is azt súgja, hogy szükséged van rá. Végül a felszínre törsz, és veszel egy nagy levegőt, mert képtelen vagy megtagadni magadtól a légzés alapvető szükségletét. A szerelmét. A heves vágyét.

♥♥♥ ZSENIÁLIS ♥♥♥
Egy igazi rétegkönyv. Nem is csodálkozom az alacsony százalékon, mert ahhoz, hogy igazán értékelni tudja valaki a történet zsenialitását, az írónő fantasztikus írásmódját, amivel a sorok mögé engedi látni a Helenához hasonló flúgos lelkeket, hát ahhoz nem elég, ha egyszerűen csak olvasók vagyunk.
A történet a legjobb Woody Allen filmekre emlékeztetett, köztük pedig a legnagyobb kedvencemre a Match Point-ra. spoiler

Jaj, édes szívem, Kit Isley annyira pasi volt! Az összes férfi hibát és pozitív tulajdonságot felvonultatta, mint egy állatorvosi ló. De pont emiatt is volt szerethető spoiler.
Muslim – Hű! Olvassatok és ismerjétek meg! Egy ilyen idegennel én is iszogatnék ;)

Ja, és Kapd be, szerelem!

KönyvMoly_1989>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Egyedi történet, egy egyedi stílussal rendelkező írónő tollából.
Néha azt éreztem, hogy kicsit mindenki őrült ebben a regényben.
Vajon kívülről a mi életünk is ilyennek tűnik másoknak?
Szerettem, hogy nem egy sablonos, klisés szerelmi történet volt, hanem üde színfoltja a szórakoztató irodalomnak, enyhén szociopata szereplőkkel teletűzdelve, érdekes fordulatokkal, gyönyörű borítóval és egy keserédes szerelmi szállal.

Főként azoknak ajánlom, akik valami másra vágynak.

4 hozzászólás
gabiica P>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Előre leszögezem, nekem tetszett. Azonban nem tagadhatom, hogy ez a könyv tényleg elég megosztó lehet. Valamilyen szinten minden könyv megosztó, hiszen valakinek tetszik, valakinek nem, de ennél úgy érzem, nem nagyon van átmenet. Vagy nagyon szereted, vagy nagyon utálod – de javítsatok ki, ha tévedek.

Én nagyon különlegesnek éreztem Tarryn történetét. Számomra nem volt megszokott, sem pedig klisés. Szerettem Kitet. Bár nem volt egyszerű helyzetben és tényleg egy döntésképtelen p*csnek tűnt néha, de attól még igazán szerethető karakter volt.
Hasonlóan éreztem Helena iránt. Már csak a neve iránt is. Annyira különleges volt, illett hozzá, nagyon megszerettem. Kicsit őrült volt, de így volt tökéletes.

Bevallom, az elején kicsit megijedtem, hogy az egész átmegy egy misztikus jövőképbe, de hamar megnyugodtam. Izgalmas volt, humoros, nem felszínes, hanem sokat mondó. Én nagyon élveztem az olvasását.

2 hozzászólás
Snow_White P>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Te jóságos atyaúristen, ez meg mi a franc volt?
Az eleje nagyon jól indult, gördülékeny volt, de aztán átment az egész egy igazi melodrámába. Helenát még csak-csak kedveltem, de a többi karakter egyszerűen szörnyű volt. Főleg a díszpéldányunk, Kit. Helena szavaival élve: „végtelenül ostoba” és „döntésképtelen gyáva”. Most komolyan spoiler
A borító viszont szép lett.

35 hozzászólás
Törpillaa P>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Nekem nagyon bejött ez a könyv. :-) ❤ Ahogy elnéztem pár értékelést egészen megosztó könyv lett. De nekem éppen ez tetszett benne. Romantikus, érzelmes, szórakoztató, humoros nekem ez nagyon is bejött. :-) Személy szerint jókat kuncogtam ezen a furcsa kapcsolat dolgokon, tetszett, hogy mindegyik karakterhez fűződik valami kapcsolati szál a másikhoz. Jókat kuncogtam ezeken. :-) Bár először nem mondom furcsa volt, hogy ott ülnek spoiler Akkor egy kicsit zavaros volt, de aztán kibogózta a szálakat Helena is. A bézs boszi, eléggé szórakoztató személyiség volt, én bírtam őt, ellenben Dellával, aki néhol az idegeimen táncolt. Kit is jó fej volt, bár elég nyuszi, míg nem döntött helyesen. Neilről inkább ne is beszéljünk, az elején nagyon önzőnek tűnt, aztán kiderült a kis titka… Greert imádtam, nagyon tetszett a karaktere, és a személyisége. :-) Muslimot is bírtam, jó fej volt, na ő nagyon kellett így a vége felé kicsit feldobta a sztorit, bírtam a párbeszédüket. :-) Tarryn Fishertől most olvastam először, de zseni egy nő. Tuti, hogy fogok még tőle olvasni, mert ezt imádtam. :-)

4 hozzászólás
Virág_Blogger>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

„Kapd be, félelem! Kapd be, Kit! Kapd be, szerelem! Nincs szükségem ezekre a mugli szarokra!”

Tarryn Fisher könyve éppen az, amit a címe is: egy bazinagy feltartott középsőujj a világnak. Egy hangosan a levegőbekiáltott „kapd be!” egyaránt címezve mindennek és mindenkinek, aki visszafog minket attól, hogy olyan életet éljünk, amilyet megéri, felesleges fájdalom nélkül. Kapja be a félelem – a kudarctól, a következményektől –, ami nem hagyja az embert kiteljesedni; kapják be a hazug barátok, akik úgy tudnak padlóra küldeni, hogy a legjobban fájjon; kapják be a társadalmi elvárások, amelyek azt diktálják, hogy normális kell legyél, mint a többi ember; és persze kapja be a szerelem… mert mindig csak megnehezíti az ember életét. Mindez kicsit lázadó módon, egy – néha úgy tűnik – feje tetejére állt életen és útkeresésen keresztül, maximálisan bolond szereplőkkel és lehengerlő stílussal adva elő. Az írónő nem a világot akarja megváltani: csupán annyit szeretne, hogy emlékezz rá. És garantálom, hogy erre emlékezni is fogsz.

„Azoknak, akik utálnak.
Kapjátok be!”
(Az írónő ajánlása a könyv elején)

Teljes értékelésem a könyvről a blogomon olvasható: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2018/04/tarryn…

2 hozzászólás
vikcs>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Erre a könyvre már megjelenése előtt felfigyeltem, és nagyon megörültem, mikor láttam, hogy magyarul is elhozzák Nekünk. A külföldi borítóval (ugyanez) megvett magának a kötet, és hihetetlenül vonzott. Aztán amikor megjelent, egy picit megijedtem, mivel elkezdtek rá jönni a negatív vélemények, ám nem törődve ezekkel, most el is kezdtem a könyvet. Most pedig tanácstalanul fogom a fejem, hogy miért áll 81%-on ez a könyv, amikor olyannyira csodálatos volt, hogy kedvencemmé avanzsáltam.

Letehetetlen, izgalmas, romantikus, humoros, aranyos és szívszaggató. Ez így mind egyszerre.

Nem találok szavakat rá, mennyire szerelmes lettem a történetbe, a karakterekbe, a stílusba, a borítóba, az egész könyvbe. Számomra az idei év egyik kedvence, már most! A szereplők élethűsége miatt még inkább belopják magukat a szívünkbe, valamint annyira hétköznapian, mégis különlegesen van megírva, hogy úgy érezzük, rólunk szól a történet. Itt nem csak a szerelemről van szó, hanem önmagunk és utunk megtalálásáról, a barátokról, az élet értelméről. De mivel ez egy romantikus könyv, érthető, hogy az igaz szerelem felkutatása a cél.

A vicces, olykor szarkasztikus elemekkel tűzdelt, lendületes és érdekfeszítő sztori komoly mondanivalókat is magába foglal. Rengeteg gyönyörű és igaz idézetet emelhettem ki belőle, amelyek elgondolkodtatnak és észhez térítenek. Gondolatok az élet nehézségéről, a mindennapokról, amiket fájdalommal a szívünkben kell átélnünk. Gondolatok a szerelem fogalmáról és arról, hogy döntéseink mennyire befolyásolják magunk és mások életét is. Kiderül, hogy barátok nem mindig azok, akiknek gondoljuk őket, és hogy néha igenis ki kell mondani a szörnyű igazságot.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/05/tarryn-fisher…

3 hozzászólás
DarknessAngel >!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Nekikezdtem a könyvnek és teljesen ledöbbentem. Azt hittem egy újabb Never, never titokzatosság előtt állok, teljesen földobódtam, aztán kiderült, hogy nem.
A történet és az írásmód viszont attól még különleges maradt. Szeretem az ilyen 'keresem önmagam' sztorikat, mert szerintem egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor elgondolkodik az életén. Merre is halad pontosan, örül-e neki, vagy sem, mit változtatna és mit nem…
Ha ebből a szempontból nézem, akkor szerintem szuper volt a könyv. Ha pedig a romantikus oldalát, nos… van mit fejlődnie. Főleg a szereplőknek.
Helena szimpi csaj ugyan, viszont túlságosan hóbortos, naiv, elfut a konfliktusok elől, inkább alkoholba és kajába fojtja a bánatát. Megértem a dillemáját szerelem terén, de később már lehetett volna sokkal őszintébb Kittel.
Kit úgyszintén. Rá inkább haragudtam, mint Helenára. Elvégre, ha már érzem, hogy a jelenlegi kapcsolatom nem működik, akkor nem maradok benne, így fokozva mindenki fájdalmát.
Szóval igen, voltak problémáim a könyvvel, de tùlnyomórészt tetszett, így nem csalódtam. Elvégre volt pár nagyon aranyos jelenet is az írónő tarsolyában. :)

Madama_Butterfly>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Ez a könyv flúgos, őrült, zakkant és fura – egyszóval: rokonlélek! :)
És mivel ennyire flúgos, őrült, zakkant és fura nem tud, nem is akar és nem is szeretne mindenkihez szólni – pont mint én! :) Rétegkönyv a javából, valaki vagy nagyon megérti és nagyon szeretni fogja, vagy nagyon nem jön át és egyáltalán nem fogja értékelni. Megosztó könyv lesz, az biztos.
Ettől Tarryn Fischer-nek még igaza van:
”Hagyd, hogy az emberek megérezzék a súlyát annak, aki valójában vagy! És ne hagyd, hogy könnyű dolguk legyen!”

Niitaa P>!
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/07/tarryn-fisher-fc…

"Úgy tartják, hogy vannak olyan könyvek, amiket nem mi választunk, hanem ők találnak meg minket. Vannak helyzetek, mikor egy nem várt helyről kapunk visszaigazolást, s megnyugvást találhatunk ott, ahol nem is számítottunk rá. Tarryn Fisher könyve számomra pont ezt jelentette. A nehézségek ellenére lecsendesítette háborgó lelkemet, s segített, hogy magabiztosabban álljak az előttem levő feladatokhoz.
A Kapd be, szerelem! alapvetően egy romantikus történet, számomra mégsem ez került előtérbe. Az előre megadott felállás, miszerint egy álom képes megváltoztatni az életünket nem mozgatott meg, így szinte teljesen hidegen hagyott, hogy ezek ketten összejönnek-e, s ha igen, akkor hogyan. Számomra sokkal fontosabb volt az önmagát kereső lány mibenléte, hogyan jut el a kívánt célhoz. Voltak benne felesleges körök, nagyzolások, túlzások, mégis azt kell mondanom, pozitív élményként marad meg bennem. Az utolsó fejezetet pedig örökre elfelejtem, hogy a bennem felépített lelkesedést ne rombolja le holmi jött-ment alak.
Miután túllendültünk a nehezén, igazán megszerettem olvasni. Tetszett az írásstílus, hogy csak pillanatokba enged betekintést. Szerettem látni, ahogy Helena, mint nyers agyag kezdi el élni az életét, majd soronként ölt formát. Többször lett újragondolva, míg végül megtalálta a végleges alakját, ám pont ez a szép benne.
Eltévedteknek, örök bolyongóknak ajánlanám olvasásra. Ebben a regényben megtaláljátok azt, amit nem is tudtok, hogy keresnétek!"

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Virág_Blogger>!

Mindig a nők választják ki a férfiakat, és a férfiak mindig a rossz nőt választják.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway
Virág_Blogger>!

– Megpróbálni megválni valamitől, amit szeretsz, olyan, mint vízbe fojtani magad. Szeretnéd megtenni, de ellenkezik a természettel, hogy ne vegyél levegőt. Követeli a tested; és az eszed is azt súgja, hogy szükséged van rá. Végül a felszínre törsz, és veszel egy nagy levegőt, mert képtelen vagy megtagadni magadtól a légzés alapvető szükségletét. A szerelemét. A heves vágyét.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Muslim Black · szerelem
Virág_Blogger>!

Nem mindig azt akarjuk, ami megfelelő. Azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway
KönyvMoly_1989>!

Légy gyengéd önmagaddal! Fogadd el a mélységeket, hogy hatásosabban tudd élvezni a magasságokat! Szeress küzdeni!

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway
Virág_Blogger>!

Egyvalamit megtanultam. Nem futhatsz el, hogy megtaláld önmagad. Saját magad mindig veled lesz, akárhova mész is.

311. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway
Virág_Blogger>!

Ha gyakran ölelgetsz valakit, ismerős lesz az illata, amit a meghittség, közelség és vigasz érzésével társítasz.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway
ap358 P>!

– Az a legszebb szerelem, aminek meg sem szabadna történnie.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Greer Warren · szerelem
Virág_Blogger>!

Valóban van hely a szívemben a megbocsátásra; de az életemben nincs hely egy olyan embernek, akinek folyamatosan szüksége van rá.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helena Conway · megbocsátás
vikcs>!

Azt hiszem, a megfelelő lány ki tudja törölni a nem megfelelő lány emlékét.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kit Isley

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Audrey Carlan: Calendar Girl – Április – Május – Június
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Jessica Bird: Dobbanó szívek
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel