Dirty ​Red – Zűrös vörös (Szeress, ha hazudok is 2.) 110 csillagozás

Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Drága Olivia!
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha.
Leah
Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.

Eredeti mű: Tarryn Fisher: Dirty Red

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994672 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Drake · Olivia Kaspen · Leah Smith · Cammie Chase · Sam Foster


Kedvencelte 20

Most olvassa 3

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
anikho P
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

A rohadt r….c !

Eszméletlenül élveztem, csillagos ötös! Pedig féltem tőle, mert még nem olvastam olyan értékelést, ami úgy rendesen meggyőzött volna róla, hogy ez egy jó sztori.
Leah egy számító görény, aki nem fél piszkos eszközökhöz nyúlni. Ezt már tudtuk eddig is, de most beleláthatunk a dolgok mögöttes mivoltjába. Hogy valójában milyen torz is az ő lelke. Mindennek ellenére, előfordult hogy felnevettem, olyan abszurd gondolatai voltak.

A történet valóban nem halad előre szinte semmit, ahogy már előttem megfogalmazták, az előző könyv eseményeit élhetjük át újra, másféle nézőpontból; ahogy volt korábban, most is a múlt-jelen váltakozással. Nekem sokat hozzátett az eredeti élményhez, még jobban várom már azt a nagyon esedékes boldog véget.
Sok titok napvilágra kerül, amit mi már tudtunk, csak egyes szereplők nem, és olyan is amiről senkinek nem volt fogalma.
Teljesen világos, ebben a történetben mindenki a saját boldogságát hajszolja, miközben a szereplők oly szinten kifordulnak magukból, hogy maguk körül rombolnak le mindent. Bizonyos esetekben önmagukat is. Ennyi szenvedés, ármány és szerelem (megszállottság?) után tényleg jól esne már egy kis heppi :)
@Könyvmolyképző tűkön ülve várom a lezárást! :)

bővebb: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/02/tarryn-fisher-d…

13 hozzászólás
>!
BreeS
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Hogy azt a………
Mérges vagyok!
Alig vártam, hogy ezt a könyvet végre elolvashassam. Most végre rávettem magam.
Leah.. szörnyű ember. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire borzalmas lesz. Nem tudtam megszeretni, az….ahogyan bánt a kicsivel és Calebbel… Nem tudom mikor utáltam így egy főszereplőt. Szívtelen egy nőszemély.
Calebet egyszerűen sajnálom. Minden, minden összejött neki, mit tehetett volna?
Na, de azért az az utolsó tett Leah-tól nagyon mocskos dolog volt. Ott azért rátette a pontot az i-re, de bízom benne, hogy nemsokára minden kiderül.
Összességében nagyon jó volt, izgalmas és nem tudtam lerakni, a cselekménye is jó volt, csak bár ne így lett volna vége….
Nagyon nagyon várom már a következő részt! :)

>!
Csoszi P
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Tavaly olvastam az első részt és nagyon utáltam. Pont emiatt húztam-halogattam a folytatást. Féltem is elkezdeni, de kár volt aggódnom. Azt nem mondom, hogy hű, de nagyon tetszett volna, de végül is sokkal rosszabbra számítottam. Az írónő remekül ábrázolta Leah-t. Esküszöm, hogy ilyen egoista, szívtelen ribivel már rég találkoztam. Vannak neki egyáltalán érzései? spoiler Nagyon kíváncsi vagyok Caleb könyvére.

6 hozzászólás
>!
kocybaba P
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Ba***s. Sosem olvastam még könyvet egy olyan szereplő szemszögéből, akit csak szívből utálni lehet. Még, hogy Leah zűrös vörös!? Nem, egy szívtelen, számító, gonosz dög és még megannyi negatív jelző. Amiket tett, azt nem lehet a múltbeli dolgokkal, a családja viszonyával magyarázni. Iszonyúan gyűlöltem! És egyszerűen mégsem lehet otthagyni ezt könyvet, mert elgondolkodtat, mert kiszámíthatatlan, mert különleges. Alig várom következő részt!

>!
zsebibaba007
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Körülbelül másfél éve várok ennek a könyvnek a megjelenésére. A trilógia első része a Kihasznált alkalom az egyik kedvenc könyvem, így már tűkön ülve vártam, hogy végre kiadja a második részt is a könyvért felelős kiadó.
Nagy elvárásokkal indultam neki a könyvnek, de igazából teljesen felesleges volt bármiféle elvárást felállítanom, mert Tarryn Fisher mindet lerombolta, már az első mondatával. Valami hihetetlen módon ért a fordulatokhoz, és a feszültségfenntartáshoz az írónő, ezúttal sem csalódtam benne.
(…)

Olyan szinten feszegeti a határokat az írónő a szereplőin keresztül, hogy az valami hihetetlen! Tarryn Fishernél nem létezik happy end, csak szenvedés, kétségek és gyötrelem. A könyv végéig nem tudtam eldönteni, hogy Leah vajon mániákus vagy tényleg szereti Calebet. Abban biztos voltam, hogy Olivia és Caleb szeretik egymást, és végig nekik szurkoltam, de Leah esetében nem tudtam dűlőre jutni. Nem normális a nőszemély az fix, de érdekes volt végigkövetni a múltját és jelenét, hogy mit hogyan élt meg a hazugságokkal teli életében.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2016/02/tarryn-fish…

>!
ggizi P
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Nem semmi ez a sorozat! Amennyire irritál ez a rengeteg kavarás, annyira érdekel, hogy ez a hármas mit képes még megtenni, hogy az eredmény neki kedvezzen. Nyilván valahol rejtőznek tiszta érzelmek is ebben a katyvaszban, ami most Leah oldaláról mutatta be az eseményeket, de nála főleg a birtoklás és a megszállottság volt a középpontban. Most is voltak időbeli ugrások, amik a már ismert részeket egészítették ki és nagyobb rálátást adtak Leah helyzetére. Akármennyire is egy alávaló és önző hisztérika, ezzel a családi háttérrel egyáltalán nem is csodálkozhatunk, hogy ilyen ember vált belőle, ami persze egyáltalán nem mentség a tetteire, de sajnálni bőven lehet miatta.
Olyan sok kavarás van a könyvekben, hogy nem tesz jót az emlékezetnek a részek közti nagyobb szünet, muszáj is volt egy kicsit visszalapoznom, mert persze rengeteg visszautalás van a korábbiakra, de nekem nem volt elég.
spoiler

Ez a hármas abszolút megérdemli egymást, sumákolásban és rossz döntésekben egyik sem jobb a másiknál, nagyon kíváncsi vagyok Calebről milyen érdekes dolgok fognak kiderülni a következő részben.

>!
LyennSunny
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Tarryn Fisher zseniálisan keveri a lapokat! Nem semmi Leah észjárása, elhiszem hogy nem volt egyszerű élete, de ennyi sz*rkavarást egy könyvben rég nem láttam. És az utolsó csavar… tényleg, le a kalappal Fisher előtt! Kíváncsi leszek mit tartogat Caleb-nek ezek után.

>!
Violet_Finch_PMónika
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Ennyire elcseszettül jó sorozatot még nem olvastam!!! Ennyire,hogy lehet elcseszni az életedet??? De most komolyan??
Bevallom az első részben utaltam Leaht!! K*rvára kivoltam rá akadva…tudjatok mit?
Most is ki vagyok rajta,de már nem utálom. Egyszerűen sajnálom!!!! Sajnálom,hogy ennyire ragaszkodik egy olyan emberhez aki nem szereti,aki csak szamárnak használja. Sajnálom,hogy nincs önbizalma és sajnálom,mert 29éves létére ennyire romon van.
Az elején konkrétan hányingerem volt Tőle. Ahogy a gyerekről beszélt (hús darab) ès,hogy nem foglalkozott vele semmit….rosszul voltam tőle…..
Nekem is van egy kislányom. Amikor felkelt és bementem hozzá,akkor úgy megölelhettem,hogy szegény szerintem alig kapott levegőt. Elmondtam neki,hogy anya sose bánna vele úgy mint Leah Estellával.
A vége felé viszont kezdett közelebb kerülni hozzá,így bízom benne,hogy jo anyuka lesz majd ha az esze is visszajön valamikor. Jó,hogy Sam ott van mellette.
Azon viszont ledöbbentem amit a végén mondott Calebnek a gyerekről. Ohhhhh de hogy megdöbbentem. De azt is tudom,hogy ki az. ;)
Kíváncsian várom Caleb történetét is.
Elcseszettek ezek mind ahányan vannak!!!! :D :D

>!
MFKata
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

A szerelemben pont ez a legrosszabb, akármennyire is igyekszel, sohasem felejtheted el az, aki befészkelte magát a szívedbe.

Tarryn Fisher nagyon ért hozzá, hogy felborzolja a kedélyeket a történetével és a karaktereivel, akiket nagyon nehéz megkedvelni. Miközben a könyv könnyen olvasható és szenvedélyes, mégis megrázza az olvasót. Az elődjéhez hasonlóan ez a könyv is nagyon megosztó lett, érdemes elolvasni.

Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2016/01/tarryn-fisher-d…

>!
buzavirág
Tarryn Fisher: Dirty Red – Zűrös vörös

Na most aztán végképp nem tudom eldönteni, hogy kinek a pártjára álljak, mert ez a rész, most egyértelműen Leah felé hajlik. Sok minden kiderül róla, akaratlanul is szimpatizál vele az olvasó, pedig miket művel, hajjaj. Sok idő telt el az első rész olvasása óta, de mivel itt is bőven vannak múltbéli események viszonylag könnyen visszarázódtam. Jó végre érettebb karakterekről olvasni, akik korban közelebb állnak hozzám, komolyabbak, összetettebbek a taktikázások. Sam személyében pedig egy nagyon színpatikus szereplőt ismerhettem meg, ez a rész nekem sokkal jobban tetszett.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
kocybaba P

A tettek hangosabbak a szavaknál.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leah Smith
>!
Hópárduc P

– A szerelemben nincs logika. Belezuhan az ember, mint egy gödörbe. Aztán csak benne ragad. Jobban belehal, mint amennyire életre kel tőle.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · logika · szerelem
>!
kocybaba P

Az ember örökké szereti azt, akivel olyan mély kapcsolata volt.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · szeretet
>!
kocybaba P

Szerinte a hegeknek ott kell lenniük, ahova a sors szánta őket.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake
>!
kocybaba P

– Nem én választottam – fúl el a hangja. – A szerelemben nincs logika. Belezuhan az ember, mint egy gödörbe. Aztán csak benne ragad. Jobban belehal, mint amennyire életre kel tőle.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · logika · szerelem
>!
MFKata P

A szerelemben pont ez a legrosszabb: akármennyire is igyekszel, sohasem felejtheted el azt, aki befészkelte magát a szívedbe.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
kocybaba P

Van amit egyszerűen nem írtak meg nagykönyvben.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake
>!
kocybaba P

Az őszinteség kényes dolog, és én utálom. Mindig olyan következményekkel jár, hogy elcseszi az ember életét. Istenem, olyan szívesen megkerülném az igazságot, hogy találjak helyette egy hazugságot, amivel együtt tudok élni! Én ezt hívom kompromisszumnak. (…)

282. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · igazság · kompromisszum · Leah Smith · őszinteség
>!
anikho P

– … Csak idő kérdése, mikor kezdődik újra a Caleb-Olivia történet.
Belém döftek a szavai. A fájdalomtól fészkelődni kezdek a széken.
– Nem azt mondtad, hogy Olivia továbblépett? – sziszegem.
– De, és? – von vállat Cammie. – Az ő történetük sohasem ér véget.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · Cammie Chase · Leah Smith · Olivia Kaspen
>!
kocybaba P

– A szerelem egyszerű – mondta Caleb. – Minél több fakszni van az esküvővel, annál kevésbé őszinte.
Én meg ezt a kijelentést utáltam. Az esküvőm a hátralévő életem cukormáza. Ha nem jó a máz, kinek kellene maga a sütemény?

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Drake · Leah Smith · szerelem

A sorozat következő kötete

Szeress, ha hazudok is sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Kelly Oram: Cinder és Ella
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
John Green: Csillagainkban a hiba
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás