F*ck ​Love – Kapd be, szerelem! 226 csillagozás

Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

„Tarryn Fisher ezúttal a humorral átszőtt, érzékeny oldalát mutatja meg…” – Willow Aster

Helena Conway szerelmes lesz.

Akaratlanul.

Észrevétlenül.

De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna…

Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.

Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.

Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.

Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.

Eredeti mű: Tarryn Fisher: F*ck Love

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572343 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Kit Isley · Helena Conway · Muslim · Greer Warren


Kedvencelte 22

Most olvassa 33

Várólistára tette 254

Kívánságlistára tette 260

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Egyedi történet, egy egyedi stílussal rendelkező írónő tollából.
Néha azt éreztem, hogy kicsit mindenki őrült ebben a regényben.
Vajon kívülről a mi életünk is ilyennek tűnik másoknak?
Szerettem, hogy nem egy sablonos, klisés szerelmi történet volt, hanem üde színfoltja a szórakoztató irodalomnak, enyhén szociopata szereplőkkel teletűzdelve, érdekes fordulatokkal, gyönyörű borítóval és egy keserédes szerelmi szállal.

Főként azoknak ajánlom, akik valami másra vágynak.

4 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Megpróbálni megválni valamitől, amit szeretsz, olyan, mint vízbe fojtani magad. Szeretnéd megtenni, de ellenkezik a természettel, hogy ne vegyél levegőt. Követeli a tested, és az eszed is azt súgja, hogy szükséged van rá. Végül a felszínre törsz, és veszel egy nagy levegőt, mert képtelen vagy megtagadni magadtól a légzés alapvető szükségletét. A szerelmét. A heves vágyét.

♥♥♥ ZSENIÁLIS ♥♥♥
Egy igazi rétegkönyv. Nem is csodálkozom az alacsony százalékon, mert ahhoz, hogy igazán értékelni tudja valaki a történet zsenialitását, az írónő fantasztikus írásmódját, amivel a sorok mögé engedi látni a Helenához hasonló flúgos lelkeket, hát ahhoz nem elég, ha egyszerűen csak olvasók vagyunk.
A történet a legjobb Woody Allen filmekre emlékeztetett, köztük pedig a legnagyobb kedvencemre a Match Point-ra. spoiler

Jaj, édes szívem, Kit Isley annyira pasi volt! Az összes férfi hibát és pozitív tulajdonságot felvonultatta, mint egy állatorvosi ló. De pont emiatt is volt szerethető spoiler.
Muslim – Hű! Olvassatok és ismerjétek meg! Egy ilyen idegennel én is iszogatnék ;)

Ja, és Kapd be, szerelem!

>!
gabiica P
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Előre leszögezem, nekem tetszett. Azonban nem tagadhatom, hogy ez a könyv tényleg elég megosztó lehet. Valamilyen szinten minden könyv megosztó, hiszen valakinek tetszik, valakinek nem, de ennél úgy érzem, nem nagyon van átmenet. Vagy nagyon szereted, vagy nagyon utálod – de javítsatok ki, ha tévedek.

Én nagyon különlegesnek éreztem Tarryn történetét. Számomra nem volt megszokott, sem pedig klisés. Szerettem Kitet. Bár nem volt egyszerű helyzetben és tényleg egy döntésképtelen p*csnek tűnt néha, de attól még igazán szerethető karakter volt.
Hasonlóan éreztem Helena iránt. Már csak a neve iránt is. Annyira különleges volt, illett hozzá, nagyon megszerettem. Kicsit őrült volt, de így volt tökéletes.

Bevallom, az elején kicsit megijedtem, hogy az egész átmegy egy misztikus jövőképbe, de hamar megnyugodtam. Izgalmas volt, humoros, nem felszínes, hanem sokat mondó. Én nagyon élveztem az olvasását.

2 hozzászólás
>!
vikcs P
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Erre a könyvre már megjelenése előtt felfigyeltem, és nagyon megörültem, mikor láttam, hogy magyarul is elhozzák Nekünk. A külföldi borítóval (ugyanez) megvett magának a kötet, és hihetetlenül vonzott. Aztán amikor megjelent, egy picit megijedtem, mivel elkezdtek rá jönni a negatív vélemények, ám nem törődve ezekkel, most el is kezdtem a könyvet. Most pedig tanácstalanul fogom a fejem, hogy miért áll 81%-on ez a könyv, amikor olyannyira csodálatos volt, hogy kedvencemmé avanzsáltam.

Letehetetlen, izgalmas, romantikus, humoros, aranyos és szívszaggató. Ez így mind egyszerre.

Nem találok szavakat rá, mennyire szerelmes lettem a történetbe, a karakterekbe, a stílusba, a borítóba, az egész könyvbe. Számomra az idei év egyik kedvence, már most! A szereplők élethűsége miatt még inkább belopják magukat a szívünkbe, valamint annyira hétköznapian, mégis különlegesen van megírva, hogy úgy érezzük, rólunk szól a történet. Itt nem csak a szerelemről van szó, hanem önmagunk és utunk megtalálásáról, a barátokról, az élet értelméről. De mivel ez egy romantikus könyv, érthető, hogy az igaz szerelem felkutatása a cél.

A vicces, olykor szarkasztikus elemekkel tűzdelt, lendületes és érdekfeszítő sztori komoly mondanivalókat is magába foglal. Rengeteg gyönyörű és igaz idézetet emelhettem ki belőle, amelyek elgondolkodtatnak és észhez térítenek. Gondolatok az élet nehézségéről, a mindennapokról, amiket fájdalommal a szívünkben kell átélnünk. Gondolatok a szerelem fogalmáról és arról, hogy döntéseink mennyire befolyásolják magunk és mások életét is. Kiderül, hogy barátok nem mindig azok, akiknek gondoljuk őket, és hogy néha igenis ki kell mondani a szörnyű igazságot.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/05/tarryn-fisher…

3 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

„Kapd be, félelem! Kapd be, Kit! Kapd be, szerelem! Nincs szükségem ezekre a mugli szarokra!”

Tarryn Fisher könyve éppen az, amit a címe is: egy bazinagy feltartott középsőujj a világnak. Egy hangosan a levegőbekiáltott „kapd be!” egyaránt címezve mindennek és mindenkinek, aki visszafog minket attól, hogy olyan életet éljünk, amilyet megéri, felesleges fájdalom nélkül. Kapja be a félelem – a kudarctól, a következményektől –, ami nem hagyja az embert kiteljesedni; kapják be a hazug barátok, akik úgy tudnak padlóra küldeni, hogy a legjobban fájjon; kapják be a társadalmi elvárások, amelyek azt diktálják, hogy normális kell legyél, mint a többi ember; és persze kapja be a szerelem… mert mindig csak megnehezíti az ember életét. Mindez kicsit lázadó módon, egy – néha úgy tűnik – feje tetejére állt életen és útkeresésen keresztül, maximálisan bolond szereplőkkel és lehengerlő stílussal adva elő. Az írónő nem a világot akarja megváltani: csupán annyit szeretne, hogy emlékezz rá. És garantálom, hogy erre emlékezni is fogsz.

„Azoknak, akik utálnak.
Kapjátok be!”
(Az írónő ajánlása a könyv elején)

Teljes értékelésem a könyvről a blogomon olvasható: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2018/04/tarryn…

2 hozzászólás
>!
Snow_White P
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Te jóságos atyaúristen, ez meg mi a franc volt?
Az eleje nagyon jól indult, gördülékeny volt, de aztán átment az egész egy igazi melodrámába. Helenát még csak-csak kedveltem, de a többi karakter egyszerűen szörnyű volt. Főleg a díszpéldányunk, Kit. Helena szavaival élve: „végtelenül ostoba” és „döntésképtelen gyáva”. Most komolyan spoiler
A borító viszont szép lett.

35 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Ez a könyv flúgos, őrült, zakkant és fura – egyszóval: rokonlélek! :)
És mivel ennyire flúgos, őrült, zakkant és fura nem tud, nem is akar és nem is szeretne mindenkihez szólni – pont mint én! :) Rétegkönyv a javából, valaki vagy nagyon megérti és nagyon szeretni fogja, vagy nagyon nem jön át és egyáltalán nem fogja értékelni. Megosztó könyv lesz, az biztos.
Ettől Tarryn Fischer-nek még igaza van:
”Hagyd, hogy az emberek megérezzék a súlyát annak, aki valójában vagy! És ne hagyd, hogy könnyű dolguk legyen!”

>!
Violet_Finch_PMónika
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Csak egy álom volt és teljesen felforgatta az életét.
Nem egy tipikus szerelmi történet.
Kicsit őrült,kicsit furcsa,kicsit beteg. :)
Tarryn Fisher műveinek egyedisége teljesen levett a lábamról. Már a Szeress,ha hazudok is sorozatánál tudtam itt megjegyezném,hogy jó lenne,ha megjelenne a befejező része ,hogy bármi is fog megjelenni az írónőtől,mindet elolvasom.

Helena számomra egy picit elveszett volt az életében. Talán pont ezért történt vele az a furcsa álom.
Mikor olvastam,nem is sejtettem,hogy egy ilyen sztorit fogok kapni. Nem igazán figyeltem a fülszövegre,bár ha belegondolok az se árul el sokmindent,de magát a könyvet néztem és az írót,amikor megrendeltem a könyvet.
(Mindig eltérek a tárgytól :D )
Mostanában amúgyse igazán mennek az értékelések.
Hirtelen gondolataimat leírom és valamikor nem sok köze van a történethez. :D
Aki legalább egy könyvét olvasta az írónőnek,az tudja nagyjából,hogy mire számíthat és úgyis elolvassa (mint én) :)
Nekem tetszett. Nagyon is!

>!
agi89
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Miután befejeztem aludtam már egyet és el is telt egy nap, de esküszöm nem jutottam igazából közelebb ahhoz, hogy elmondjam mi-a-francot-érzek.

Nem mondom, hogy imádtam. Ez nem olyan történet. Nekem nem.

Nem mondom, hogy kedvencem lesz az egész, mert túl sok mindenkit nem tudtam megkedvelni. De egy valakit viszont rögtön, az első tizedszázadezredmásodpercbe…
spoiler
spoiler

Viszont rohadtul ajánlani tudom. Olyan királylányos gondolatokkal van tele, hogy többször újra kell majd olvassam. Mert amilyen káosz-szindrómás vagyok én is, kell egy kis útmutatás. :'D

A borító viszont még mindig #alegkirályabb, amit eddig feltettem a polcomra. *-*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572343 · Fordította: Frei-Kovács Judit
3 hozzászólás
>!
anikho
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!

Tarryn Fishernek imádom a stílusát. Nyers, vad, zabolázatlan. Nem finomkodik. De közben mégis átérzed a szereplők hánykódását. Ahogy viaskodnak magukkal. Keresik a válaszokat. Keserédes ez a szerelem.. amiért megéri harcolni.
Nem kell ide oldalakon át tartó szex, hogy az ember lánya megborzongjon. Tarryn ezt is remekül csinálja.

Szerettem volna Kit szemszögéből is olvasni. Az még odavágott volna a sztorinak, biztos vagyok benne.

Dellát gyűlöltem. Az ilyenektől mentsen az ég. Nem is értem, miért hívta Helena végig a legjobb barátnőjének.

Visszatérve, nem tudom, hogy egy álom valóban képes-e ekkora változásra valaki életében. De nem is érdemes boncolgatni ezt a kérdést, mert ez egy könyv. Remek ötlet, amit az írónő remekül meg is valósított.


Népszerű idézetek

>!
Virág_Blogger P

Mindig a nők választják ki a férfiakat, és a férfiak mindig a rossz nőt választják.

280. oldal

>!
Virág_Blogger P

– Megpróbálni megválni valamitől, amit szeretsz, olyan, mint vízbe fojtani magad. Szeretnéd megtenni, de ellenkezik a természettel, hogy ne vegyél levegőt. Követeli a tested; és az eszed is azt súgja, hogy szükséged van rá. Végül a felszínre törsz, és veszel egy nagy levegőt, mert képtelen vagy megtagadni magadtól a légzés alapvető szükségletét. A szerelemét. A heves vágyét.

294. oldal

>!
Virág_Blogger P

Ha gyakran ölelgetsz valakit, ismerős lesz az illata, amit a meghittség, közelség és vigasz érzésével társítasz.

90. oldal

>!
Virág_Blogger P

Nem valami igazságos, hogy valaki ilyen szép, és még tehetséges is.

161. oldal

2 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P

Egyvalamit megtanultam. Nem futhatsz el, hogy megtaláld önmagad. Saját magad mindig veled lesz, akárhova mész is.

311. oldal

>!
vikcs P

Azt hiszem, a megfelelő lány ki tudja törölni a nem megfelelő lány emlékét.

80. oldal

>!
Virág_Blogger P

Valóban van hely a szívemben a megbocsátásra; de az életemben nincs hely egy olyan embernek, akinek folyamatosan szüksége van rá.

128. oldal

>!
Virág_Blogger P

Nem mindig azt akarjuk, ami megfelelő. Azt akarjuk, amit nem kaphatunk meg.

80. oldal

>!
vikcs P

Egész életedben szerethetsz valakit, és nem tudod, miért. Ezzel együtt lehet élni.

280. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók
Kelly Creagh: Oblivion – Ébredés
Cynthia Swanson: Nővérek könyvesboltja
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Colleen Hoover: Point of Retreat – Visszavonuló
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Cora Carmack: Szakítópróba
Jessica Bird: Dobbanó szívek